- 27 Ocak 2019
- 580
- 934
Öncelikle toplu bir bebekse kesinlikle sünette acele etmeyin biz böyle bir durum olabileceği konusunda bilinçsizdik ve asla uyaran olmadı. Yapışma oldu ameliyat sırasında o da açıldı ancak hala toplu bir bebek olduğundan ne kadar dikkat etsekte bi kısmı tekrar yapıştı.Merhaba evet Erbuğ Keskin hocaya göstermiştik 2 aylıkken, 7 aylık olunca bir daha gelin, %80 ameliyat demişti . Araya pandemi girdi bir kaç cerraha daha gösterdik 1.5-2 yaşına kadar mutlaka ameliyat olmalı dediler. Eşimde biraz büyüsün sünnetini de aradan çıkarırız tek anesteziyle diyor ama bekledikçe çocuğuma zarar veriyor bu durum sünnet ne ki sonrada olur , erken sünnet olunca yapışmamı ney oluyormuş 2 yaşından önce sünnet ettirmeye de çekiniyoruz üstelik şişmanca toplu bir bebek. Ama bir tek sünnet yüzünden bu kadar kritik bir ameliyatı ertelememek gerek. Erbuğ hoca işini iyi yapıyordur muhakkak ama dediğiniz gibi özel oda vs özel hastane rahatlığı farklı olur , Ben devlet hastanesinde ameliyat oldum epidural anesteziyle resmen acı çektim ameliyat sırasında . Ameliyat eden doktor çok iyi uzman bir kişi olmasına karşın anestezist kötüydü. Bu işler takım işi. Ama önemli olan rahatlıktan ziyade ameliyat sonucunun iyi olması , çekilen acılar vs. bir şekilde unutuluyor.
Rahatlık konusuna gelince bebeğim açlığına asla tahammülü olmayan bir bebek. Ve beklenmedik şekilde ameliyathanede uzayan ameliyatlar olunca ameliyat öncesi ve sonrası toplam 10 11 saatti sanırım aç kaldı. Bu açlığa damarının bir türlü bulunamaması sürekli birilerinin gelio bulmaya çalışması vs eklenince ameliyata kadar ağladı. Ameliyat sonrası narkozun etkisi geçene kadar kendini oradan oraya attı. Sonrada susuzluğu açlığı ağrısı eklenince üç kişi zor zapdetmiştik biz. O yüzden hala devlet hastanesinde yanımıza kimse alınmayınca tek başına nasıl yapardım nasıl başederdim diye düşünüyorum.
Her çocuk farklı elbette. Süreci çok daha kolay atlatan arkadaşlarımızda var burada. Umarım sizinki de çok çok kolay geçer ve güzel sonuçlanır