• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öfkeden delircem lütfen bakar mısınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Razz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2022
29
-81
1
28
Kardeşim otizmin sosyal gelişim geriliği olarak tanımlanan asperger sendromuna sahip. Sosyal olarak yaşıtlarından haliyle biraz geri. Şuan oturduğumuz sitede sürekli olarak akran zorbalığına ve çocukların ailelerinin zorbalığına maruz kalıyor ailecek bu konuda baya yıprandık. Bugün, bizim siteden kardeşimin kafasına zamanında sopayla vurmuş olan bi çocuğun babası kardeşime sahanın tellerine tırmanıyor diye seni tokatlarım demiş annem cevap verince de çocuğuna terbiye ver o zaman diye bağırmış annemle baya ağız dalaşına girmişler. Babam da malesef durumu öğrendi ve adama baya bi sinirli sizce ben bi abla olarak nasıl bir yol izlemeliyim? Kendimi sinirden çok zor tutuyorum?

En iyi cevap
Kardeşim otizmin sosyal gelişim geriliği olarak tanımlanan asperger sendromuna sahip. Sosyal olarak yaşıtlarından haliyle biraz geri. Şuan oturduğumuz sitede sürekli olarak akran zorbalığına ve çocukların ailelerinin zorbalığına maruz kalıyor ailecek bu konuda baya yıprandık. Bugün, bizim siteden kardeşimin kafasına zamanında sopayla vurmuş olan bi çocuğun babası kardeşime sahanın tellerine tırmanıyor diye seni tokatlarım demiş annem cevap verince de çocuğuna terbiye ver o zaman diye bağırmış annemle baya ağız dalaşına girmişler. Babam da malesef durumu öğrendi ve adama baya bi sinirli sizce ben bi abla olarak nasıl bir yol izlemeliyim? Kendimi sinirden çok zor tutuyorum?
Sinirden konuşuyorum sağlıklı değil asla ama yazmadan...
Adamın o şekilde söylemesi çok kötü kesinlikle kabul edemez ama bazı özel yavrular bazen istemeden zarar verebiliyolar başka çocuklara. Ailelerden bu yönde mi zorbalık görüyor kuzu?
Çok haklısınız için malesef üzücü tarafı diğer çocukşar veya yetişkinler özel hereksinimli çocık olduğunu anlamadıkları için farklı algılıyorlar. Bir öğremcim vardı okulda birilerinin yanından geçerken aniden vururdu diğer çocukta dönüp aniden öğrencime vurmaya yeltenirdi. Ben engel olup durumu anlatınca anlarlardı ama bir an için zorbaşık, görüyoe sanıp, karşılık vermek isterlerdi. Durumu açıklamak gerekiyordur belkide

Ağzınız çok bozuk. Şok oldum. Çocuğun pronlem davranışlarını önlemek size, ailenize düşer. Toplumdan hoşgörü beklemek hakkınız lakin problem davranışa izin vermeden önlemeniz gerekli. Bahçede tellere tırmanmasına izin vermek = herhangi bir ortamda tellere tırmanmasına izin vermekle eş değer aspergerde. Zira toplumsal normları sizin gibi algılamıyor, farklı bir dünyası var. Bir müddet sadece sizlerin gözetiminde (yavaş yavaş olumlu sonuç aldıkça bireysele dönmek üzere) sosyalleşmesini sağlamanız, olumlu davranışları pekiştirip olumsuzları olmadan önlemeniz gerekli, bahsi geçen adamın böyle bir şeye hakkı yok lakin tepki uyandıracak (vurma, küfür, herhangi bir şeye zarar verme, yola atlama, tükürme, bağırma vs hepsi için geçerli) davranış henüz ortaya çıkmadan engellemeye çalışın. Toplumun bu konuda büyük eksiklikleri var evet ama bu size herkese küfür edip hakaret etmek hakkı vermiyor. İğrenç cümleler kurmuşsunuz, inanılır gibi değil.

Onu bile yaptım ailem malesef baya pasif kalıyor bu konuda sizin gibi insanlar olduğunu bilmek gerçekten çok güzel. Bazen kendimi koca ülkede yapayalnız hissediyorum. O kadar çok zorbalıklara maruz kaldı ki bu çocuk bide annemin de durumu malesef biraz kötü annem de psikolojik rahatsız her taraftan darbe alırken bide insanların anlayışsızlılları, otizmli çocuklara karşı yanlış algıları gerçekten beni çok yıpratıyo inşallah sizin gibi insalar çoğalır 🙏🙏🙏
Umarım çok huzur bulucağınız duruma bir an önce ulaşırsınız.
Yalnızca başına gelince akıllanan, empati kurabilen insanlardan nefret ediyorum.
Allah onlarla değil hep iyi insanlarla karşılaştırsın sizi ki bunları düşünmeye gerek bile kalmasın 🙏☘️

Pislik yapma her boktan çıkıyosun neymiş otizmli çocuklar yaşıtlarına zarar veriyormuş bilip bilmeden göt veren gibi konuşuyosun sonra yardımcı olduk diyorsun nerde yardımcı oldun otizmli çocuklar toplu halde senin ve bebelerinin götüne bir şey mi sokuyo sana demediğim şeye bile köpek gibi havlıyosun sana yazık ne bok olduğun zaten belli çözüm üretmeye değil milletle tartışmaya gelmişsin
Bu nasıl terbiyesiz bir üslup ya, hayatında medeniyet görmemiş mahalle karıları gibi. Ağzım açık kaldı.

