Öfkemi kontrol edemiyorum tarafsız yorum yapar mısınız

Kız da bundan dert yanıyor zaten o beni doğurmuş ama ben onu doğurmuşum gibi davranıyor diyor. Bunun söylemi bile sizi rahatsız etti bakın anneyi yönetmek nedir diye, konu sahibi bu durumu yaşıyor. Ve bu durumun absürtlüğünün farkında, bunalmış durumda.

Aynen öyle. Bu ince çizgiyi anlamak istemeyenler var. Saygıyla karşılıyorum, sonuçta bu durumu yaşayan benim. Üstte bir üyenin söylediğini yaptım. Küçük bir kağıda yabancılara kapıyı açma yazdım ve yapıştırdım. Umarım etkisi olur. Daha o kadar yaşlı değil ki hem, kendi kendini bağımlı hale getiriyor.

Anladım, her şey gönlünüzce olsun teşekkürler yorumunuz için :)

Canım Kpss çalışıyorsun kolay değil başlı başına stresli bir durum
Ancak insanlar yaşlandıkça çocuklaşıyor
Nasıl sen çocukken annen sana bakıp senin her türlü ihtiyacınla ilgilendiyse şimdi sıra sende bunu düşünerek annene kızma ona bağırma ona şefkatle yaklaş
Kolaylıklar diliyorum

Ne dememi bekliyorsunuz bravo mu
Bravo demenizi beklemiyorum, vicdansız olup olmadığıma siz karar veremezsiniz, çünkü hayatımı bilmiyorsunuz anlattığım kadarını biliyorsunuz. Her konuya çok bilmiş edasıyla ve olumsuz saçma yorumlar yaptığınızı gördüm. Gerçek hayatta mutsuz olduğunuz için mi burada insanlara kötü yorum yapıyorsunuz? Böyle eğlenceli oluyor herhalde, haydi devamke 

Eee bu ne yaman celiski tatlim..sen de idrardan karakter tahlili yapiyorsun..ayrica benim msjlari okuyana kadar hayirli evlat ol...not..yazarsan yorum yapılır

Aileyle yaşamak eziyettir. Bir keresinde de ben duştayken eve tamirci çağırmışlar bana haber veren tok tabi. Tamirci gelince sen neden duştasin diye bir de azar işitmiştim. Her ailede yaşanan şeyler bunlar.Maalesef annenizi böyle kabul etmek zorundasiniz. En sakin insan bile kpssye hazirlanirken 10 kat sinirli oluyor. Bir de karsidaki anne olunca insan kirdim mi ,üzdüm mü diye vicdan azabi çekiyor. Siz de insansiniz sizin de hassas noktalariniz var kendinizi yüklenmeyin bu kadar.
Ayrica dilenciler hepimizden zemgindir

İste kuşak farkı anne yaşlı çocuk genç ergen vs olunca boyle oluyor.bende böyleydim evde her iş üzerimeydi birşeyler yapardı ama çoğunu yapamazdı benden beklerdi bende yapardım açıkça beni yönet derdi annem bana. Yaşlandıkça normal bence anNenize yukleneceginize uzerinizden yuk almayan kardeşlerinize yuklenin onlara kızın. Sonuç ta annenizin tek evladı siz degilsiniz. Kpss atanirsaniz evlenirseniz o zaman ne olacak. Ben sizi çok iyi anlıyorum. Mesele dilenci meselesi yada tamirci değil. Mesele bunca yukun altında tek başınıza eZilmeniz. Dediğim gibi kardeşler aralarında halletmeli. Başka çıkışı yok bu işin

Annem büyük, 35 yaşında beni dünyaya getirmiş, 2 sene öncesine kadar yani 25-26 yaşıma kadar (evlenip işe başlayana) beraber aynı evde yaşıyorduk. Büyük bir anneyle yaşamak biraz zor, benim annemde mesela titizdir simdi evime gelse sormadan dip köşe girişir. Sınava hazırlanmak çok sıkıntılı bir süreç, büyük ihtimalle üzerinizde bunun yıpranmışlığı stresi var. Ancak öfkenize cidden yenilmezseniz süreç daha kolay geçer. Tartışıyorsunuz sonra kendinize dert ediyorsunuz daha çok zamanınız vs gidiyor. Konunun tamamını okudum ben, kardeşleri bilemiyorum ben tek çocucuğum başka bir çocuğu olsa onla ilgili sıkıntılarını yaşatsa belki daha tavırlı olurdum ama bu hayat annenizi 15 lira için kırmaya cidden değmez. Yaşlı büyük insanlar pratik olamayabilir, daha geç karar verebilir bazen yönetemeyebilir. Sanırım bir on yıldır annemin bütün işlemlerini al sat maaş çek alışveriş yap hep ben yönettim, aslında evet zorlayıcı ama bu size hayat için çok büyük bir artı katıyor. Ben kendi başıma öyle işler beceriyorum ki etrafımdaki insanlar şaşıp kalıyor bunun sebebi de annemle beraber bütün evi çekip çevirmem vs. Sınav stresiyle kendinizi iyice germeyin biraz akışa bırakın. Bütün bunlar olup bittiğinde mesleğinizi yaparkende insan en çok annesine ihtiyaç duyuyor. Kalp kırmamak en güzeli. Ben anneme yapmasını istemediğim şeyleri daha sakinken veya gülerek söylemeyi tercih ediyordum. Sizi de germez ortamı da rahatlatır.

her annenin sizin anneniz kadar fedakar olmadığının da farkındasınızdır umarım
Bunun fedakarlıkla alakası yok. Anneyi koyduğu çerçeve ile alakası var. Konu sahibinin anlattıkları her anne ve kızın yaşayacağı türden. Bu olaylar yüzünden anneye kin duyulamaz.

