öfke kontrolü - haklıyken haksız duruma düşmek

mslanlt

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2022
424
370
merhaba ,
yazdıklarımı okuduktan sonra herkesin bana kızacağını biliyorum .. Olumlu bir şey duymayı beklemiuorum . Çünkü haksızım.. Ama öyle utanç verici bir durumdayim ki hiçbir arkadaşıma anlatamam. Anlatamadıkça gizledikçe içimde büyüyecek ve ben daha kötü olacağım. Linç yemeyi göze alarak derdimi burada anlatma istedim..

Çok büyük sronları oldu ailemin yıılar boyu ve asla boşanmadılar. Sürekli ikisi arasında mekik dokudum ve benim de annemle sorunlarım oldu.. Bunlarla baş edemyerek terapiye başladım ve terapistimin öerileri doğrultsunda hareket ertiğimde birşeyler düzeldi ama ben çok yıprandım.. Annemle babamın arası şuanda iyi , ancak annem borderline (terapistimin annem hakkındaki yorumu ) ara ara aramız kötü oluyor ama dengelemeyi öğrendim..
1,5 yıl süren bir ilişkim oldu.. bu ilşkide sevgilimin davranışları annemin bana tavırları gibiydi. Mesleki anlamda işlerim yolunda gitmrdi , belki de benim sorunlarımdan dolayı , yani ben ierleyemedim.. İlişkimiz zarar gördü, sevgilim bana şiddet uyguladı .. (bu sürede terapiyi yarım bırakmak zorunda kaldım...) Tüm bunlara benim sebep olduğumu , benim kvag çıkardığımı söyledi.. en son yaptığı şey de beni bir kız arkadaşıyla kıyaslamak oldu .' o snden daha karakterlibir kız , daha akıllı bir kız '' 'o da senin gibi açık giyiniyor ama senden bin kat iyi '' bu laflar beni öyle yaraladı ki ve ben sinirlerimi tutamayıp onu evden kovdum .. bu arada bu kızla ilgili söyle bişr durum var ': sevgiim benle tanışşmadan önce ona berabe rtatile gşitmeyi teklif etmiş beraber başbaşa bir tatil..birbilerine kalpli emojiler.. bunların hepsini biliyorum , çınkü mesajlara bakacağımı söyledim o da müsadee ett. Mesajlar hep watsapta olan gözlerinden kalpler çıkan emojiler, kalpler, birbilerine sen niye beni aramadın tarzı sitemler.. ben çok ağladım ve siz flört etmişşsiniz deim... o da beş sene önceki mevzular o benim arkadaşım dedı.. benden önce birşeyler yaşamış olabilir. hoşlanmış olabilir ben buna takılmıyorum. Benim üzüldüğüm şey , bu kiişiyi övmesi, benimle kıyaslaması.. ben başka bir erkek arkadaşımla konuşsam bana 'kardesşim yazacaksın '' diye baskı yapıyordu.. hep içime attım.. zamanla değişir zaten görüşmüyorlar dedim.. işin gerçeği ayrılmaya gücüm yoktu ...

Son kavgamız buydu .. bana hasta olduğumu kafamda kurduğumu söyledi... o kızla ben seninle başladıktan sonra hiç görüştüm mü -hayır beni itham edemezsin diyor sürekli.. neden üzüldüğümü anlamıyor... Doğru dürüst de bir özür dilemiyor..

ve bazı çizgilerimden taviz verdim onunla birlikteyken.. maddi manevi ona destek oldum.. bu söylenenleri kaldıramıyorum.. biz ayrılalım dedim..
iki gün sonra aradı saat 22 gibi , biraz yürüsek olur mu dedi ve yürüyüş yaptık. ben bir özür bekledim... ben yanluş yaptım , sen yanlış anlıyorsun demesini .. demedi.. beni eve bıraktıktan sonra mesaj atmış '' bu gece için teşekür ederim yalnız yürümemiş oldum ''

