pekmez konusunda haklısın ben kahvaltısına koyuyorum.
ama benim oğlum kreşe gidiyor ve ben evde kahvaltı yaptırıyorum.
oraya göndersem pekmezi meyvesine koyup uğraşacaklarını sanmıyorum.
sulandırmayı bende deneyim bakalım sevecek mi ama sabah zamanım olmuyor.
Kereviz ispanagida doktorlar tavsiye etti yexirmem icin
canım bir yaşında kreşe mi gidiyo oğlun, zor olmuyo mu onun için, altını falan orda değiştiriyolar herhalde, bakımı nasıl?
her dr. farklı şeyler öneriyor.
ama benim arkadaşlarımında bebeği var onlara da sordum dr. ları aynı şeyi söylemiş.
neyse her anne bebeği için en iyi olan şeyi bilir.
9 aylık başladı kreşe.
zor oluyor ama mecburum bakacak kimsem yok.
verdiğim kreş 0 yaştan itibaren alıyor. altını temizliyorlar yani.
uzmanindan tutun docentine profuna kadar goturup yedirdiklerini tek tek sayan bu hususta onlardan onay alan bir
anne olarak icimin cok ama cok rahat oldugunu oglum icinde iyisinin en iyisini dusundugumu soylemek isterim.
her dr farkli konusuyor bu dogru ister uygularsiniz ister uygulamaz bu annenin bilecegi bir mevzu.
melodicim siz zararli oldugunu duymussunuz ben olmadigini.elbette bu duruma gore ikimizde onlar icin en iyisini yapiyoruz yada ugrasiyoruz
9aylik bir bebek icin cok erken kres kiyamam
peki bu zararli dediginiz seylerin listesini kres yetkilelire verdiniz mi bunlari yedirmeyin seklinde
Merhaba kızlar. Oğlum tam 5 aylık. Doktorumuz 4 aylıkken sırasıyla meyve sularına, yoğurda, çorbaya ve muhallebiye başlattı. Şuan hepsine alışmış durumda. Fakat kafama takılan o kadar çok şey varki. Sizlerde bildiklerinizi cevaplarsanız çok mutlu olurum.
1) Şuan kış mevsiminde olduğumuz için sadece elma mandalin portakal tadını biliyor. Yaza daha çok var malum bu nedenle bebelacın içinde kayısı şeftali ve armut olan kavanoz mamalarından alıyorum 2 günde 1 tattırıyorum. Yaz meyvelerinin tadına da aşina olsun istiyorum. Yanlış mı yapıyorum sizce?
2) Doktorumuz muhallebiye şeker koydurmuyor sadece su ve pirinçunu ile yaptırıyor. Bana çok saçma geliyor hiçbir besleyici yanı yokmuş gibi hissediyorum. İçine aptamil karıştırıyorum. Yine de yemiyor. 1-2 kaşık alıyor onu da kusuyor. Yine bebelacın sütlü pirinçlisini aldım onu yiyor ve kusmuyor. Bu konuda hazır mama vermem yanlış mı sizce. Günde sadece 1 kez akşamları veriyorum bu arada.
3) Oğlumun sebze çorbasına evde bulunan tüm malzemelerden katıyorum. Hepsini karıştırmak yanlış mı sizce?
Tecrübeli anneler yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu benim ilk bebeğim ve bilmediğim çok şey var. Bu nedenle sizlerin tecrübeleri, fikirleri benim için önemli. Hepinize sevgiler..
benim dr.um 6 aylık başlamamı söyledi ama ben 5 ayda vermeye başladım.
1)bu mevsimde armut bulabilirsin. ankara ve deveci armudu var. ben ondan veriyordum. bebelac kavanoz meyvelerini bende verdim çeşit olsun diye.
2)pirinçununun hiç bir yaraı yok. ve 1 yaşından önce önerilmiyor. su ve pirinç unu karşımı bulamacın hiçbir yararı yok. sadec gof kilo yapar.
bebelac yiyebilir ama kilosu normalse çok fazla verme derim haftada 2 sefer yeterli.
3) sebze çorbasına aynı anda birden fazla malzeme koyma.
ilk havuç+pates ile başla mesela. 3 gün sonra bir sebze koy. böyle böyle sebzeleri çoğaltırsın.
ama her seferinde 1 sebze ilave et.
ıspanak 9 aydan önce önerilmiyor.
kivi verme mesela.
muzuda 4/1 oranında ver. haftada bir defa kabız yapabilir.
yoğurdu 100 gram yiyebilir ama yavaş yavaş artırabilirisn.
ben babymix verdim. hergün 1 taneyi severek yiyor.
aklıma gelen bunlar.
başka sorun olursa yaz cevaplarım.
Gunluk menunuz soyle olmali bes aylik bebek icin.
Cogunluk anne sutu oncelikle.
Kahvaltida devam sutu yada kendi sutunuz icine labne peyniri 1 tatli kasik,1 cay kasik tereyag,1 tatli kasik recel,
yumurta sarisinin sarisi daha baslamadiysan yarim yumurta sarisi vererek basla sonra tam ver. İcine cici bebe veya kasik mamai yada her ikisi.miktar o aylarda 30 cc den baslanmali giderek artirilmali.
2 saat sonra corba sebze,yogurt,yayla,tarhana hangisini severse yada seviyorsa.
2 saat sonra yogurt ev yogurdu sevmezse hazir daninolardan yada babymixlerden.
2 saat sonra meyve puresi yda meyve suyu bir cay bardak yaklasik.meyve puresi sevmiyorsa yogurduna karistirin
arada degisiklik olsun diye hazir kavanozlardan da verbilirsiniz o aylarda bebek kabul ederse o kavanozun yarisi bitebilir ilerde yada severse tamamen de bitirebilir.
2 saat sonra sebze puresi .benimki patates puresini sviyor haslayip devam sutuya sulandiriyorum.
İki gunde bir sebzeli kavanozlardan da verebilirsin.milupa organik serisinden.
Gene 2 saat sonra pirinc unu muhallebisi.pistikten sonra icine devam sutu ekle.gunluk sut ihtiyacinin bir kismini bu muhallebiye kattigin devam sutunden alsin.pirinc ununu kustu demissin koyu mu oldu acaba ondan mi kustu.birde sulu dene belki kusmaz eger onuda kusarsa bebelacin meyveli pirincli veya pirincli kasik kutu mamalarindan yedir gece
yatarken tabi bunlarada devam sutu ekle birkac olcek
buara bebeginde kilo skintisi oldugundan doktor erken baslatmis ek gidalara sanirim.ne kadarki bebegin kilosu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?