yo uyarmam, çünkü uyardığım şeyi inadına daha çok yaparbir şey olmaz kadını da bilmiş bilmiş uyarıp yok annem deme falandır filandır diyip kalbini de kırma kırılıyorlar çünkü biliyorum üstelik o baba anne anne yani bi nevi
aslında sorun etmiyordum o şekilde sevmesini, ,içten sevmesi iyi birşey. oğlumun kayınvalideme düşkün olması da doğal birşey. ama beni de özlüyordu, son günlerde yaklaşık 1 haftadır bana küs gibi. acaba kayınvalidemin annem demesi mi benden uzaklaştırıyor diye düşünmüştüm
korktuğum başıma geliyor yanievet cocugunuz size kusmus ve bu donemde cocuk sadece 1 kisiye guvenle baglanmak ister ve size guveni kirilmis,ihtiyaclarini karsilayan butun gun ilgilenen babaanneye baglaniyor yavas yavas..bu onun icin saglikli bisey ama sizin iliskiniz icin yikici olacaktir..bugun annesiyle kurdugu iliski ilerde tum sosyal iliskilerini sekillendirecek oglunuzun ve uzgunum ki size kaygiyla bagli gibi duruyor..
duzeltilebilir bi durum ama sizin oglunuzun yaninda olmanizla..anne cocuktan en erken 2 yasindayken ayrilir,9 ay cok kucuktam sizin kokunuza gulusunuze muthacken babaanne kucaginda buyuyor..calisiyorsunuz,eger devletteyseniz ucretsiz izin alip kendiniz bakin cocugunuza gittigi yere kadar..gunde cocukla 2 saat gecirmek ne demek..cok az cok..
korktuğum başıma geliyor yani
ben çalışmayı hiç istemiyorum ama mecburen çalışıyorum, 2 sene sonra ancak işten ayrılıcam
özel sektörde çalışıyorum, 4 ay doğum iznine bile zor ayrıldım maalesef, ücretsiz izin şansım yok
tüm çalışan anne çocukları bu şekilde mi yani ? annelerine güvenmiyorlar mı?
anne iş'te diye bir kitap varmış, onu sipariş ettim. çalışan annenin çocuğuyla iletişimi ile alakalı.
o kitapları da alayım o haldeguvenir..ama genelde kaygili guvenir..bakin bi etrafinizdaki genclere..delicesine bi kiza ya da erkege tutulmalar,vazgecememeler hayatinin merkezine onu koymalar surekli kaybetme korkusu yasamalar..aslinda bu bi nevi kaygili baglanma kaygili guvenmedir..yani heran birlikte oldugu insanin onu terkedecegini dusunerek yasarlar ve pedogoglar bunun temellerinin bebeklikte atildigini soyluyor.
ben adem gunes cocukluk sirri ve guvenli baglanma kitaplarini da oneririm,ben bu isin bu kadar ciddi oldugunu bu kitaplari okuduktan sonra anladim,hatta cocukluk sirrini arada gozyaslarina bogularak okudum kendimden cok sey buldum..
oglunuz ayri mi yatiyor sizden? en azindan gece kokunuzu alsin,sizle temasla uyusun derim ben,zaten guvenli baglanmak icin ilk 2 sene anne ve bebek beraber yatabilir hatta yatmali diyor..bu surec en az 6 hafta olmali..
kocanizla iliskinizi etkilemeyecek sekilde duzenleme yapabilirsiniz,mesela oglunuzla ayni yataga girip o uykuya daldiktan sonra esinizin yanina gecebilirsiniz..ben bu sekilde yapiyorum..oglumun yanina uzaniyorum benim yanimda uyuyor,o uyuduktan sonra esime vakit ayiriyorum onun yaninda uykuya daliyorum,tabi oglum illaki gece beni istiyor sonra sipanin yatagina transfer oluyorum orda uykuya devam ediyorum..yani iki tarafinda gonlunu aliyorum diyim..
o kitapları da alayım o halde
oğlum doğduğundan beri yanımızda yatıyor, yatağının ön korkkuluklarını çıkarıp kendi yatağımızın yanına yerleştirip aradaki boşluğu doldurduk, ben oğlumla babasının ortasında yatıyorum gibi oldu. bunu okumuştum mantıklı gelmişti, 2 sene anneyle beraber uyuması. o yüzden uyku eğitimine karşıyım. beraber uzanarak uyutuyorum bende, geceleri de gözünü açtığında yanındayım.
işi bıraktığımda umarım ayrı geçirdiğimiz zamanları toparlayabiliriz
başka bir konuda çalışan bir bayan, büyünce düzeliyorlar demişti ama sizin bahsettiğiniz kaygılı bağlanma bana daha mantıklı geldi şimdi, sonuçta biz iç dünyalarını bilemeyiz.
