Davranış Bozuklukları Oglum 4,5 yasinda yanina kardes geldi dunyaya

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

BoncuK_GxoxzlxuxM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2007
338
1
96
40
Belçika
selamlar herkese

yaw kizlar bir sorum olucakti oglum 4,5 yasinda ve bir haftalik bebisimiz var acaba ogluma nasil davranmaliyiz nasil yaklasmaliyiz kiskanmiyor da hep gelip seviyor opuyor ben artik abi oldum diyor yine de onun yanina da sevmiyoruz kiskanmasin diye mesela banyo ederken tutturdu bende suyu dokim diye yaptirmamak ta istemiyorum kendi dislandigi dusunmesin diyee cok zor kizlar bole durum olan arkadaslarimiz varsa paylasiniz lutfen nasil vakit geciriyorsunuz ayri ayri nasil yapiyorsunuz hadi saglicakla kalin selamlar

çok güzel bir konu. benim de 3 yaşında bir oğlum var ve inşallah 2 ay sonra bir bebeğimiz daha gelecek dünyaya. ama ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım hiç bilemiyorum. şimdiden aldığımız kıyafet veya eşyaların büyüğünü mutlaka ona da alıyoruz. bir kardeşi gelicek fikrine alıştı ama nelerle karşılaşacağımı bilemiyorum.
inşallah senin bu konun sayesinde bende faydalanabilirim. teşekkürler.. a.s.

çok güzel bir konu. benim de 3 yaşında bir oğlum var ve inşallah 2 ay sonra bir bebeğimiz daha gelecek dünyaya. ama ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım hiç bilemiyorum. şimdiden aldığımız kıyafet veya eşyaların büyüğünü mutlaka ona da alıyoruz. bir kardeşi gelicek fikrine alıştı ama nelerle karşılaşacağımı bilemiyorum.
inşallah senin bu konun sayesinde bende faydalanabilirim. teşekkürler.. a.s.

bizde bole alistirdik ben hamileyken ama bebegimiuz dogdugunda ilk gun oglum hastaneye yanima gelmisti ama biraz da garip sedi agliyacak gibi oldu ama sonra alisti yine de ogluma da kiyamiyorum hersey onun icindi simdi ise paylasmak zorunda kardesiyle beraber

selamlar herkese

yaw kizlar bir sorum olucakti oglum 4,5 yasinda ve bir haftalik bebisimiz var acaba ogluma nasil davranmaliyiz nasil yaklasmaliyiz kiskanmiyor da hep gelip seviyor opuyor ben artik abi oldum diyor yine de onun yanina da sevmiyoruz kiskanmasin diye mesela banyo ederken tutturdu bende suyu dokim diye yaptirmamak ta istemiyorum kendi dislandigi dusunmesin diyee cok zor kizlar bole durum olan arkadaslarimiz varsa paylasiniz lutfen nasil vakit geciriyorsunuz ayri ayri nasil yapiyorsunuz hadi saglicakla kalin selamlar
/QUOTE]

Canım öncelikle güle güle büyüt bebeğini..Allah hepinize uzun sağlıklı ve huzurlu ömürler nasip etsin..Ben kendi yaşantımdan örnek vermek istiyorum..Kızım doğduğunda oğlum 5,5 yaşındaydı..Anaokuluna gidiyordu..Hastaneden çıktığım andan itibaren oğluma normalden daha fazla ilgi gösterdik..Kardeşine uyum sağlamasına ve artık onunla bir ömür geçireceğine inanması için çaba sarfettik.İlk zamanlarda pek sıkıntı olmadı..Ara ara anasınıfı öğretmeni sınıfta söz dinlemediğinden yakınıyordu..Bunuda normal kabul ettik..Kızım oyuncaklarla oynamaya başladığı anlardada pek fazla sıkıntı yaşamadım..Amaaa ne zamanki kızım artık konuşmaya ve hayatı tanımaya başladı dertlerimde o zaman başladı..Artık ne kızım ne oğlum laftan anlamaz oldular..İkisinede ayrı ayrı oyuncak almamıza rağmen ikiside birbirinin oyuncaklarını beğenir oldu..Her konuda ayrım yapmadan eşit olarak aldık ama ne yaparsak yapalım kıskançlıkları halen devam ediyo..Diyeceğim şuki ilk başlardaki güleryüzlü tavırlarınız belli bir süre sizi idare ediyor..Ufaklıklar büyüyünce asıl sorunlar başlıyor ve genelde çevremdeki eş dostlarımızında çocukları aynı şekilde..Ben şimdi oğlumla arkadaş gibi konuşuyorum ona durumu izah ediyorum yeri geliyor anlıyor yeri geliyor anlamıyor beni..Arada kalan hep anneler oluyor..Ama şu çok önemli çocuğunuzla konuşun iyi ve tatlı bir dille....

