• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler ocuu Cerebral Palsi (Spastii)olan arkadalar var m?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
allah yar ve yardımcınız olsun boğazıma hıçkırığım takıldı yutkunamadım bende 2 senelik evliyim ve çocum olmuyo kistlerim var pkoluyum o yüzden hep allaha dua ediyorum her ay olmayınca biraz ne desem işte çok üzülüyorum sonra gene toparlanıp yeni ay için umutlanıyorum sonra yine hayal kırıklığı ama çok istiyorum hep olsun diye dua ettim şimdi artık sağlıklı hayırlı evlet için dua edicam allah size mucize versin de çocuklarınız sağlığına kavuşşun ama unutmayın ömrünüzün sonuna kadar yanınızda bi melek olacak allah sizi korusun meleklerinizide allah öteki dünyada onları koruyup kolladığınız sevgiyle büyttüğünüz için cennet bahçelerinden bi bahçe verriirr inşallah allah yüzünüzü güldürsün

duaların ve iyi dileklerin için teşekkür ederim canım inşallah o mucizeleri yaşatır rabbim bizlere. allah sanada en kısa zamanda sağlıklı hayırlı bir evlat kısmet etsin.

arkadaşlar bebekleriniz küvezdeyken hareketleri nasıldı.kolları bacakları hareketlimiydi?kendini kaldırmaya çalışıyor gibi hareketler yapıyorlarmıydı.birde irkilmeler dikkatimi çekiyor.oğlumunda arada bir bir gözü kayıyor gibi oluyor.şimdiden birşey belli olmaz belirtiler sonra ortaya çıkıyor diyor doktoru o nedenle bunları bu rahatsızlığa bağlayıp bağlayamayacağıma karar veremiyorum

kuvözdeyken uzun süre göstermediler bana kızımı haftada 2 kez sadece 1-2 dk görebiliyordum salı ve perşembe günleri hep uyuyorken buldum ama eve gelince normal bir bebekten hiç farkı yok tu dediğin vardı birtek sıçramalarımız hala var. gözler kayıyor göz dr na da gidiyoruz gözün kendi yapısında sorunumuz yok oksijensiz kalması görme merkezinide etkilediği için gözde kayma oluyormuş. inşallah senin gördüklerin bizim yaşadığımız durumla ilgili değildir allah hepimizin çocuklarına şifa versin.

Berat İÇİyo ama
nasıl desem doktorlar ın bazıları kullanın bazıları kullanma dİyo ama bzaen anne annesİ unutuyo vermeyİ bu arada 2 yaŞında daha 10gÜndÜr yenİ yenİ bay bay yapıyo belkİde İŞe yarıyodur

baze şeyleri yapsınlarda geç olsun canım. ben razıyım tek dileğim eğer büyürde bana ben neden böyleyim demesin.

kuvözdeyken uzun süre göstermediler bana kızımı haftada 2 kez sadece 1-2 dk görebiliyordum salı ve perşembe günleri hep uyuyorken buldum ama eve gelince normal bir bebekten hiç farkı yok tu dediğin vardı birtek sıçramalarımız hala var. gözler kayıyor göz dr na da gidiyoruz gözün kendi yapısında sorunumuz yok oksijensiz kalması görme merkezinide etkilediği için gözde kayma oluyormuş. inşallah senin gördüklerin bizim yaşadığımız durumla ilgili değildir allah hepimizin çocuklarına şifa versin.

biz size göre şanslıymışız canım.biz ilk günden beri çok şükür hergün görüyoruz.hatta kanguru duruşuda tedavi proğramlarında olduğundan benim ve babasının göğsüne yatırıyorlar biraz arada.inşallah canım kötü birşeylerin alameti değildir bu izlediklerim.insan paranoyak oluyor acaba bu hareketi ne manaya geliyor diye.hayırlısı inşallah.Rabbim hepimize güzel haberlerle karşılaşmayı nasip etsin inşallah.

arkadaşlar merhaba... çok geçmiş olsun hepinize.Allah bir an önce sağlık versin kuzularınıza.. benimde yakın arkadaşımın kızı var cp li. 2 yaşında, sürekli fizik tedaviye gidiyor. ufak tefek gelişmeler var ama çok belirgin değil.. doktoru sürekli ümit veriyor, yürüyeceğine eminim diyo.. bizim bebeğimizde de göz kayması ver, yutkunma sorunu var. işitmede bi problem yok ama zekası henüz belli değil.. beslenmede çok sorun yaşıyor annesi, çok zor yiyo, kilo alamıyo. şimdi yeni bi mamaya başlamış, doktor raporuyla almışlar.. ümitle onu kullanıyolar ama işe yarayacakmı bilmiyorum.. çok zor gerçekten büyük bir sabır gerekiyor.

