Oğlum Alerjik rinit bilgisi olanlar lütfen bakabilirmi

DunyalaraBedelsin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2015
274
135
32
Kızlar merhaba
Bes yasında oğlum var bir aydır rahatsız. Boğazı iltihaplandı öksürük oldu doktor ilaç yazdı on gün buhar makinesi kullandık. Sonra kontrole götürdük tamamen geçmediğini söyledi yine ilaç Yazacaktı yazdırmadım.. Baska doktora götürdük. Oda alerjik rinit dedi alerji surubu yazdı sadece Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım. Çok üzgünüm dünden beri basına gelen varda lütfen yorum yazsın

Kızlar merhaba
Bes yasında oğlum var bir aydır rahatsız. Boğazı iltihaplandı öksürük oldu doktor ilaç yazdı on gün buhar makinesi kullandık. Sonra kontrole götürdük tamamen geçmediğini söyledi yine ilaç Yazacaktı yazdırmadım.. Baska doktora götürdük. Oda alerjik rinit dedi alerji surubu yazdı sadece Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım. Çok üzgünüm dünden beri basına gelen varda lütfen yorum yazsın
Çocuğumda değil de ben kendim alerjik rinitim. Zor bişey malesef. Ben ömür boyu ilac kullanmak zorundaym. Saati gecince hemen tikaniklik hapsuruk kasinma. Ama yaşı küçük o avantajı var belki de tamamrn geçer

İnşallah gercekten üzgünüm sizdemi alerji şurubu kullanıyorsunuz. Evet bir haftadır filanda öksürük hapşırık bide boğazlarım acıyor diyor. Sizinki sürekli mi mevsimsel mi

Kızlar merhaba

bende de bahar aylarinda oluyor burnumu sil sil hapsir hapsir helak oluyorum ama bogazimda birsey olmuyor. Bol Bol burnunu su ile yikayin, burnuna su cekip iyice temizlesin. Bu mevsimde neye alerji olmuski cocuk ? Genelde evdeki tozdan yada bahar aylarinda havadaki gezen seylerden olur ve eve gelindiginde kiyafatlerin cikarip silkmek lazim saclar uzunsa yikamak lazim icindeki tozlar gitsin diye falan. Ruzgarli havalarda pek cikmamak lazim o gibi seyler. Ben antihistaminik aliyordum hafif bu mevsimsel alerjiler icin olandan oda baya bir uyku sersemlik yapiyor o sekilde yari hasta yari uykuda geciriyorum, ama suanki yasadigim yere 3 yil once geldim ondan once boyle bir sorunum yoktu. Bulundugunuz yerin bitki ortusunede duyarli olabilir, ama ben yinede kis mevsiminde alerjik rinit olunuyormu bilmiyorum, bogazi falanda iltahaplandi giyorsunuz..

Evimiz sobalı ama doğduğundan beri hep sobalıydı tozdan desem. Önce boğaz enfeksiyonu öksürükle basladı. Biray içinde geçmediği için alerjik rinit dendi. Korkuyorum astıma falan dönüşürmü diye

Kızlar merhaba

alerjik rinit mutlaka mevsimsel veya kalıcı olmuyor!
ben ve çocuklarım da zaman zaman alerjik sorunlar yaşıyoruz
çocuğunuzun yediklerini bir takibe alın
mesela bana çilek veya bazı ilaçlar hemen alerjik rinit yapar. öksürük hapşırık akıntı vs vs. yıllar önce alerjik rinit yüzünden sinüzit tedavisi gördüm saçma bi şekilde!
mesela oğluma süt yapar. süt ve süt ürünlerine alerjisi yok ama sütün içindeki laktoza var. düzenli süt içince hep burnu tıkanır, poposu kızarır. dönem dönem alerji şurubu kullanıyor. kızımda da vardı, büyüyünce geçti.
sizin çocuğunuz da yediği birşeyden etkileniyor olabilir.
hergün ne yediğini not alırsanız ve alerjik rinit oldukça kıyaslarsanız işe yarayabilir.

Evimiz sobalı ama doğduğundan beri hep sobalıydı tozdan desem. Önce boğaz enfeksiyonu öksürükle basladı. Biray içinde geçmediği için alerjik rinit dendi. Korkuyorum astıma falan dönüşürmü diye

arkadaşım bir de bu öksürük, boğaz ağrısı için antibiyotik kullandı mı?
bazı antibiyotikler başka hastalıkları tedavi etse de, alerjisi olan kişilere alerjik rinit yapar. doktorlar da hastalığı geçmedi zanneder.
bak bu çok önemli. bunu mutlaka incele çünkü o zaman oğlunda ilaç alerjisi var demektir. tespit ettirmek gerekir.
aynı gruptan daha kuvvetli bir ilaca çok daha tehlikeli tepki verebilir.

