kızım 10 aylık olduğundan beri fizyoterapi alıyor. şu an 2 yaş 5 aylık 10 aylıkken bile başını tutamazken şu an desteksiz oturuyor ve gövde kontrolü çok iyi durumda inşallah dahada iyi olacak allahın ve fizyoterapistlerimizin desteği ile.
MERHABALAR ŞU AN 2 YAŞINDA OLAN CPLİ Bİ OĞLUM VAR YANİ HALK DİLİNDE SPASTİĞİ VAR.33 HAFTALIK DOĞDU VE 33 GÜN HASTANEDE KALDI.3 AYLIK KEN CPLİ OLDUĞUNU ÖĞRENDİK KABULLENMEK ÇOK ZORDU AMA ARTIK KABULLENDİM.İNANIN NORMAL ÇOCUK BÜYÜTMEK ÇOK KOLAYMIŞ GİBİ GELİYOR.DAHA DESTEKSİZ OTURAMIYOR.İNŞALLAH YAPACAK SIRAYLA.ALLAHA ÇOK ŞÜKÜR ZEKADA HAFİF ETKİLENME VAR YOK DENECEK KADAR.SİZİNDE AİLENİZDE RAHATSIZLIĞI OLAN VARSA PAYLAŞMANIZI ÇOK İSTERİM.GEÇ YÜRÜYEN GEÇ OTURAN ÇOCUKLAR DUYUNCA RAHATLIYORUM BENİMDE OĞLUM YAPACAK DİYORUM.BENDE HERKEZ GİBİ ELİNDEN TUTUP DOLAŞMAYI ÇOK İSTİYORUM BANA ANNE DEYİP KOŞUP SARILMASINI NASIL ANLATAYIM NORMAL ÇOCUKLAR GİBİ OLMASINI.RABBİM BENDEN ALIP HER GÜZELLİĞİ ONA VERSİN.SAĞLIĞIMIDA RABBİM KİMSEYİ EVLADIYLA SINAMASIN mirmirmirmir
merhaba uzerinden 1 yil gecmis cocugunuzun durumunu merak ettim. benim oglumda 1 evre kanama gecirdi ve ayni sizinki gibi ventrkulde genisleme goruldu. noroloji doktoru ayaklarinda sertlik var dedi. 29+4 te ikiz esi olarak dogdu oglum suan duzeltilmis yasi 1 aylik. cocugunuzun durumu nasil. umarim bir sorun kalmamistrMerhaba Hanımlar, bebeğim 41. haftada doğdu. Suni sancı aldım ama dr keseyi açınca mekonyum görüldü acil sezeryana alındım. Bebeğim doğduğunda ağlamamış. 12 gün yoğun bakımda kaldı 1 ya da 2 gün solunum cihazına bağlandı. Mekonyum aspirasyonu sendromu+asfiksi ve trombosit düşüklüğü vardı. Hastanede evre 1 beyin kanaması geçirdi. Jerhangi bir sorunumuz yoktu. Ancak evre 1 beyin kanamasında kanın beyin tarafından emileceğini söyledi hep drlar. Kontol için usg çekildi. Kanama gerçekten emilmiş ama bu kez de lateral ventriküllerin boynuzlarında simetrik genişleme görüldü(11mm). Bugün çocuk nöroloğuna gittik. El ve ayak hareketleri katı, ayakları tam yere basmıyor, akranlarının 1.5-2ay gerisinde dedi 4.5 aylık bebeğime. Fizik tedavi önerdi, 3 ay sonra mr ve kontrol dedi. Lütfen bana yardım edin.
1- 4.5 aylık bebekte fizik tedavi sonuçları ne olur? (Oğlum tekmeleme hareketlerini çok rahat yapıyor, buna rağmen yürümede güçlük olur mu?
2- H.i. enselopati teşhisi koydu dr ama doğduğunda bu teşhis yoktu. Sonradan bu teşhis mantıklı mı?
3- Dr pek konuşmak istemedi sanki ama bu durumda bebeğimi başka ne gibi sorunlar bekliyor?