mama yedirme konusu bir dert zaten saatlerce mamayeme faslı yaşanıyor onuda ağlayarak yiyor

rabbim bizi evlatlarımızla sınamasın ne diyeyim
çok geçmiş olsun canım inşallah çok ileri bir durum yoktur

ümidini yitirmee

onlar Allah ın sizlere verdiği nadide birer emanet, ne hissettiğinizi anlayamıyorum bile ama çok çok değerlisiniz gözümde. bebekleriniz öyle savunmasız öyle masumlar kii, bebeksi kokuları için canını veresi gelir insanın hele ki anaysanız, gerçek anaysanız içiniz gider biryeri incinecek mi diye,,, gözlerindeki o masum bakışlar benim suçum yok anne Rabbim diledi oldu der gibi bakışları eritir insan olanın içini. Anne olarak sizler güçlü olun ki onlara da güç verin, şunu bilin ki yalnız değilsiniz sizin gibi binşerce anne bebekleriniz gibi binlerce bebek var,, o masum yavrucuklarınızı canı gönülden kucaklayıp tek tk öpüyorum

onlar Allah ın sizlere verdiği nadide birer emanet, ne hissettiğinizi anlayamıyorum bile ama çok çok değerlisiniz gözümde. bebekleriniz öyle savunmasız öyle masumlar kii, bebeksi kokuları için canını veresi gelir insanın hele ki anaysanız, gerçek anaysanız içiniz gider biryeri incinecek mi diye,,, gözlerindeki o masum bakışlar benim suçum yok anne Rabbim diledi oldu der gibi bakışları eritir insan olanın içini. Anne olarak sizler güçlü olun ki onlara da güç verin, şunu bilin ki yalnız değilsiniz sizin gibi binşerce anne bebekleriniz gibi binlerce bebek var,, o masum yavrucuklarınızı canı gönülden kucaklayıp tek tk öpüyorum

yazdıkların çok etkileyici ve çok destek verici çok teşekkürler. inşallah meleklerimizde düzellirler. benim en büyük endişem kızımın durumunda farkına varılacak bir etki kalmaması benim için problem değil ama bazı şeyleri farklı olur ve farkına varırda anne neden ben böyleyim derse en çok korktuğum an o. inşallah büyük allahım bize bunu yaşatmaz kızıma bir mucize verir sağlığına kavuşur.

çok sağol be hayatım bizi çok iyi anlamışsın.Allah herkezin evladını kendilerine bağışlasın.seni çok seviyorum canım oğlum.herşeyinle her halinle.Hamd olsun seni veren Rabbime hepinizi öpüyoruma.s.

küçücük gelişimlerin minicik hareketlerin bir parmak oynatma hareketinin bile insanı nasıl mutlu ettiğini iyi biliyoruz bizler.

arkadaşlar merhabalar. Öncelikle Allah hepimizin bebişlerine ve çocuklarına şifa versin... Benim kardeşim 12 yaşına kadar normal bir çocuktu ve 5.000 kg doğmuş. 12 yaşında önce sağ gözü kaydı ameliyat ettikdik sonra sol gözü kaydı yine aynı şekilde. ve yavaş yavaş dengesini kaybetmeye ve dengede duramamaya başladı Türkiye'nin en büyük hastanelerine götürdük tüm tahlilleri yapıldı emarları çekildi CP dendi. 12 yaşında beyinciğin sağ tarafı felç geçirmiş. Amerika dan getirttiğimiz bir ilaç var qezmi-10 denen onunla vitamin takviyesi yapıyoruz. ilk günler azdı şuan 19 yaşında ve oldukça fazla yanında biri olmadan yürüyemiyor devamlı birinin ona destek vermesi gerekiyor fizyoterapist eşliğinde kas hareketleri yapıyor. Ama zihinsel olarak hiçbir sorunu yok Üniversite 1. sınıfı okuyor ve gözümüzün önünde eriyip gidiyor biz hiçbirşey yapamıyoruz bu hastalığın tedavisi yokmuş zaten. Hastalığı verende Allah şifasını verende... ilk duyduğumuzda o kadar çok üzüldük ki annem ve babam sinir hastası oldular kendimi hiç saymıyorum bile ama yine de Rabbime şükürler olsun daha ne durumda olan insanlar varr.. Allah herkese yardım etsin...