beymimden vurulmuşa döndüm ve onu aradım , artık ne kadar bağırdıysam komşulardan biri polis çağırmış.. neyski bir şey yok deyip gittier.. o kadar utanıyorum ki... yıılardır sessiz sakin bu aprtmanda oturan biriyim gerçekten çok utanıyorum... bu yaşananlar beni anormallestirdi...
polis geldi i, kpaatıyorum dedikyen sorna da eski sevgilim çıkıp geldi.. gece yanımda oldu , bana bir kahve yaptı.. çözeceğiz bunları dedi..
sabah bana kahvaltı hazırladı .. ama ben hala unutamıyorum.. bir şey değişmedi, çözemeyecğiz ben yine kavga çıkartacak gibi hiissediyorum drdim. ben gideyim dedi.. doğru dürüst kahvaltı bile yapamadı benim uyüzümden ..

ayrılmak istemiyorsan da bu kadar sık görüşmeyelim zamana bırakalım dedim ben de ... şimdi bunlaru konuşşmayalım , sakinleş , akşam gelemeyebilirim dedi o da ..

evet , bu ,lişki bitti.. kızacaksınız hala niye gelmesini bekliyorsun diye..
pişman olsun ve özür dilesin istiyorum ..
bunun bir bedeli olsun isyiyorumm.
yılbaşı benim doğum günüm , onun hem yıılbaşında hem de doğum günümde başkalarıyla zaman geçirmesini kaldıramıyorum ..
bitti desem de bu ilişkiyi içimden atamıyorum..
benim yaptığım sey de bir şiddetti ve söylediklerim onun da erkeklik gururuu zedeledii. adam mısın sen , defol buradan dedim.........
öff tamamn bitecekse bitsin evet ben X 'i seviyorum dediğinde yüzüne tükürdüm..
kavga bitsin diye X 'i sevdiğimi söyledim diyor öyle birşey yok .diyor..
ben , bu kadın değildim..
ben başka biriydim..
şimdi birbirizin yüzüne nasıl bakacağiz ???

Bdv den öğrendiğim şey gerçekten bazıları işkenceyi seviyor
İşkence çektikçe mutlu olup daha fazlasını istiyor
Bir daha arayın özür dileyin yalvarın belki sizi affeder ve sizi daha fazla üzmeyi başarabilir

Eğer kız kardeşim, ablam vs olsaydın gerçekten elinden telefonunu alır, senin psikiyatri dışında kimseyle görüşmene izin vermezdim. Ortada sana şiddet uygulamış, paranı yemiş birisini var ve sen hala neler yazıyorsun. Bu adam zaten adam değil, başa bela, hiçbir işe yaramaz bir tip, belasını kendisi bulur. Hala bedel ödesin diye beklemek nedir.

Buraya uzun uzun yazdıklarından anladığım adam adım atsa aynı toksik ilişkiye devam edersin. Hiç bitirmek, unutmak istiyorum isteği görmedim yazdıklarında. İnşallah bırakırsın şu adam ne diyim.

Sizinki adamı özlemek ya da pişman olmasını istemek değil ki hıncını alamamak.

Bence bu sene doğum gününüzü yalnız geçirmeniz sizin açınızdan daha iyi olacak. Onun ne yapacağına odaklanmak yerine kendi planlarınızı yapın. Terapiye de devam edin. Kimsenin de sizi bu kadar suçlamasına izin vermeyin.
Kendinizi de biraz meşgul tutun ya, gerçekten. Kendinize bunları düşünecek zamanı ayırmayın gerek yok kafada kur kur nereye kadar.

Kuzu bak annene benzeyen birini erkek arkadas olarak secmem tesadüf degil travma bagimliligi. Taninmis iliski durumlari insani ceker. Bu saglikli bir ortamda saglikli iliskiler dogrur, senin durumunda ama tam tersini tetikler. Bu adami kesinlikle hayatindan sil, terapiye devam et..terapinde öz saygi ve sınįrlar koymayi ögrenmeye yogunlas. Kendi isteklerini ve ihtiyaclarini ön plana koymayi da..gecmisi degistriemezsin, ama bundan sonra daha saglam.iliskiler yasamak istiyorsun bunlari mecbur ögrenmen lazim. Eski erkek arkadasina gelince: Allahindan bulsun ezik.

