Of Bıktım!

Bizim de göl kenarı bir evimiz var ve evet, sineği de bol oluyor. Geçen sene sinek kaçıran yöntemler üzerine bayağı kafa yormuş, araştırmıştım. Tavsiyeler üzerine fesleğen, citronella, nane bitkileri alıp balkona koydum. Bizde evin içine değil, balkona geliyorlardı. Hatta bu bitkilerin yaprakları arasında elimi gezdirip bacaklarıma falan sürerdim, koku sinsin diye. İnternette bu tür sinek kaçıran doğal yöntemler var. Bir de johnson johnsonun yeşil renkte bebe losyonu var, sinek gelmiyor derler. Ondan da kullanırım sinekli yerlerde. O da nette çıkar belki baksanız. Balkonumuz komple sineklik kaplı, sanırım bu da sinekleri bayağı azaltıyor. Tavsiye ederim. Öyle delirtecek kadar yemiyor sinekler artık, belki yöntemlerim işe yaramıştır.

Isırık sonrası kaşıntı içinse, içinde kortizon olan kaşıntı spreyi kullanıyorum. Türkiye'de de vardır bence. Sinek kaşıntısı için satıyorlar. O da kaşıntıyı şıp diye kesiyor.

Isırık sonrası kaşıntı içinse, içinde kortizon olan kaşıntı spreyi kullanıyorum. Türkiye'de de vardır bence. Sinek kaşıntısı için satıyorlar. O da kaşıntıyı şıp diye kesiyor.
Kaşıntınin üstünü bir bantla hava almayacak şekilde kapatınca artık kaşinmiyor :) fakir yöntemi olarak bunu kullanıyorum ben kamplarda. Tavsiye ederim:KK50:
Ayrıca güzel birşey olsa gerek göl manzaralı ev.. düşüncesi bile çok şirin. Gülü seven sinegine katlanacak artik^^

Bizim de göl kenarı bir evimiz var ve evet, sineği de bol oluyor. Geçen sene sinek kaçıran yöntemler üzerine bayağı kafa yormuş, araştırmıştım. Tavsiyeler üzerine fesleğen, citronella, nane bitkileri alıp balkona koydum. Bizde evin içine değil, balkona geliyorlardı. Hatta bu bitkilerin yaprakları arasında elimi gezdirip bacaklarıma falan sürerdim, koku sinsin diye. İnternette bu tür sinek kaçıran doğal yöntemler var. Bir de johnson johnsonun yeşil renkte bebe losyonu var, sinek gelmiyor derler. Ondan da kullanırım sinekli yerlerde. O da nette çıkar belki baksanız. Balkonumuz komple sineklik kaplı, sanırım bu da sinekleri bayağı azaltıyor. Tavsiye ederim. Öyle delirtecek kadar yemiyor sinekler artık, belki yöntemlerim işe yaramıştır.

Şu bitkileri ben de alayım o zaman. Ya bekarken ben de o spreylerden kullanırdım ama emziriyorum o yüzden öyle şeyler kullanamıyorum maalesef. Teşekkürler

Sineklik taktir camlara.. iceri girmezler en azindan
Evet hem belediyeyle konuşup hem de sineklik taktıracağım. İnşallah fayda sağlar teşekkürler :)

Evimizin arkasindan dere geciyor.Gecen yil sivrisinekten dogru duzgun uyuyamamistim dediginiz gibi bir de ufak cocuk var,once site yonetimini aradim onlar Belediyenin ilgilendigini soylediler aradim gelip rapor tuttular hergun ilaclama yapildi cok sukur bu yil da sıkca yspildi ve azalarak bittiler....

