• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler oğlum 30 haftalık 1450 grm doğdu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

liberty

NAZ ve BATU nun annesi
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
451
8
96
İstanbul
27:06:2011 saat 16:57 de dünya ya geldi doğduğunda ağladı daha sonra ciğereine salınan bir boruyla %60 oksijen verildi ertesi gün boru çıkarıldı bi süre hud la nefes aldı daha sonra kuvez içi oksijen verildi ama karbon dioksit artınca brnundan %30 oksijen alıyo 1330 grm olmuş ve ben çok korkuyorum ne zaman eve alıcamı çook mrk ediyorum aynı süreci yaşıyan siz anneler oğlumu ne kadar zamanda alırım kucağıma 3 ssat te 1 15 cc anne sütü alıyo

27:06:2011 saat 16:57 de dünya ya geldi doğduğunda ağladı daha sonra ciğereine salınan bir boruyla %60 oksijen verildi ertesi gün boru çıkarıldı bi süre hud la nefes aldı daha sonra kuvez içi oksijen verildi ama karbon dioksit artınca brnundan %30 oksijen alıyo 1330 grm olmuş ve ben çok korkuyorum ne zaman eve alıcamı çook mrk ediyorum aynı süreci yaşıyan siz anneler oğlumu ne kadar zamanda alırım kucağıma 3 ssat te 1 15 cc anne sütü alıyo

canım öncelikle çok geçmiş olsun. benimde oğlum 1.260 gr olarak dünyaya geldi. sonrada kilo kaybıda oldu sanırım 1.050-1.100 gr civarındaydı.çok zor günler sen moralini yüksek tutu sürekli dua et bizim de dualrımız seninle biz 39 gün sonunda taburcu olduk. senin bıcırığa çok fazla veriyorlar beslenmesini tolere edebiliyorsa çabuk toparlar inşallah. bizim oğluşa ilk zamanlar 2 saatte 1 2cc falan veriyorlarda sonra doktor aradan biraz zaman geçti 5 cc çıkardık dedi ve eşimle çok sevinmiştik. kilo alımları biraz az oluyor.benim oğlumun solunumunda çok sıkıntı olmadı sadece ilk gün küvez içine oksijen verildi sonra da kesildi ve beslenmesi için beklemiştik.çok zor günler gerçeklten Allah yardımcın olsun en kısa zamanda kucağına alırsın inşallah.

hiç korkma benim oğlumda aynı şekildeydi 3 gün cihaza bağlı kaldı 17 günde kilo alması beklendi 20 gün sonunda 1650 olunca çıkardılar ama her bebek bir olmuyo daha uzun sürende var daha kısa sürende inş tez zamanda kavuşursun yavruna ama kafama takıldı 2 saatte bir beslenmesi gerekirken niye 3 saatte veriyolar çok uzun geldi bana

nedne olduğunu bilmiyorum ama 3 saate bir 15 cc yiyor banada sütünü 3 saate bir sağ dedi ciğerleri açılmış 30 grm daha almış tolore ediyomuş yediklerini şimdilik sevindirci haberle 1390 grm olmuş

canım çok geçmiş olsun inş en kısa zamanda çıkar oğluşun benim kızım 28 haftalık doğdu 1030 gr oksijen veriliyodu 2 buçuk ay sonra çıktı 2800dü çıktığında tabi evede oksijen aleti aldık birde kalp ve napzını ölçen cihaz ama çok şükür gerek duymadı şimdi kızım 13 ay 8 günlük düzeltilmiş ayı 11 aylık çok şükür sağlıklı..sabret ve bol bol du et dualarım minik oğluşumuza bak bi gün yanında ve kocaman olmuş...

mrb.benm durumumda aynı kızlarım 25.06.2011 de 32 hafalık doğdular ikizlerim oldu ama 11 gündür küvezdeler cok acı bi durum amasağlıkları için mecbur kalacaklar.biri 1.600 diğeri 1.400 doğmuştu ama düşmüş kiloları.oksijen verilmiyo arada vermişlerdi ama cıkarmışlar artık anne sütü veriyorum sırıngayla midesinde boru var ordan veriyolar.birinn borusu bugün cıkmış.her gittiğime ağlıyorum allhım kuzularımıza sağlık güç kuvvet vrsinnnn

canım çok geçmiş olsun inş en kısa zamanda çıkar oğluşun benim kızım 28 haftalık doğdu 1030 gr oksijen veriliyodu 2 buçuk ay sonra çıktı 2800dü çıktığında tabi evede oksijen aleti aldık birde kalp ve napzını ölçen cihaz ama çok şükür gerek duymadı şimdi kızım 13 ay 8 günlük düzeltilmiş ayı 11 aylık çok şükür sağlıklı..sabret ve bol bol du et dualarım minik oğluşumuza bak bi gün yanında ve kocaman olmuş...

merhaba, benim bebeğim de 26 haftalık doğdu hala hastanede sanırım bu hafta sonu eve çıkacak, ciğerleri gelişemediği için hastaneden çıkamadık yeni yeni oksijen ihtiyacı geçmeye başladı.
Siz eve çıktıktan sonra evde bakımı nasıldı zormuydu nelere dikkat ettiniz

Back