Götürdüm hemde defalarca, ama kendi iradesiyle tertemiz oldu... O konuşmayan, gülmeyen oğlm 4 ayda o kdr mutluydu ki, tertemizdi. Ama işte bir kişiyle karşılaşınca bunu yaptı bize.Öncelikle çok geçmiş olsun rabbim bir an evvel bu pis beladan kurtarsın inşallah.. doktora götürdünüz mü hiç tedavi olsa acaba faydası olur mu..
Teşekkür ederim, psikiyatrye götürdüm fakat 3 seansta sonrası o istemediği için ilerliyemedik. Sonrasında iyileşmeden 1 hafta önce amateme gönderdiler ilaç yazıldı sadce 1 sabah içti kaçtı gitti. 4 gün sonra buldum tatile götürdük babsı ve sonrasında ben oğlm kurtuldu... Ama şimdi çok kötüyüz. Evet 20 yaşında.Yaşadıklarıniz için çok üzüldüm.
Eski sorularınıza biraz baktım ama tam inceleyemedim, hangi tedavileri gördü? Yaşı 20 sanırım doğru mu gördüm?
Bulunduğunuz yerden taşınma şansınız var mı? Madde bağımlılığı ne yazık ki bulunan çevreden uzaklaşılmadıkça çok fazla relaps oluyor, arkadaşlarına denk gelme ya da ona o günlerini hatırlatan mekanları görme gibi şeyler kaymaya yol açıyor.Teşekkür ederim, psikiyatrye götürdüm fakat 3 seansta sonrası o istemediği için ilerliyemedik. Sonrasında iyileşmeden 1 hafta önce amateme gönderdiler ilaç yazıldı sadce 1 sabah içti kaçtı gitti. 4 gün sonra buldum tatile götürdük babsı ve sonrasında ben oğlm kurtuldu... Ama şimdi çok kötüyüz. Evet 20 yaşında.
Bulunduğunuz yerden taşınma şansınız var mı? Madde bağımlılığı ne yazık ki bulunan çevreden uzaklaşılmadıkça çok fazla relaps oluyor, arkadaşlarına denk gelme ya da ona o günlerini hatırlatan mekanları görme gibi şeyler kaymaya yol açıyor.
Onun dışında kendi istemediği sürece tedavi zor ancak özel klinikler detoksifikasyon dönemini beraber geçirmek için yatış yapabiliyor. 1 geceliği 1000 TL idi seneler önce, çok daha artmıştır ancak istediği bir zamanı yakalarsanız aklınızda olsun. Dualarım sizinle.
Çok zor aslında sıfırdan bi hayata başlamak ama madde bağımlılığında gerçekten elzem, canı sıkıldığı için madde almıyor maalesef madde beynin yapısını değiştiriyor, her seferinde de benzer olaylar kayma yaratıyor. Kendisi için de ailesi için de zor, umarım bir çare bulabilirler.Aynısını yazacaktım bulunduğu yerden uzaklaşması bence elzem bu çocuğun, kötü arkadaşları görünce onlara uyuyor belli ki
Konularımı az çok biliyorsunuz. 2 buçuk yıldır madde içen oğlumu 4 aydır kurtarmıştım..o kdr güzel 4 ay geçirdim ki, ömrümde böyle mutlu olmadım diyebilirim. Çok iyiydi eskisinden de çok iyi. Ama bir kaç gündür bir şyler olacak hissiyatı vardı. Rüyamda oğlum elinde bombayla evimize girdi, ve üzgün bir hlde bna bakıyordu. Ona hmn polisi arıycaz ve boş araziye bırakalım dedim. Uyandım. Ve böyle bir şy olursa kahrolurum,,, çünkü rüyalarım hiç boşa çıkmaz bnm. Tabirleri dahi okumadım.