teşekkürler yorumlarınız için
bizde de tam tersi maalesef ilk 3 sene çalışmak meburiyetindeyim, ilk olarak bu süreyi kısaltmaya çalışmak en doğrusu sanırım.oh harika,aksam beraber uyumaniz cok guzel.
guvenli baglanma her yasta saglanabilir,17 yasinda bile..ama cocuk bu surecte ofke nobetleri gecirip icinde biriktirdigi sIkinti stresi bosaltabiliyormus,o sirada annenin sabirli olmasi oneriliyor sadece..
kendinizi uzmeyin tabi telafi edilir siz ona ilerde kaliteli vakit ayirdiktan sonra zaman alsa da tabi size guvenle baglanacaktir ama iste ilk 3 senenin onemi karakterinin olustugu donemde anneyle muhattap olmasinin daha saglikli olmasi..
Babannenin biraz kendini çekmesi lazim. Bugun size bakmayan çocuk sonra sözünüzu kurallarinizi da umursamicaktir. Kendimden biliyorum. Siz eve gelince zaten artik ilgilenmemesi lazim -sahsi fikrim-
ben eve geldikten sonra tüm herşeyi ile ben ilgileniyorum. ama son zamanlarda babasının kucağından bana gelmek istemiyordu. şimdi biraz düzeldi. aslında babanesine de çok ilgili değil, kuzeni var 13 yaşında en çok ona düşkün.Gerçi sizin işte kalma zamaniniz da çok uzunmuş. Üzüldüm şimdi.
bizde de tam tersi maalesef ilk 3 sene çalışmak meburiyetindeyim, ilk olarak bu süreyi kısaltmaya çalışmak en doğrusu sanırım.
teşekkürler ilginiz için
ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederimbebeklerde ilk 2 yıl güvenli bağlanma, 2-4 yıl arasında da güvenli ayrılma durumu vardır. Çocuk anne ile karşılaştığında anne ile ayrı geçirdiği zaman biriken hasretini gidermek ister, kimin yanında olursa olsun bebek anneyi ister. Eğerki bebek işten dönen anneyi istemiyor, ağlıyorsa güvenli bağlanma ilişkisi kurulamamış demektir. Babanenin bakması, emin ellerde olması ve çocuğun gerçekten içten sevilecek olması açısından iyi ama yaklaşımı bence uygun değil. Çocuk sizden uzaklaşıyor ve babanneye güvenli olarak bağlanıyor. Babannenin çocuğu "annem" diyerek sevmesi doğru bir davranış değil bence 9-10 aylık bebek de kavramlar oluşmaya başlıyor. Çocuk anneyi doğumundan itibren bilir, kokusundan tanır ama kavram kargaşasına maruz kalabilir , ki kalıyor görünüyor.
Babaane bi kere " annem" demeyecek,onun babanne sizin anne olduğunuz kavramı çocukta yerleşmeli. babanneye de iş düşüyor. bir anne varlığı ve kavramını oluşturmaya çalışacak, mesela sizin gelme saatleri yaklaştığında " anne nerde anne gelecek, gel annesi gel gel" ve geldiğinizde çocukla hiç ilgilenmemeli, siz onu bırakıp giderken, "anne sana mama alacak akşama gelecek, seni bırakmıyor yavrum" gibi cocuğun güven bağını zedelemeyecek, güçlendirmesine çalışacak katkıları olmalı.
Emzirme güvenli bağlanmada önemli bir unsurdur bence, ben böyle bir durumda ek gide yerine memeye ağırlık vererek çocuğun tekrar annesine yönelmesini sağlamaya çalışırdım. Muhakkak çocukla birlikte uyumanızı tavsiye ederim. Çalışma dışında çocuğun, her anında yanında olmaya çalışın.
Evde kuzeninin olması bir dezavantaj değil, bir avantajdır, sosyalleşmesi ve kişisel gelişimi açısından...
Eğer kaygılarınız artıyorsa ve durum iyiye gitmiyorsa bir pedegogtan destek alın derim
Pedegog adem güneş'in yazılarını tavsiye ederim
hemen bakıyorum. tekrar teşekkürlerHayırlı olsun. doğum öncesine bırakmadan öncelikle güvenli bağlanma sorunu çözün derim. biraz zaman geçtikten sonra da kardeşi olacağını empoze etmek gerek, çocuğun alışması da zaman alacaktır. Adem Güneş'in resmi stesinden sorulara yanıt veriliyor, isterseniz siteden sorup, önden bilgi alıp süreci ona göre yönetbilirsiniz.