• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi oglum 1yaşına girecek hala 9kılo beslenmesinde hatmı yapıyorum?:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ali_ye

RABBİME ŞÜKÜR
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2008
1.793
11
158
42
Antalya
oglumun iştahı cok güzel maşallah ögünlerini tam bitirıyor sabah kalkınca bulamac (yumurta,aptamil biskivi veya ekmek,pekmez, lapnepeyniri,tereyagı koyulastırmak için biraz kasık maması katıp) yeditiyorum corba kasesi hepsını yıyor arada bir emiyor sonra corba yapıyorum oglenleri sehriye tarhana mercımek sebze corbası vs onuda içine ekmek katıp bir kase yıyor aksamları bızım yedıgımız sebze yemegi et pilav vs yıyor bızle bırlıkte gece yatarkende bır kase kasıkmaması yedırtıp yatıyor gece uyku arası 2-3kez emiyor ara ogun yogurt meyve canı isterse yıyor bence benım buyuk kızımdan daha fazla yıyor ama kılo almıyor buda benı üzüyor nerde hata yapıyorum neden kılo alımı durdu anlamadım :26:

Benim kızımda aynıydı canım.. yaşına 9,150 gr olarak girmişti. Senin yedirdiklerinin aynısını yediriyordum bende.. Sonra yaşına değince arı sütü bal polen karışımı aldım. 2 günde bir 1 çay kaşığı kadar aç karnına vermeye başladım 2 ay kadar.. Kilo alımı hızlanmaya başladı. 8-12 ay arası sadece 500 gr alan kızım bu sayede ayda 300-350 gr almaya başladı.. Şimdi 15,5 aylık.. karışımı bitirdik 2.ciyi almadım daha.. İlk fırsatta gidip yenisini alcam.. Sabah aç karnına yiyemezse sütüne karıştırıp da verebiliyordum.. Hem arı sütü bağışıklığına güçlendiriyor.. Bunu farkettim. Geçen burnu tıkandı hapşurdu bi kaç gün burnu hep tıkalı gezdi ama başka hastalığa çevirmedi.. ilaçsız geçti çok şükür. Dene istersen.

Canım bence yedirdiklerin gayet yeterli. Benim bebeğim de 11,5 aylık 12,5 kilo şu an ve aynen senin yedirdiklerini yediriyorum ben de. Yalnız benimki çok şükür güzel uyuyor. Gündüz 2'şer saatten 2 defa uyuyor, gece de gayet iyi. Çok da hareketli bir bebek ama ben kilosunu uykusuna bağlıyorum. Acaba seninkinin uykusu mu az? Bir de bağısakları çok fazla çalışıyorsa ondan da kilo tutmaz. Benim bir arkadaşımın bebeği maşallah harika yiyor ama günde 4-5 kez kaka yapıyor ve çok zayıf. Bu arada bebeğin gelişiminde kilo değil boydur ölçü. Boyu iyiyse hiç takma kafana. Nasılsa yeterli protein ve vitamini alıyor. Bence kilo hiç önemli değil. Ama malesef bizim toplumda kilolu bebek sağlıklı bebekmiş gibi bir kanı var. Halbuki alakası yok.

Benim kızımda aynıydı canım.. yaşına 9,150 gr olarak girmişti. Senin yedirdiklerinin aynısını yediriyordum bende.. Sonra yaşına değince arı sütü bal polen karışımı aldım. 2 günde bir 1 çay kaşığı kadar aç karnına vermeye başladım 2 ay kadar.. Kilo alımı hızlanmaya başladı. 8-12 ay arası sadece 500 gr alan kızım bu sayede ayda 300-350 gr almaya başladı.. Şimdi 15,5 aylık.. karışımı bitirdik 2.ciyi almadım daha.. İlk fırsatta gidip yenisini alcam.. Sabah aç karnına yiyemezse sütüne karıştırıp da verebiliyordum.. Hem arı sütü bağışıklığına güçlendiriyor.. Bunu farkettim. Geçen burnu tıkandı hapşurdu bi kaç gün burnu hep tıkalı gezdi ama başka hastalığa çevirmedi.. ilaçsız geçti çok şükür. Dene istersen.

tesekkürederim canım bende deneyeyim bakalım 10gun sonra 1yası bıtecek alerji falan yapmazsa vereyim dogal sonuçta insallah iyigelir 6yasındaki kızımda cok istahsız sürekli hasta oluyor onada vereyim :)

Canım bence yedirdiklerin gayet yeterli. Benim bebeğim de 11,5 aylık 12,5 kilo şu an ve aynen senin yedirdiklerini yediriyorum ben de. Yalnız benimki çok şükür güzel uyuyor. Gündüz 2'şer saatten 2 defa uyuyor, gece de gayet iyi. Çok da hareketli bir bebek ama ben kilosunu uykusuna bağlıyorum. Acaba seninkinin uykusu mu az? Bir de bağısakları çok fazla çalışıyorsa ondan da kilo tutmaz. Benim bir arkadaşımın bebeği maşallah harika yiyor ama günde 4-5 kez kaka yapıyor ve çok zayıf. Bu arada bebeğin gelişiminde kilo değil boydur ölçü. Boyu iyiyse hiç takma kafana. Nasılsa yeterli protein ve vitamini alıyor. Bence kilo hiç önemli değil. Ama malesef bizim toplumda kilolu bebek sağlıklı bebekmiş gibi bir kanı var. Halbuki alakası yok.
benim minişte cok güzel uyur gece10da yatar hiç uyanmadan sabah 10:30 11gibi uyanır oglende ya ıkıkez 2saat uyur yada 1kez 3 saat uyur benımkı uykuyu sevıyor anlıcagın cok hareketlı degıl normal uslu kuzum kaka yapımıda gunde 2kez buna ragmen kılo almıyor dogdugunda tombıktı 8aylıkken ek gıdaya gecınce kılo alımı durdu dr kan sayımı yaptı kansızlık var kılo alımı o yuzder durmuştur dedi demir ılacı nı veremıyorum tukuruyor kusmaya kalkıyor boyumuz ıyı dıyorlar enson 10aylıkken gıtıgımızde dr boyumuz 12aylık bebek boyunda boyumuz uzun demıstı cok sukur saglıgı yerınde canı sagolsunda ınsan kafaya takıyor kızım cok istahsız yemek yemez o oyuzden zayıf bıraz yese kılo alıyor ona hep oyle derdım bu kız yese kılo alcak ama düzgun yıyen cocukta kılo almıyor offff anlamadım gıttı

Back