selamlar herkese

güle güle büyüt bebişi,benim de oğlum 4-4,5 yaşindayken bebeğim oldu,o da çok güzel karşiladı,ben hep alıştırma yapıyordum,ben hep sizi ikiniz aynısınız,benim çiçeklersinız,benim de oğlum yardım etmek istiyordu ve ben ufak tefek şeylere izin veriyordum,mesele:yedek bebk kıafet gitir,yada peçete,bez de oluyordu,ve bebek uyuduğunda hep onunla ilgilenirdim,eşim de çok yardım etti,görümcem de hep oğlumu gezderdiler,doğumdan önce çok hediye alındı ve gizlendi dolaba,birisi bebeye bir şey gitirirken ben oğluma da çıkarıp veriyordum,o da kendini dışlamış hissetmıyordu,ya benim oğlum olmadan ben bebeğimi bu kadar iyi bakamazdım,o beşiğide yavaş sallanırdı,mırıldıyarak şarkı da soylerdi,ben vidio dahi çektim,bu benim kuzum diyor hala,elbette çocuk bilinç altında kıskanır,fakat bazılar bilmiyerek zarar verir,bazıları aşiri sevgi gösterirken,sen sevdir bebeği oğluna ama beşikte dahi gözü ayırma,kucak ister almak,benim bebeğim şu an 10 aylik ve gayet iyi anlaşiyorlar,ne olcak abisinin kuzusu,:nazar:

kizlar benim bilmek istedigim acaba buyuk cocouklarimizdan ne tur gibi vakit gecirirsiniz neler yaparsiniz bebis uyuduktan sonra mi ilgileniyorsunuz lutfen bana yardimci olun paylasimlarinizi bekliyorum

benimde 2 kızımın arasında tam 4 yaş var. ben kıskançlık sorununu büyüğe sorumluluk vererek aşmaya çalıştım. çünkü herşey ilk 9 ay çok güzel gidiyo bebek oldukları için mama yiyip altını değiştirim uyumasını sağlamaktan başka birşey yapmaya gerek yok. özel durumlar hariç. ama biraz büyüyüp hareketlendiğinde oyun oynamak istediğinde asıl büyük çocukla ilgili sorunlar başlıyo.
ben 2. kızım doğduktan sonra bebekle ilgili işleri ( yıkamak mama hazırlamak giydirmek uyutmak ve sevmek gibi ) hep büyükle birlikte yaptım. zaten bir süre sonra artık merak ettiği pek bir konu kalmadı hatta bebekle ilgilenmekten sıkıldı bile diyebilirim. böylelikle bebekle pek ilgilenmemeye başladı. bende rahat rahat çocuğu odasında yanlız bırakmaya başlayabildim. yoksa biliyosunuz ne kadar kıskanmasalarada merak ettiklerinden odasına girip sağını solunu bebeğin sıkabiliyolar sonra bebeklerin ilk zamnaları uyuyarak geçtiğinden kızıma bu aşamadha çok vakit ayırdım ama bu ayırdığım vakitlerde kardeşinin büyüyüp oyun oynamak isteyeceğini bizimde ona öğretmemiz gerektiğini sürekli söyladim. zaten ufaklık hareketlenmeye başladığında hadi anne ona oyun öğretelim diyodu böylelikle ikisinlede vakit geçirebiliyodum. birde ben doğduğu günden nerdeyse 2 yaşına gelene kadar hiç kucağına vermedim. bazı anneler kardeşi deyip kucağına oturtur filan kıskanmasın diye ben hiç yapmadım hatta 3. bebeğimde oldu onuda hiç vermedim kucaklarına çünkü o duyguyu bir kere tattımı hep istiyolar siz yokken bile gidip kucaklarına alabiliyolar ama öbür türlü nasıl birşey olduğunu bilmedikleri için korkuyolar ve alamıyıolar ben birde bebek bu içi su dolu o yüzden kucağa alınmaz alırsak ve düşerse öleblir diyodum ve benimkiler hiç kardeşlerini almadılar kucaklarına zatende bir süre sonra o istekte geçti belki bu benim şansımdı inandılaar.

