Merhaba ilk senem ve özel yurtta 4 kişilik odada kalıyorum ve ilk zamanlar hiç sorun yoktu çok seviyordum iyi oda arkadaşına denk geldim falan diye. Ancak sonradan bazı şeyler gözüme batmaya başladı. Yüzlerine karşı gülüyorum bir ihtiyaçları olduğunda hala veriyorum,belli etmiyorum duygularımı henüz ama selamı biraz kestim birkaç gündür artık. İki kişi farklı şehirden gelen kişiler. Diğer ikimiz istanbulluyuz. İstanbullu arkadaş üçümüzle de samimi değil zaten kendi halinde anlayışlı saygılı birisi. Sorun şu ki bu iki kişi bazı konularda saygı göstermiyorlar. Odaya klima gelmişti ki daha yurda kayıt olmadan bize yerler alttan ısıtmalı vs her yer sımsıcak olur kışları demişlerdi ama öyle bir şey yokmuş. Her odaya klima taktılar duvarlara. Sıcak esiyor sadece 30 derece. 30 derecenin altında çalışmıyor klimalar. Klima direkt gözüme vuruyor ve duş alıyorum o gün mesela anında terliyorum aşırı rahatsız edici geliyor sıcak hava. Birkaç dakika değil saatlerce açık kalıyor. gece gündüz hiç fark etmiyor. 3-4 kez kibarca söylemiştim kızlar gözüme vuruyor çok sıcak geliyor vs diye. Soğuk diyorlar ancak kısa kollu giyiyorlar. Önceleri gece uyurken de açık kalıyordu ve uyarmamla geceleri artık açmıyorlar ama sabah ben açıyorum erken uyanan olursa sabah açsın dediler diye. Bazen öğlenleri saatlerce açıkken hiçbir şey demeden kalkıp kapatıyorum ve odadan çıkıp geri geliyorum lavabodan ve bakıyorum ki geri açılmış. Ve kulaklık kullanmadan dizi film izleyip ya da müzik dinliyorlar. Uyarsam ister istemez antipati besleyecekler ya da aram bozulacak ki bence anlayacak da değiller. Bir de insanlar hakkında birkaç konuşmaya şahit oldum. Bir kızı mini etekli görmüşlerdi ve ne kadar açık giyiniyorlar, bizim sınıfta da hep böyle tipler var pek muhatap olmuyorum vs demişlerdi. Ben lafa hiç karışmadım ama duyunca içimden yadırgadım. Kendileri de açık kişiler ama aile yapıları farklı sanırım. Yatay geçiş yapmayı düşündüm evime yakın bir üniversiteye geçiş yapmayı ama kazanacağıma dair bir umudum yok. Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Oda arkadaşı problemi
- Konu Sahibi zeydill
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 11 Mayıs 2024
- 253
- 180
- 18
- 29
Oda arkadaşlarından yana çok çekmiş biri olarak tavsiyem ne sorun varsa daha ilerlemeden sakince konuşmanız. Sonra o sorunlar katlanarak büyüyor gereksiz kavgalar oluyor bırakın bozulsunlar kaç yaşında insanlar toplu alanda nasıl yaşaması gerektiklerini öğrenirler bu şekildeMerhaba ilk senem ve özel yurtta 4 kişilik odada kalıyorum ve ilk zamanlar hiç sorun yoktu çok seviyordum iyi oda arkadaşına denk geldim falan diye. Ancak sonradan bazı şeyler gözüme batmaya başladı. Yüzlerine karşı gülüyorum bir ihtiyaçları olduğunda hala veriyorum,belli etmiyorum duygularımı henüz ama selamı biraz kestim birkaç gündür artık. İki kişi farklı şehirden gelen kişiler. Diğer ikimiz istanbulluyuz. İstanbullu arkadaş üçümüzle de samimi değil zaten kendi halinde anlayışlı saygılı birisi. Sorun şu ki bu iki kişi bazı konularda saygı göstermiyorlar. Odaya klima gelmişti ki daha yurda kayıt olmadan bize yerler alttan ısıtmalı vs her yer sımsıcak olur kışları demişlerdi ama öyle bir şey yokmuş. Her odaya klima taktılar duvarlara. Sıcak esiyor sadece 30 derece. 30 derecenin altında çalışmıyor klimalar. Klima direkt gözüme vuruyor ve duş alıyorum o gün mesela anında terliyorum aşırı rahatsız edici geliyor sıcak hava. Birkaç dakika değil saatlerce açık kalıyor. gece gündüz hiç fark etmiyor. 