Sineklik baya baya engelliyor sadece çok küçükler hersekilde aradan geçip sizin evde buyuyorlar.İstedikleri kadar ilaclasinlar sinekliksiz o gol gol kenarinda oturamazsiniz.Ben orman içinde asgeriyeye ait bir lojmanda yaşadım yıllarca ...sabah akşam ilaclaniyordu resmen.Evin dışında cafede filan oturdugumda kot pantolonun üstünden bile sokuyordu keratalar.Sineklik mutlaka yaptırın,çevrede arıcılık varsa onlarda geliyorlar hava isininca...yemek bile pisiremezsiniz

Evimizin arkasindan dere geciyor.Gecen yil sivrisinekten dogru duzgun uyuyamamistim dediginiz gibi bir de ufak cocuk var,once site yonetimini aradim onlar Belediyenin ilgilendigini soylediler aradim gelip rapor tuttular hergun ilaclama yapildi cok sukur bu yil da sıkca yspildi ve azalarak bittiler....

Sineklik baya baya engelliyor sadece çok küçükler hersekilde aradan geçip sizin evde buyuyorlar.İstedikleri kadar ilaclasinlar sinekliksiz o gol gol kenarinda oturamazsiniz.Ben orman içinde asgeriyeye ait bir lojmanda yaşadım yıllarca ...sabah akşam ilaclaniyordu resmen.Evin dışında cafede filan oturdugumda kot pantolonun üstünden bile sokuyordu keratalar.Sineklik mutlaka yaptırın,çevrede arıcılık varsa onlarda geliyorlar hava isininca...yemek bile pisiremezsiniz

Lavanta yağını kullanabilirsin konu sahibi

Teşekkürler arkadaşlar hem sineklik yaptıracağız hem de belediyeye diyeceğim her gün ilaçlasınlar.

Okaliptüs yağı+limon yağı+saf vanilya+alkol karışımı kullanıyoruz biz ailecenek sinekli yerlerde, çok işe yarıyor. Kampta filan vızır vızı sineklerin arasında rahat rahat oturuyoruz o derece. Merak ederseniz internette oranlarını bulabilirsiniz.

Hiçbir şey kullanmak istemiyorsanız, ev içi yatak cibinliği güzel oluyor. Yazlıkta böyle yapıyorduk. Hem sineksiz hem romantik. =)

Okaliptüs yağı+limon yağı+saf vanilya+alkol karışımı kullanıyoruz biz ailecenek sinekli yerlerde, çok işe yarıyor. Kampta filan vızır vızı sineklerin arasında rahat rahat oturuyoruz o derece. Merak ederseniz internette oranlarını bulabilirsiniz.

Hiçbir şey kullanmak istemiyorsanız, ev içi yatak cibinliği güzel oluyor. Yazlıkta böyle yapıyorduk. Hem sineksiz hem romantik. =)
Ya evim baya büyük ve nerdeyse duvar yerine cam var ben nerelere süreyim bilmiyorum ki :)
Cibinlik güzel güzel de sürekli kalkıp bebişle ilgilendiğimiz için pek fayda etmez bence :)

Ya evim baya büyük ve nerdeyse duvar yerine cam var ben nerelere süreyim bilmiyorum ki :)
Cibinlik güzel güzel de sürekli kalkıp bebişle ilgilendiğimiz için pek fayda etmez bence :)
Yatak cibinliği değil, oda cibinliği lazım o zaman size. =P
Ya bir de ses titreşimiyle çalışan haşere savarlar var. Bilmiyorum ne kadar işe yarıyor.
Umarım bir çözümünü bulursunuz. Zaten çekilir dert değil de, bir de benim gibi hassas bir cildiniz varsa, sinek ısırıkları kratere dönüşüp bir hafta geçmiyorsa, düşünmek bile istemiyorum. =)