Konu çok geride kalmış:(
2.bebeği olan anneler nasıl aştınız o dönemleri
3.5 yaşında oğlum var ve ocak ayında bebeğim doğacak
kardeşinin geleceğinden haberi var alıştırdık ve biran önce gelmesini bekliyor
herşey çok iyi gidiyor gibi görünsede bebek doğunca oğlumun bu durumu kolay kabul edebileceğini sanmıyorum
ve oğlumu farketmeden kırarsak diyede üzülüyorum:(
eşimle ben dikkat etsekte aile büyüklerinin ne kadar dikkat edeceğini bilemiyorum:(
kreşe vermeyi düşündüm ama kardeşi evimize gelince onu okula göndermişiz gibi hissetmesini istemedim

Bende yeni konu açmaktansa buraya devam edeyim

Eyüp doğduğunda Enes 20aylıktı ilk birkaç hafta güzel sayılırdı ama Eyüp'ün kolik oluşu ve çok hareketli sürekli ilgi istemesi durumları bozdu sürekli sürekli ağlıyor durmuyordu sütüm gelmiyor hatta zayıflamış Sma'ya geçmiştik 40'ından sonraları bende enerji kalmadığından Eyüp'e yetmek imkansız oldu Enes'in psikolojisi mahvoldu ona bakınca öyle üzülüyordum ki anlatamam şimdi Eyüp 10 aylık ağlamalar kısmen bitti 2.5aydır yürüyor Enes'in onu dövmediği zamanlar oyun oynuyor 1 sn. Arkamı dönsem ya ısırıyo ya itekliyo ya üstüne çıkıyor aşırı hırçın agresif bi çocuk oldu 2.5 yaşında o da çok küçük biliyorum ama o kadar üzülüyorum ki bende bel fıtığından ameliyat oldum yeni fazla koşturamıyom kreşi de babası kabul etmiyo bi türlü çok değişti huyu me yapıcım bilmiyorum sürekli şiddet içinde çocuk ağzı açık geziyo ısırmak için önüne ne gelirse Eyüp koltuk yastık oyuncak ne olursa bende çok bunaldım ne yapıcam önerilerinizi beklerim lütfeeeeenn
:18::54:

