• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları Oğlum beni delirtecek

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Minuscule9

Annesinin minik kuzusu!
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2010
517
0
66
Trabzon
Kızlar 20 aylık oğlum var. Çok inatçı hiç beni dinlemiyor elleri devamlı heryerde mesela dvd playerı karıştırıyor yapma oğlum bozulur sonra çizgi film izleyemeyiz diyorum. Yapmaya devam ediyor biraz daha sert söylüyorum hiç umursamıyor bağırıyorum hiiç en sonunda oradan uzaklaştırıyorum ortalığı yıkıyor. Birde söylediklerimin tam tersini yapıyor dün balkonda çamaşır asıyordum sandalyeye çıktı düşersin annem otur dedim ı ıh diyor bir kaç kere tekrarladım oturmadı en son bora sakın sandalyeye oturma dedim oturdu ve gülüyor pis pis. Cidden öyle şeyler yapıyor öyle inatlaşıyor ki benimle birgün dayanamayıp hırpalıyacam diye korkuyorum. Oyuncakları başımıza fırlatıyor yada gelip vuruyor devamlı yapma yada hayırdan anlamıyor canım acıyor diyorum ağlamış numarası yapıyorum, ağlayınca gelip öpüyor yeniden vuruyor. Birde birşeyle oynamasına izin vermediğimde kendini kasıp bağırıyor kızıyor bana, iyice çıldırıyorum. Ne yapıcam kızlar bana akıl verin :(

Annem hep; çocukla inatlaşılmaması gerektiğini savunur.
Dikkatini başka şeylerle dağıtmayı denediniz mi?

Ayrıca birşey yapmak istediğinde ''yapma,olmaz,hayır'' demek yerine mahsus yapmasını söyleyin ne olacak acaba?

Annem hep; çocukla inatlaşılmaması gerektiğini savunur.
Dikkatini başka şeylerle dağıtmayı denediniz mi?

Ayrıca birşey yapmak istediğinde ''yapma,olmaz,hayır'' demek yerine mahsus yapmasını söyleyin ne olacak acaba?

yapmasını söylediğimde bazen yapıyor bazen yapmıyor. Dikkatinide başka yöne çekmeyi deniyorum ama malesef kanmıyor canım

Çocuklar neden ise hep böyle inatlaşıyor..Yapmasını istemediğiniz bişey var ise inadına yapıyor ise o an onunla ilgilenmeyin sizin dediğinizin tam aksini yapacaktır ki yapıyormuş da..Sandalyeye çıkma düşersin dedikten sonra kesinllikle tekrarlamayın..Dediğinizin tersini yapmak ona keyif veriyordur =))

canım bi kere doktorum programında vardı böyle bi konu orda da umursamayın onu,hareketlerini görmezden gelin falan diyodu..

tabii sölemesi kolay benimde ikizlerim var 14 aylık şu an öyle bi inat olayı yok ama şimdiden bile bazen yaramazlıkları beni

geriyo yapma falan desem de tabii anlamıyolar..sende sandalye olayında olduğu gibi canım yapması gerekenin tersini söle

hem yapmışta işe yarar mı ki acaba:44:

artık o '' hayır '' döneminde annesi... yani her ''hayır''a o hayır diyecek.......... en zor dönem... 2 yaş sendromu... büyüyor ve kendi kurallarını koymaya çalışıyor...yapılacak en doğru şey asla '' hayır '' dememek... çünkü herzaman kaybeden siz olursunuz bu dönemde... üstelik '' hayır'' dediğiniz şey günlerce gözünüzün içine baka baka tekrar tekrar yapılır... ilgisini başka şeye çekmenize rağmen diretiyorsa görmezden gelin... susun.. siz başka şeylerle ilgilenin ama tabii bunu yaparkende ona hissettirmeden onu takip edin... birde tavsiyem; çocukların hangi dönemde ne yapacağını araştırırsanız daha huzurlu bir diyalog yaşarsınız...

