- 25 Şubat 2011
- 10.393
- 25.119
- 598
- Konu Sahibi Janet Jak Esim
Bizim de göl kenarı bir evimiz var ve evet, sineği de bol oluyor. Geçen sene sinek kaçıran yöntemler üzerine bayağı kafa yormuş, araştırmıştım. Tavsiyeler üzerine fesleğen, citronella, nane bitkileri alıp balkona koydum. Bizde evin içine değil, balkona geliyorlardı. Hatta bu bitkilerin yaprakları arasında elimi gezdirip bacaklarıma falan sürerdim, koku sinsin diye. İnternette bu tür sinek kaçıran doğal yöntemler var. Bir de johnson johnsonun yeşil renkte bebe losyonu var, sinek gelmiyor derler. Ondan da kullanırım sinekli yerlerde. O da nette çıkar belki baksanız. Balkonumuz komple sineklik kaplı, sanırım bu da sinekleri bayağı azaltıyor. Tavsiye ederim. Öyle delirtecek kadar yemiyor sinekler artık, belki yöntemlerim işe yaramıştır.
Isırık sonrası kaşıntı içinse, içinde kortizon olan kaşıntı spreyi kullanıyorum. Türkiye'de de vardır bence. Sinek kaşıntısı için satıyorlar. O da kaşıntıyı şıp diye kesiyor.
Isırık sonrası kaşıntı içinse, içinde kortizon olan kaşıntı spreyi kullanıyorum. Türkiye'de de vardır bence. Sinek kaşıntısı için satıyorlar. O da kaşıntıyı şıp diye kesiyor.