Davranış Bozuklukları Oğlum beni delirtecek

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Benim oğlumda 6 yaşında bu sene zorluyor benii
Hiç bişe ikna edemiyorumm..
O hayır dedimmi müknatı yok ikna olmuyor..
Ne diller döküyorumm ne vaatler onu alırım bunu alırım şöyle böyle yok..
Hep dediğim olsun istiyor
Ama önceden bukadar değildi bu aralar böyle oldu
Üffff çocuk büyütmek ne zor yaa

Son düzenleme:

Aynen benim halimi anlattin almanya da yasiyorum trde tatilde annemde aynini soyledi. Sirf beni delirtmek icin bana yapiyomus anladim.bitsin bu savas pes!!!:'(

ahhh canim Rabbim yardim ettsin bize .valla bende pes etiim.en sinir bozucu olayda bana gore ne biliyomusun herdedigini yaptigim halde hala aglamasi aglmasin isityorum mutlu ediyim diye ne derse yapiyorum ama yok olmuyo mutlu edemiyorum ben oglumu.napcaz biz bilmiyorum.

senin yaramazin kac aylik canim kiz mi erkekmi :}}}}}}?

çocuk yetiştirmek çok zor..
bu yaşadığın sorunla ilgili konuda tek fikrim tek önerim tepkisizliktir.

benim oğlumda ben bu sorunlar asla yaşamadım
hiçbir yeri karıştırma olayı veya yapılmaması gereken bir durum hiç yaşamadım
şimdi maşallah her gören diyor bu çocuk ne kadar akıllı diye

yaptıklarıma gelince,yapmamasını istediğim bişeyi yaptığını gördüğümde hiiiç oralı olmuyorum,ona bakmıyorum bile
örneğin; ilk yürümeye başladığında tv ünitesi çok alçakta
dolayısıyla televizyonu elleyebiliyordu,ekranına dokunuyordu hep
dokunduğunda ara ara bana baktığını gördüm,sanki hata yaptığını biliyor ve benden tepki bekliyordu
bende hiç önemsemedeim sanki o normal bişey yapıyormuş gibi
bunu her konuda yaptım
ve bir baktımki oğlum gerçekten hoş olmayan şeyler yapmıyor,
herşeyi bizden gördüğü gibi mantık içerisinde yapıyor.

mesela çocuk düştüğü zaman hiç tepki vermeyip başka şeylerle ilgileniyorum
oda hemen kalkıyor yürümeye devam ediyor hiç ağlamıyor..
ama ben tepki verirsem aa düştünmü vs gibi şeyler dersem o ağlıyor

ben yapmamasını istediğim konularda tepkisiz davranıyorum
veee doğduğu günden beri herşeyi konuşuyorum oğlumla
bir yetişkinle konuşur gibi
yemek yapıyorsam nasıl yaptığımı,
çamaşır seriyorsam nasıl serdiğimi
ama hayatımızdaki herşeyi
mesela yoldan ambulans geçiyorsa ne işe yaradığını
vs vs
çocuklarla konuşmanın çoooook büyük faydasını gördüm vede görüyorum ben

mesela akşam meyve hazırlıyorum kendine de ayrı tabak veriyorum ama ona bıçak vermiyorum
gelip yanıma konuşuyor anne bıçak elimizi keser değilmi diyor
çünkü her fırsatta mutfakta her bıçak gördüğümüzde onun tehlikelerini anlatmışımdır defalarca

Son düzenleme:

Benim oglum 26aylik. Birinci yasina kadar goren herkes mutlu cocuk bu diyordu okadar sakin neseliydi ki, sonra yurumeye baslayinca canavara donustuartik ugrasamiyorum buyusun diye gun sayiyorum napalim basa gelen cekilir:-*

Evi yakmış,kendilerini camdan atmıs gibi falan anlatıyosunuz fakat bu yazdıklarınızın olması son derece normal ..yani olması gereken bu ergenlik gibi bişey ve geçici..ben ilk çocuğumda çok hatalar yaptim şimdi çok pişmanım..sakın öfkenize teslim olup üzerlerine gitmeyin sabır sabır... bi prof. anlatmıstı bi konuda ona ısrar etmek yerine direkt seçenek sunun..mesela çorabını giy demek yerine -bugun bunu mu giyelim yoksa bunu mu?- gibi... cennet boşuna ayaklarımızın altına serilmemiş çok zor annelik hepimize kolay gelsin..

şu aralar aynı bizde anlattığınız gibiyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…