Merhaba arkadaşlar oğlum 3 aylıkken atopik dermatit oldu şu anda 6 ayını bitiriyor bu illetle mücadelem çok yorucu ve sinir bozucuydu. Bu konuyu aynı derdi yaşayan ya da yaşayacak olanlara örnek olsun diye açtım ve deneyimlerimi kısaca anlatacağım. İlk söyleyeceğim eğer bebeğinize böyle bir teşhis koyulursa sakin olun ve KORKMAYIN. İlk olarak çocuk doktorunun verdiği hipokort adlı kortizonlu kremi 5 gün kullandık. Yanaklarda başlamıştı. Azalır gibi oldu ama bırakınca bir gün içinde 2 katına çıktı. Arkasından cilt doktoruna gittik onun verdiği advantan ve corasatin Adlı kremleri kullandık. Ve tamamen geçti. Oh diyemeden 1 hafta içinde tekrar çıktı ve bu defa bütün vücudunu sardı. Tekrar gittik cilt doktoruna bu defa bir karışım verdi kortizonlu.ama ben nasıl mutsuzum ve kaygılı. İçimde yıllarca kortizon kullanırsak korkusu. Daha sonra bi alerji profesörüne gittik. Ahmet Akçay. Alerji testi yaptı(pahalı mı pahalı) bebeğe can feda. Negatif çıktı yine de bana sıkı bir diyet önerdi. E profcum test kesin sonuç vermez diyecektin madem neden o kadar masrafa soktun bizi sorunsalıyla döndük oradan. Tekrar cilt doktoruna gittik. Tabii ben bu süreçte 2 ağlama nöbeti geçirdim. Eşi çocuk doktoruymuş bizi yönlendirdi. Şimdi ne durumdayız diye sorarsanız: inek sütü diyeti yapıyorum en büyük nedeni buymuş hala kızarıklıklar var ancak büyümediler ben de bu stabil haline alıştım ve kortizon kullanmıyorum. Corasatin sürüyorum akşamları. Bu hastalık kalıcı değil çok şükür artık beni acıtmıyor bir anne olarak. Bir de her banyodan önce Mısır nişastalı suda 10 dakika bekletiyorum bebeğimi. Şu anda eskiye göre çok iyiyiz. Allah beneklerine dermansız dert vermesin