Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
oglum 1.5 yasinda gunduzleri emzirmeyip geceleri emziriyorum ama artik sutum yetmiyor memeden kesmek istiyorum bi kac gundur deniyorum agliyor kendini yerden yere vuruyor inek sutu de icmiyor ne versem yemiyor napacagimi bilmiyorum gece en fazla 3 saat uyuyorum o da bolunerek hep dengem degisti cok zor durumdayim lutfen yardim edin :-(
oglum 1.5 yasinda gunduzleri emzirmeyip geceleri emziriyorum ama artik sutum yetmiyor memeden kesmek istiyorum bi kac gundur deniyorum agliyor kendini yerden yere vuruyor inek sutu de icmiyor ne versem yemiyor napacagimi bilmiyorum gece en fazla 3 saat uyuyorum o da bolunerek hep dengem degisti cok zor durumdayim lutfen yardim edin :-(
Gunduz neden emzirmiyorsunuz?
Sutunuzun yetmedigini nasil anladiniz?
Bir lokmada sutunuz varsa emen bebegi biraktirmayin. Onun hakki 24 aylık olana kadardir. İlla yetmedigini dusunuyosaniz ek gıdayı arttirin. İnek sutu yerine devam sutu takviyesi verin gunde 1 cay bardagi.
Benim kizim 3 aylikken emmeyi birakti. Sutum zaten en basindan beri yoktu. Kac gece agladim. O acliktan aglarken onunla kac defa agladim. Emdigi halde hemen sonrasinda 60 cc mamayi bitirdiğinde içim nasil parçalandi. Kizim emmeyi birakti diye vucudumda yaralar cikti uzuntuden.
Emmeyi sadece besleme olarak dusunmeyin. Onun en iyi siginagi anne bebek olarak aranızdaki bağın sebebi o. Tekrar edicem ama bir damlada sutunuz olsa vakti gelmeden emzirmeyi birakmayin
Gunduz neden emzirmiyorsunuz?
Sutunuzun yetmedigini nasil anladiniz?
Bir lokmada sutunuz varsa emen bebegi biraktirmayin. Onun hakki 24 aylık olana kadardir. İlla yetmedigini dusunuyosaniz ek gıdayı arttirin. İnek sutu yerine devam sutu takviyesi verin gunde 1 cay bardagi.
Benim kizim 3 aylikken emmeyi birakti. Sutum zaten en basindan beri yoktu. Kac gece agladim. O acliktan aglarken onunla kac defa agladim. Emdigi halde hemen sonrasinda 60 cc mamayi bitirdiğinde içim nasil parçalandi. Kizim emmeyi birakti diye vucudumda yaralar cikti uzuntuden.
Emmeyi sadece besleme olarak dusunmeyin. Onun en iyi siginagi anne bebek olarak aranızdaki bağın sebebi o. Tekrar edicem ama bir damlada sutunuz olsa vakti gelmeden emzirmeyi birakmayin
gunduzleri emdigi zaman ek gıda yediremiyordum hep üstümdeydi bi lokma bile yemiyordu emmeyi bırakinca herseyden az da olsa yemeye basladi zaten ilk 1 yıl full emzirdik sütüm coktu basta sonra sonra azaldı ve sırf ek gıda yesin diye bıraktırdım.Şimdi de gece bıraksin dye uğrasiyorum oğlum cok inatci devam sutunu de denedim inek sutunude asla icmiyor :-(
Bence gece azalt ama tamamen biraktirma. Bagisiklik icinde anne sütü cok onemli. Benim kizim ek gida 1 yasindan sonra almaya basladi. Bence gunduz emzirmeyi biraktirdigin icin gece surekli emiyodur. Asil aksini yapman daha iyi olurdu. Emzirme araliklarini açmayı deneyin
6 Aydan sonra ek gıdaya geçmediniz mi ? Ben mama veriyorum hiç emmedi 5 ay sonra meyve 6.aydan sonra sebze ve proteinli gıdalara geçmiştik Şuan 1,5 yaşında günde 6 öğün besleniyor 4 öğün ek gıda 2 öğün mecbur mamayı arıyor
6 Aydan sonra ek gıdaya geçmediniz mi ? Ben mama veriyorum hiç emmedi 5 ay sonra meyve 6.aydan sonra sebze ve proteinli gıdalara geçmiştik Şuan 1,5 yaşında günde 6 öğün besleniyor 4 öğün ek gıda 2 öğün mecbur mamayı arıyor
Seni 2016da bir topikten animsiyorum bebegin olmasina cok sevindim. Allah analı babali buyutsun :)
tam 6 aylikken gectim ek gidaya cok guzelde her seyden yiyordu sonra diş cikarmaya basladi hic bisey yememeye basladi o gundur boyle :-(