3-4 kez kibarca söylemiştim kızlar gözüme vuruyor çok sıcak geliyor vs diye. Soğuk diyorlar ancak kısa kollu giyiyorlar. Önceleri gece uyurken de açık kalıyordu ve uyarmamla geceleri artık açmıyorlar ama sabah ben açıyorum erken uyanan olursa sabah açsın dediler diye. Bazen öğlenleri saatlerce açıkken hiçbir şey demeden kalkıp kapatıyorum ve odadan çıkıp geri geliyorum lavabodan ve bakıyorum ki geri açılmış. Ve kulaklık kullanmadan dizi film izleyip ya da müzik dinliyorlar. Uyarsam ister istemez antipati besleyecekler ya da aram bozulacak ki bence anlayacak da değiller. Bir de insanlar hakkında birkaç konuşmaya şahit oldum. Bir kızı mini etekli görmüşlerdi ve ne kadar açık giyiniyorlar, bizim sınıfta da hep böyle tipler var pek muhatap olmuyorum vs demişlerdi. Ben lafa hiç karışmadım ama duyunca içimden yadırgadım. Kendileri de açık kişiler ama aile yapıları farklı sanırım. Yatay geçiş yapmayı düşündüm evime yakın bir üniversiteye geçiş yapmayı ama kazanacağıma dair bir umudum yok. Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız
3-4 kez söyledim aslında hatta ortak alandan yazıyorum şu an odada oturmuyorum artık akşamları bilerek. Anlarlar mı bilmiyorum sabırlı biriyimdir o yüzden kavga etmek vs hiç istemiyorumOda arkadaşlarından yana çok çekmiş biri olarak tavsiyem ne sorun varsa daha ilerlemeden sakince konuşmanız. Sonra o sorunlar katlanarak büyüyor gereksiz kavgalar oluyor bırakın bozulsunlar kaç yaşında insanlar toplu alanda nasıl yaşaması gerektiklerini öğrenirler bu şekilde
30 derece olduğu için zaten ısınıyor hemen ve aşırı sıcak geliyor bana. Saatlerce açık tutuyorlar bunu anlamıyorumKulaklik konusunda haklisin
Ama klima konusunda o kdrda hak vermedim, kis gunu hic bir sey yakmadan duramazsiniz duvarlar buz olur yer veya klima icin yukari ayar gibi oneriler ile gitmelisin
Fikirleri de duyma umursama sana iyi bir tecrube olur
30 derece olduğu için zaten ısınıyor hemen ve aşırı sıcak geliyor bana. Saatlerce açık tutuyorlar bunu anlamıyorum
E kis mevsimi ya hani, kapandigi anda buz olur. Hangi sehirdesiniz, Antalya degil fln ise beklentini dusurmelisin
- 11 Mayıs 2024
- 253
- 180
- 18
- 29
Asla anlamıyorlar maalesef3-4 kez söyledim aslında hatta ortak alandan yazıyorum şu an odada oturmuyorum artık akşamları bilerek. Anlarlar mı bilmiyorum sabırlı biriyimdir o yüzden kavga etmek vs hiç istemiyorum
İstanbuldayız. Bence o kadar da buz gibi olmuyor ısındığı vakit kapatılabilir en azından ya da kalın giyinebilirler rahatsız olan kişiyi de düşünmeleri lazım. Ve ciddi anlamda terliyorum herhangi bir rahatsızlığım da yok onlar nasıl duruyor bilmiyorumE kis mevsimi ya hani, kapandigi anda buz olur. Hangi sehirdesiniz, Antalya degil fln ise beklentini dusurmelisin
Öyle gerçekten. Aslında aynı şehir olduğu için evden de gidip gelebilirdim ama silivri ve anadolu yakası 3-4 saat sürüyor ondan mecburen yurda kayıt ettirdi ailemAsla anlamıyorlar maalesef
- 11 Mayıs 2024
- 253
- 180
- 18
- 29
Gidip gelsen günün çoğu yolda geçecek anlaşmanın bir yolunu bulmak lazım diğer arkadaşta rahatsızsa eğer birlikte konuşabilirsiniz aslındaÖyle gerçekten. Aslında aynı şehir olduğu için evden de gidip gelebilirdim ama silivri ve anadolu yakası 3-4 saat sürüyor ondan mecburen yurda kayıt ettirdi ailem
İstanbuldayız. Bence o kadar da buz gibi olmuyor ısındığı vakit kapatılabilir en azından ya da kalın giyinebilirler rahatsız olan kişiyi de düşünmeleri lazım. Ve ciddi anlamda terliyorum herhangi bir rahatsızlığım da yok onlar nasıl duruyor bilmiyorum
Istanbulda hic birsey kullanmadan yasamayi dusunuyorsan sorunu kendinde aramalisin
Evet sence, cunku hava soguk binalar buz ve ortam ztn sicak olmali.
