Oğlum Alerjik rinit bilgisi olanlar lütfen bakabilirmi

Merhaba,
Benim kızımda da alerjik rinit var. 16 aylıkken kreşe başlayınca ortaya çıktı. Şu an 2,5 yaşında.
Bizim de sorunu anlayabilmek için gitmediğimiz doktor kalmadı.
Ufak bir soğuk algınlığı bile bronşite kadar gidiyordu.
Öksürük yüzünden geceleri uyku kalmamıştı ne onda ne bende.
Öksürükle beraber tabi istifra.
Şu an daha iyi durumdayız.
Kışın alerji için bir toz kullanıyoruz. Doktoru verdi.
Bu tozla hastalanma sıklığı bayağı azaldı.

Alerji şurubu tek başına işe yaramıyor ne yazık ki. Koruyucu ilaç kullanmak gerekiyor. Doktorun vermesi lazım tabi ama her doktor üstüne gitmiyor bu hastalığın.
İstanbul'da iyi hastane olduğunu düşünüp de gitmediğim hastane kalmamıştır diyebilirim.

Hastalanmamasına çok dikkat etmek gerekiyor. Bağışıklık güçlendirici takviye yapmak gerekiyor.
Yattığı odada halı yok. Yastığı anti alerjik. Burnunda akıntı olduğunu farkettiğim anda hemen burun yıkama ve burun spreyline başlıyorum. (Doktorun önerisiyle)

Ama iyi haber 6,7 yaşlarında geçiyormuş şiddeti.
Tam olarak geçmiyor tabi bende de var ondan biliyorum.

Çok canını sıkma. Artık çoğu çocukta var.

Kolay gelsin diyeyim.
Sağolun sizede geçmiş olsun. Oğlumda bu yıl kreşe gidiyor keske göndermeseydim diyorum. Küçüklüğünden beri çok az hastalanırdı yılda en fazla iki.kez filan hiç bronşite kadar giden rahatsızlığı olmadı. Bu sefer niye böyle oldu anlayamadım. Alerji iğnesi yapılıyormuş bilginiz varmı nasıl kim karar veriyor yapılmasına

çocuklugumdan beri alerjik astım ve alerjik rinitim var. rinirte geniz akıntısı burun akıntısı hapşırma gözlerde sulanma... ev tozu akarlarına en çok, yiyeceklere ve bazı ilaçlara var.

sobali ev diyorsunuz ya biraz sıkıntılı. alerjiler sonradan da çıkabilir, uzun süre karşılaşılmazsa vücut unutadabilir.

tavsiye; temizlik sık sık yapın-kimsayallarla değil suyla.cocuk temizlik yaparken evde durmasin.
kokusuz deterjan kullanın, yumuşatıcı kullanmayin
gereksiz perde kullanmayin
pelüş oyuncakları kaldırın
parfüm kullanmayin. ev vücut vs
sobanin külünu çocuk varken almayın.

B
siz biz uzmana gosterin yazik cocuga bu tarz hastaliklar sakaya gelmez alerjik rinitse neye alerjisi var cocugun yani durduk yere, uygun tedavi verilmemis hic 1 ay surermi ya bilemedikleri seye alerji deyio geciyorlar artik. Gerekirse baska kulak burun bogazciya gidin cocukta kalici hasar birakir Allah korusun.
bide sözde özele götürdüm Haftaya da kulak burun boğaz ve cocuk alerjiye götürcem.

kbb yerine ilk önce alerji doktoruna götürün. geniz etinin büyüklüğü alerjiden olabilirmis, beni doktor öyle demişti.

bende ve eşimde var alerjik rinit
eşimde ileri boyutta sabah uyanır uyanmaz hapşurur arka arkaya burnu akar
sürekli cebinde selpakla gezer
iyi bir alerji doktoruna gitmesi şart ama dinleyen kim
sizde iyi bir doktor bulursanız yazıverin banada
tutup kolundan götüreyim
İnşallah bulabiliriz derdimizin dermanını

çocuklugumdan beri alerjik astım ve alerjik rinitim var. rinirte geniz akıntısı burun akıntısı hapşırma gözlerde sulanma... ev tozu akarlarına en çok, yiyeceklere ve bazı ilaçlara var.

sobali ev diyorsunuz ya biraz sıkıntılı. alerjiler sonradan da çıkabilir, uzun süre karşılaşılmazsa vücut unutadabilir.

tavsiye; temizlik sık sık yapın-kimsayallarla değil suyla.cocuk temizlik yaparken evde durmasin.
kokusuz deterjan kullanın, yumuşatıcı kullanmayin
gereksiz perde kullanmayin
pelüş oyuncakları kaldırın
parfüm kullanmayin. ev vücut vs
sobanin külünu çocuk varken almayın.
geçmiş olsun dikkat edicem sağolasın

Sağolun sizede geçmiş olsun. Oğlumda bu yıl kreşe gidiyor keske göndermeseydim diyorum. Küçüklüğünden beri çok az hastalanırdı yılda en fazla iki.kez filan hiç bronşite kadar giden rahatsızlığı olmadı. Bu sefer niye böyle oldu anlayamadım. Alerji iğnesi yapılıyormuş bilginiz varmı nasıl kim karar veriyor yapılmasına

Zaten bu hastalık çocukların kalabalık ortamlara girmesiyle başlıyor.
Benim kızım da 5 yaşında kreşe başlasaydı muhtemelen onun da 5 yaşında hastalığı nüksedecekti.

