Oğlum beni cok uzuyor lutfen fikirde bulunun

ağlamanıza güldüm kusura bakmayın. bu kadar dayanıksız olmayın ergenlik dönemi başlıyor, 15-18 yaşlarında napacaksınız şimdiden ağlarsanız?

Oğlum 14 yasinda.ah nasil uğrastıgımı bi bilsen.ne kadar gıcık aldıgim sevmedigim şeyler varsa onlari seviyor.kiz kardesi 9 yasinda her dakika kiza giciklik verir aglatir.yan yana getirmiyorum artik onlari.
1ay öncesine kadar asiri öfke nöbetleri vardi sinirlenince herseyi fırlatıyor du.bi karar aldim sonrasinda .ılımlı yaklastim.elestirileri azalttim
Ben daha sakin olunca oda sakinlesti.tabi kolay degil insan disini sıkıyor sırf kızmamak icin.
öfkelendigimde herseyi kirip parcalamak istiyorum dedi bende şoyle bise önerdim.her öfkelendiginde icinden ihlas süresini oku dedim.yapti ve basardi cok sükur.çokda dil döktüm tabi konustum.çogu kez suyuna gittim.
Ah ah anne olmak sabır isiymis.çocugu kücük olup uyumayan yaramazlik yapan cocuklariniza hic uzülmeyin ergenlik daha zor.

Ergenlik dönemi bazı çocuklar daha hırçın oluyor üzmeyin kendinizi bende şu an iki ergen var çok iyi anlıyorum seni ama geçici bir durum bu

Benim büyük kizimda 11 yasinda. Oda hircinlasiyor, herseyi beyenmiyor, kendi kurallarini cizgisini koyuyor. Ve benim istemediyimi bildiyi herseyi yapmak istiyor ve bu konu hakkinda önceden benimle pazarlik ediyor.
Ben onu dinliyorum ve benim fikrim bu diyip nedenlerini arti ve eksilerini anlatiyorum. Ama karar senin yinede sen bilirsin sorumluluguda senin diyip topu ona atiyorum. Genellikle ise yariyor. Benimle tartismaya girmek istediyinde, espiriyle yaklasip onu birsekilde yumusatiyorum. Misal bakiyorum sinirlenmeye basliyor, ay askim ya benim kizim oldugun nasil da belli kizinca bile ayni bana benziyorsun farkindamisin diyorum. Veya güzellik bende ayni senin gibiydim senin yaslarinda hatta ben böyle böyle yapiyordum anneannede bana bunlari yapiyordu acaba bendemi sana öyle yapsam ne dersin diyorum. Ayyy yok anne sen sakin öyle yapma, ben senin bu halinden memnunum diyor ve tartismasini gülerek bitiriyor cogu zaman. Sakinlesmediyi zamanlar da oluyor tabi. Bende onu rahat birakiyorum üstüne gitmiyorum. Buna benzer daha cok sey var. Yanliz ben cok sabirliyim. Buda büyük etken tabi. Bence sizde daha sabirli olmayi deneyin, dinleyin ve karsi cikmadan konusarak halletmeye calisin. Tabi arada taktiklerinizde olsun, kendi kararlarini versin, yönetmek istediyi seyi yönetsin ama caktirmadan kontrollü siz saglayin. Cok kizgin oldugu zamanlarda arayi bir espiriyle yumusatmaya bakin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…