- 11 Aralık 2018
- 40.321
- 250.326
- 598
Size sıcak geliyor ama diğer üç kişi rahatsız olmuyorlar ya da üşüyorlar demek ki. Sizin uyum sağlamanız gerekir çoğunluğa.30 derece olduğu için zaten ısınıyor hemen ve aşırı sıcak geliyor bana. Saatlerce açık tutuyorlar bunu anlamıyorum
İş yerinde odam klimayla ısınıyor, sabah gittiğim anda 30 derecede çalıştırıyorum akşam çıkana dek. İzmirdeyim, buranın kışı yumuşak geçer genelde. Ona rağmen böyle. O klimayı kapatacak insanı doğduğuna pişman edebilirim
oda zaten ısınıyor 30 derecede saatlerce açık kalınca gece de kapatılması en doğal olanı. yatağım klimanın tam önünde ve bana vuruyor maalesef. diğer kişi de yer değiştirmek istemiyor. o klima sesinden ve üflemesinden siz olsanız emin olun siz de uyuyamazdınız.Ztn gece ayazinda kapatmayi kabul etmisler daha ne bekliyorsun cidden sorgulamalisin
Diger hakli oldugun konularda da tepki alirsin, genel gecer beklentiler sana gore sekillenemez.
oda zaten ısınıyor 30 derecede saatlerce açık kalınca gece de kapatılması en doğal olanı. yatağım klimanın tam önünde ve bana vuruyor maalesef. diğer kişi de yer değiştirmek istemiyor. o klima sesinden ve üflemesinden siz olsanız emin olun siz de uyuyamazdınız.
Aralik ayindayiz ve is yerinde klima + 5kisi 5 isitici ile duruyoruz. Isitici kapandigi anda buz gibi oluyor bana Istanbul ayazini anlatmayin bu yil gayet soguk geciyor
Hakli degilsiniz, gece ayazinda uyumami bekleyecek insana o odayi dar ederdim. Baska da msjim yok, tercih sizin
Kendini hazirlasan iyi edersin, oda arkadaslarin genc ve tecrubesiz olabilir ama is hayatinda bu kafa ile cok zorlanirsin. Su an oldugum ortamda herhangi biri bu sekilde kis sogugunda klima kapatin diye bastirsa 1 kere soyler 2.ye agzini bile acamaz kizlar yine iyiymis ses etmemisler.
- 21 Aralık 2022
- 4.814
- 21.541
- 238
Benim bildiğim, klima kapanınca etkisi geçiyor. Ben güney marmaradayım, 2 ay önce başladık geceleri doğalgaz açmaya.
Evin içi 23-24 arası, ben çorap giymem, kısa kollu gezerim. Eşim triko kazak giyer, çorabını çıkarmaz. Şimdi ben doğalgazı kapatsam bu sefer mantıken adam üşüyecek.
Bence tek kişilik odaya çıkın. 3 yıl yurtta kalmış, 3 oda değiştirmiş biri olarak söyleyebilirim ki, iyisi yok yani varsa da çoook az.
Evin içi 23-24 arası, ben çorap giymem, kısa kollu gezerim. Eşim triko kazak giyer, çorabını çıkarmaz. Şimdi ben doğalgazı kapatsam bu sefer mantıken adam üşüyecek.
Bence tek kişilik odaya çıkın. 3 yıl yurtta kalmış, 3 oda değiştirmiş biri olarak söyleyebilirim ki, iyisi yok yani varsa da çoook az.
Çok pahalı maalesef buraya ailem 132 bin peşin verdi. Ben 6 kişilik istiyordum hatta ailemi zora sokmamak için. 4 kişiliğe aldı ailem o yüzden tek kişiliğe falan asla ödeyemeyiz dediler durumumuz yetmez diye. Yatay geçişi düşündüm kazanır mıyım bilmiyorum çabalayacağım sırf bunun içinBenim bildiğim, klima kapanınca etkisi geçiyor. Ben güney marmaradayım, 2 ay önce başladık geceleri doğalgaz açmaya.
- 21 Aralık 2022
- 4.814
- 21.541
- 238
Çok pahalı maalesef buraya ailem 132 bin peşin verdi. Ben 6 kişilik istiyordum hatta ailemi zora sokmamak için. 4 kişiliğe aldı ailem o yüzden tek kişiliğe falan asla ödeyemeyiz dediler durumumuz yetmez diye. Yatay geçişi düşündüm kazanır mıyım bilmiyorum çabalayacağım sırf bunun için
Kalabalık olunca maalesef böyle oluyor. Ben son senemde 4 kişilik odada kalmıştım, 2017’de cemaat yurtları kapanınca doldurmuşlardı yurdun boş olan her yerini yatakla.
Gece spor yapıp bitince deodorant sıkıp uyuyan oda arkadaşlarım vardı odanın içi ceset gibi kokardı, kokuyor burası camı açalım diyince üşüyoruz derlerdi Duş alın o zaman spordan sonra diyince hasta oluyoruz derlerdi Ben 2 ay falan kalıp sonrasında eve çıkmıştım, ki yurda da eşşşek gibi para ödemeye devam etmiştim senet yaptığım için.
Bir arkadaşım mesela gece oda arkadaşının jiletle tüylerini aldığını söylemişti. Öyle bildiğin bornozunu giyip jiletle halı fleksin üstüne atıyormuş kıllarını
Yani çoook beter durumlar var, bu yüzden klima konusunda ortayı bulmaya çalışın ki, gıcıklık yapmasınlar
- 3 Eylül 2018
- 8.791
- 46.943
- 548