Çocuk Hastalıkları Oğlum bronşiolit ve geçmeyen öksürük

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

egem07

Guru
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2010
926
152
Merhaba arkadaşlar 8 yaşında oğlum var 10 gündür neredeyse öksürüyor doktora gittik bronşiyolit dedi ama ciğerleri iyi fazla sıkıntı yok dedi... buharla bronş açıcı ilaç kullandık bi de alerji şurubu .. öksürük bazen az ama bazen ciğerden baya sert bugün yine kontrolümüz vardı doktorumuz sürekli gittiğimiz uzun zamandır güvendiğimiz biri şu ana kadar sorun yaşamadık.. bugün tekrar muayene etti hiç bi sorun yok ciğerler boğaz kulaklar temiz dedi ... ama öksürük geçmiyor ateş vs halsizlik yok ... o öksürdükçe çok üzülüyorum aynı sorunları yaşayan varsa çocuğunda paylaşırsanız sevinirim ..

Arkadaşımın 1.5 yaşındaki oğlu birebir aynısını yaşıyor, öksürük ciddi birşey sayılmıyor, ona da ekstra birşey yapmıyorlar, ki sizinki baya büyük onun yanında.
Normal grip de bile öksürük 1 ayda ancak geçiyor. Geçmiş olsun :)

Evet bu yaşta bronşiyolit olurmu demiştim ben de ama oluyormuş maalesef... teşekkür ederim mesajın için doktorumuzda aynen 1 ayı bile bulabilir geçmesi diyor öksürük için ama anne yüreği çok üzülüyor insan

Bal limon veriyorum ılık çay vs içmiyor o yüzden fazla bişey de yapamıyorum

Kizim 5 yaşında geçen sene neler cektik alerji testi yaptırdık her şeyine bakıldı ama sonuç hep temiz neyse en son şunu buldum 1 çay varsağı sūte 6-7 adet gülhatmi atıyorsunuz bir tasim kaynıyor ocaktan indirip ılıyıncaya kadar bekleyip içinden gulhatmileri alıyorsunuz yavru içiyor şifası Allahtan ben kızımın öksürüğünü bu sayede çözdüm

Çok geçmiş olsun okul da bitmiyor çocukların hastalığı bütün çocuklar alerjik mi oluyo teşhiste mi sorun oluyor artık yoruluyorum bende sanki biz küçükken bu kadar hasta olmuyoduk gibi mesajınız için teşekkür ederim alıp deniycem en kısa zamanda yönteminizi

zeytin yağını biraz ısıtıp(ılık olsun) kağıt havluyla sırtına sürün havluda sırtında kalsın sabaha kadar öyle yatsın. Acayip yumuşatıyor.

Neredeyse 2 yaşında olan kızımda da yaklaşık 10 gündür var bu öksürük. Doktora gittik aynı sizinki gibi alerji şurubu, nasal sprey vs verdi. Ciğerler temiz dedi. Öksürük azalmadı açıkcası ama ben hiç sizin gibi endişe etmedim. Nasıl olsa doktor gördü, problem yok dedi, tedaviyi de uyguluyoruz. Benim geçen ayki gribimin öksürüğü bile yeni yeni geçiyor. Siz de endişelenmeyin bu kadar :)

zeytin yağını biraz ısıtıp(ılık olsun) kağıt havluyla sırtına sürün havluda sırtında kalsın sabaha kadar öyle yatsın. Acayip yumuşatıyor.
Teşekkür ederim Canım valla ilaç olmayınca mecbur doğal yöntemlerden deva bulcaz