Belirttiğim gibi bir iki gündür bni spora bırakıp az dolaşıcam diyor, oysa kız arkadaşını almadan bni bırakmazdı. Dün babası iftar vermişti, oğlumda gitti. Bni aradı babsı, şimdi çıktı geliyor diye. Bekledim yok. Babası çıktı aramaya, bizim çevrede araçla dolaşırken karşılaşmışlar,, eve geçicem demiş. Yine gelmedi.babsı az daha dolanınca yan yana araçla geçmişler birbirlerinin yanında. 15 dk sonra yani toplamda 40 dk sonra geldi ki bunu 4 ayda hiç yapmadı. Bna masaj yaparmısın dedi. Odasına çıktı,yanına gittiğimde bir koku aldım. Çok farklı... Bir şey kokuyor ama dedim... Öptüm onu, senmi kokuyorsun dedim,,,, ama yok bir anlık geldi o koku. Sahura kaldırma bni dedi... Oysaki sahursuz bir günü yok. Tm dedim su verdim. Sabah 6 uyandı... Oruç tutmasam acıktım anne dedi. Bnde tm zorlama o zmn kendini diyip gözleme yaptım yedi. Ablamı işe bırakıcam dedi. ablası da istemedi... Bnde uyu dedim hyr bırakıcam dedi... Tm bnde geliyim o zmn dedim... Aslında işkilkenmiştim ondan bu ısrarım..hyr dedi... Tartıştık. Bu gitti ablası bni aradı, anne akşam kardeşimde bir koku vardı dedi. O an anladım Bn doğru tahmin etmişim. Akşam bna söyleseydi bu gün bırakmazdım.
Bu arada oğlm telefon kullanmıyor, eski arkadaşlardan uzak olmak adına. Bu nedenle ona ulaşamadık. 4 saat babası aradı çevreyi. Ve kapıda ikisi, oğlmn gözleri kıpkırmızı. Kahroldum. Onca emek, onca, hayal, onca umut çöp oldu. Yıkıldım. Şimdi uyuyor, bense iftar soframı kurmadım, yatakta bir kaç damla suyla orucumu açtım. Mayısın 2 de askere gidecek. Artık çok karamsarım. Hiç umudum yok. Gücümde yok eskisi gibi. Muhtemelen dün akşam arkadaşıyla yolda karşılaştı ve o da madde içmeyi teklif etti, içti ve bu günde devamı geldi..
Yeni uyandı, Koz arkadaşıyla yemek yiyorlar. Babsına yazdım akşam ikimiz beraber konuşalım dedim. Sen konuş dedi.. Bn tek konuşmuyacağım beraber konuşacağız dedim.. Madde bırakma sürecinde kaymalar olabiliyor, bu bırakmaması anlamına gelmez, ama biz anne baba olarak onun yanında olup, bunun bir defaya mahsus bir hata olduğunu onun bizim için ne kadar değerli olduğunu söylememiz gerek dedim.. Bu gün knşma Bn onunla dedi... Yarın o zmn dedim, cevap yok... Çok cnm yanıyor, çok. Bu çok kötü bir durum. Kahroluyorum.Çok üzüldüm. Allahım önce onun sonra sizin yardımcınız olsun. O kişiye allah sorar. Kendisi yapsa bile onun tercihidir ne diyeyim ama nasıl teklif eder ya. Çok gaddarca. Konuşacak mısınız? Ne yapmayı planlıyorsunuz?
Kendinizi üzmeyin dicem ama anlamı olmayacak biliyorum. Geçmiş olsun diyebiliyorum ancak
Kız arkadaşı madde kullandığını biliyor mu oğlunuzun?Yeni uyandı, Koz arkadaşıyla yemek yiyorlar. Babsına yazdım akşam ikimiz beraber konuşalım dedim. Sen konuş dedi.. Bn tek konuşmuyacağım beraber konuşacağız dedim.. Madde bırakma sürecinde kaymalar olabiliyor, bu bırakmaması anlamına gelmez, ama biz anne baba olarak onun yanında olup, bunun bir defaya mahsus bir hata olduğunu onun bizim için ne kadar değerli olduğunu söylememiz gerek dedim.. Bu gün knşma Bn onunla dedi... Yarın o zmn dedim, cevap yok... Çok cnm yanıyor, çok. Bu çok kötü bir durum. Kahroluyorum.
Allah yardımcınız olsun inşallahKonularımı az çok biliyorsunuz. 2 buçuk yıldır madde içen oğlumu 4 aydır kurtarmıştım..o kdr güzel 4 ay geçirdim ki, ömrümde böyle mutlu olmadım diyebilirim. Çok iyiydi eskisinden de çok iyi. Ama bir kaç gündür bir şyler olacak hissiyatı vardı. Rüyamda oğlum elinde bombayla evimize girdi, ve üzgün bir hlde bna bakıyordu. Ona hmn polisi arıycaz ve boş araziye bırakalım dedim. Uyandım. Ve böyle bir şy olursa kahrolurum,,, çünkü rüyalarım hiç boşa çıkmaz bnm. Tabirleri dahi okumadım.
