OĞLUM BU GÜN MADDE İÇMİŞ.

Geçmiş olsun.

Eski konunuzu hatırlıyorum, sizin adınıza mutluluk, hüzün, heyecan hepsini iliklerime kadar hissetmiştim. Ağlamıştım.

Bu yaşadığınız süreci bir maç gibi görün. Bir gol yediğiniz için sahadan çekilmeyin.
İyileşme sürecinde tökezlemeler olur.
Sabırla yeniden başlayacak, devam edeceksiniz.

Askere gitmek çoğu kez madde kullanımı için maalesef çözüm değil, çünkü oralarda da erişim sağlayabiliyorlar.

Türkiye'de Vakıf ve Dernekler var, isim yazamıyorum, madde kullanımı üzerine, suça eğilimli/itilmiş gençler ve çocuklar üzerine... Bağlantılı değil demeyin lütfen, araştırın, "sorun daha oluşmadan önlemek" amaçlı yola çıkan vakıflar var.
Madde kullanmış/kullanan çocuk ve gençlerle uzun yıllar çalıştım. Kurtulan çok var. Ümidinizi hiçbir zaman kaybetmeyin.
Kurtulup en iyi üniversiteleri kazananlar, sanatçı/sporcu olanlar, iş/meslek sahibi olanlar, tek başına Avrupa'dan iş teklifi alanlar, hatta alanda uzmanlaşıp bu sefer kendi bu insanlara yardım edenler...

Madde kullanımında çevrenin etkisi kadar neden başladığı, neyin yerine koyduğu, iç dünyasında nasıl bir boşluk hissettiği de önemli etkenlerdendir. Bunun nedenini bulmaya çalışın, sanata/spora/aktivitelere/gezilere yönlendirin. Bir şeye tutunmasını sağlayın, o dalda özel eğitimler aldırın, hayatındaki boşluğu doldurmasını sağlayın. Bu boşluğu "kız arkadaş" veya bir insan dolduramaz. Kendi kendine yaptığında gurur duyacağı bir alan bulmalı.

Amin inşallah

madde fiziksel bağımlılık yapacak bir madde mi m*t yani er*in gibi. yoksa psikolojik bağımlılık yapacak bir madde mi esr*r ya da kok*in gibi? Bunu bilirseniz kurtarmanız kolaylaşır diye düşünüyorum. Geçmiş olsun.

Başka şehir olayına katılıyorum. Tamamen çevre değiştirin. Okul, iş, ev, şehir

Mümkünse bir işe girsin. Veya okulu varsa ve madde kullandığı zamanlar bir şeyler aksıyorsa düzeltmeyin. Madde kullanması hayatını kötü etkiliyorsa sorumluluğunu da kendi almalı. Siz harçlık verdikçe oğlunuz çocuk olarak kalmaya devam edecek, hiçbir işi aksamayacak, aksamadıkça da devam edecek maalesef. Bir iş için teşvik etmenizi öneririm.

Esrar kokain de fiziksel bağımlılık yapıyor kullanım sıklığına göre.

Çok teşekkür ederim. En son götürdüğüm psikiyatrye oğlm,,, babamdan utanıyorum, annemin yerine başka bir kadını koydu, bnde bu süreçte yanlış arkadaşlık edindim demiş. Onu çok seviyorum mm m... Askere gitmeyi kurtuluş diye görmüyorum, inşallah orada iyi insanlarla karşılaşır. Ama tam gidecekken bunu yapması bni iyice umutsuz duruma düşürdü.

Bizde bulunduğum ilde bir dernek adı altında sonra devlete bağlı çok güzel yatılı bir rehabilitasyon merkezi kurduk. Fakat bnm oğlm o kdr iyiydi ki buna hiç gerek duymadık.

Bu konularda bilgim yok, yanlış birşey söylemiyorumdur inşallah ama Askere gittiğinde de çok uzun bir süre ulaşımı olmayacak. Bu ona iyi gelmez mi? Ben öyle gibi düşündün şuan

1-2 yıl askere gitse de iyi bir disiplinle düzeltirler. Sizin naiflikle tatlı dille düzeltebileceğiniz bir olay malesef ki değil..

