• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Oğlum 51 gündür küvözde... Dua edin Ne olur...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

nihal1979

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2010
124
0
46
İzmir
04.08.2010 da IUGG rahim içi gelişme geriliği sebebi ile acilen doğuma alındım... oğlum 650 gr doğdu ve 31 cm... 27+5 sat a göre... fakat gelişimimiz 25+26 haftaya göreydi.. bugün 51 gün oldu oğlum hala küvözde... ne olur dua edin.. benimle aynı durumu yaşayan annelerin tecrübelerine ihtiyacım var...

arkadaşım kaderimiz aynı, bende 13.09.2010 da düzeltilmiş adete göre 26:=6 (geç döllenme olduğu için sata göre 28+4 haftalık) oldu.650 gr, 30 cm, hala küvezde, solunum chazına bağlı, şuan ağırlı 584 gr ,senin oğlunun gelişmesi nasıl, ağırlığı kaç oldu, arada bir solunum cihazından çıkarılıyor, ama tekrar bağlanıyor,seninki hala solunum chazındamı, hangi hastanede, ben ankara zekariya tahirdeyim.haberlerini bekliyorum,RABBİM evlatlrıımıza şifa bizlerede dayanma gücü versin çok zor

ylmz çok çok geçmiş olsun... rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın.. şu an yaklaşık 1000 gr... makineden ayrıldı 3 hafta önce... fakat bu 3 hafta da ara ara bağlandı yine.. 2 saatte bir 10 cc mama ile besleniyor. malesef sıkıntıdan sütüm kesildi.. şu an küvez içi hava veriliyor 2 saatte bir.. beyninde kanama vardı.. izleniyodu sadece. geçen hafta azalma tespit edilmiş ultrasonda.. fakat hala tehlikeyi atlatabilmiş değiliz.. tecrübeli anneler yazarlarsa bize, onlardan güç kuvvet almış oluruz.. rabbim kimseyi evlatlarıyla sınamasın...

Geçmiş olsun ikinizin bebeklerinizede İnşallah en kısa zamanda toparlanırlar .Çok tatlı olduklarına eminim.:1hug:
:teselli:

sana ciğer geliştirici vuruldumu... bana yaptılar ama malesef ben 4 saat sonra ameliyata girdiğimden etkisi olmadı... surfakten bebeğe verildi... umarım atlatırız allahın izniyle... tün hamile annelerin bebeklerini sağlıklı kucaklarına almalarını dilerim

benim bebğimde dün 2 saatte bir 6 cc ile besleniyordu ama bugün 2 cc ye düşmüşler biraz sıkıntısı olduğu için ama yarın artırabiliriz dedi dr hayırlısı bakalım dua edelim birbirrimize

evet ciğer geliştirici iğne yapıldı doğuman 8 gün önce ve bebeğede 1 doz surfaktan verildi, onların etkisi çok oldu dedi dr ler

şu 50-51 günde her gün buradaki yazıları ve hikayeleri okudum.. onlardan moral bulmaya çalıştım... hiram.. il-nar... hepsini satır satır okudum... yaşadıklarım gözümün önünden geçti hep... umarım bebeklerimiz toparyacak ve annelerine gelecekler

Ylmznrmn demek yine erken doğum yaptım. Çok şaşırdım, süregelen bir problem var mıydı yoksa aniden gelişti de acil sezeryan kararı mı alındı. Şerifeyle seni takip ediyordum ikiniz de yine erken doğum yaptınız benim de problemim sizle aynıydı moralim çok bozuldu. Allah bu sefer yüzüne gülsün arkadaşım. İnşallah en kısa zamanda bebeğini hastaneden çıkarıp sağlıkla kucağına alırsın.

Nihal1979 arkadaşım aslında ben bu şekilde İUGG nedeniyle doğum yapan ve bebeği hala küvezde olan arkadaşlara yazmak istemiyorum çünkü ben kötü bir örneğim. 2009 Nisan ayında İUGG nedeniyle 29+2'de 830 gram olarak oğlum dünyaya geldi. Karaciğerinde gelişen bir problem nedeniyle oğlumu kaybettim. Lütfen benim durumum seni umutsuzluğa düşürmesin. İUGG'li bebekler daha anne karnında mücadele etmeye başladıkları için ne kadar küçük de doğsalar aslında çok dirençli ve güçlü bebekler. Bu forumdaki İl-nar arkadaşımız da İUGG nedeniyle 27 haftalık doğum yaptı ve çok şükür şu an kızı kollarında. İnşallah ikiniz de sağlıkla bebeklerinize kavuşursunuz ben de sizin sevincinizle mutlu olurum. Dualarım sizinle.