Tekrar terapiye başlayın,adam size şiddet uygulamış beni kız arkadaşıyla kiyasliyor diye acı çekiyorsunuz.Zamaninda size yapılanları sindirmeyi ogrenmişsiniz,ama artık yeter.Baskalari için, yaşamıyı bırakın fazla özveri iyi değildir değer düşürür sonunda hediyeniz kaale alinmama,kolay gözden cikarilma ve ne acı şiddet olur Mümkünse şehir,ortam, iş değiştirin ,tedavi olun, hayatınıza sınırlar çizin kimse o sınırı geçmesin.Artik hak ettiğiniz gibi yaşayın size verilen kadar değil.......

Bakmayacaksınız!Pişman olmasını falan beklerseniz,daha çok beklersiniz.Taksın sepetine koluna,defolup gitsin.Siz bu yaşadıklarınızı kendinize reva mı görüyorsunuz?Önce bir silkelenip kendinize gelin.Siz onu hayatınızdan cikarip,yok saymaya başladığınız zaman en büyük cezayı vermiş olacaksınız.

Bu yaşadıklarından sonra şunu çıkardım siz mazosişt falansınız başka açıklaması olamaz acı çekmekten zevk alıyorsunuz resmen

işlere kendimi versem de akşamları yalnız oluyorum çoğınlukla.. Arkadaşlarımın çoğu evli ve en yakın dostalrım başka şehirlerde.. Ailemi de anlattım zaten .. hobileime eğiliyorum, ama illaki aklıma geliyor.. inanın bundan önceki ilişkilerimde böyle değildi.. herkes bana değer verdi.. hatta bu kişilerden biriyle beş yıl süren bri yol arkadaşlığımız oldu bana evlenme teklif etti.
acaba ben mi sorunluyum .. bu kişi bana değer vermese niye çıkıp gelsin ? onunla geçirdiğim zamanları özlüyorum.. ben bu kadar sinirlenmsem belki böyle olmazdı , mutluluğa yakındım belki ya da mutlu olmanın bir yolu olabilirdi?

Bu yaşadıklarından sonra şunu çıkardım siz mazosişt falansınız başka açıklaması olamaz acı çekmekten zevk alıyorsunuz resmen
ama benim de hatalarım oldu ki.. yüzüne tükürdüm onun da gururu kırıldı.. o da bana zor zamanlarda destek oldu .. belki ben X konusunu açmasam böyle olmazdı yada bilemiyorum.. benim korktuğum sey , sorun benden kaynaklıysa bunu çözmek ve bundan sonra mutlu ilişkiler kurabilmek,,, ilişki olmak zorunda değil., ama birini seversem ve bana adım atarsa aynı hatalara düşmemek.. mutlu olmanın aile olmanın bir yolunu bulmak zorundayım.. bir ailem olsun istiyorum. İnsanlar evliliğini sürdürebiliyor , sroun bendeyse çözeyim bende ilişkimi sürdürebileyim istiyorum

İşlere kendimi versem de akşamları yalnız oluyorum çoğınlukla.. Arkadaşlarımın çoğu evli ve en yakın dostalrım başka şehirlerde.. Ailemi de anlattım zaten .. hobileime eğiliyorum, ama illaki aklıma geliyor.. inanın bundan önceki ilişkilerimde böyle değildi.. herkes bana değer verdi.. hatta bu kişilerden biriyle beş yıl süren bri yol arkadaşlığımız oldu bana evlenme teklif etti.
acaba ben mi sorunluyum .. bu kişi bana değer vermese niye çıkıp gelsin ? onunla geçirdiğim zamanları özlüyorum.. ben bu kadar sinirlenmsem belki böyle olmazdı , mutluluğa yakındım belki ya da mutlu olmanın bir yolu olabilirdi?

Yahu yok öyle bir şey. Bilerek mesajımda adamın tavırlarıyla ilgili yorum yapmadım.

