Mudehale etmiyoruz.Zamana biraktik simdilik.Psikolog ta oyle soyledi ayni sekildr.Insallah duzecek zamanla ama kafama takmadab yapamiyorum.Çok normal mutsuz olacağınız bisey yok bebeğinizin beyni hızlı düşünüyor o yüzden ifade ederken kekeliyor bu geçici bi süreç müdahale etmeyin
Hic kiskanc bir cocuk degil aksine ikizi onu kiskanir ama ona konusma konusunda yetismeye mi calisti anlamadim kiKendini ifade etmeye çalışırken susturulmus olabilir yada kardeşini kıskanmış vs olabilir kitabı okuyun çözüm olur bence.
Geçmiş olsun chelzy. Senin miniklerle aynı yaşta benim oğlan. Bizimki de tam kekeleme denmez ama çok heyecanlanarak tekrarlayarak konuşuyordu bir ara. Bir an önce cümlesini söylemeye çalışır gibi hızlı hızlı,kelime tekrarlı. Baktık alışkanlık oluyor bu. Heyecanlanma biz seni dinliyoruz,, yavaş konusabilirsin dedik. Eskisinden daha da dikkatli dinledik konuşmalarını. Geçti öylece şükür.Insallah gecer.Heyecqn yapti soylemek istedigini soyleyemedi ondan oldu gibime geliyor.Yoksa o ana kadar 20 sn once normal cumlesini kurdu.
Sabirli olmaliyim diyorum ama zormus.
Zaten yapisi heyecanli.Her cumesinesi anne diye baslardi.A anne bakk gibi.Ozaman da a yi iki defa soylerdi.Simdi nolduysa boyle oldu.Ozellklle anneyi cumle basinda soyleyemiyo yavrum.Basimizi saga sola yatirip karsiliklo birbirimize annecimm annecimm derdik.Yapamiyoruz su andaGeçmiş olsun chelzy. Senin miniklerle aynı yaşta benim oğlan. Bizimki de tam kekeleme denmez ama çok heyecanlanarak tekrarlayarak konuşuyordu bir ara. Bir an önce cümlesini söylemeye çalışır gibi hızlı hızlı,kelime tekrarlı. Baktık alışkanlık oluyor bu. Heyecanlanma biz seni dinliyoruz,, yavaş konusabilirsin dedik. Eskisinden daha da dikkatli dinledik konuşmalarını. Geçti öylece şükür.
Nedeni niçin olmayabilir, erkek çocuklarda özellikle olabiliyor.
2 yaşında kendini tamamıyla ifade eden, 3 yaşına kadar çok güzel, kurallı konuşan oğlumda hece ve kelime tekrarı oldu.
Hece tekrarı 10u geçiyordu.
5 yaş gibi sanırım tamamen geçti.
Dil terapistine ne cesaret gitmedim bilmiyorum, bence biraz gözlemlemek istiyorsanız gözlemleyin ama akışa bırakmayın.
Sabırla acele ettirmeden dinledim, çok da konuşurdu.
Eşim sakin ol, önce düşün sonra konuş uyarısı yaptığında düzgün konuşuyordu ama bu doğru bir yöntem olmayabilir.
Bana da atar misiniz bende ayni durumdayimOglumun doktoru 5 yasina kadar dil gelisimiyle ilgili 6 ayda bir yeni donguye girildigini soylemisti. Size yazismamizdan bir ekran goruntusu attim. İciniz rahatlar belki.
Benim oglumda 4e girmesine 2 ay kala basladi suan yeni 5 e girdi ve cumle baslarinda cok uzun hece tekrarlari oluyor gecsin diye hergun dua ediyormNedeni niçin olmayabilir, erkek çocuklarda özellikle olabiliyor.
2 yaşında kendini tamamıyla ifade eden, 3 yaşına kadar çok güzel, kurallı konuşan oğlumda hece ve kelime tekrarı oldu.
Hece tekrarı 10u geçiyordu.
5 yaş gibi sanırım tamamen geçti.
Dil terapistine ne cesaret gitmedim bilmiyorum, bence biraz gözlemlemek istiyorsanız gözlemleyin ama akışa bırakmayın.
Sabırla acele ettirmeden dinledim, çok da konuşurdu.
Eşim sakin ol, önce düşün sonra konuş uyarısı yaptığında düzgün konuşuyordu ama bu doğru bir yöntem olmayabilir.
Olabilir cunku bu sira korkulari asiri artti.Her seyden korkuyor.Disaridan gelen ses,karanlik,gece lambasindan yansiyan gölge,kapi carpmasi her seyden.Surekli acikliyorum kafasinda oturtmaya calisiyorum ruzgar esti kapiyi hizla kapatti,golgeyle el salliyorum bak benim elim ayaklarim diyorum.Daha ne yapmaliyim bilmiyorumkorkmus olabilirmi?
birde o aylarda bazi cocuklarda olabiliyor diye okumustum sanki.