Dağılum
alerjik rinit mutlaka mevsimsel veya kalıcı olmuyor!
ben ve çocuklarım da zaman zaman alerjik sorunlar yaşıyoruz
çocuğunuzun yediklerini bir takibe alın
mesela bana çilek veya bazı ilaçlar hemen alerjik rinit yapar. öksürük hapşırık akıntı vs vs. yıllar önce alerjik rinit yüzünden sinüzit tedavisi gördüm saçma bi şekilde!
mesela oğluma süt yapar. süt ve süt ürünlerine alerjisi yok ama sütün içindeki laktoza var. düzenli süt içince hep burnu tıkanır, poposu kızarır. dönem dönem alerji şurubu kullanıyor. kızımda da vardı, büyüyünce geçti.
sizin çocuğunuz da yediği birşeyden etkileniyor olabilir.
hergün ne yediğini not alırsanız ve alerjik rinit oldukça kıyaslarsanız işe yarayabilir.
Sağolun tavsiyenize uyucam. Kızınız kaç yasında tamamen atlattı. Bide bilginiz varmı geniz etiyle alerji ilişkisini. Genetikmiş zaten bnde ve esimde yok ama iki tarafta da var alerjisi olanlar

arkadaşım bir de bu öksürük, boğaz ağrısı için antibiyotik kullandı mı?
bazı antibiyotikler başka hastalıkları tedavi etse de, alerjisi olan kişilere alerjik rinit yapar. doktorlar da hastalığı geçmedi zanneder.
bak bu çok önemli. bunu mutlaka incele çünkü o zaman oğlunda ilaç alerjisi var demektir. tespit ettirmek gerekir.
aynı gruptan daha kuvvetli bir ilaca çok daha tehlikeli tepki verebilir.
Evet ilk antibiyotik le ağrı kesici ilac kullandık. Senocef diye

Dağılum
Sağolun tavsiyenize uyucam. Kızınız kaç yasında tamamen atlattı. Bide bilginiz varmı geniz etiyle alerji ilişkisini. Genetikmiş zaten bnde ve esimde yok ama iki tarafta da var alerjisi olanlar

kızım 6 yaş civarı süt alerjisini atlattı galiba, oğlum 4 yaşında şu anda hemen etkileniyor çilek ve sütten.
benim bildiğim (ama ben doktor değilim) geniz eti büyüklüğü alerjiyi tetiklemez, alerji geniz eti büyümesine sebep olur.
lütfen siz benim yazdığım ilaç olayını yabana atmayın.

Merhaba,
Benim kızımda da alerjik rinit var. 16 aylıkken kreşe başlayınca ortaya çıktı. Şu an 2,5 yaşında.
Bizim de sorunu anlayabilmek için gitmediğimiz doktor kalmadı.
Ufak bir soğuk algınlığı bile bronşite kadar gidiyordu.
Öksürük yüzünden geceleri uyku kalmamıştı ne onda ne bende.
Öksürükle beraber tabi istifra.
Şu an daha iyi durumdayız.
Kışın alerji için bir toz kullanıyoruz. Doktoru verdi.
Bu tozla hastalanma sıklığı bayağı azaldı.

Alerji şurubu tek başına işe yaramıyor ne yazık ki. Koruyucu ilaç kullanmak gerekiyor. Doktorun vermesi lazım tabi ama her doktor üstüne gitmiyor bu hastalığın.
İstanbul'da iyi hastane olduğunu düşünüp de gitmediğim hastane kalmamıştır diyebilirim.

Hastalanmamasına çok dikkat etmek gerekiyor. Bağışıklık güçlendirici takviye yapmak gerekiyor.
Yattığı odada halı yok. Yastığı anti alerjik. Burnunda akıntı olduğunu farkettiğim anda hemen burun yıkama ve burun spreyline başlıyorum. (Doktorun önerisiyle)

Ama iyi haber 6,7 yaşlarında geçiyormuş şiddeti.
Tam olarak geçmiyor tabi bende de var ondan biliyorum.

Çok canını sıkma. Artık çoğu çocukta var.

Kolay gelsin diyeyim.

Kızlar merhaba

bende ve eşimde var alerjik rinit
eşimde ileri boyutta sabah uyanır uyanmaz hapşurur arka arkaya burnu akar
sürekli cebinde selpakla gezer
iyi bir alerji doktoruna gitmesi şart ama dinleyen kim
sizde iyi bir doktor bulursanız yazıverin banada
tutup kolundan götüreyim

kızım 6 yaş civarı süt alerjisini atlattı galiba, oğlum 4 yaşında şu anda hemen etkileniyor çilek ve sütten.
benim bildiğim (ama ben doktor değilim) geniz eti büyüklüğü alerjiyi tetiklemez, alerji geniz eti büyümesine sebep olur.
lütfen siz benim yazdığım ilaç olayını yabana atmayın.
Çocuk alerji doktorunada götürcrm hepsini konuşcam inşallah düzgün bi tedaviyle atlatırız

siz biz uzmana gosterin yazik cocuga bu tarz hastaliklar sakaya gelmez alerjik rinitse neye alerjisi var cocugun yani durduk yere, uygun tedavi verilmemis hic 1 ay surermi ya bilemedikleri seye alerji deyio geciyorlar artik. Gerekirse baska kulak burun bogazciya gidin cocukta kalici hasar birakir Allah korusun.

Kızlar merhaba
neye alerjısı oldugunu tespıt etmek alerjı polıklını o yoksa kbb den randevu alıp alerjı testı yaptırın...
polene, ev tozuna, çimene, ilaca vsss bır cok seye alerjısı olabılır
bende alerjık rınıtım , bır ara ası tedavısı oldum kısa bır sure hap kullandım bıraktım su an ıyıyım, benımkı polene karsı bahar aylarında sureklı saman nezlesı oluyorum ve kucuklugumden berı hep burnum akar kasınır cogu zaman tıkalıdır burnum falan fılan...
alerjı zor ama neye alerjınız oldugunu bılırsenız , o etkenden uzaklasarak ve gerekırse rahatlatıcı ılaç takvıyesı alarak sızı fazla etkılemeden kurtulabılırsınız...
bunun ıcın uzulmeyın, dermansız bır dert degıl...

X