Ya hu taşınalı daha 15 20 gün oldu. Ev güzel hoş diye laylaylom taşındım ki güzel gerçekten. Önünde göl var aman Allahım o gölün benim gece uyumalarımı engelleyeceğini nerden bilebilirdim ki?
Ev sivrisinek kaynıyor. Her camı açtığımda sivrisinek doluşuyor yediler bitirdiler beni Allahtan bebeğimi ısırmıyorlar, eşimi de ısırmıyorlar sadece ben! Anlamadım kanım bu kadar mı hoşlarına gidiyor nedir :KK53:
2 saat önce kalktım tüm vücuduma sarımsak sürdüm ama yok Allahın cezaları yiyip duruyor. Camlarım kocaman acaba sineklik taktırsam kötü olur mu? Hala vızvız yapıyor saatlerdir yakalayamıyorum.
Ay Allahım nasıl önlem alıcam yok mu çözümü olan? Zaten bebeğim saatte bir kalkıyor diş çıkarma dönemi. Bir de sinek mahvetti beni ya!
bizede giriyor ama ben fişe takılan raid lerden aldım valla raid hayat kurtatrir

Yazlikta biz de mahvolduk. Sineklik büyük ölçüde rahatlatir. Muhakkak yaptırın. Bizim sürekli giriş çıkış olunca kapidan giriyordu. Ben çözümü nane yağında buldum. Yaklasamiyorlar. :) Pamuk ya da peceteyle yüzünüze, kollarıniza, bacaklarıniza komple değil de azar azar sürün. Sürdüğünüz peceteyi de basucunuza koyun. Sineklik yaptirana kadar işe yarar. Sinek ilaçları bir işe yaramıyor. Ancak bizi zehirliyor. Gorduklerinizi de süpürgeyle çekin. Üzerine vurana kadar uçuyorlar ama supurgeden kacamiyorlar. :))

Eeeee? :110:

Bebek var işte ondan takamıyorum ki. Aynen kış günü ne sineği ama su birikintisi olan yerlerde olurlarmış hep. Acaba belediyeyi arayıp her gün ilaçlatmalarını mı söylesem :confused:
Bizdede bebek vardi ama taktık, bebegi mahfetmelerinden iyidir, bebege uzak bir prize takin cok ise yariyor yok takmam derseniz de acip kapamali sineklikler var sineklik taktirin pencere kapilara ama o da pahali bisey

J Janet Jak Esim
Bende yazin deniz kenarında yasayan kv lere gidicegimizde bebegim icin napabilirim diye doktora sormustum lavanta yağı sür cok az demisti gercekten işe yaradı hatta ben eşim kv bi baktim hepimiz lavanta lavanta kokuyoduk ..keskin ve agir bi koku ama ısirılmaktansa lavanta kokmayı tercih ettik :)))

Bu kadar uğraşağına çağır ustaları taksınlar tüm pencelere sineklik ben bile 6.katta oturuyorum 5 dk açayım pencereyi hemen böcek giriyor içeri.Sineklik olmadan asla açmam camımı.Birde bebeğin varmış yazık günah

Ya hu taşınalı daha 15 20 gün oldu. Ev güzel hoş diye laylaylom taşındım ki güzel gerçekten. Önünde göl var aman Allahım o gölün benim gece uyumalarımı engelleyeceğini nerden bilebilirdim ki?
Ev sivrisinek kaynıyor. Her camı açtığımda sivrisinek doluşuyor yediler bitirdiler beni Allahtan bebeğimi ısırmıyorlar, eşimi de ısırmıyorlar sadece ben! Anlamadım kanım bu kadar mı hoşlarına gidiyor nedir :KK53:
2 saat önce kalktım tüm vücuduma sarımsak sürdüm ama yok Allahın cezaları yiyip duruyor. Camlarım kocaman acaba sineklik taktırsam kötü olur mu? Hala vızvız yapıyor saatlerdir yakalayamıyorum.
Ay Allahım nasıl önlem alıcam yok mu çözümü olan? Zaten bebeğim saatte bir kalkıyor diş çıkarma dönemi. Bir de sinek mahvetti beni ya!
Çok zor bir durum değil. Sineklik taktiracaksiniz bütün camlara. Hatta pimapene geçmeli sineklik almak istemezseniz yapı marketlerde sineklik tülü satılıyor bir de bant camların içine yapistiriyorsunuz çok güzel oluyor. Bizim bütün çerçevelerde var. Balkon kapısına bir takilabilenleri var girip çıkmanızı engellemiyor.

Back
X