Bebek Beslenmesi Oğlum 5 aylık ama benim kafam karmakarışık. Lütfen yardım eder misiniz???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Her dr farkli seyler soyluyor.
Ama netten de bakabilirsiniz yazdigim aylar hem doktorumun hem nette yazilanlarla tutuyor birbirini.

canım bir yaşında kreşe mi gidiyo oğlun, zor olmuyo mu onun için, altını falan orda değiştiriyolar herhalde, bakımı nasıl?

Kereviz ispanagida doktorlar tavsiye etti yexirmem icin

her dr. farklı şeyler öneriyor.
ama benim arkadaşlarımında bebeği var onlara da sordum dr. ları aynı şeyi söylemiş.
neyse her anne bebeği için en iyi olan şeyi bilir.

canım bir yaşında kreşe mi gidiyo oğlun, zor olmuyo mu onun için, altını falan orda değiştiriyolar herhalde, bakımı nasıl?

9 aylık başladı kreşe.
zor oluyor ama mecburum bakacak kimsem yok.
verdiğim kreş 0 yaştan itibaren alıyor. altını temizliyorlar yani.

uzmanindan tutun docentine profuna kadar goturup yedirdiklerini tek tek sayan bu hususta onlardan onay alan bir
anne olarak icimin cok ama cok rahat oldugunu oglum icinde iyisinin en iyisini dusundugumu soylemek isterim.
her dr farkli konusuyor bu dogru ister uygularsiniz ister uygulamaz bu annenin bilecegi bir mevzu.
melodicim siz zararli oldugunu duymussunuz ben olmadigini.elbette bu duruma gore ikimizde onlar icin en iyisini yapiyoruz yada ugrasiyoruz
9aylik bir bebek icin cok erken kres kiyamam
peki bu zararli dediginiz seylerin listesini kres yetkilelire verdiniz mi bunlari yedirmeyin seklinde

benim dr. da arkadaşlarımdanda duyduklarım bu şekildeydi. benim garibime giden de bu. biri ver diyor diğeri verme. artık diyorum ki her doktor kendi baktığı çocuğun bünyesine göre veriyor. ama bazı şeyler alerjik diye vermedim. tabi ki annelerin içine nasıl siniyorsa öyle yapsın.
canım oğlum şu an 14 ayını bitirdi. verdiğimde yaz ayındaydı. elbette neleri yedirmemeleri gerektiğini özellikle belirtmiştim. o zaman yemeğini kendim yapıyordum. şimdide yemek menüsüne bakıyorum. mutlaka evden bir şeyler koymaya çalışıyorum. orda hergün etli yemek olmuyor. mesela ikindide çoğunlukla tatlı hamurişi yiyorlar. ben meyve koyuyorum onun yerine. kilosu iyi olduğu için ve tatlıya fazla alışmasın diye fazla yemesini istemiyorum.

mrb benim oğlumda 5 aylık ben 1ay önce pirinç ununa biraz pekmez ekleyip verdim 2.gün benim sütümü ememeye başladıona tekrar memeyi tutturana kadar 1hafta mahfolduk ikimizde anca o uyuyunca farkında olmadan alıyordu şimdi ise 5 aylık oldu tekrar başlamak istiyorum ama sütümü terkedecek diye korkuyorum neyapabilirim sizce çok çaresiz kaldım

slmlar benimde 4 ay 10 gnlk oğlum var 10 gündür tattırmaya basladm aptamil ayda 1 küçük kutu bitiriyorduk günde 30 ml veriyordum 3 aylık olunca bıraktm nedenine gelince artık ihtiyacımzın olmadğını ve hatta daha önceden de vermemizin çok doğru olmadığını anlamamdı. bebiş ağlayınca karnı doymamıştır diyerek vermeye çalışıyorduk bazen çıkarıyordu geri.. şimdi yogurt ve pirinç unu - marmelat veya pekmezle tatlandrp veriyoruzz.. güzel gidiyo sükür...

mervecim pirinçununa pekmez ekleyip vermenin bebeğine hiçbir yararı yok. zatece yararlı olan pekmez. pirinç ununun hiçbir besleyici özewlliği yok sadece tok tutar ve kilo yapar. sütün yeterli ise başlama ek gıdalara başlayabilirisin yavaş yavaş.
illaki muhallebi vermek istersen bebelacta ayına göre var ondan verebilrisin.

zeynep aptamil dediğin 1 numara bebek maması mı? sen emziriyorsun sanırım. muhallebi vermek istersen aptamilin ayına uygun olan muhallebilerinden alabilirisn.
bebeğin kilosu nasıl? eğer zayıfsa hergün muhallebi yiyebilir. ama kilosu iyiyse haftada 2-3 kere yeterli. ben muhallebi pek yedirmedim kilosu iyi olduğu için. yoğurdu sade yada meyve karıştırıp verebilirisin. ama marmelatta şeker olduğu için önermiyorum.

ya illaki muhallebi verme derdinde değilim herhangi bişey versem hemen emmeyi terkediyor mesela dün biraz elma rendeleyip verdim akşama kadan hiç emmedi hep ağladı yani memeyi terketmeye çok yatkın bende artık yavaş yavaş tatlara alışsın diyorum ama terk ediyor işte burda kalakalıyorum nasıl yapacam balemedim

mervecim peki ek gıdalara geçiş konusunda doktorunuz ne dedi?
senin bebişin yeni tadı reddetmiş.
bir süre daha bekle istersen. bana dr. 6 ay gerek yok demişti.
ben 5,5 aylık başladım ek gıdaya.
sütün yeterliyse bir süre daha verme.
anne sütü önemli allah korusun emmeyi bırakmasın.

canım pirinç unu olarak arı mama diye bi marka var çok eski içinde devam sütü oluyo sadece suyla yapıyosun tadıda çok iyi dene bence

mrb ilk önce bende arkadaşa katılıyorum tam benim söyliceklerimi yazmış
ben pirinç ununu bebeğim zayıf olmasına rağman vermedim şişiriyo başka yararı yok zaten oda beğenmedi ve yememiştim

slm kızlar yavaş yavaş ek gıdalara başladım ama çok tatlı gıdalar vermiyorum sütümü brakmasın diye açık söyliyimmi ne yersek ondan ezip veriyorum çokta severek yiyiyor maşallah

benmde oğlum 5 aylık oldu kaldı ek öğünlere 1 ay. çoğunluk anne sütü demişsiniz ama menünün sadece başında var. 2 saate bir verilen bu çeşitlerle doyup ya emmezse.

bu ek öğün çok kafamı karıştırıyo. emmesi ne güzel hem kolay hemde kilo verdiriyo :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…