Konuşma Problemleri Oğlum birden kekelemeye başladı.

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Çok normal mutsuz olacağınız bisey yok bebeğinizin beyni hızlı düşünüyor o yüzden ifade ederken kekeliyor bu geçici bi süreç müdahale etmeyin
Mudehale etmiyoruz.Zamana biraktik simdilik.Psikolog ta oyle soyledi ayni sekildr.Insallah duzecek zamanla ama kafama takmadab yapamiyorum.

Kendini ifade etmeye çalışırken susturulmus olabilir yada kardeşini kıskanmış vs olabilir kitabı okuyun çözüm olur bence.
Hic kiskanc bir cocuk degil aksine ikizi onu kiskanir ama ona konusma konusunda yetismeye mi calisti anlamadim ki

Insallah gecer.Heyecqn yapti soylemek istedigini soyleyemedi ondan oldu gibime geliyor.Yoksa o ana kadar 20 sn once normal cumlesini kurdu.
Sabirli olmaliyim diyorum ama zormus.
Geçmiş olsun chelzy. Senin miniklerle aynı yaşta benim oğlan. Bizimki de tam kekeleme denmez ama çok heyecanlanarak tekrarlayarak konuşuyordu bir ara. Bir an önce cümlesini söylemeye çalışır gibi hızlı hızlı,kelime tekrarlı. Baktık alışkanlık oluyor bu. Heyecanlanma biz seni dinliyoruz,, yavaş konusabilirsin dedik. Eskisinden daha da dikkatli dinledik konuşmalarını. Geçti öylece şükür.

Nedeni niçin olmayabilir, erkek çocuklarda özellikle olabiliyor.
2 yaşında kendini tamamıyla ifade eden, 3 yaşına kadar çok güzel, kurallı konuşan oğlumda hece ve kelime tekrarı oldu.
Hece tekrarı 10u geçiyordu.
5 yaş gibi sanırım tamamen geçti.
Dil terapistine ne cesaret gitmedim bilmiyorum, bence biraz gözlemlemek istiyorsanız gözlemleyin ama akışa bırakmayın.

Sabırla acele ettirmeden dinledim, çok da konuşurdu.
Eşim sakin ol, önce düşün sonra konuş uyarısı yaptığında düzgün konuşuyordu ama bu doğru bir yöntem olmayabilir.

Zaten yapisi heyecanli.Her cumesinesi anne diye baslardi.A anne bakk gibi.Ozaman da a yi iki defa soylerdi.Simdi nolduysa boyle oldu.Ozellklle anneyi cumle basinda soyleyemiyo yavrum.Basimizi saga sola yatirip karsiliklo birbirimize annecimm annecimm derdik.Yapamiyoruz su anda

Bizde tam kuralli cumle de yoktu henuz.Ben yaptim degil anne,ben gittim degil diyor hala da.Arada tekleme 6 7 kez olabiliyor aynen bizde de .Ozellikle sesli harflerde.
Gecmis ne guzel cok sevindim.Insallah bizim de gecer.Bir terapistle gorustum bulundugumuz sehirde.Daha cok yeni 15 gun sonra goruselim dedi.Ben onu bi 10 gun daha uzatayim istiyorum su stresi biraz daha atsin uzerinden gidicez.
Esinizin yaptigi yontemi tavsiye etmiyormus dol terapistleri dun okudum hatta onu.

korkmus olabilirmi?
birde o aylarda bazi cocuklarda olabiliyor diye okumustum sanki.

Oglumun doktoru 5 yasina kadar dil gelisimiyle ilgili 6 ayda bir yeni donguye girildigini soylemisti. Size yazismamizdan bir ekran goruntusu attim. İciniz rahatlar belki.
Bana da atar misiniz bende ayni durumdayim
Benim oglumda 4e girmesine 2 ay kala basladi suan yeni 5 e girdi ve cumle baslarinda cok uzun hece tekrarlari oluyor gecsin diye hergun dua ediyorm

korkmus olabilirmi?
birde o aylarda bazi cocuklarda olabiliyor diye okumustum sanki.
Olabilir cunku bu sira korkulari asiri artti.Her seyden korkuyor.Disaridan gelen ses,karanlik,gece lambasindan yansiyan gölge,kapi carpmasi her seyden.Surekli acikliyorum kafasinda oturtmaya calisiyorum ruzgar esti kapiyi hizla kapatti,golgeyle el salliyorum bak benim elim ayaklarim diyorum.Daha ne yapmaliyim bilmiyorum