" Öfkemi kontrol edemiyorum, tarafsız yorum yapar misiniz ? " demişsiniz , tek tek cevaplarınızı okudum, evet fazla fevrisiniz.

Ofkeniz ağzinizin ucunda , hemen çıkariveriyorsunuz.
..

Annenize olan yaşantınızda yorulmus olabilirsiniz , haklı da olabilirsiniz ancak fazla derinden bakıyorsunuz.

Kapınıza vurmuş para istemiş, bende yok anne demek yeterli.

Adam gittikten sonra da anne rica ediyorum kapıyı açma bir daha, bu yaptığın ikimizi de riske sokuyor " diye yine yeniden ufak bir konuşma yapabilirdiniz.

Zaten yarın o evden gideceksiniz. Kaldığınız süre boyunca bari annenizin yükünü almanın huzuru olur en azından içinizde.
...

Temizlik konusunda annenizin çok takıntısı yoksa , bir süre üstten üstten temizlik yapın. Camları bir kenara atık mesela.

Sabah erken işinizi bitirip oturursunuz çalışmanıza.

Yazik gunah ama
Kadin anlamiyorum diyormus
Yasli da diyorsunuz
Numara mi yapiyor sizce? Emekli maasi var diye dunyayi o yonetecek saniyorsaniz yaniliyorsunuz ya. İleride cok ararsiniz o anneyi. Daha sakin olun,gunduz vakti degil gece calisirsaniz bolunmezsiniz. Ya da calisacaginiz zaman kutuphaneye giderseniz daha iyi zaman gecirebilirsiniz. Bu tavirlara gerek yok

Stresini anlayabiliyorum ama şu kadarcık şeyden annenle kedi köpek gibi didişmeni anlayamıyorum. Yetişkin kızsın tek yaşasan, annen olmasa zaten üstleneceğin sorumluluklar bunlar. Hiçbir şeyi anlayamaması onun suçu değil öyle yetişmiş öyle yaşamış. Bi yaştan sonra değişecek hali de yok insanların. Anne kaybı korkusunu çok yakın zamanda hissetmiş biri olarak söyleyebilirim ki inan çok pişman olursun bu davranışlarına ilerde. Çok uzun zamanlarınız yok zaten eminim idare edebilirsin.

sinir anı denir buna..insaniz normal bi durum..yarin seninde yasayabilecegin insancil bir anlik..zaten konuda bir anda olduğu hissini veriyor..
sesimi yukselttim diye belirtmesinden belli klişe bi hal almia gibi bugünde annemi dövdüm demiyor..

22 yaşındayım lisans kppssye gireceğim
Lisans kpss ise 20 gün gibi bir şey var sanırım. Şuan deneme çözüyor olmalısınız bence konu eksiğiniz çoksa bu iş biraz zor üzgünüm. Konu yetiştirecegim diye stres yapmayın bence olanları pekiştirmek için bolca deneme çözün. İnşallah başarılı olursunuz tabi ama olamazsanız da bunun faturasını anneye çıkarmazsınız umarım.
Annenizin düşünme, öğrenme ve algılama kapasitesi ile sizinki bir değil. Maalesef yaşla hepimizinki azalacak. Kabul anneniz riskli şeyler yapıyor ama ona sinirlenmeden güzel güzel anlatın. Tıpkı çocuk gibi. Ona suçlayıcı yaklaşmayın onun için kaygılandığınızı belirterek yaklaşın. Bir şeyleri sözlü ve uygulamalı öğrettikten sonra kendisi yapması için de fırsat verin. Uygulayarak pekistirir.

Evde annenizle yalnızken evin kapısını kilitleyin ve anahtarı alın bu durumda kimseye kapı açamaz. Siz odada ders çalışırken kapıyı açar hırsızı var, katili var Allah korusun, kilitli dursun hep kapı. Evin sorumluluğunu almanıza alışmış bu saatten sonra ondan çok bir şey beklemeyin. Merak ettim siz atanıp gidince ne yapacak, görünen o ki yalnız başına hayatını idame ettirebilecek durumda değil

Bu kadar saygıdan bahsedenler, kaynanalarının nefes almasından rahatsız olan insanlar olabiliyor bazen.

Ayrıca yine bir kadınlar kulübü klişesi, hoşuna gitmeyen konuyu ve üyeyi küçümsemek... Laf sokmaya çalışmak... Tek bir olayla buraya gelmemişsinizdir siz, başka olaylar da olmuştur.

Ayrıca kpss ciddi bir sınav, ben sizi anlıyorum. Çok gerginlik, stres yaratabiliyor. İnsan sadece anlayış bekliyor bir süre. O yüzden, annenize gösterin kapıyı böyle herkese açarsa neler olacağını video falan izletin. Kapıya not asmak işe yarayabilir. Annene üzüldüğünü söyleyebilirsin, sınava hazırlandığını bi süre daha anlayışlı olması gerektiğini anlatabilirsin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…