Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Benim oğlumda 6 yaşında bu sene zorluyor benii
Hiç bişe ikna edemiyorumm..
O hayır dedimmi müknatı yok ikna olmuyor..
Ne diller döküyorumm ne vaatler onu alırım bunu alırım şöyle böyle yok..
Hep dediğim olsun istiyor
Ama önceden bukadar değildi bu aralar böyle oldu
Üffff çocuk büyütmek ne zor yaa
ben bu dertlerden muzdaribim bana birileri yardimci olsun nolsur.hadi sizinki 2 yas senromu benimkine noluyoki bucuruk daha 11 bucuk aylik .ama masalah daha simdiden delirtiyo beni .ben yurt disinda yasiyorum ogluma hep ben baktim yani yardimci olanaim yok cok yiprandik bebkliginden beri hersye agliyo.gece en az 5 -6 kez kelkiyo hala emmiyoda erdi ne bilmiyorum .anemlere anlatiyodum cok yaramaz soyle boyle diye gecen trye tatile giitk annemlerde kaldik ben oglumu aneme birakip birakip alisverise filan giitm annem diyoki kizim bu cocougun neresi yaramaz hatta uslu bile senie hic aramiyo diyo gercekden de oyle ben yokken teyzeleriyle dedsiyle biroynuyo bir oynuyo resmen babamla
hersey sabirla olcak sanirim birde anlayis tatli dille oglum daha 11 bucuk aylik ama birsye kizarak hayir onu birakdersem oda bagiriyo ve birakmiyo.ama bak oglum bu eee agzina alma hadi birak dersem hemen birakiyo.ama isde herzamnda bu kadar sakin olamiyorum.offff cocouk buuytmek cok zor is valla.Allah hepimizin yardimcisi olsun.cocukdan oadar gozum korduki artik bebek gormek istemiyorum nerdeyse .yurt disinda yasadigim icin haliyle turkler azinlikda birgun parka giitk orda turkller gordum giitm yanlarina konusduk 2 tane bebsi kucuk kucuk aglayip duruyolar aman dedim ben gidiyorum zaten benim bocek de habire agliyo bide elalemin bebsinin aglamsini dinleyemem dedim icimden kaldim valla yanlarindan .cunku gercekden sabrim kalmadi.2.cocukmu yok diyorum Allah bu ogluma uzun omur versin.birde ben fark ettimki oglum yanliz kalamk istemiyo surekli oynicagi biri olsun isiyio ozellikle 0-5 yas arasi cocuklari gorunce sevincini gormeniz lazim onlra gidip cici yapiyo .sirf buyuzden acaba dedim bir kardes mi yapsam ama yok gozum yemiyoki.napcam ben hic degilsecevik gibi sinirlerim olsun istyiorum bunun icin napabilirim
Aynen benim halimi anlattin almanya da yasiyorum trde tatilde annemde aynini soyledi. Sirf beni delirtmek icin bana yapiyomus anladim.bitsin bu savas pes!!!:'(
ahhh canim Rabbim yardim ettsin bize .valla bende pes etiim.en sinir bozucu olayda bana gore ne biliyomusun herdedigini yaptigim halde hala aglamasi aglmasin isityorum mutlu ediyim diye ne derse yapiyorum ama yok olmuyo mutlu edemiyorum ben oglumu.napcaz biz bilmiyorum.
senin yaramazin kac aylik canim kiz mi erkekmi :}}}}}}?
çocuk yetiştirmek çok zor..
bu yaşadığın sorunla ilgili konuda tek fikrim tek önerim tepkisizliktir.
benim oğlumda ben bu sorunlar asla yaşamadım
hiçbir yeri karıştırma olayı veya yapılmaması gereken bir durum hiç yaşamadım
şimdi maşallah her gören diyor bu çocuk ne kadar akıllı diye
yaptıklarıma gelince,yapmamasını istediğim bişeyi yaptığını gördüğümde hiiiç oralı olmuyorum,ona bakmıyorum bile
örneğin; ilk yürümeye başladığında tv ünitesi çok alçakta
dolayısıyla televizyonu elleyebiliyordu,ekranına dokunuyordu hep
dokunduğunda ara ara bana baktığını gördüm,sanki hata yaptığını biliyor ve benden tepki bekliyordu
bende hiç önemsemedeim sanki o normal bişey yapıyormuş gibi
bunu her konuda yaptım
ve bir baktımki oğlum gerçekten hoş olmayan şeyler yapmıyor,
herşeyi bizden gördüğü gibi mantık içerisinde yapıyor.
mesela çocuk düştüğü zaman hiç tepki vermeyip başka şeylerle ilgileniyorum
oda hemen kalkıyor yürümeye devam ediyor hiç ağlamıyor..