Merhaba benim oglumda 4 yasina girmesine ramak kala birdne bire kekelemeye basladi.gunlerce agladim ne yaptik diye kendimi zi sorguladim.o kadar uzuldum ki.suan yeni 5 yasina girdi ve hala devam ediyor.bazen hic yok diyecek kadar az bazen baya belli oluyor.mesela senelik izin bitti okula basladi yine farkedilor olmaya basladi
Bizde cumleye girerken zorlanma oluyor sonrasi akici olabiliyor.
A a a a a a a a a a annee
Ba ba ba ba ba babaaa gibi..
Hergun dua ediyorum 1 senedir gecsin diye.
Babasinda da varmis kucukken ama suan birsey yok
Henuz gerilmesin kasmasin kendini diye dil terapistine goturmedim belki kelime sagarcigi arttikca duzelir diye umut ettim hep
Umarim gecer hepimizin bu derdi insani cok yipratan bir surec gerckten

Bana da atar misiniz bende ayni durumdayim

Benim oglumda 4e girmesine 2 ay kala basladi suan yeni 5 e girdi ve cumle baslarinda cok uzun hece tekrarlari oluyor gecsin diye hergun dua ediyorm
En sık rastlanan yaş araligi 2-4müs zaten ve erkek cocuklarindan daha sık rastlaniyormus.
Her cumlede oluyor mu ? Bizde her cumlede olmuyor.Bugun ikiziyle kendi kendilerine oyun oynuyorlar.O kedi sahibi,diger oglum da yavru kedi oldu.Yaklasik 5 dk konustular karsilikli,rol yaptilar hic takilma olmadi.Ama aaa a a aanne,ha a ahamur,e e eeve ozellikle boyle kelimelerde cumle.baslarinda takiliyor.

Hislerimiz,yasadiklarmiz birebir ayni.Ben de surekli ne yaptim acaba diyorum.
Kimi cumleler su gibi,kimileri takilmayla basliyor ayni sekilde bizde de.Bana da psikolog henuz goturmeyin dil terapistine ustunde stres yaratmayin dedi ama sabredebilecegimi dusunmuyorum

Travmaları yüksek korku, ağlamasına izin verilememe, konuşmamasına izin verilmeme gibi durumlar.

Oğlunuza bol bol tane tane kitap okuyun
Heceleme yaptırın mesela ca ce cı ci her harfle yapın bunu. Siz söyleyin o tekrar etsin.
Bir de dini yorum grubuna girmesin ancak Rabbişrahli duası var Musa Peygamberin meşhur duası. Onun çok faydalı olduğunu duydum. Ancak kaç kez vs onu bilmiyorum. Şifa diliyorum.

Geçmiş olsun.cocuk ani bir ses veya herhangi bir şeye karşı travmami geliştirdi kafasında acaba son zamanlarda korktuğu herhangi birşey oldumu

Bence biraz onunla özel ilgilenin bu durum geçene kadar .sakin müzikler açın.gece yanında uyumaya çalışın kendini güvende hissetsin.sevdigi yiyecekleri verin.gurultulu ortamlardan uzak tutun yüksek ses ten uzak tutun .masal anlatın.konusun onunla güvende ve rahat hissedecegi şeyleri yapın .eğer papatya ve ya Melisa çayı gibi yeşilliklerle karşı herhangi bir alerjisi yoksa bir fincan yapın için azicikta ona verin rahatlatır

Çikolata vermeyin ki vermiyorsunuz dur zaten.cay vermeyin.

Kusura bakmayın da kekemelik çözümsüz bı hastalık falan değil birkaç seansla hatta evde kendi kendilerine bile çocuklar bunları yenebiliyor. ben sizin böyle bı olayda bile hemen ilaçlara falan başladıginizi okuduğumda durduk yere çocuğu bisiylere panik ettirip korkuttunuz mu diye düşünmeden edemedim kusura bakmayın biraz kendinize gelin ya nedir bu kadar histerilik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…