Merhaba, bizim bebeğimiz de benzer şeyleri yaşadı..Aysegul hanim, paylasiminizi yeni gördüm, bebeğim su an 2 yaşına yaklaştı ve şükürler olsun hiçbir sorunumuz yok. Biz o dönem doktor doktor gezdik, bir başka nörolog evre 1 kanama da hicbir sorun olmayacağını, bebeğimin tamamen normal durumda olduğunu söyledi, bir radyolog ise bebeklerde belli bir dönemde lateral ventrikül boynuzlarında genişleme olduğunu 1 yaş civarında düzeldiğini, bunun hiçbir sorun yasamamis bebeklerde bile görülenildiğini söylemisti o dönem, gercekten birkac ay sonra o genişleme geçti, bebegim simdi cok saglikli ama tedbiren fizik tedavi oneriyorsa doktorlariniz mutlaka fizik tedavi alin, umarim sizin bebeklerinizde saglikla büyüyordur. Rabbim.evlatlarimiza sağlik versin
Merhaba bugum kuvezde 23
Gunumuz 29+0 da dogdu ikizlerim..Bugun ultrasonda beyinde pvl cikti dediler.Sizin suan cocugunuzda hicbir engel yok degil mi?
Benim oglumda 30 haftalik dogdu 3 gundur devam eden evre 1 kanama varmis. Doktora soruyoruz onemsemiyor her bebekte olabiliyo diyor. Cok endiseliyim. Hamileyken cok calistim cok stresliydim tansiyonum firlayinca sezeryanla aldilar. Bu sebepten cok vicdan azabi cekiyorum. Umarim oglumda bi hasar kalmaz...Aysegul hanim, paylasiminizi yeni gördüm, bebeğim su an 2 yaşına yaklaştı ve şükürler olsun hiçbir sorunumuz yok. Biz o dönem doktor doktor gezdik, bir başka nörolog evre 1 kanama da hicbir sorun olmayacağını, bebeğimin tamamen normal durumda olduğunu söyledi, bir radyolog ise bebeklerde belli bir dönemde lateral ventrikül boynuzlarında genişleme olduğunu 1 yaş civarında düzeldiğini, bunun hiçbir sorun yasamamis bebeklerde bile görülenildiğini söylemisti o dönem, gercekten birkac ay sonra o genişleme geçti, bebegim simdi cok saglikli ama tedbiren fizik tedavi oneriyorsa doktorlariniz mutlaka fizik tedavi alin, umarim sizin bebeklerinizde saglikla büyüyordur. Rabbim.evlatlarimiza sağlik versin
Merhaba benim bebeğimdede söylediğiniz durumlar var insallah mesajımı görürsünüz şimdi nasıl bebeğiniz durumunuz nedir Allahım şifa versinÇok geçmiş olsun canım.Ne demek istediğini ne hissettiğini çok iyi anlıyorum canım. Doğum ayına göre 9.ayda düzeltilmiş yaşına göre 8 aylık bir kızım var. Bizimde başımızdan bir sürü şey geçti. 34+2 haftalık ikiz eşi olarak dünyaya geldi sav aşçı kızım. yaşamaz denilirken yaşama tutundu meleğim periventriküler lökomalazi teşhisi kondu 20 günlükken. cp li olup olmadığını henüz bilmiyoruz zamanla bunu anlayabileceğimiz söyleniyor. benim kızımda ayaklarının üzerine basamıyor desteksiz oturamıyor gözleri kayıyor göz bebeklerini odaklayamıyor ne emekledi nede yattığı yerde sağa yada sola döndü daha. 1 ağustosta fizyoterapiye başlıycaz kısmetse. tedavimiz daha yeni başlıyor gerçek anlamda bu günü kadar testler ve nörolojik takip yapıldı sadece.Senin yaşadıkların benim için daha yeni başlıyor seninle dertleşmeyi oğlunu hangi aşamalardan geçtiğini devam ettiğiniz tedavilerdeki gelişimlerinizi paylaşmak isterim. allah hepimizin evlatlarına sağlık versin ve onları korusun.
Merhaba benim bebeğimdede söylediğiniz durumlar var insallah mesajımı görürsünüz şimdi nasıl bebeğiniz durumunuz nedir Allahım şifa versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?