evet onları bende takip ediyordum daha premete arkadaşımız var şuan hamile inşallah o bunları tekrar yaşamaz bu benim 2. bebeğim ilkini geçen yıl kaaybettim rabbim bunu bağışlaar inşaallla

çok geçmiş olsun canım inşallah en kısa zamanda bebeğiniz hastaneden çıkar ve mutlu yuvasında bol bol ağlayıp anne ve babasına nazlanır
rabbim meleğinizi size ve eşinize bağışlasın

premetecim canım sırf senin duymamam için doğumdan beri yazmıyordum strese girme canım , ben y,ne aynı sebebpten preeklemsi +hellp send sebebiyle acilen doğuma laındım ama inşallah sen yaşamassın şerifeden ne haber bende onu merk ediyorum bebebği çıkmışmı küvezden

premete çok üzüldüm.. allah size sabır versin.. ve hayırlısıyla sağ salim kucağınıza alabileceğiniz evlatlar nasip etsin.. allah evlatlarımızı bize bağışlasın... rabbim kuzucuklarımızın yar ve yardımcısı olsun... dua etmekten başka yapabileceğimiz hiç bir şeyimiz yok :(((

Allah yardımcınız olsun kızlar.

nihal solunum problemi düzeldikten sonra kilo alımı artar ondan sonra kısa sürede gelir bebeğin merak etme güçlü umutlu ol sütün kesilmesin.

Ylmznrmn cnm senın daha doğalı fazla olmamış. daha çok küçük bebeciğin biraz sabırlı olman lazım hayırlısıyla döncek kuzularınız evlerıne siz güçlü olun ki onlara da güç olsun.

premetecim canım sırf senin duymamam için doğumdan beri yazmıyordum strese girme canım , ben y,ne aynı sebebpten preeklemsi +hellp send sebebiyle acilen doğuma laındım ama inşallah sen yaşamassın şerifeden ne haber bende onu merk ediyorum bebebği çıkmışmı küvezden

Canım Şerife'den bir haber yok. Ondan haberleri Yağmurcn getiriyordu o da bir süredir yazmıyor. İnşallah bebeğine kavuşmuştur da onunla uğraşmaktan yazmaya fırsat bulamıyordur. İnşallah senin oğlun da atlatacak bu günleri canım. İnşallah oğullarımız abilerini yürüyerek ziyarete gidecekler. Çok şükür beslenmeye başlamış, kendini çabuk toparlar. Zaten solunum sıkıntısını atlatınca herşey düzene giriyor. Senin ve Nihal'in bebeği için yürekten dua edeceğim.

ben oğlumu salı ve perşembe leri görebiliyorum... oda bir kaç dakika.. dimdik girip, dimdik gülerek çıkıyorum yanından... tabi sonrası feryat figan.. döktüğüm gözyaşlarına bAKTIĞIMda bugüne kadar ne kadar gereksiz şeyler için ağladığımı fark ediyorum ... ondan aldığım her iyi haber için şükrediyorum ve teşekkür ediyorum rabbime... dua edin ne olur... yarında evladımın hayırlı güzel haberlerini alayım... anlatılmaz yaşanır derler di İNANMAZDIM :((( ve ne kötü ki dostlukların yalan olduğunu anladım... derdi veren allah sabrını da veriyor şükür.. bizim için dua edin lütfen

Canım geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda bebişin kendini toparlar ve annesinin kucağındaki yerini alır ama sen sakın pes etme, Allah kuvvet versin.

09-07-2010 da 28 haftalık ikiz doğurdum birisi 1150gr doğdu 49 gün kaldı küvezde şimdi evde göz ameliyatı oldu (rop)
diğeri 1050gr doğdu hala küvezde ventilatöre sürekli girip çıkıyor 1900gr lara gelmesine rağmen hala solunum sıkıntısı çekiyor oksijen bağımlısı kanında mikrop var antibiyotik alıyor ve günde 3 cc mama veriyorlar buna rağmen hala savaşıyor ve 2.5 ayda başına gelmedik kalmadı ama direniyor kuzum
arkadaşlar sabredip dua edip beklemekten başka çare yok bebekleriniz küçük doğdu ama büyüyecekler eve gelecekler ben hastanede ne 600gr 700gr bebekler gördüm 24 haftalık doğmuş dün taburcu oldu
moral olsun diye yazmıyorum gerçekten yaşıyorlar Allah onlara ömür verirse her şekilde yaşarlar
canı gönülden dua ediyorum sizler ve tüm küvez bebekleri için Allah sağlıklı ömür versin

Back