Oğlum Alerjik rinit bilgisi olanlar lütfen bakabilirmi

DunyalaraBedelsin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2015
274
135
33
32
Kızlar merhaba
Bes yasında oğlum var bir aydır rahatsız. Boğazı iltihaplandı öksürük oldu doktor ilaç yazdı on gün buhar makinesi kullandık. Sonra kontrole götürdük tamamen geçmediğini söyledi yine ilaç Yazacaktı yazdırmadım.. Baska doktora götürdük. Oda alerjik rinit dedi alerji surubu yazdı sadece Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım. Çok üzgünüm dünden beri basına gelen varda lütfen yorum yazsın

Benim yıllardır var. Alerjik rinit zor ama insanin hayatinda olan bir rahatsızlık. Kişi kendisini koruyup belli dönemlerde ilaclarini kullanacak.
Yenilerde alerji asisi çıktı ancak tip fakultesindeki doktorum cok tavsiye etmedi. Asi süreci biraz zorlu bir iki yil sürüyor. Gelecegine dönük olarak bir arastirabilirsiniz.
Dünya başınıza yıkılmadi. Öncelikle bunu normal karsilayin. Çünkü gercekten normal..
kucuklugumden beri alerji suruplari, haplari, burun spreyleri hatta ciddi ataga gectigi donemlerde kortizon igneler veya serum..
mesela bu yıla kadar hic grip olmamistim. Ilk kez oldum yillar sonra :)
Ancak her yil iki kez alerjim ataga gecer. En agir grip gibi burnum gözüm akar. Ama en fazla bir hafta da gecer.. bana da zorunlu tatil oluyor yatıyorum evde :) cok kaldiramayacaksam hap iyi gelmediyse acilde bir serum bir saatte normale dönüyorum. Benim alerjim de en ileri seviyede.. bastam önlemi alirsaniz ilk bahar sonbahar da polenlerden uzak tutun, tozdan uzak tutun..acil sifalar diliyorum..

Merhaba,
Benim kızımda da alerjik rinit var. 16 aylıkken kreşe başlayınca ortaya çıktı. Şu an 2,5 yaşında.
Bizim de sorunu anlayabilmek için gitmediğimiz doktor kalmadı.
Ufak bir soğuk algınlığı bile bronşite kadar gidiyordu.
Öksürük yüzünden geceleri uyku kalmamıştı ne onda ne bende.
Öksürükle beraber tabi istifra.
Şu an daha iyi durumdayız.
Kışın alerji için bir toz kullanıyoruz. Doktoru verdi.
Bu tozla hastalanma sıklığı bayağı azaldı.

Alerji şurubu tek başına işe yaramıyor ne yazık ki. Koruyucu ilaç kullanmak gerekiyor. Doktorun vermesi lazım tabi ama her doktor üstüne gitmiyor bu hastalığın.
İstanbul'da iyi hastane olduğunu düşünüp de gitmediğim hastane kalmamıştır diyebilirim.

Hastalanmamasına çok dikkat etmek gerekiyor. Bağışıklık güçlendirici takviye yapmak gerekiyor.
Yattığı odada halı yok. Yastığı anti alerjik. Burnunda akıntı olduğunu farkettiğim anda hemen burun yıkama ve burun spreyline başlıyorum. (Doktorun önerisiyle)

Ama iyi haber 6,7 yaşlarında geçiyormuş şiddeti.
Tam olarak geçmiyor tabi bende de var ondan biliyorum.

Çok canını sıkma. Artık çoğu çocukta var.

Kolay gelsin diyeyim.

Galiba devlet koldan yapıyor.ozelllerde dilaltı oluyor ama aşılar pahalı ve uzun bir tedavi.ben araştırmaya goturcem

Alerji prf.ne randevu almıştım iptal ettim.400 muayene 400 de deri testi için istedi.birde aşıları da ben alacakmisim.o yüzden Vazgeçtim.bizim çocukta alerjik astım var.

damla aşı çok iyi olmadığını biliyorum. ben alerjik astım ve alerjik rinitim. bebeklikten beri. özelde çocukken 2 yıl aşı tedavisi oldum. 10 yil ne alerjik rinit nede alerjik astim sıkıntım oldu. hiç hasta olmadan anlattım. daha sonra tekrarladı. simdi ikiside var. bebeğim doğduktan sonra tekrar aşı olacağım.

tekrarlayabilecegini doktorum baştan söylemişti.

Peki teşekkürler.Yedikule göğüs hastalıklarında asi tedavisi düşünüyoruz.bu konuda bilgi sahibi olan,tavsiyesi olan varmı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…