En sık rastlanan yaş araligi 2-4müs zaten ve erkek cocuklarindan daha sık rastlaniyormus.Bana da atar misiniz bende ayni durumdayim
Benim oglumda 4e girmesine 2 ay kala basladi suan yeni 5 e girdi ve cumle baslarinda cok uzun hece tekrarlari oluyor gecsin diye hergun dua ediyorm
En sık rastlanan yaş araligi 2-4müs zaten ve erkek cocuklarindan daha sık rastlaniyormus. Her cumlede oluyor mu ? Bizde her cumlede olmuyor.Bugun ikiziyle kendi kendilerine oyun oynuyorlar.O kedi sahibi,diger oglum da yavru kedi oldu.Yaklasik 5 dk konustular karsilikli,rol yaptilar hic takilmaHer cumlede olmuyor ama genelde cumle baslarinda oluyor cumleye baslarken zorlaniyor sonra akici bir sekilde devam ediyor.zorlandigi anlarda ufak kasmalar ve mimiklerde eklendi
Merhaba benim oglumda 4 yasina girmesine ramak kala birdne bire kekelemeye basladi.gunlerce agladim ne yaptik diye kendimi zi sorguladim.o kadar uzuldum ki.suan yeni 5 yasina girdi ve hala devam ediyor.bazen hic yok diyecek kadar az bazen baya belli oluyor.mesela senelik izin bitti okula basladi yine farkedilor olmaya basladi
Bizde cumleye girerken zorlanma oluyor sonrasi akici olabiliyor.
A a a a a a a a a a annee
Ba ba ba ba ba babaaa gibi..
Hergun dua ediyorum 1 senedir gecsin diye.
Babasinda da varmis kucukken ama suan birsey yok
Henuz gerilmesin kasmasin kendini diye dil terapistine goturmedim belki kelime sagarcigi arttikca duzelir diye umut ettim hep
Umarim gecer hepimizin bu derdi insani cok yipratan bir surec gerckten
Benm oğlum da kekeledi bi arkadaşımın oğlunda da oldu ama geçti haklisiniz ama kendinizi çok üzmeyinMudehale etmiyoruz.Zamana biraktik simdilik.Psikolog ta oyle soyledi ayni sekildr.Insallah duzecek zamanla ama kafama takmadab yapamiyorum.
Geçmiş olsun.cocuk ani bir ses veya herhangi bir şeye karşı travmami geliştirdi kafasında acaba son zamanlarda korktuğu herhangi birşey oldumuKafayı sıyırmak uzereyim.6 gun oncesine kadar kendini ifade etmeyi bilen(yeni yeni uzun cumlelere baslamisti yari dogru yari yanlis ) 34 aylık ikiz ogullarimdan biri birden kekelemeye basladi.Nedenini nicinini dusunmekten delirecegim.Dün cocuk psikologuna gittik.Bunun tutulma oldugunu soyledi.Endise edilecek bir durum olmadigini soyledi ama yok icim asla rahat degil.Durumu sindirmeye calisiyorum.Henuz cok erken hemen dil terapistine gitmeyin doktor stresi yasatmayin tavsiyesi verdi dun doktor ama biraz daha zamana birakip gidecegim.
Konu acmamin sebebi benzer durumu yasayan varsa cocuga yaklasiminiz nasildi? Nelere dikkat ettiniz? Ne yapmali ,nasil davranmali?
Gunlerdir kendimde degilim.Nasil davranmaliyim,ne yapmaliyim doktor az cok anlatti ama sizlerden de yasayan varsa atladigim biseyleri ogrenmek isterim su kritik surecte.
Cok mutsuzum
Bence biraz onunla özel ilgilenin bu durum geçene kadar .sakin müzikler açın.gece yanında uyumaya çalışın kendini güvende hissetsin.sevdigi yiyecekleri verin.gurultulu ortamlardan uzak tutun yüksek ses ten uzak tutun .masal anlatın.konusun onunla güvende ve rahat hissedecegi şeyleri yapın .eğer papatya ve ya Melisa çayı gibi yeşilliklerle karşı herhangi bir alerjisi yoksa bir fincan yapın için azicikta ona verin rahatlatırKafayı sıyırmak uzereyim.6 gun oncesine kadar kendini ifade etmeyi bilen(yeni yeni uzun cumlelere baslamisti yari dogru yari yanlis ) 34 aylık ikiz ogullarimdan biri birden kekelemeye basladi.Nedenini nicinini dusunmekten delirecegim.Dün cocuk psikologuna gittik.Bunun tutulma oldugunu soyledi.Endise edilecek bir durum olmadigini soyledi ama yok icim asla rahat degil.Durumu sindirmeye calisiyorum.Henuz cok erken hemen dil terapistine gitmeyin doktor stresi yasatmayin tavsiyesi verdi dun doktor ama biraz daha zamana birakip gidecegim.
Konu acmamin sebebi benzer durumu yasayan varsa cocuga yaklasiminiz nasildi? Nelere dikkat ettiniz? Ne yapmali ,nasil davranmali?
Gunlerdir kendimde degilim.Nasil davranmaliyim,ne yapmaliyim doktor az cok anlatti ama sizlerden de yasayan varsa atladigim biseyleri ogrenmek isterim su kritik surecte.
Cok mutsuzum
Çikolata vermeyin ki vermiyorsunuz dur zaten.cay vermeyin.Bence biraz onunla özel ilgilenin bu durum geçene kadar .sakin müzikler açın.gece yanında uyumaya çalışın kendini güvende hissetsin.sevdigi yiyecekleri verin.gurultulu ortamlardan uzak tutun yüksek ses ten uzak tutun .masal anlatın.konusun onunla güvende ve rahat hissedecegi şeyleri yapın .eğer papatya ve ya Melisa çayı gibi yeşilliklerle karşı herhangi bir alerjisi yoksa bir fincan yapın için azicikta ona verin rahatlatır
Altına çiş yaptığında kiziyormusunuzBir gece once bagirdi ve uyandi ama uyaninca anne cis yapicam dedi yapti.Sabah uyandi anne cok cok cis yaptim dedi ananesini uyandirdi onunla konusti muhabbet etti.Sonra birden oldu iste.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?