oğlum 22aylık ve hala ayakta sallanarak uyuyor

FERAYKANAL

Guru
Kayıtlı Üye
22 Mart 2007
982
4
296
45
Yalova
nerdeyse oğlum 2yaşına girecek ve ayakta sallayarak uyutuyoruz bundan nasıl vazgeçirebilirim sizin çocuklarınız nasıl uyuyor

nerdeyse oğlum 2yaşına girecek ve ayakta sallayarak uyutuyoruz bundan nasıl vazgeçirebilirim sizin çocuklarınız nasıl uyuyor

slm benim oğlumda 22 aylık (1 nisan 2008 doğumlu )bizde ayakta sallıyoruz ama ben oğlumu 13.ayından 19. ayına kadar yuvaya vermiştim yuvada okadar yoruluyorduki eve gelince kendisini kesinlikle sallatmıyordu kendisi uyuyordu yuvadan çektim yine sallamaya başladık ama anladımki çok yorulunca sallamayada gerek yok. Yani zamanla vazgeçiyorlar çok problem yapmaya gerek yok....ben arada akşamları yanına yatıyorum bazende öyle uyuyor uzun sürüyor ama olsun sallanmadan uyuyor yatma saati olduğunu anlıyor ışıklar kapanıyor bende yanına yatınca üstüme çıkıyor mızmızlanıyor derken mayışıyor uyuyor sürekli denemek gerek....birşekilde alışıyorlar ama hiç problem yapma yani ASIL TUVALET EĞİTİMİNİ NASIL YAPICAZ ONADA 2 YAŞINDA ONADA BAŞLAMAK GEREK....bilmiyorumkismile

bende oglumu sllıyarak uyutuyorum cogunlukla ama bu sallama olayını yaklasık 6 aydır falan yapıyorum yoksa uyumuyor benımde oglum 24 aylık ama bı kac gundur sallamadan yanına yatarak uyutuyorum patyanın soledıgı gıbı bıraz uzun suruyor ama sallamadan uyuyor sonucta yavas yavas alısıcaklar sende bu sekılde deneyebılırsın annesı

benim kizimda nisan 26 dogumlu, genellikle besiginde kendisi uyur,ben saati gecmesin diye arada salladigim oluyor erken uyusun diye...ben uyku saatine bir saat kala besigine koyuyorum bebegini,kitaplarini yada legolari yada farkli bir oyuncagini veriyorum, o bir saat icinde oynar, arada beni cagirir,kuru uzum falan veriyorum yatakda, yoruluncada kendisi uyuyor...genellikle bu sekilde,aslinda biz kendimiz ayakda sallamaya merakliyiz, besikde kendileri gec uyuyor zahmetli oluyor diye salliyoruz aslinda sabirli olsak daha cok....ama sadece annelik degilki isimiz bir suru is bizi bekler...kolay gelsin butun annelere,ha bu arada tuvalet aliskanliginida 3 aydan uzun zamandir ogrend sadece geceleri bagliyom burasi soguk geceleri kalk zor:)opucukler:)

sağolun kızlar bu yarıyıl tatilinde deniyorum bu arada 6aylık hamileyim doğurmadan oğlumu kendi kendine uyumaya alıştırmak istiyorum ki çok zorluk yaşamayayım

canım bizimde oldun olası hep uyku sorunumuz oldu.Sallıyordum ama kucakta uyumazdı yinede 2 hafta önce anaokuluna başladı öyle güzel uyuyorki şimdi sanki sihirli bir al değdi.Ben zaten oğlumu hergün gezdirirm oynatırdım ne enerji varsa boşaltmaya çalışırdım demekki olmuyormuş.