Allah yardımcınız olsun öncelikle ..sizin gibi anneleri o kadar taktir ediyorum ki... kücücük yüreğinize ne kadar yogun duygular sıgdırıyorsunuz...
gecen yıl bir kitap okumustum bana o kitapdaki anneyi hatırlattınız ...christy brown..sol ayagım...okumanızı tavsiye ederim..

sp annelerine Allah'tan güç diliyorum. Allah evlatlarınıza da sizlere de güç versin.

benim bölümümle de biraz alakalı olduğu için ve özel eğitimli çocuklarla da ilgilendiğim için. size destek olmak istedim. bazen çocuklarınız sizi görmüyor, hissetmiyor gibi görünebilirler. ama aslında sizi hep hissederler. ilgiyi, şefkati ve benzer duygular onlara güç verir. onların yanında hep olumlu enerji, yaşama sevinci, umut vermeniz gerekir.

bazen hiçbir şey anlamaz görünürler. ama aslında anlarlar. sp'li çocukların çoğunun zekası normaldir. yanlış hatırlamıyorsam %85 inindi. sınırlı çevre görebildikleri için ve özellikle hareket ve görme yeteneklerinde problem yaşadıkları için öğrenme fırsatları da azalır. özellikle küçük yaşlarda dokunma duyularını desteklemek, değişik sesler duymasını sağlamak gerekebilir.
özetle onların ulaşamadıklarını anne-baba onlara getirir veya onları ulaşması gerekenlere götürür. engelli annesi olmak özel bir şeydir. ve sizler de özel annelersiniz. bunu hiç unutmayın.

umarım size hem destek verip hem de yardım edebilmişimdir. bu arada eminim ki çok yoğunsunuz ama füsun akkök'ün bayan perşembeler adlı bir kitabı var. biraz göz atmanızı öneririm.

hepinize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar. dediklerinizde haklısınız sevgi gösterdiğiniz her anın karşılığını alıyorsuunuz çok daha fazla yorulup çok daha fazla çaba gerektiriyor. bu nedenle kendime yorulmayı lüks kılıyorum ve benim böyle bir lüksüm yok. bazen bedenime söz geçiremediğimde kendimi çok kötü hissediyorum

Benim bebeğimde 7inci ayını doldurdu. 8 ine giriyoruz. Fakat destekli bile oturmuyor. Belini tutamıyor, mama yedirirken sürekli ağlıyor ve öğürüyor sonuçtada kusuyor. 3 aylkken ilk nörolojiye gittik, gülmeyide çok geç yapmıştı. Şimdide tekrar kontrolü var. Acaba bir sorun olabilirmi? Kilo alımı yok denecek kadar az. Birşeyleri idrak ediyor ama vücudu ona müsade etmiyor.

yazdıklarımı okurken ağladımmafoldumben

yazdıkların çok etkileyici ve çok destek verici çok teşekkürler. inşallah meleklerimizde düzellirler. benim en büyük endişem kızımın durumunda farkına varılacak bir etki kalmaması benim için problem değil ama bazı şeyleri farklı olur ve farkına varırda anne neden ben böyleyim derse en çok korktuğum an o. inşallah büyük allahım bize bunu yaşatmaz kızıma bir mucize verir sağlığına kavuşur.

canımsınnn, içimi ezdin yaaa,dilerim rabbim bebeklerinize biran önce şifa verir ve o soruyu duymazsınız:Saruboceq:
çok sağol be hayatım bizi çok iyi anlamışsın.Allah herkezin evladını kendilerine bağışlasın.seni çok seviyorum canım oğlum.herşeyinle her halinle.Hamd olsun seni veren Rabbime hepinizi öpüyoruma.s.

oğluşunu kocaman öpüyorum, sizi çok iyi anlayamıyorum, sadece anlamaya çalışıyorum yaşadıklarnızı tahmin bile edemiyorum , çok zor olsa gerek, inşallah bebişleriniz bir an önce şifa bulur, Allah yardımcınız olsun tatlımmm

yazdıklarımı okurken ağladımmafoldumben

canımsınnn, içimi ezdin yaaa,dilerim rabbim bebeklerinize biran önce şifa verir ve o soruyu duymazsınız:Saruboceq:

oğluşunu kocaman öpüyorum, sizi çok iyi anlayamıyorum, sadece anlamaya çalışıyorum yaşadıklarnızı tahmin bile edemiyorum , çok zor olsa gerek, inşallah bebişleriniz bir an önce şifa bulur, Allah yardımcınız olsun tatlımmm

dualarını eksik etme canım bizimde bebeklerimizde iyi dileklerin için minnettarım

biz izmirde yaşıyoruz bakalım bize kimi önericek ben aslında ege üniversitesine gitmeyi istiyorum ya bakalım neler bekliyor bizi

slm arkadaşım izmirin neresindesin desin bende izmirdeyim ve ooğlum cp hastası 6 senedir rahabilitasyona gidiyoruz ama hala yürüme yok seninde bebişine allahım sağlık versin

Back