Öfkemi kontrol edemiyorum tarafsız yorum yapar mısınız

Anneme taparım ben, hayatımın en önemli insanıdır. Kendi annesine bu sevgisizlikle yaklaşan biri için ne diyebilirim bilemedim
Evlenince çok arasınız, kokusunu duyayım diye saatlerce ağlarsınız. Kalbini kırmayın annenizin.

Beni son raddeye getiren bir olay bu. Daha önce ne yaşadığımı biliyormuş gibi konuşmayın lütfen. Cümlelerim hiç de çocukça değil, ben böyle konuşuyorum hanımefendi. Üslubum, konuşmam vs. sizi alakadar etmez değil mi? Yönetilmeden kasıt şu mesela ben ders çalışmasaydım o kapının açılmayacağını kendim söylerdim güzel bir dille. Bunu tek başına hatırlayamamış. Anneme üzülecek bir durum yok, bütün sorumluluk benim üstümde. Akranlarım harıl harıl deneme çözerken ben dün cam sildim mesela. Neden çünkü yine yapamam dediği için. Siz konuyu doğru anlamamışsınız. Asıl konu bu değil. Üslubumu beğenmediysemiz zaten beğenmedim atmışsınız daha fazla yazmayın istemiyorum teşekkürler :)

aslında basıt seyler ama ust uste gelınce sızde ustunuzde fazla sorumluluk yuk hıssedınce boyle patlamıssınız
annenıze durumun neden tehlıkelı oldugunu sakınce anlatın sabah olunca tekrar konusun
kırdıysam ozur dılerım dersınız sınav stresı dersınız sarılır barısırsınız

Ya bu olay sadece dilenci olayı değil gibi , sen cok yorulmuşsun..herkes bi şekilde hayatını kurup gitmis ,yasli ve yeniliğe dirençli ebeveynle kalan sen olmuşsun
Allah yardımcınız olsun
Evet aynen öyle buradaki konuyu en iyi anlayıp yorumlayan sizsiniz. Biraz da bundan bunaldım sanırım. Kimse dönüp ardına bakmıyor, her işe ben koşuyorum. Yine hayatlarını kursunlar ama benim annem de onların annesi değil mi?

Söylediklerime bu kadar alınacaksan neden başlığa "tarafsız yorum yapın" yazdın?

Son düzenleme:
Mümkünse psikolojik destek al.. bana kızma sakın ama simdi yaranı deşicem.
Sen annene kizmiyorsun , kpss yaklasti ,yeterince hazır değilsin, muhtemelen çevrendeki yaşıtların düzenini kurdu ve bu seni iyice telaslandiriyor. Sınava yeterince hazirlananama bahanen olarak kendine bunları sunuyorsun. Kaygilandigin ,kızdığın konularda haklısın ama otur bi kendini dinle ,seni asil üzen seyler bunlar mi sence ?

Çok teşekkür ederim güzel öğütleriniz için:)

Pfff. Iki isin ucundan tuttunuz diye kendinizi ne saniyorsunuz bilmem ama annenize davranisiniz çok çirkin.
Bir seyden de anlasin vs.
Kadin sanki size inat yapıyor. Bu kadar geliyordur elinden.
Ben sana vali olamazsin demedim, adam olamazsin dedim, hikayesindeki evlatsiniz.
Okullar okunmus, insallah memur da olursunuz, ama kalp kirmaktan cekinmiyorsunuz.

Söylediklerime bu kadar alınacaksan neden başlığa tarafsız yorum yapın yazdın?
Siz resmen bana saldırmak için girmişsiniz. Büyüğe saygı falan bir şeyler yazmışsınız. Zaten saygılı davranıyorum, normalde anlayışla isteklerini yerine getiriyorum. Her şey üst üste gelemez mi, ben sıkıntıların altında ezilemezmiyim. Sanki hiç üzülemem, üzülürsem kötü evlat oluyorum sizin bakış açınıza göre. Neyse siz beni hiç anlamayacaksınız teşekkür ederim kötü yorumunuz için :)

Aynen bunların da etkisi var tabi. Tüm bu kaygılarımın üzerine evin sorumluluğunu üstlenmek bir noktadan sonra kendi düzenimi bozuyor. En basitinden alışverişlerde, dışarıda bir işimiz olduğunda hep ben gidiyorum. Arkadaşlarımdan birisi örneğin hiç dışarıya işi düşmüyor. Annesi ya da babası falan hallediyor bir şekilde. Ben bu sorumluluk dolu dünyada hem mutsuzum. Hep düşünmesi gereken, planlaması gereken hep benim.