anladımki kaliteli uyku için yorulması gerekli bende çok oynayamıyorum havalarda soğuk dışarıda çıkamıyor

merabalar.benim kızım 26 aylık...hala sallıyorum malesef ve artık uyumuyorda.saatlerce sallayıp sinir krizi geçiriyorum.uyusa bile beşikten inmeyi öğrendi 15 dakika sonra kalkıp geliyor ve biz uyuyana kadarda uyumuyor.bizimle yatmak istiyo.bizden önce uyusada gece kalkıp geliyo yanımıza.bende çok zorlanıyorum.geçen yaz kreşe vermiştim orda çok güzel alıştırmışlardı kendisi yastığı alıp yatıp uyurdu.bir iki ay sonra yine düzeni bozuldu.biberonla uyuma huyu icat etti bide.allah yardım etsin hepimize ne diyeyim.

kreşte nasıl alıştırıyorlarki acaba ben gündüz uykusunu azalttım benimki 3-4 saat uyurdu gündüz şimdi 2 saatten sonra uyandırıyorum

sanırım başardm artık bebeğim ayakta sallanmıyor yanına yatıp sırtını ayakların kaşıyorum biraz direndiken sonra uyuyor

Selamlar benim oglumda 1,5 yasinda ve hala felaket sekilde uyku problemimiz var kendisi yalniz kesinlikle yatmiyor besiginde yanina benimde yatmam gerekiyor onun besigine ikimiz giriyoruz :)... Ve ben yaninda yatarken dudaklarimi ve boynumu ve hatta gögüslerime dogru cimdik atarak 1 saat sonunda uyuyor bu benim cok moralimi bozuyor cünkü yüzümlede saatlerce oynuyor ve dudagimla dudaklarim bazen catliyor bu yüzden tam daliyor kalkayim besikten diyorum yine gözlerini aciyor... yani iyice dalana kadar yatmam gerekiyor. gündüzleri hala 2 kere uyuyor ve günlük ben oglumu uyutmak icin en azindan 3-4 saat ugrasiyorum yani hic is yapmadan sirf onun yaninda yatma sürem 3-4 saat böyle oluncada cogu isim aksiyor ... bende istiyorumki böyle iyice yorulsun sonra kendisi yatsin uyusun ama ne mümkün nezaman böyle olacak cok merak ediyorum ...

sanırım başardm artık bebeğim ayakta sallanmıyor yanına yatıp sırtını ayakların kaşıyorum biraz direndiken sonra uyuyor
tebrik ederim :)
benim oğlumda 26 aylık ve halen ayakta sallıyorum.
nasıl başardınız kaç günde alıştı .biraz ayrıntılı anlatsanızopuyorumnanaktan

gündüz uykusu için ısrar etmedim uyursa uyur dedim ve uyumadı ilk zamanlar 3 saat yanında kaldığım oldu ışığı kapattım çok zor oldu yatmadı kalkıp kaçtı ama inat ettim sonunda çok uykusu geldiği için yatakta uyuyor ama hala 1 saatten önce uykuya geçmiyor öyle hemen yatmıyor sağa dönüyor sola dönüyor ayaklarını duvara dikiyor ama sonuçta sallanmıyor

kızım 32 aylık ve hala ayakta sallıyoruz.Ne kadar yorulsada ayakta sallamaktan vazgeçmiyor.Kızım ayağım çok ağrıdı yanıma yat hadi beraber uyuyalım diyorum.hayır ben ayakta yatmayı seviyorum diyor.Hergün 1-1,5 saat sallıyorum.Artık sinir krizleri geçiriyorum.Ona bağırıyorum sonrada pişman oluyorum ama sinirlerime hakim olamayıyorum artık.Sadece bu konuda değil her konuda çok inatçı.Ayağımdan indiriyorum ağlıyor.İlgilenmiyorum belki ağlarken uyur kalır diye yarım saat boyunca ağlıyor gene uyumuyor bende tekrar sallamak zorunda kalıyorum.Ne yapacağımı şaşırdım.Herşeyi biliyor duydularını çok güzel ifade ediyor ama neden böyle hırçın anlamıyorum....:çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…