Neredeyse 2 yaşında olan kızımda da yaklaşık 10 gündür var bu öksürük. Doktora gittik aynı sizinki gibi alerji şurubu, nasal sprey vs verdi. Ciğerler temiz dedi. Öksürük azalmadı açıkcası ama ben hiç sizin gibi endişe etmedim. Nasıl olsa doktor gördü, problem yok dedi, tedaviyi de uyguluyoruz. Benim geçen ayki gribimin öksürüğü bile yeni yeni geçiyor. Siz de endişelenmeyin bu kadar :)
Çok teşekkür ederim bizim bi havale öykümüz var maalesef o olaydan sonra çok tedirginim çocuğum ölümlerden döndü şimdi böyle ufacık bişeyde bile huzursuz oluyorum :KK43:

Öksürük doğal bir savunma mekanizması görevi gördüğü için artık öksürük kesici ilaç kullanılmıyor sanırım. Ama doktorunuzla konuşun siZin durumunuza uygunsa bitkisel bir ilaç var öksürüğü kesiyor bu kış bende mahvoldum öksürmekten kullandım geçti
Bu arada bu yıl ki hastalıklar felaket 2 Aydan önce iyileşmiyorsun

Çok teşekkür ederim bizim bi havale öykümüz var maalesef o olaydan sonra çok tedirginim çocuğum ölümlerden döndü şimdi böyle ufacık bişeyde bile huzursuz oluyorum :KK43:
Ateş yokmuş ama neyse ki.. Geçirdiği hastalık her neyse bu saatten sonra ateş de yapmaz bence. Yapsa şimdiye kadar çoktan yapardı.

Benim kız da sizinki gibi, ateş yok, halsizlik yok, sadece öksürük var. Doktor mevsim geçişlerinde özellikle bahar aylarında böyle öksürüklerin sık görüldüğünü söyledi. Veya hafif yollu viral bir hastalık geçiriyor olabilirmiş.

Geçmiş olsun kısa zamanda atlatır umarım. Ben de öksürükten, özellikle öksüren çocuktan hiç hoşlanmam (kusacak veya boğulacak gibi oluyorlar ya) ama ne yapalım çekicez bi süre :KK51:

Ateş yokmuş ama neyse ki.. Geçirdiği hastalık her neyse bu saatten sonra ateş de yapmaz bence. Yapsa şimdiye kadar çoktan yapardı.

Benim kız da sizinki gibi, ateş yok, halsizlik yok, sadece öksürük var. Doktor mevsim geçişlerinde özellikle bahar aylarında böyle öksürüklerin sık görüldüğünü söyledi. Veya hafif yollu viral bir hastalık geçiriyor olabilirmiş.

Geçmiş olsun kısa zamanda atlatır umarım. Ben de öksürükten, özellikle öksüren çocuktan hiç hoşlanmam (kusacak veya boğulacak gibi oluyorlar ya) ama ne yapalım çekicez bi süre :KK51:
Evet teşekkür ederim biz hava ısındı diye seviniyoruz ama hastalıklar hortluyor dediğiniz gibi .. Allah beterinden korusun tabii tüm yavrulara acil şifalar versin inşallah

Öksürük doğal bir savunma mekanizması görevi gördüğü için artık öksürük kesici ilaç kullanılmıyor sanırım. Ama doktorunuzla konuşun siZin durumunuza uygunsa bitkisel bir ilaç var öksürüğü kesiyor bu kış bende mahvoldum öksürmekten kullandım geçti
Bu arada bu yıl ki hastalıklar felaket 2 Aydan önce iyileşmiyorsun
Evet maalesef öksürük çok can sıkıcı oluyor doktorumuz sadece alerji şurubu yazdı mevsimsel olabilir diye şu an kullanıyoruz bakalım en kısa sürede geçer inşallah

Evet maalesef öksürük çok can sıkıcı oluyor doktorumuz sadece alerji şurubu yazdı mevsimsel olabilir diye şu an kullanıyoruz bakalım en kısa sürede geçer inşallah
Bahsi geçen alerji ilacının içinde paraben olduğu için ben kullanmadım bu doğal şurubu kullandım bir görüşün doktorunuzla derim belki önerir bize bu ilacı çocuk doktorumuz önermişti

X