Siz pek normal değilsiniz, istemediğiniz şekilde davranıp sonrasında kendinizden nefret ediyorsunuz. Bu ruh haliniz apaçık ortada, adam da mis gibi kullanacağı insanı bulmuş. Başkasına bunları yapsa basar gider ama siz zaten kendinizi suçlama/kontrolsüz davranma döngüsünde olduğunuz için o da rahat rahat toksikliğini açığa çıkarmış.

Evet başkasına bu kadar gerçek yüzünü göstermez çünkü sizin psikolojiniz kurban olmaya çok uygun. Öfke kontrol sorunu olan kişiler kendilerini salgıladıkları adrenalin yüzünden avcı zannederler ama manipüle edilmeye çok daha açık olduklarından dolayı avdır çoğu.

İşten eve gelince katılacak bir aktivite bulun.

öfkeyi kontrol edememek , yüzüne tükürmek , evden git demek .. bu da şiddet değil mi.. sinirleirme hakim olamaz mıydım.. ya sorun bendeyse ? ya o çok iyi ben kötüysem..o yüzden sorun bendeyse bunu bilmek ve çözmek istiyorum..

Bu saatten sonra birbirinizin yüzüne bakmaya çalışırsanız daha büyük saygısızlıklar yaşarsınız karşılıklı olarak. Sorun siz de olsa bile artık bu ilişkiyi toparlamak için çok geç, kaldı ki öfke probleminiz varsa bile partneriniz sizi tahrik etmek için elinden geleni ardına koymamış tek suçlu siz değilsiniz yani. Böyle bir sorununuz olduğunu düşünüyorsanız doktora gidip tedavi olabilir, ileride yaşayacağınız öfke problemlerinin önüne geçebilirsiniz. Ama bu ilişki artık toparlanmaz maalesef.

İlişkide bazi sorunlar zamanla çözülüyor, kişiler kendini torpuleyebiliyor ama arada unutulmamış biri varsa o iliskinin düzelmesi pek mümkün değil bence. Ayrılmak, ilişkiyi bitirmek kolay şeyler değil ama bir yerde de buna cesaret etmek gerekiyor. Öfke krizleri geçirmenizi sebep olan ilişkiden ne hayır gelir.

Disney filmleri ve bridget Jones filmleri yüzünden kızlar; erkekleri değiştirebileceklerine, erkeklerin hata yaptıktan sonra “ hayatım, lütfen ben çok hatalıymışım diye gelip “ happly ever after şeklinde mutlu yaşayacaklarına inanıyorlar.
Sonuç ne oluyor? : Manyak manipülasyon ustası biri geliyor, hayatım, lütfen ben çok hatalıymışım diye gelip, cehennemi yaşatıyor.

Kendisine çocuklukta tacize uğrayan çocukların bazıları bir zaman sonra anlamsızca tacizciyle yüzleşmeye veya bazen onlarla iletişime geçmeye çalışıyorlarmış.
Burada aslında çözülmemiş bir travma söz konusu oluyor.

Sizin ilişkinizde çocukluj travması üzerinden sağlıksız bir ilişki var. Karşıdaki zaten çok vasat, saçma bir tip. Sizin normal bir ruh haliniz olsa bu salağı ilk falsızda terlikle kovalardınız.

Neden son iki defa geldi ve gitti? Sürekli cinsellik kovalamış son kez geldiğinde, bulamayınca da gitmiş. Köpek bu .

Siz boşverin. Hırs yapacak bir şey yok. Kendinize odaklanın. Zaman kaybediyorsunuz

Rica ediyorum böyle toksik ilişkilere kapılmayın artık. Telefonu elinizden bırakıp güzel bir duş alın. Şöyle süslenip püslenip sokağa çıkın. Güzel bir müzik ve en güzel hayallere yürüyüş yapın. Yeni insanlar tanıyın. Size bu adamdan ne köy olur ne kasaba

Arkadaşım şiddet göstermiş birinden bahsediyoruz ŞIDDETTTT

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…