İki işin ucu dediğiniz size çok basit gelebilir. Ama sonuçta ben yıprandım. Yıllardır bu böyle gidiyor. Güzellikle anlaşamıyoruz evet

Bu atanma durumları hep sıkıntılı san ırım bu durumu bir çok anne yaşıyor, birbirinize karşı sabırlı olup, huzur bozan olmayacaksınız

Bence dersinizi kütüphanede çalışın hem sessiz bir ortam bölücü unsur yok hem de kpss de çok yoğun bir çalışma gerekiyor annenizle de az görüşmüş olursunuz böylece birbirinizin gözüne batmazsınız

İki işin ucu dediğiniz size çok basit gelebilir. Ama sonuçta ben yıprandım. Yıllardır bu böyle gidiyor. Güzellikle anlaşamıyoruz evet
Ben buraya da yazmışımdır, annemle fazlasıyla kotu anne-kiz iliskimiz.
Yazsam hep birlikte bana aglariz :)
Ama boyle baska seylere sinirlenip yada kendi sinavinizin gerginliginden ona buna patlamaya hakkınız yok.
Anneniz belki pasif biridir yada dusuncesizdir ama bu dünyanın sonu degil.
Su soylemek, telefona tamirci çağırmak vS ufak tefek isler yapıp basa kakmayin.
Evi cekip ceviriyorsaniz da aynisini soylerim ki insallah kendi duzeniniz oldugunda aslinda evin tum Yükü ne demek anlayacaksiniz.
Annenizi aşağılar tavrınız beni rahatsız etti. Biraz empati yapmaya calisin

Benimde ofke kontrolum yoktu ta ki babam 2 kez beyin kanamasi gecirene kadar...yogun bakima kaldirilmadan 1 gun once benden cay istemisti alti ustu cay daha oncesinde is ile ilgili evde tartisma olup gerilince bagirdim cagirdim ertesi sabah araba kullanirken beyin kanamasi gecirmis kaza yaparak durmus...ogunden sonra daha sakin kalmaya calisiyorum cok sukur yanimda babam evlendim 3 aylik bir oglum var ve gercekten evlat yetistirmek hic kolay degilmis anne olunca anlarsin diyolar yaaa hah istee aynen oyle...hamileligi,dogurmasi ( dogumda ölümden donmus biri olarak) buyutmesi cok zor ki daha cok yolun basindayim Anneniz yasli bi kadinmis insanlar yaslandikca huy degistirir buyukler kuculur kucukler ise buyur...haksizsiniz bu acik ve net! Annenizin gonlunu almak icin elinizden geleni yapin lutfen..bu yasa anneniz getirdi sizi suan memur olmak icin cabaliyacak imkani ve destegi yine anneniz verdi...stresinizi aticak baska biseyler bulun ama bu anneniz olmasin!

Konunuz ve burdaki cevaplarinizdan bende ofke sorunu yaşadığınızı düşünüyorum.20 yasinda bir genc kizimiz var.yetimkaldi 2 sene evvel ve bu sene basinda annesine de demans ve sara teshisi kondu..eminim zor seyler yaşıyorsunuz ama annenizin akli yerinde sükürler olsun.o okulu dondurdu babadan kalan maas ile evi geçindiriyor annesi her şeyi unutmus durumda ne onu bir yere yollayabiliyor.Ne evde tek birakip çalışabiliyor.Yemek önüne gelmezse yemek yemegi bile unutmus durumda ..özel bakim evine para yetmiyor devlete prosedür bitmiyor.Tek cocuk 20 yasinda ..birde boyle bakin olur mu..

Yani siz sesinizi yukseltseniz de bildigi sekilde anlayacak yukseltmeseniz de çünkü yaşadıkları annenizin istegiyle de olmuyor. Düşünememiş olabilir. Daha sabırlı olmayi ogrenmelisiniz hatta ogrenmeliyiz hayat o kadar kisa ki bugun yanimizdadirlar yarin birimiz eksiliriz. Ne geregi var birbirini kirmaya. Sinaviniz tabiki onemli sonucta hayatinizi etkileyecek ancak sevdiklerinizi uzecek kadar yipratmayin iliskilerinizi. Çok konunuz varsa ve calismadiginiz konular liste halindeyse evinizin sartlarina gorw bir calisma plani hazırlayın. Annenizin oyalandigi seyler var mi bilemem ama ona oyalanmasi için birseyler verin. Hatalarini sinirlenmeden detayli bir sekilde anlatin. Size birseyleri ogretirken size ne kadar sabirli davrandigini asla unutmayin anneler cok cok ozeldir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…