Belirttiğim gibi bir iki gündür bni spora bırakıp az dolaşıcam diyor, oysa kız arkadaşını almadan bni bırakmazdı. Dün babası iftar vermişti, oğlumda gitti. Bni aradı babsı, şimdi çıktı geliyor diye. Bekledim yok. Babası çıktı aramaya, bizim çevrede araçla dolaşırken karşılaşmışlar,, eve geçicem demiş. Yine gelmedi.babsı az daha dolanınca yan yana araçla geçmişler birbirlerinin yanında. 15 dk sonra yani toplamda 40 dk sonra geldi ki bunu 4 ayda hiç yapmadı. Bna masaj yaparmısın dedi. Odasına çıktı,yanına gittiğimde bir koku aldım. Çok farklı... Bir şey kokuyor ama dedim... Öptüm onu, senmi kokuyorsun dedim,,,, ama yok bir anlık geldi o koku. Sahura kaldırma bni dedi... Oysaki sahursuz bir günü yok. Tm dedim su verdim. Sabah 6 uyandı... Oruç tutmasam acıktım anne dedi. Bnde tm zorlama o zmn kendini diyip gözleme yaptım yedi. Ablamı işe bırakıcam dedi. ablası da istemedi... Bnde uyu dedim hyr bırakıcam dedi... Tm bnde geliyim o zmn dedim... Aslında işkilkenmiştim ondan bu ısrarım..hyr dedi... Tartıştık. Bu gitti ablası bni aradı, anne akşam kardeşimde bir koku vardı dedi. O an anladım Bn doğru tahmin etmişim. Akşam bna söyleseydi bu gün bırakmazdım.
Bu arada oğlm telefon kullanmıyor, eski arkadaşlardan uzak olmak adına. Bu nedenle ona ulaşamadık. 4 saat babası aradı çevreyi. Ve kapıda ikisi, oğlmn gözleri kıpkırmızı. Kahroldum. Onca emek, onca, hayal, onca umut çöp oldu. Yıkıldım. Şimdi uyuyor, bense iftar soframı kurmadım, yatakta bir kaç damla suyla orucumu açtım. Mayısın 2 de askere gidecek. Artık çok karamsarım. Hiç umudum yok. Gücümde yok eskisi gibi. Muhtemelen dün akşam arkadaşıyla yolda karşılaştı ve o da madde içmeyi teklif etti, içti ve bu günde devamı geldi..
Zaten babası babalık yapsa belki daha başka olur. Umursamaz bir yapısı var belli ki adamın. Siz bide onun için kendinizi üzmeyin. Ne hali varsa görsün o.Yeni uyandı, Koz arkadaşıyla yemek yiyorlar. Babsına yazdım akşam ikimiz beraber konuşalım dedim. Sen konuş dedi.. Bn tek konuşmuyacağım beraber konuşacağız dedim.. Madde bırakma sürecinde kaymalar olabiliyor, bu bırakmaması anlamına gelmez, ama biz anne baba olarak onun yanında olup, bunun bir defaya mahsus bir hata olduğunu onun bizim için ne kadar değerli olduğunu söylememiz gerek dedim.. Bu gün knşma Bn onunla dedi... Yarın o zmn dedim, cevap yok... Çok cnm yanıyor, çok. Bu çok kötü bir durum. Kahroluyorum.
Babsı kndi arabasını verdi. Yeterki sokaklrda parklarda gezme. Al kız arkadaşını, anneni, ablanı git çarşıya güzel mekanlarda otur, yemek ye... Diye.. Öylede yaptı 4 ay. Canım acıdığı için çok detaylı yazamıyorum ama çok mutluyduk, gün bizlere yetmiyordu. Çalışma hayatı olmadı, çünkü okula giderken başladı madde kullanmaya. Bu süreçte de çalışamadı.babsı Bn harçlık veririz, ihtiyacı yoksa asla almayan bir çocuk, zorla harçlık veririz. Bizi yoran bir çocuk asla değil. Bazen verdiğimde ihtiyacı yoksa yere bırakıp kapıyı çekip çıkar.Kullandığı araba kimin arabası?
Çalışıyor mu yoksa cep harçlığını sizler mi veriyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?