merhabalar oncelikle sizi endiselendirmek istemem ama davranis bozuklugu inatcilik tutturma istah problemleri konusma ve yurume bozuklugu gibi bircok belirtisi var bu rahatsizligin genlerle alakali bir problem ve tedaviside yok benimde 3 aylik bir oglum var prader willi hastasi henuz kucuk oldugu icin normal bebeklerden farkli degil sadece zor besleniyordu ilk dogdugunda uyuyordu saatlerce cok gucsuzdu kan testi yaptirdik ve ogrendik rahatsizligini ve tedavisinin olmadigini kabul etmek zor gelsede hala yapacak bisey yok . yazmamin nedeni ilk aylardaki beslenme problemini biberonla giderip kilo aldirabilirsiniz bebeginize ama eger bebeginiz dogduktan sonra aglamiyorsa uyanmiyorsa aciktigi icin ve surekli uyku halinde gucsuzse zaman gecirmeden doktora gidin bu ilk yaslarindaki egitim icin cok ama cok onemli bu konuda tecrubesi olan ve paylasmis kimse yok ama ben yazmak istedim ve her ay gelisimini yazarak benden sonraki insanlara yardimci olmak istiyorum eger bu belirtileri yasadiginiz bi r bebeginiz varsa mutlaka genetik test yaptirmanizi tavsiye ediyorum.

merhabalar oncelikle sizi endiselendirmek istemem ama davranis bozuklugu inatcilik tutturma istah problemleri konusma ve yurume bozuklugu gibi bircok belirtisi var bu rahatsizligin genlerle alakali bir problem ve tedaviside yok benimde 3 aylik bir oglum var prader willi hastasi henuz kucuk oldugu icin normal bebeklerden farkli degil sadece zor besleniyordu ilk dogdugunda uyuyordu saatlerce cok gucsuzdu kan testi yaptirdik ve ogrendik rahatsizligini ve tedavisinin olmadigini kabul etmek zor gelsede hala yapacak bisey yok . yazmamin nedeni ilk aylardaki beslenme problemini biberonla giderip kilo aldirabilirsiniz bebeginize ama eger bebeginiz dogduktan sonra aglamiyorsa uyanmiyorsa aciktigi icin ve surekli uyku halinde gucsuzse zaman gecirmeden doktora gidin bu ilk yaslarindaki egitim icin cok ama cok onemli bu konuda tecrubesi olan ve paylasmis kimse yok ama ben yazmak istedim ve her ay gelisimini yazarak benden sonraki insanlara yardimci olmak istiyorum eger bu belirtileri yasadiginiz bi r bebeginiz varsa mutlaka genetik test yaptirmanizi tavsiye ediyorum.
inatçılık konuşma bozukluğu var bizde hala konuşmuyor. Baba aba cici çakmak ayran su alo enis aylin dışında birşey demiyor. Anne bile demiyor aba diyor bana. iştahında yürümesinde hiç bir problem yok saol canım araştırıcam.

artık o '' hayır '' döneminde annesi... yani her ''hayır''a o hayır diyecek.......... en zor dönem... 2 yaş sendromu... büyüyor ve kendi kurallarını koymaya çalışıyor...yapılacak en doğru şey asla '' hayır '' dememek... çünkü herzaman kaybeden siz olursunuz bu dönemde... üstelik '' hayır'' dediğiniz şey günlerce gözünüzün içine baka baka tekrar tekrar yapılır... ilgisini başka şeye çekmenize rağmen diretiyorsa görmezden gelin... susun.. siz başka şeylerle ilgilenin ama tabii bunu yaparkende ona hissettirmeden onu takip edin... birde tavsiyem; çocukların hangi dönemde ne yapacağını araştırırsanız daha huzurlu bir diyalog yaşarsınız...

evet canım baktım 2 yaş sendromune bire bir uyuyor. Yazılanlar gibi davranmaya çalışacağım çok teşekkür ederim umarım işe yarar

canım bi kere doktorum programında vardı böyle bi konu orda da umursamayın onu,hareketlerini görmezden gelin falan diyodu..

tabii sölemesi kolay benimde ikizlerim var 14 aylık şu an öyle bi inat olayı yok ama şimdiden bile bazen yaramazlıkları beni

geriyo yapma falan desem de tabii anlamıyolar..sende sandalye olayında olduğu gibi canım yapması gerekenin tersini söle

hem yapmışta işe yarar mı ki acaba:44:

görmezden gelmeyi deneyeceğim canım sonucu buradan yazıcam

Çocuklar neden ise hep böyle inatlaşıyor..Yapmasını istemediğiniz bişey var ise inadına yapıyor ise o an onunla ilgilenmeyin sizin dediğinizin tam aksini yapacaktır ki yapıyormuş da..Sandalyeye çıkma düşersin dedikten sonra kesinllikle tekrarlamayın..Dediğinizin tersini yapmak ona keyif veriyordur =))

cidden keyif veriyor yaparken görseniz pişmiş kelle gibi sırıtıyor :)