Bende yeni konu açmaktansa buraya devam edeyim

Eyüp doğduğunda Enes 20aylıktı ilk birkaç hafta güzel sayılırdı ama Eyüp'ün kolik oluşu ve çok hareketli sürekli ilgi istemesi durumları bozdu sürekli sürekli ağlıyor durmuyordu sütüm gelmiyor hatta zayıflamış Sma'ya geçmiştik 40'ından sonraları bende enerji kalmadığından Eyüp'e yetmek imkansız oldu Enes'in psikolojisi mahvoldu ona bakınca öyle üzülüyordum ki anlatamam şimdi Eyüp 10 aylık ağlamalar kısmen bitti 2.5aydır yürüyor Enes'in onu dövmediği zamanlar oyun oynuyor 1 sn. Arkamı dönsem ya ısırıyo ya itekliyo ya üstüne çıkıyor aşırı hırçın agresif bi çocuk oldu 2.5 yaşında o da çok küçük biliyorum ama o kadar üzülüyorum ki bende bel fıtığından ameliyat oldum yeni fazla koşturamıyom kreşi de babası kabul etmiyo bi türlü çok değişti huyu me yapıcım bilmiyorum sürekli şiddet içinde çocuk ağzı açık geziyo ısırmak için önüne ne gelirse Eyüp koltuk yastık oyuncak ne olursa bende çok bunaldım ne yapıcam önerilerinizi beklerim lütfeeeeenn
:18::54:
Eneste çok küçükmüş daha
Yaptıklarının farkına varamayacak kadar küçük
Kreşi düşünmekle çok haklısın bende çok düşündüm oğlum yarım gün kreşe gitsin o arada ev işlerimi yapar biraz dinlenirim
Ben ne kadar iyi olup düzgün düşünürsem çocuklarıma o kadar faydam olucak
Ama diğer yandan diyorum ki kardeşi için kreşe göndermekte haksızlık değil mi?
Bu arada sizede geçmiş olsun...
Allah yardımcınız olsun

Benimde kızım 10 gün önce dünyaya geldi.
Oğlum zorluk çıkartmadı aksine kardeşini seviyor,ağlarsa susması için konuşmalar yapıyor
Ama asıl sorun bebekten fırsat bulup oğluma zaman ayıramamak
Şuan yanlız başına bakıyorum yanımda kalan yok
Gece uykusuzluk olduğu için gündüz çok enerjik olamıyorum
Annemin evi yakın ve gündüz ara ara gelip oğlumla bizimle ilgilenmek istesede kısa süreli çözümler bunlar
Bebekten önce oğlumla yaptığımız hiçbirşeyi yapamadım şimdiye kadar:(
Bugün tam boyama yapalım dedik kızımın ağlamasıyla son buldu
Oğlumun sözü etkiledi aslında''anne sen kardeşime bak ''
Duygusal bir dönemdeyim ama gönül istiyor ki 2 sinede yetebileyim
Eşimde işten çok geç geldiği için oğluma vakit oda ayıramıyor

Şu dönemleri biran önce atlatalım,herşey yolunda gitsin.......

Eneste çok küçükmüş daha
Yaptıklarının farkına varamayacak kadar küçük
Kreşi düşünmekle çok haklısın bende çok düşündüm oğlum yarım gün kreşe gitsin o arada ev işlerimi yapar biraz dinlenirim
Ben ne kadar iyi olup düzgün düşünürsem çocuklarıma o kadar faydam olucak
Ama diğer yandan diyorum ki kardeşi için kreşe göndermekte haksızlık değil mi?
Bu arada sizede geçmiş olsun...
Allah yardımcınız olsun

Benimde kızım 10 gün önce dünyaya geldi.
Oğlum zorluk çıkartmadı aksine kardeşini seviyor,ağlarsa susması için konuşmalar yapıyor
Ama asıl sorun bebekten fırsat bulup oğluma zaman ayıramamak
Şuan yanlız başına bakıyorum yanımda kalan yok
Gece uykusuzluk olduğu için gündüz çok enerjik olamıyorum
Annemin evi yakın ve gündüz ara ara gelip oğlumla bizimle ilgilenmek istesede kısa süreli çözümler bunlar
Bebekten önce oğlumla yaptığımız hiçbirşeyi yapamadım şimdiye kadar:(
Bugün tam boyama yapalım dedik kızımın ağlamasıyla son buldu
Oğlumun sözü etkiledi aslında''anne sen kardeşime bak ''
Duygusal bir dönemdeyim ama gönül istiyor ki 2 sinede yetebileyim
Eşimde işten çok geç geldiği için oğluma vakit oda ayıramıyor

Şu dönemleri biran önce atlatalım,herşey yolunda gitsin.......

Allah yardımcın olsun seni çok iyi anlıyorum
Şimdi kıskançlık fazla olmasa da küçük olan ayaklanınca konuşunca başlıyor olay yine de kolay gelsin :22::22::53:

Back