• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ocuklarnz ka aylkken konumaya balad?

• Konu Sahibi Konu Sahibi sev_al
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

sev_al

Ziyaretçi
selam kızlar. çok uzun zaman oldu siteye girmeyeli. çocukla ilgili bazı sağlık sorunlarımız vardı. benim sizlere bir sorum olacak 17 aylık bir oğlum varr ve mama dan başka bişey demiyorr bu normal midir.sizlerin çocukları ne kadarlıkken konuşmaya başladı. oğlumdan küçükler bile anne baba diyor oğlum demiyorr. bu sebepten bir dr götürmem gerekiyormu? açtığım konu ile ilgili araştırdım ama daha önce açılıldığına dair bişey bulamadım. eger açıldıysada link verirseniz sevinirim.

cnm benim oğlum 3 yaşında konuşmaya başladı.1,5 2 yaşlarında mama,baba,dede v.b şeyler söylüyodu.ama cümle kuramıodu.tam olarak 3 yaşında başladı erkek çolcukları için geç konuşuyo diolar ama benimki bayağı bi geç konuştu.

benim kızım ilk kez altı aylıkken anne dedi ama sonra bir daha söylemedi derken dokuzuncu ayından sonra anne baba dede vs. konuşmaya başladı

benim kizim su an 3 yasinda ve iki bucuk yasinda konusmaya basladi iki dil egitildigi icin biraz gec basladi konusmaya bence 17 ay henüz cok erken konusur biraz sabirli ol ama sana tavsiyem oglunla bol bol konus tv izletme cünkü tv konusmayi olumsuz etkiliyor. eger isitmede bir problem yoksa kisa sürede konusmaya baslar sonra durdurabilene ask olsun bu defa da dersin yeter artik cok konusuyorsun diye.hoscakal canim

slm benım kızım yasıtlarından cok erken konustu 3yasına geldıgınde buyuk bır ınsan gıbı konusuyordu ama erkek cocukları gec konusuyorlar bıde sana tavsıyem sakın cocugunla cocuk dılıyle degıl bı yetıskınle konusuyormus gıbı konus ve bol kıtap oku cocuguna konusmasını kolaylastırır by

benim kızım 11 aylık 6 aylıkken anne demişti kızmda şuanda anne dede mama gel gitti bunları söylüyo su diyo susayınca maa sanırım sizin dediğniz anlamlı cümle kurması anlamında konuşma onun için daha erken ben iki yaşından sonra olabilir diye biliyorum bide tabi kimi çocuk erken kimi geç konuşuyo

Benim kızımda 2 yaşında başladı konuşmaya birden bire başladı hemde. Çocukların çok olduğu kalabalık ortamlarda bulunması hızlandırıyor diye biliyorum. 17 ay çok geç değil bence sabırlı olun. Konuşacaktır elbett. Sevgiler...

benim kızımda 15 aylık mama,baba,anne,dede,miyav, çiçek,ışık,çuku, cici net bir şekilde söylüyo ama diğer kelimeleri söylemiyor dolap nerde perde nerde v.b soruyorum gösteriyor biliyor neyin ne olduğunu arkadaşımın kızı 16 aylık pıtır pıtır konuşuyo istemiyom,yemicem,kalktım çok hoşuma gidiyo konuşması bizimkide bir başlasa

benim kizimda suan 19 aylik annem sürekli dio niye konusmuo hala bu diye ben erken oldugunu düsünüorum. hic konusmuo degil bi yeri agrsin uf dio susadiginda bu dio anne dio baba dio dede dio kisa olan seyleri sölüo köper nasil yapio diorum hou hou dio daha ne olsun acikinca mama dio hicbisiyi unutmuo bence 2yasinda tam baslarlar konusmaya veya 2bucuk kim bi yasinda bidi bidi konusmuski alla askina.. acele yok zamani gelince baslarlar yegenim 3 yasinda hic susmuo bi sn susmaz sürekli bisiler anlatir bisiler sorar illallaah dedirtio insana..

merhabalar benim de suan 3 yasında bir oğlum var benimolusumda erken konusanlardan 5 aylıkken dedeyle başladı ve hala konusuyor 1,5 yaşında anlasılır kısa cumleler kuruyordu simdi zaten yetişemiyorum ama merak etmeyin cocugunuzladaha fazla ilgilenin görüceksiniz cok kısa zaman cok sey ogrenebılyorlar sıkılmadan sabırla bekleyın

Back