Bu nasıl terbiyesiz bir üslup ya, hayatında medeniyet görmemiş mahalle karıları gibi. Ağzım açık kaldı.
Çok üzüldüm gerçekten yazdığı cümlelerden dolayı ama hepsi kendisine olmuş sanırım ordan biliyor. Kişi kendinden bilir işi demisler. Sanal dünya işte bu terbiyedeki insanlar gerçek hayatta yanina bile yaklasamayacak insanlardır ama burda kendi hayatlarından kesitleri söylüyorlar böyle. Kendisine olmuş demekki anlattıkları. Benide seviyesine indirdi cidden sinir bozucu. Kendisine iade ediyorum sözlerini. Kaale almaya bile değmez tabikide sinek küçük ama mide bulandırıyor işte. Sinek kadar değeri yoktur gerçek hayatta ama burda yazdığı sözlerle belli ediyor kendi değerini.

Tamam anana göster medeniyeti siz çok iyi bilirsiniz analı kızlı hadi narş ne kadar boş insanlarsınız ki durduk yere insanlarla uğraşacak zamanı buluyorsunuz. Yazma buraya Orospu

Çok üzüldüm gerçekten yazdığı cümlelerden dolayı ama hepsi kendisine olmuş sanırım ordan biliyor. Kişi kendinden bilir işi demisler. Sanal dünya işte bu terbiyedeki insanlar gerçek hayatta yanina bile yaklasamayacak insanlardır ama burda kendi hayatlarından kesitleri söylüyorlar böyle. Kendisine olmuş demekki anlattıkları. Benide seviyesine indirdi cidden sinir bozucu. Kendisine iade ediyorum sözlerini. Kaale almaya bile değmez tabikide sinek küçük ama mide bulandırıyor işte. Sinek kadar değeri yoktur gerçek hayatta ama burda yazdığı sözlerle belli ediyor kendi değerini.
Senin anan da Orospu miğde bulandırıyor şerefsizin dölü hadi siktirin gidin sizinle mi uğraşcam kavgaya yer arayan Orospu çocuğu

Ağzınız çok bozuk. Şok oldum. Çocuğun pronlem davranışlarını önlemek size, ailenize düşer. Toplumdan hoşgörü beklemek hakkınız lakin problem davranışa izin vermeden önlemeniz gerekli. Bahçede tellere tırmanmasına izin vermek = herhangi bir ortamda tellere tırmanmasına izin vermekle eş değer aspergerde. Zira toplumsal normları sizin gibi algılamıyor, farklı bir dünyası var. Bir müddet sadece sizlerin gözetiminde (yavaş yavaş olumlu sonuç aldıkça bireysele dönmek üzere) sosyalleşmesini sağlamanız, olumlu davranışları pekiştirip olumsuzları olmadan önlemeniz gerekli, bahsi geçen adamın böyle bir şeye hakkı yok lakin tepki uyandıracak (vurma, küfür, herhangi bir şeye zarar verme, yola atlama, tükürme, bağırma vs hepsi için geçerli) davranış henüz ortaya çıkmadan engellemeye çalışın. Toplumun bu konuda büyük eksiklikleri var evet ama bu size herkese küfür edip hakaret etmek hakkı vermiyor. İğrenç cümleler kurmuşsunuz, inanılır gibi değil.
Senin yaptığın inanılır gibi mi? Adamın yaptığını resmen haklı bulmuşsun Allah sana da daha beterlerini versin. Siz böyle iğrenç bir millet olmasanız benim ağzım bu kadar bozuk olmazdı siz de biraz insan olun o zaman terbiyeyi sizden öğrenecek değilim ne yazdıysam hepsinde haklıyım çocuğun tele tırmanması onların çocuklarının telleri götüne soktuğu anlamına gelmiyo anladın mı Orospu çocuğu seni git anın kaşınıyosa birine siktir rahatla tamam mı Türk milleti böyle bir millet işte yazık aklına

Çok haklısınız için malesef üzücü tarafı diğer çocukşar veya yetişkinler özel hereksinimli çocık olduğunu anlamadıkları için farklı algılıyorlar. Bir öğremcim vardı okulda birilerinin yanından geçerken aniden vururdu diğer çocukta dönüp aniden öğrencime vurmaya yeltenirdi. Ben engel olup durumu anlatınca anlarlardı ama bir an için zorbaşık, görüyoe sanıp, karşılık vermek isterlerdi. Durumu açıklamak gerekiyordur belkide
Kardeşim kimseye vurduğu için tepki almadı Orospu tamam mı yazdığımı iyi oku tamam mı anası sikik kancık anladın mı beni iyi oku sorumu tamam mı benim kardeşim kimseye vurmadı tellere tırmandı diye adam öyle bir tepki verdi kardeşim şiddete uğrayan taraf tamam mı anası Orospu anladın mı anası Orospu al o diplomanı kıvır götüne sok zira senin beyninde biri öğretmen olamaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back