• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ocuklu anneler evde hijyeni nasl salyoruz ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi su35
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım ben de ilk bebeğim kızım doğduğunda aynen senin gibiydim herşeyi öyle abartmışımki şimdi çok ğişmanlık duyuyorum açıkcası..bizim çocuk dr.mzda çok titiz birisiydi bu sebebpten çok iyi anlaşmıştık belkide sözleri benim için kanun gibi olmuştu evde.her dediğini fazlasıyla yaptım hatta ben demediklerinide yapıp abarttım ..bidon bidon dezanfekte kullandım heryerde.. kapıları camları bile onla sildim dokundugu heryeri,her eşyayı.ama çok gereksizmiş dediğin gibi çocukların mikrobada ihtiyacı var,bağışıklık sisteminin güçlenmesi için direnmeleri gerekiyor..
oğlum doğduğunda daha esnektim herşeyi olması gerektiği gibi yaptım.bazı alışkanlıklarımdan yinede vazgeçmiş değilim ama abartmıyorum hiçbirşeyi kanımca..
hala katı kurallarım yok değil;yedikleri içtikleri üzerlerine giydikleri ve yattıkları yer muhakkak çok önemli benim için bunun dışındaki detayları fazla abartmıyorum artık..

çok teşekkür ederim ilginea.s.

temizlik konusu tabi ki hastaliklari uzak tutmak icin cok onemli ama dedigin gibi canim "azi karar cogu zarar" kesinlikle... ve de temizlik yapiyorum derken toksik maddelere hem kendimizi hem cocuklarimizi maruz birakiyoruz cogu zaman. temizligi neyle ve nasil yaptigimiz da cok onemli. ben camasir suyunu cok kullanirdim eskiden; fakat zamanla neredeyse tamamen biraktim diyebilirim, yerine organik temizlik urunlerine gectim. onlari da cok kararinda kullanmaya dikkat ediyorum. turkiye'de de artik organik temizlik urunleri bulunabiliyor diye biliyorum ve herkese de tavsiye ediyorum. basta organik temizleyicilerin performansini cok begenmeyebilirsiniz ama zamanla insan icine sindiriyor, sonucta saglikli bir temizlik muhim olan... bir de eskiden temizlik yaparken eldiven takmazdim, artik mutlaka takiyorum cunku kimyasallar deri yoluyla vucuda girebiliyor ve de maalesef birikim olusturuyor.

ben buharlı temizliyici ile yapıyorum temizliği hem mikroplar ölüyor hem temizlik ürünü kullanmak durumda kalmıyorum

temizlik konusu tabi ki hastaliklari uzak tutmak icin cok onemli ama dedigin gibi canim "azi karar cogu zarar" kesinlikle... ve de temizlik yapiyorum derken toksik maddelere hem kendimizi hem cocuklarimizi maruz birakiyoruz cogu zaman. temizligi neyle ve nasil yaptigimiz da cok onemli. ben camasir suyunu cok kullanirdim eskiden; fakat zamanla neredeyse tamamen biraktim diyebilirim, yerine organik temizlik urunlerine gectim. onlari da cok kararinda kullanmaya dikkat ediyorum. turkiye'de de artik organik temizlik urunleri bulunabiliyor diye biliyorum ve herkese de tavsiye ediyorum. basta organik temizleyicilerin performansini cok begenmeyebilirsiniz ama zamanla insan icine sindiriyor, sonucta saglikli bir temizlik muhim olan... bir de eskiden temizlik yaparken eldiven takmazdim, artik mutlaka takiyorum cunku kimyasallar deri yoluyla vucuda girebiliyor ve de maalesef birikim olusturuyor.
canım aynen bende katılıyorum sana bende artık eldiveni kullananlardanım.. kesinlikle kullanılmalı diyorum..organik ürünlere rağbet son zamanlarda hakikaten çok fazla..birde bunlara alternatif bişeyler duymaya başladım..zeytinyağlı sabunları granül hale getirip içine köpürmemsi için deniz tuzu karıştırıarak makinede kullananlar varmış ve temzlk açısından sonuç iyi diyorlar..bende denedim ama başedemedim.birde arap sabununu duydum .ama onda da kimyasalllar olabilir!
ben buharlı temizliyici ile yapıyorum temizliği hem mikroplar ölüyor hem temizlik ürünü kullanmak durumda kalmıyorum

canım buharlı temzleyeciyi nerelerde kullanabiliyorsun anlatırsan sevinirim bende düşünüyorum.tv de gördüğümüz gibi gerçektende etkili bişeymi öle herlekeyi çıkarabiliyormu?

tuvaleti temizlemek için fırçası bile var içinde birçok aparatı var. halı koltuk yer ve doğalgaz peteklerinin temizliğinden çok memnunum. cam silme aparatıda var ama onu kullanmadım. kimileri lavaboları açmak için kullanıyormuş ben denemedim. benimki tv dekinden değil beko'nun. hem yormuyor hem deterjan kullanman gerekmiyor hemde temizliği içie siniyor. ben memnunum valla

tuvaleti temizlemek için fırçası bile var içinde birçok aparatı var. halı koltuk yer ve doğalgaz peteklerinin temizliğinden çok memnunum. cam silme aparatıda var ama onu kullanmadım. kimileri lavaboları açmak için kullanıyormuş ben denemedim. benimki tv dekinden değil beko'nun. hem yormuyor hem deterjan kullanman gerekmiyor hemde temizliği içie siniyor. ben memnunum valla

ya gerçektende çok çook teşekkür ederim özellikle marka vererek tavsiye etmende okadar iyi olduki anlatamm ..hemen bugün araştırıcam böle bişeye çok ihtiyacım vardı,bende peteklerin temzliğinden onların aralarına giren tozlardan kurtulma yolları arıyodum sadece bu değil tabi birçok yer var böle bişeyi kullanabileceğim şu halı ve koltuk lekelerinde bilhassa ani çözüm için çok istiyordum..daha bir çok yerde..saymakla bitmez ..
ilgine çok teşekkür ederim opuyorumnanaktana.s.opuyorumnanaktan

Back