ikinci..
Çok kötü hissediyordum kendimi. İlacımı içebilmek için biraz çorba içip tekrar yattım. Bütün sihir bozulmuştu,duvara döndüm,gözlerimi sıkıca yumdum.Mutlu günlerimizmiş meğer. Madam sanırım umduğunu bulamamış, babamla evlendiğinde..
Ne arıyorsa ? İzmirde ailesiyle yuvaya döndüğünü sanıyor ya. Madamın ailesi de pek memnun."Biz biliyorduk zaten böyle olacağını." Çok kızıyorum,ara bulacaklarına haklı çıkmaları tartışılıyordu.
Baba tarafı da aynı. "zaten ne din ne kültürlerimiz uyuşmamıştı" diye. Ben kararımı verdim,kardeşimi alıp babamın yanına gitmeye. O güzel yere,mis gibi portakal kokan yere. Biz üçümüz yaşarken,o güzel yerde Madam ailesiyle İzmir'de. Genç ve çok güzeldi, sanırsınız Liz Taylor.. Bence ondan da güzeldi. Babam da haddinden fazla yakışıklı. Tanrı ikisine de özenmiş doğrusu. Ama huylar? HGuyları kurusun.. Bir daha gururlarından bir araya gelemediler,onca çabam boşa gitmişti..
Annem bir kez Antalya ya geldi, biz de iki kardeş geldik, hasret giderdik. Arada da biz İzmire gittik. Kâh baba kâh anne tarafına. Çözemezdim,Madam nasıl olur da bizi oralarda bırakabilir diye.
Bilmiyordum ki.. Bir gidecek tam gidecek.. Yıllarca gelmeyecek..
Babam ateşimi kontrol edip işine gidiyor. Annem dudaklarını alnıma koyup ateşi düşmüş diyor. Ve onu geçirmek için gidiyor. Gitme gitme diyeceğim... Diyemiyorum. İstiyorum ki o düşünüp gitmesin.. Ama gitti işte.. O zamanlar anneydi, anne gibi..
İzmir'de aşkımla karşılaşıyorum.. Bir konserde hızla çarpışıyoruz, birbirimize bakıyoruz sadece.. Aynı yılın yazında Antalya'da tekrar çarpışıyoruz, Allah'ın lûftuydu emindim.. Bu "o" diyorum.. Şans o andır.. Ruh ikizinizle karşılaşabilmek.. Karşılaşınca anlarsınız, kalbiniz başka atar.. Aynı şeylere doğru gidersiniz, aynı şeylerden hoşlanırsınız, riyasız.. oldukları gibi kabul edersiniz.. onu değiştirmeye uğraşmadan. değiştirmek isteseydim hayatımın içinde olmazdı zaten.. Aşık olmuştum, babama söyledim, istemedi.. "Çok gençsiniz, olmaz!", "Ben çok istiyorum.." dedim, "O zaman git" dedi. Gittim gelmedi düğünümüze.. gelmedi.. Kanadı kırık kuş gibiydim.. Herkes ordaydı, madam kuğu gibi süzülürken ortalarda babam yoktu yanımda.. anlamıştım ki madamla artık karşılaşmak bile istemiyordu..
Kız kardeşim de evlendi, bir müddet sonra da Madam.. Ve çok uzaklara gitti çok.
Annemin sesi Yeşilim kalk kızım ilacını iç gene yat.
Yeşilim'in anılarından duyguları devam edecek...5. Sayfada