ama ben tepki verirsem aa düştünmü vs gibi şeyler dersem o ağlıyor
ben yapmamasını istediğim konularda tepkisiz davranıyorum
veee doğduğu günden beri herşeyi konuşuyorum oğlumla
bir yetişkinle konuşur gibi
yemek yapıyorsam nasıl yaptığımı,
çamaşır seriyorsam nasıl serdiğimi
ama hayatımızdaki herşeyi
mesela yoldan ambulans geçiyorsa ne işe yaradığını
vs vs
çocuklarla konuşmanın çoooook büyük faydasını gördüm vede görüyorum ben
mesela akşam meyve hazırlıyorum kendine de ayrı tabak veriyorum ama ona bıçak vermiyorum
gelip yanıma konuşuyor anne bıçak elimizi keser değilmi diyor
çünkü her fırsatta mutfakta her bıçak gördüğümüzde onun tehlikelerini anlatmışımdır defalarca
ahhh canim Rabbim yardim ettsin bize .valla bende pes etiim.en sinir bozucu olayda bana gore ne biliyomusun herdedigini yaptigim halde hala aglamasi aglmasin isityorum mutlu ediyim diye ne derse yapiyorum ama yok olmuyo mutlu edemiyorum ben oglumu.napcaz biz bilmiyorum.
senin yaramazin kac aylik canim kiz mi erkekmi :}}}}}}?
Benim oglum 26aylik. Birinci yasina kadar goren herkes mutlu cocuk bu diyordu okadar sakin neseliydi ki, sonra yurumeye baslayinca canavara donustuartik ugrasamiyorum buyusun diye gun sayiyorum napalim basa gelen cekilir:-*
canımcım benim oğlum 3 yaşında. şimdi oğlunun davranışları 2 yaş sendromu . bak benim kuzum 20 aylıkken yani o dönemler neler yaptı ... tv sehpasının kapısını kırdı yeni sehpa aldık.. sehpanın içinde müzik setim ve uydu alıcı duruyordum. birgün bir baktım müzik setini halıya indirmiş uydu alıcısının düşmesine ramak kalmış.. kaç defa bardak kırdı. oyuncaklarını alıp çayımın içine atıyordu kaç defa çayımı döktü.. daha neler neler... mutfakta alttaki dolapları plastik kırılmayak eşyalarla doldurmuştum kırılacaklar hep üstteydi. inanır mısın günde belki 20 kez mutfak topluyordum. artı tencere tava hastasıydı. tahta kaşık kepçe çok zor büyüyorlar çok.... şimdi 3 yaşında daha da ayrı huyları var. O artık bu evin bireyi olduğunu bize resmen ilan ediyor.. birçok şeyi onun istediği gibi yapıyoruz.
sende üzülme.. bu günlerde geçecek. çok sabırlı ol ve çok dikkat et yavruna. en hareketli dönemleri bu dönemler.
Evi yakmış,kendilerini camdan atmıs gibi falan anlatıyosunuz fakat bu yazdıklarınızın olması son derece normal ..yani olması gereken bu ergenlik gibi bişey ve geçici..ben ilk çocuğumda çok hatalar yaptim şimdi çok pişmanım..sakın öfkenize teslim olup üzerlerine gitmeyin sabır sabır... bi prof. anlatmıstı bi konuda ona ısrar etmek yerine direkt seçenek sunun..mesela çorabını giy demek yerine -bugun bunu mu giyelim yoksa bunu mu?- gibi... cennet boşuna ayaklarımızın altına serilmemiş çok zor annelik hepimize kolay gelsin..
Kızlar 20 aylık oğlum var. Çok inatçı hiç beni dinlemiyor elleri devamlı heryerde mesela dvd playerı karıştırıyor yapma oğlum bozulur sonra çizgi film izleyemeyiz diyorum. Yapmaya devam ediyor biraz daha sert söylüyorum hiç umursamıyor bağırıyorum hiiç en sonunda oradan uzaklaştırıyorum ortalığı yıkıyor. Birde söylediklerimin tam tersini yapıyor dün balkonda çamaşır asıyordum sandalyeye çıktı düşersin annem otur dedim ı ıh diyor bir kaç kere tekrarladım oturmadı en son bora sakın sandalyeye oturma dedim oturdu ve gülüyor pis pis. Cidden öyle şeyler yapıyor öyle inatlaşıyor ki benimle birgün dayanamayıp hırpalıyacam diye korkuyorum. Oyuncakları başımıza fırlatıyor yada gelip vuruyor devamlı yapma yada hayırdan anlamıyor canım acıyor diyorum ağlamış numarası yapıyorum, ağlayınca gelip öpüyor yeniden vuruyor. Birde birşeyle oynamasına izin vermediğimde kendini kasıp bağırıyor kızıyor bana, iyice çıldırıyorum. Ne yapıcam kızlar bana akıl verin