• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Odaklanma sorunu var dedi

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.517
173
Kızlar merhaba, kızım 4 buçuk yaşında ve kreşe gidiyor, öğretmenimiz bugün okuldan alırken "son zamanlarda odaklanma sorunu yaşıyor." dedi ve tabiki ben çok üzüldüm. Kızım çok düzenli bir çocuk odası düzenli, eşyaları düzenli hatta normalden fazla düzenli, oyuncaklarını hep aynı yere koyar, hatta olabildiğince oynamak istemez, kardeşini odasına sokmak istemez, meğerse okulda da kalemlerini düzenliyormuş, kalem kutusunu dik tutmaya çalışıyormuş ve bu yüzden de odaklanamıyormuş, öğretmenimize" öğrenme güçlüğü mü yaşıyor. "dedim fakat hayır 2 3 kez söylediğimde öğreniyor kendisini derse vermesi durumunda sorun yok hatta çokta iyi yapıyor dedi. Ben ne yapayım nasıl davranayım bilemdim. Fazla mı takıldım. Böyle bir durum yaşayıp düzelen var mı? Ya da bu bir slrunmu sizce de

Kızım şuanda 10 renk biliyor,
20 ye kadar sayıyor
İngilizce bazı hayvanları biliyor,
Hikaye okuduğunuzda olay kişi zaman hepsini ifade ediyor şükür hatta günlük hayattaki birçok şeyi hiç unutmuyor
Arkadaşlarının adını biliyor hepsini, hatta bazılarının baba anne adını da biliyor bubalr bazı durumlar yanş ben ne düşüneyim bilemedim. Yardımcı olur musunuz. Ne yapayım bilemdim

Daha çok takıntı gibi geldi bana. Şu devrin çocuklarında çoğunda dikkat dağınıklığı var maruz kaldıkları seylerdn dolayı. İyi bir pedagog bulup goturebilirsiniz

Kızlar merhaba, kızım 4 buçuk yaşında ve kreşe gidiyor, öğretmenimiz bugün okuldan alırken "son zamanlarda odaklanma sorunu yaşıyor." dedi ve tabiki ben çok üzüldüm. Kızım çok düzenli bir çocuk odası düzenli, eşyaları düzenli hatta normalden fazla düzenli, oyuncaklarını hep aynı yere koyar, hatta olabildiğince oynamak istemez, kardeşini odasına sokmak istemez, meğerse okulda da kalemlerini düzenliyormuş, kalem kutusunu dik tutmaya çalışıyormuş ve bu yüzden de odaklanamıyormuş, öğretmenimize" öğrenme güçlüğü mü yaşıyor. "dedim fakat hayır 2 3 kez söylediğimde öğreniyor kendisini derse vermesi durumunda sorun yok hatta çokta iyi yapıyor dedi.
Simetri hastalığına doğru gidiyor olabilir mi düzen takıntısı? İstediği şekilde olmayınca başka bir şeye odaklanamiyor belli ki. Bir doktorla görüşmenizde fayda var.

Daha çok takıntı gibi geldi bana. Şu devrin çocuklarında çoğunda dikkat dağınıklığı var maruz kaldıkları seylerdn dolayı. İyi bir pedagog bulup goturebilirsiniz
Düzen takıntısı çok fazla var. Aslında düşünsem iyi olacak aklımda kalacağına bir uzmandan
Simetri hastalığına doğru gidiyor olabilir mi düzen takıntısı? İstediği şekilde olmayınca başka bir şeye odaklanamiyor belli ki. Bir doktorla görüşmenizde fayda var.

Simetri değilde eşyalarını kullanmak istemiyor eskir kaybolur düşüncesi var. Yani sabah okula giderken taç takacaktı sonra vazgeçti neden takmadığını sordum kaybolursa diye takmıyorum dedi. Bende kaybolursa yenisini alırız, daha güzelini de alırız diye diye taktırdım mesela, oyuncakları ile de eskir diye oynamıyor öyle koyuyor duysun. Bir pedagog yardımı iyi olacak gibi.

Düzen takıntısı çok fazla var. Aslında düşünsem iyi olacak aklımda kalacağına bir uzmandan

Simetri değilde eşyalarını kullanmak istemiyor eskir kaybolur düşüncesi var. Yani sabah okula giderken taç takacaktı sonra vazgeçti neden takmadığını sordum kaybolursa diye takmıyorum dedi. Bende kaybolursa yenisini alırız, daha güzelini de alırız diye diye taktırdım mesela, oyuncakları ile de eskir diye oynamıyor öyle koyuyor duysun. Bir pedagog yardımı iyi olacak gibi.
Okulda kalemlerini dizmesi, kalemligini dik konumda tutmaya çalışması falan bana simetriyi çağrıştırdı. Ailede var mı bilmiyorum. Genelde çocuk yaşta başlar diye biliyorum. Çevrede gördüğü birinin davranışlarından etkilenmiş de olabilir. Pedagog görüşü çok iyi olacaktır.

Belki de hiç bir sorun yoktur.

Allahım iyi sonuçlar almanızı nasip etsin inşallah.

Simetri hastalığı, düzen takıntısı gibi bir durum var. Bunlar da rahatsızlık ama sadece düzen takıntısı var ok dememelisiniz fark ettiyseniz sorunu. İyi bir pedagog bulun götürün

Okulda kalemlerini dizmesi, kalemligini dik konumda tutmaya çalışması falan bana simetriyi çağrıştırdı. Ailede var mı bilmiyorum. Genelde çocuk yaşta başlar diye biliyorum. Çevrede gördüğü birinin davranışlarından etkilenmiş de olabilir. Pedagog görüşü çok iyi olacaktır.
Eşyalarının zarar görmesini istemiyor hiç, eşim bu şekilde eşimin ailesi de bu şekilde düzeltir güzel durur her şey. Kesinlikle bunu kendi içimizde halledemeyeceğiz sanki içimde büyüdü durdu bu durum. Sizce öğrenme güçlüğü olsa anlar mıydık? Yani akşam mesela yemek duası ezberlemiş onu okuyor, şiir öğrenmiş bilmese unutsa birçok şeyi de yapamaması gerekir değil mi?

Simetri hastalığı, düzen takıntısı gibi bir durum var. Bunlar da rahatsızlık ama sadece düzen takıntısı var ok dememelisiniz fark ettiyseniz sorunu. İyi bir pedagog bulun götürün
Rahatsız edici bir duruma gelecek gibi daha küçük yaşlarda da düzenliydi ama bu kadar ileri seviye değildi. Akşam baktım bir pedagog buldum gideceğiz inşallah

Bebek ailede ne goruyorsa onu yapar. 4 yasindaki bir cocugun eskir diye oyuncakla oynamamasi normal ve yasina uygun gelmedi bana. Bence ailece siz rahatlayin once. Duzeni bosverin.
Benim esim ve ailesi de cok titiz. Ben olabildigince rahat olmaya calisiyorum o yuzden. Oynanmayacak bir oyuncaga, dagilmayacak bir eve ihtiyaci yok ki cocuklarin.

Back