Kızlar 20 aylık oğlum var. Çok inatçı hiç beni dinlemiyor elleri devamlı heryerde mesela dvd playerı karıştırıyor yapma oğlum bozulur sonra çizgi film izleyemeyiz diyorum. Yapmaya devam ediyor biraz daha sert söylüyorum hiç umursamıyor bağırıyorum hiiç en sonunda oradan uzaklaştırıyorum ortalığı yıkıyor. Birde söylediklerimin tam tersini yapıyor dün balkonda çamaşır asıyordum sandalyeye çıktı düşersin annem otur dedim ı ıh diyor bir kaç kere tekrarladım oturmadı en son bora sakın sandalyeye oturma dedim oturdu ve gülüyor pis pis. Cidden öyle şeyler yapıyor öyle inatlaşıyor ki benimle birgün dayanamayıp hırpalıyacam diye korkuyorum. Oyuncakları başımıza fırlatıyor yada gelip vuruyor devamlı yapma yada hayırdan anlamıyor canım acıyor diyorum ağlamış numarası yapıyorum, ağlayınca gelip öpüyor yeniden vuruyor. Birde birşeyle oynamasına izin vermediğimde kendini kasıp bağırıyor kızıyor bana, iyice çıldırıyorum. Ne yapıcam kızlar bana akıl verin :(

canım bagrına bas hergün şefkat göster ve anlatarak haleetttt haline şükret ve bırak dilediği kadar yaramazlık yapsın o çocuk ..............evimde öyle bi yaramaz için hala ugraşıyorm 5 yıldır...yinede inş uslu olur sabr etttt

canım benimde 20 aylık oğlum var ve aynı şikayetler bizdede var bende dra götürmedim ama araştırdım 2 yaş sendromuna uyuyo şikayetlerimiz benimkide sürekli ağlıyo söylediği kelimeler sadece anne,baba başka yok hep ağlayarak yaptırıyo istediklerini sürekli vuruyo,ısırıyo ,inatlaşıyo ve yürürken yürümüyo resmen koşuyo ve iki adım atıp düşüyoo iştah sorunumuz yok çok şükür ama çok ama çok ağlıyoo bende çıldırıyorum bi çare bulamadım henüz

canımcım benim oğlum 3 yaşında. şimdi oğlunun davranışları 2 yaş sendromu . bak benim kuzum 20 aylıkken yani o dönemler neler yaptı ... tv sehpasının kapısını kırdı yeni sehpa aldık.. sehpanın içinde müzik setim ve uydu alıcı duruyordum. birgün bir baktım müzik setini halıya indirmiş uydu alıcısının düşmesine ramak kalmış.. kaç defa bardak kırdı. oyuncaklarını alıp çayımın içine atıyordu kaç defa çayımı döktü.. daha neler neler... mutfakta alttaki dolapları plastik kırılmayak eşyalarla doldurmuştum kırılacaklar hep üstteydi. inanır mısın günde belki 20 kez mutfak topluyordum. artı tencere tava hastasıydı. tahta kaşık kepçe :60: çok zor büyüyorlar çok.... şimdi 3 yaşında daha da ayrı huyları var. O artık bu evin bireyi olduğunu bize resmen ilan ediyor.. birçok şeyi onun istediği gibi yapıyoruz. :27:
sende üzülme.. bu günlerde geçecek. çok sabırlı ol ve çok dikkat et yavruna. en hareketli dönemleri bu dönemler.

canım benimde 20 aylık oğlum var ve aynı şikayetler bizdede var bende dra götürmedim ama araştırdım 2 yaş sendromuna uyuyo şikayetlerimiz benimkide sürekli ağlıyo söylediği kelimeler sadece anne,baba başka yok hep ağlayarak yaptırıyo istediklerini sürekli vuruyo,ısırıyo ,inatlaşıyo ve yürürken yürümüyo resmen koşuyo ve iki adım atıp düşüyoo iştah sorunumuz yok çok şükür ama çok ama çok ağlıyoo bende çıldırıyorum bi çare bulamadım henüz

evet canım benimkide 2 yaş sendromuna uyuyor. Birde farkettimki çoğunlukla işim varken çok yaramazlaşıyor ilgi çekmek için yapıyor sanırım.

