• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ödüllü Fotoğraflar

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylacım
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
14.jpg

13.jpg

12.jpg

11.jpg

10.jpg

9.jpg

8.jpg

7.jpg

6.jpg

5.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
4.jpg

3.jpg

2.jpg

1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
NG ULUSLAR ARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI 2008 / TÜRKİYE SONUÇLARI

National Geographic Society’nin yerel edisyonların işbirliği ile bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın ilk adımı olan Türkiye ayağı, geçtiğimiz ay sonuçlandı.

Foto muhabiri Ara Güler, Doğuş Yayın Grubu Genel Müdürü Cem Aydın, NTV Program Yapımcısı Oğuz Haksever ve NG Türkiye Yayın Yönetmeni Yardımcısı Kemal Nuraydın, 18 Kasım 2008’de İstanbul’da toplanarak, Ulusal Yarışma’nın dereceye giren fotoğraflarını belirledi.

741 katılımcının 3375 fotoğraf ile başvurduğu yarışmada 255 fotoğraf şartnameye uymadığı için diskalifiye edildi.

National Geographic Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nın Ara Güler, Cem Aydın, Oğuz Haksever ve Kemal Nuraydın'dan oluşan Türkiye Jürisi, binlerce fotoğraf arasından seçim yapmakta oldukça zorlandı.

Yarışmanın Türkiye ayağı sonuçları aşağıda yer almaktadır:

“İNSAN” Kategorisi

Birinci
İzmir’i terk eden Yunan ordusunun askeri bandosunun ardında bıraktığı enstrümanlarla 1923’te kurulan Tire Bandosu,
Birol Üzmez’e “İnsan” kategorisinde birincilik ödülü getirdi.
85 yıllık Tire Bandosu’nun elemanları hâlâ müzelik müzik aletlerini çalıyor.
24690280pr7.jpg

İkinci
Fahrettin Şankaynağı’nın bu kategoride ikinci seçilen fotoğrafında Milaslı bir kadın,
çiçeklerle bezenmiş türban ve eski gelinlik kıyafetiyle, köyde yapılacak düğüne hazırlanıyor.
63490060vq3.jpg

Üçüncü
Alaçatı’daki kavun ve çocukların fotoğrafı,
Salih Güler’e bu kategorinin üçüncülüğünü getirdi.
90553133dg9.jpg

“GEZİ KÜLTÜR” Kategorisi

Birinci
Eskişehir Sarıcakaya’nın, Mayıslar köyündeki fabrikaya getirilen ipekböceği kozaları
fırınlandıktan sonra açıkhavaya çıkarılıp havalandırılıyor.
Çünkü nem, çürümelerine neden oluyor.
Kozalar depoya kaldırılmadan önce Faruk Akbaş’ın objektifine takılmış.
Faruk Akbaş, fabrika binasının en üst katından çektiği bu fotoğrafla Gezi–Kültür” kategorisinde birincilik ödülü kazandı.
81461498cn0.jpg

İkinci
Engin Güneysu’nun “Yağmurdan Sonra Oyun” başlıklı fotoğrafı,
bu kategorinin ikincilik ödülünü kazandı.
94631013pv4.jpg

Üçüncü
Melih Sular’ın çölde bir dörtyol ağzında çektiği
“Develer ve Atlarla Gize Piramidi’ne yolculuk” fotoğrafı da
bu kategoride üçüncülüğe layık görüldü.
44217037og6.jpg

“DOĞA” Kategorisi

Birinci
Gediz Deltası’nda bir yandan yakaladığı yılanla açlığını giderme telaşındaki kukumav, diğer yandan da şaşkınlıkla kendisine doğrultulan objektife bakıyor. Kuş fotoğrafçısı Ercüment Nadir Baskın, Mayıs 2008’de deltadaki kuş cennetinde çektiği bu fotoğrafla “Doğa” kategorisinde birincilik ödülünü kazandı.
56623053dz5.jpg

İkinci
Arif Avize’nin Kahramanmaraş’ta, Andırın ilçesinin Çokak kasabasında çektiği ve “Doğa” kategorisinde ikinciliği kazanan fotoğrafında ilkbahar papatyası konuklarını ağırlıyor.
39848988ed0.jpg

Üçüncü
Volkan Akgül’ün Riva ormanlarında çektiği kendisine üçüncülük ödülünü getiren bu fotoğrafında, arıkuşu arıyla savaşıyor... ve arı kaybediyor
34601988zk1.jpg

GARANTİ EMEKLİLİK ÖZEL ÖDÜLÜ
Bu çocuğu mutlu eden şey dünyaya tersten bakmak olabilir mi? Kadir Has Üniversitesi Reklamcılık Bölümü öğrencisi
Serhat Z. Bayram’ın objektifi, İstanbul’da eski Balat semtinin sokaklarında dolaşırken, demire asılmış sallanan çocuğun gülen yüzünü yakalamış.
Ve bu fotoğraf Bayram’a, Garanti Emeklilik Mutluluğun Fotoğrafı Özel Ödülü’nü getirdi.
10lr1.jpg

-National Geographic sitesinden alıntı-

hepsine teker teker zevkle baktım;kimilerine hüzünle olsada:çok üzgünüm: çok teşekkürler çok güzel bi paylaşım

gerçekten çok güzeller...bende fotoğraf çekmeyi severim..
şimdi bebeğimin fotoğraflarını çekiyorum...
paylaştığınız için teşekkürler........

bende çok begendim paylaştıgın için saol çok hoşşş

evet bende cok begendim ama bazilarida icim parcalandi ama yinede zevkle baktim paylasim icin tesekkurler

Gördügüm ve etkilendigim en güzel topiclerin biri olmus..
Savas fotograflari gercekten cok üzücü ve etkileyici..
HArika bi paylasim olmus, tskler.

bütün arkadaşların emeğine sağlık
savaş fotoğraflarına bakarken elim ayağım kesildi resmen
doğa fotoğraflarında ise Allahım sen nelere kadirsin demekten de kendimi alamadım

ya bu fotografları görünce kendimi çok şanslı çok güzel bi ülke ve şehirde yaşıyan biri hissettim ALLAHIMA BİNLERCE MİLYONLARCA ŞÜKÜRLER OLSUN. ALLAH O OLENLERİDE CENNETE GÖNDERİR İNŞALLAH

paylaştığınız için teşekkürler

ilk sayfadaki fotoğraflar içimi parçaladı resmen. Allah'ıma binlerce, milyonlarca kez şükürler olsun çok güzel bi yaşantımız var ama keşke bu herkes için böyle olabilse, adaletli olsa herşey... =(( son fotoğraflar az da olsa o burukluğumu giderdi ama hala aklımda kalanlar ilk sayfadaki fotoğraflar oldu.

çok çok teşekkürler çok güzel bir paylaşım olmuş. Allah hepimizin yardımcısı olsun, kimseyi o durumları düşürmesin. vicdansız köpeklere azıcık vicdan versin yeter valla çok kötü oldum ya =((

Fotoğrafçılık ayrı bir meziyet , doğru zamanda doğrı yerde olmak ayrı bir şans , baktığını görmek ayrı bir bilgi hepsi bir araya geliyor ise sonuç mükemmel

Back