Tedaviye ikna ettikten sonra yani arınınca taşının. Bütün aile pılınızı pırtınızı toplayın farklı bir şehire taşının. Eski çevresi aynı şehirde olduğunuz sürece karşısına çıkacak. Kaçın kurtarın kendinizi

Biz bulunduğumuz ilde yatılı,ücretsiz devlete bağlı bir rehabilitasyon merkezi açtık. Gerek duymadık oraya gitmeye çünkü oğlm aşırı iyiydi..
Oğlm 4 ay önce iyileşince bnde askere gittikten sonra evimi satıp burdan çıkacaktım... Ama olan oldu. Umarım bu bir seferliğine bir kaymadır.fakat şimdi bu durumda askere gitmesinden daha da korkar oldum. Acaba bedellimi yaptırıp evi satıp bu süreci kaldığı yerden devam ettirsem.

2 yıldır eşimle uğraştım. 4 aylık bir ara vermesi olmuştu ve sonrasında aynı siz gibi rüya görmüştüm bende. Her anım tetikte geçiyordu zaten sürekli göz bebeklerine bakardım. Ve tak anladım. Büyük hayal kırıklığıydı benim için ya yıkılmıştım resmen farkettiğim de. O kadar emek verdik. Ben vazgeçtim abla 2 çocuğumu aldım babamlara geçtim senin evladın tabi ne desem boş. Kendime yeni ev yerleştiriyorum. Bu süreç çok çok çok zor yaşamayan bilmez öyle dışardan atıp tutan çok olur ama Allah kimseye yaşatmasın ne anlatılır ne yaşanır.

1-2 yıl askere gitse de iyi bir disiplinle düzeltirler. Sizin naiflikle tatlı dille düzeltebileceğiniz bir olay malesef ki değil..
Askerlik 6 ay. Ve çevremde askerde içildiğini söylüyorlar. Çok kolay ulaşabiliyorlarmış.

Çok üzgünüm sizin adınıza. Şu anda nasıl eşiniz.

Arabanın benzin, yıkama masrafı vardır mutlaka. Babasıyla konuşun bir daha 50 lira üstü para vermeyin. Çocuğun kullandığı şeyler sonuçta parayla alınıyor. Bu henüz 20 yaşında evde ailesiyle oturan çocuk. Baştan önlem alamazsanız önünü kesemezsiniz. Siz yaşlıyken sizi kullanır, evlenir karısına eziyet olur, siz göçüp gidersiniz elden ayaktan düşersiniz ablasına eziyet olur. Size şuan yazdıklarım abartı gelebilir ya da "ben oğlumu tanıyorum o hale asla gelmez" diyebilirsiniz. Ama bu konuda maalesef en kötüyü düşünüp önlem almanız gerekir.

Askere gidene kadar evde hasta numarası yapın, gerekirse ayağımı incittim diyerek tüm ilgiyi kendi üzerinize çekin. Gidin acilde 4-5 saat sıra bekleyin beraber. Al arabayı gez oraya buraya demeyin.

Eğer kız arkadaşı, oğlunuzun madde kullandığını bilmiyorsa LÜTFEN kıza bu madde olayını söyleyin. Genc kız belki o da yanlış yola sürüklenecek, buna neden olmayın.

Ben sizin yerinizde olsam bu madde kullanan çocuk benim kardeşim olsa, yatarak tedaviye zorlardım. Gerekirse 1 sene, dibinden ayrılmazdım. Ansızın bir merakla, hevesle, ya da aptal arkadaşlarının dürtmesiyle en başa dönebiliyor.

Yazık size de yazık. Sizin emeklerinize yazık. Henüz sizde gençken yaşınız ilerlemeden bu konuyu halledin. İsterse sizi 2 sene kötü anne baba bilsin. Ama 10 sene sonra sağlıklı olarak yanınızda olur.

10 gün sonra askere gidecek geldiğinde burdan taşınmış olacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…