Kaçınılmaz son gibi düşünün.
Kalabalıkta çocuklar birbirinden türlü enfeksiyon kapıyorlar.
Eğer siz şimdi hastalıkları başladı deyip okuldan alırsanız ilkokul 1. sınıfa başladığında aynı şeyleri tekrar yaşayacaksınız.

Alerji iğnesi olarak duymadım hiç.

Burada ilaç adı veriliyor mu bilmiyorum ama biz akşamları toz kullanıyoruz.
Bu toz alerjik sorunlarının azalmasına sebep oluyor.
Artı olarak sıkışmaya başladığı zaman da hava veriyoruz.

Tabi sadece hapşırık, öksürük olarak düşünmemek gerek.
Çünkü alerjik kişilerde enfeksiyonel hastalıklar daha sık yaşanıyor.
Boğaz kulak göz enfeksiyonları gibi.

Öncelikle alerji doktoruna değil de iyi bir çocuk doktoruna götürmeniz gerekiyor.
Alerji doktorları direkt olarak bir sürü tahlil istiyorlar.
Eğer özele giderseniz bu tahliller sizi maddi olarak yorar.
Çünkü neye alerjisi olabileceğinin sonu yok.
Bir sürü madde üzerinde bakılıyor.
Yaşları gereği sadece kan üzerinden bu tahlili yapabiliyorlar.
Deri prick testi için henüz küçükler.

Siz evinizde olabildiğince alerjen madde bulundurmayın.
İyi bir çocuk doktoru bulup hep aynı doktora gidin.
Çünkü çoğu hastalığın altından alerjinin ilerlemesi çıkacak.

Yardımcı olabileceğim başka bir konu varsa sorabilirsiniz.

Geçmiş olsun.

Benim kızım da 5 yaşında kreşe başlasaydı muhtemelen onun da 5 yaşında hastalığı nüksedecekti.

Eğer siz şimdi hastalıkları başladı deyip okuldan alırsanız ilkokul 1. sınıfa başladığında aynı şeyleri tekrar yaşayacaksınız.

Öncelikle alerji doktoruna değil de iyi bir çocuk doktoruna götürmeniz gerekiyor.

Geçmiş olsun.
Ya bende alerji doktoru geldi hemn aklıma cocuk doktoru na götüreyim o zaman kafam o kadar karışık ki işte o zaman keske göndermeseydim diyorum.

Geçmiş olsun.
Bu alerji iğnesinide internetten okudum haftalık falan yazıyordu

alerji iğnesi mi aşısı mı? iğne kortizon olur.ama aşı bir daha olmasın diye olur. ana tekrarlayabilir.

ben çocukken aşı oldum. astımda olduğu için. 2 yıl her hafta oldum aşıyı. 10 yıl hiç hasta olmadım. ne rinit ne astim. sonra tekrarladı.

Ya bende alerji doktoru geldi hemn aklıma cocuk doktoru na götüreyim o zaman kafam o kadar karışık ki işte o zaman keşke göndermeseydim diyorum.
Çok sıkıntıya sokmayın kendinizi.
Ben de aynı şeyleri yaşadım. Çözüm bulana kadar da bayağı yıprandım.
Nesi var? Neden böyle diye?
Üstelik de çevredekilere bur durumu anlatamıyorsun.
Yok çocuğu üşütmüşsünüz bu yüzden böyle. Yok her hastalandığında hastaneye gidiyorsunuz çocuk ilaç delisi oldu.
Ama yapacak bir şey yok maalesef.
Alerji şurubu kısa vadede işe yarar ama uzun vadede doktorunun ilaç vermesi gerekiyor.

Bu konuda profesyonel alerjik sayılırım çünkü yıllardır bunu çekiyorum. İyi haber çocukluk alerjileri genellikle büyüyünce kaybolur. Ben de rinitle başladım şuan astımım. Şuan bildiklerimi daha önce bilseydim astım olmayacaktım.
Öncelikle paketli, boyalı, koruyuculu işlem görmüş gıdaları (konserve ve kurutulmuş meyvelerde dahil) asla çocuğunuza vermeyin. Geniz akıntısıyla bunların ne alakası var demeyin, bu tür ürünler alerji semptomlarını on ile çarpıyor.
Dışarıdan gelince kıyafetler mutlaka değiştirilmeli. Saçlar uzunsa toplanmalı yüz, eller bol su ile yıkanmalı.
Çok akıntı olan günlerde eczaneden sinus rinse alıp kullanın ( pediyatrik olanı alacaksınız, pH'ı ayarlanmış tuzlu sudur)
Her gün kefir tüketin, unutmayın ki güçlü bağırsak florası güçlü bünye demek.
Evin içine çamaşır asmayın.
Propolis, çörek otu ve harnup pekmezi rinite çok iyi gelir.
Sırt üstü yan yatmak rinitte en iyi yatış pozisyonudur. İlla yan yatamıyorsa yastığını yükseltin.
Saçlar banyodan çıkınca asla ama asla ıslak kalmayacak.

X