Normalde mesela sinirli bir insana olaydan alakasız bambaşka bir şey söylediğinizde dikkati dağıldığında siniri geçer. Atıyorum bardağı mı kırmaya kalktı içerdeki kuşu gördün mü sen demek işe yarayabilir diye düşünüyorum.

ahh ahhhh inan bende aynı şeylerden dertliyim bazen deliricek gibi oluyorum daha seninkiler iyi günler bu gün resmen sinirden burnum kanadı ama bizimki kardeşi olduktan snr daha bi hırcınlaştı acaba sadec ben yaşıorum bu durumları diye düşünüyodum benim oglum şimdi 3 yaş 4 aylık oldu ama ne fayda yapmadık şey bırakmı yo sabır demekten başka are yok anlaşılan

yaşla felan akalası yok bence çocuğun içinde varsa anlamıyor maalesef. benim 2 yeğenim var biri 6 dieğri 1 yaşında. 6 yaşındaki bebeklikten beridir inatçı ne dersen tersini yapıyor, kendisi nasıl istersen onu yapar kızıyoruz olmuyor hele şimdi akrdeşini çok kıskanıyor çocuğa vurup geçiyor. diğeri yavaş sakin ama oda başladı karıştırmaya cıss diyoruz yok illa alacakmış eline dolaplşarı açacakmış. huy bu vallahi can çıkar huy çıkmaz derler ya ondan.

ben bu dertlerden muzdaribim bana birileri yardimci olsun nolsur.hadi sizinki 2 yas senromu benimkine noluyoki bucuruk daha 11 bucuk aylik .ama masalah daha simdiden delirtiyo beni .ben yurt disinda yasiyorum ogluma hep ben baktim yani yardimci olanaim yok cok yiprandik bebkliginden beri hersye agliyo.gece en az 5 -6 kez kelkiyo hala emmiyoda erdi ne bilmiyorum .anemlere anlatiyodum cok yaramaz soyle boyle diye gecen trye tatile giitk annemlerde kaldik ben oglumu aneme birakip birakip alisverise filan giitm annem diyoki kizim bu cocougun neresi yaramaz hatta uslu bile senie hic aramiyo diyo gercekden de oyle ben yokken teyzeleriyle dedsiyle biroynuyo bir oynuyo resmen babamla guresiyo ama ben varsam surekli aglamakli .hic birhuyudaha duzelmedi.herkez konussun konusmaya baslayinca hircinligini atar diyo ama benim hic umidim yok.bu arada bende tv de gormusdum galiba cocuklarin bu yapritigi aslinnda inatlasma degilmis kendini ispat etme kabul ettirtmeymis.

hersey sabirla olcak sanirim birde anlayis tatli dille oglum daha 11 bucuk aylik ama birsye kizarak hayir onu birakdersem oda bagiriyo ve birakmiyo.ama bak oglum bu eee agzina alma hadi birak dersem hemen birakiyo.ama isde herzamnda bu kadar sakin olamiyorum.offff cocouk buuytmek cok zor is valla.Allah hepimizin yardimcisi olsun.cocukdan oadar gozum korduki artik bebek gormek istemiyorum nerdeyse .yurt disinda yasadigim icin haliyle turkler azinlikda birgun parka giitk orda turkller gordum giitm yanlarina konusduk 2 tane bebsi kucuk kucuk aglayip duruyolar aman dedim ben gidiyorum zaten benim bocek de habire agliyo bide elalemin bebsinin aglamsini dinleyemem dedim icimden kaldim valla yanlarindan .cunku gercekden sabrim kalmadi.2.cocukmu yok diyorum Allah bu ogluma uzun omur versin.birde ben fark ettimki oglum yanliz kalamk istemiyo surekli oynicagi biri olsun isiyio ozellikle 0-5 yas arasi cocuklari gorunce sevincini gormeniz lazim onlra gidip cici yapiyo .sirf buyuzden acaba dedim bir kardes mi yapsam ama yok gozum yemiyoki.napcam ben hic degilsecevik gibi sinirlerim olsun istyiorum bunun icin napabilirim

canım benim oğlumda aynı 19 aylık ve söylediklerini birebir yaşıyorum drunla konuştum bu konuyu 2 yaş sendromu dedi ve robert j.mackenzie çocuğunuza sınır koyun diye bi ktabı tavsiye etti aldım okuyacam umarım işe yarar yoksa delirmek üzereyim ben çalışıyorumda biraz rahatladım evde izindeyken nevrim dönmüştü resmen sürekli beraber olmak daha kötü oluyo tahammülü kalmıyo insanın ister istemez bağırıyo ama şimdi daha tahammüllüyüm konuşması içinde dr kesinlikle tv yasak dedi daha doğrusu reklam izlemsin dedi çizgi flim dvd falan olabilir dedi ama reklam yasak özellkle reklam tanıyosa konuşması etkilenmiştir dedi

Back