başakan ve bikaç bakan mümkün değil dedi geçen günlerde
ama bdpliler 2015te özgür filan diyomuş
umarım böyle birşey olmaz
yani bunu düşünmek bile istemiyorum
başbakan mümkün değil dediyse
öcalan özgür kalınca ''ama siz böyle demiştiniz'' diye sorarlarsa
vereceği cvp basit ''BEN ÖYLE BİŞEY DEMEDİM,UYDURMAYIN''
İnanmıyorum açıkcası
komutanlar paşalar serbest kaldı
dicek ki ''onlar serbest kaldı,öcalanın onlardan eksiği ne''
oof ooff neler yaşıyoruz ya
umarım böyle birşey olmaz
yargılama yolu kapalı dedi adalet bakanı
böyle birşey yaparlarsa asıl o zaman herkes sokağa dökülür
ne çok bilmeden konuşan var yaa.
Öcalanı devlet serbest bırakmıyor. Serbest bırakılırsa buna AİHM kararı sebep olacak .
Hürriyet gazetesinde sedat ergin bu konuyu yazdı .
haberi başka bir siteden alıntılıyorum ..
AVRUPA İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önceki gün Abdullah Öcalanın avukatlarının son başvurularıyla ilgili aslında beş ayrı karar aldı.
AİHM'in verdiği karar, kendisinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının on yıl sonra gözden geçirilmesini zorunlu kılacak bir boyut taşıyor.
Nasıl mı?
Bu sorunun yanıtını Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin bugünkü köşesinde detaylı bir şekilde açıkladı.
"Öcalan'ın cezası 2024'te gözden geçirilmek zorunda" başlıklı yazısında Sedat Ergin, AİHM'in geçen yıl verdiği bir kararın Öcalan için de emsal oluşturduğunu yazdı.
Ergin'e göre, AİHM'in kararında en kritik bölümü, Öcalanın beşinci şikâyetine ilişkin bölüm oluşturuyor.
Bu, kendisine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesinin AİHSnin insanlık dışı ve onur kırıcı ceza ve muameleyi yasaklayan 3üncü maddesinin bir başka ihlalini oluşturduğu iddiasına dayanıyor.
Öcalan, bu şikâyetinde AİHM tarafından -oybirliği ile- haklı buldu.
Ergin'e göre bu kararın nedeni, AİHM Büyük Dairenin geçen yıl aldığı Vinter ve diğerleri/Birleşik Krallık başlıklı içtihat kararı. Bu karara göre, müebbet hapis cezasının AİHSnin 3üncü maddesiyle uyumlu olabilmesi için muhakkak serbest bırakılma olasılığı ve cezanın belli bir süreden sonra gözden geçirilmesi perspektifini içermesi gerekir.
Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Türkiyede mahkûmlar açısından şartlı tahliyeye hiçbir şekilde kapıyı aralamayan son derece katı bir yaptırım olarak uygulanıyor. AİHM, (5) kendi içtihadı çerçevesinde Öcalan hakkındaki ağırlaştırılmış müebbet cezasının Sözleşmenin 3üncü maddesinin ihlali olduğuna kanaat getirmiştir.
27917.jpg
PEKİ NE OLACAK?
Sedat Ergin'e göre Türkiye'nin yapması gerekenler şunlar:
Türkiye, AİHMnin bu kararını uygulamakla yükümlüdür. Yapılması gereken, bir yasa değişikliğiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası mahkûmlarının durumlarının belli bir süre sonunda gözden geçirilmesini ve ayrıca kendileri açısından şartlı tahliye imkânının değerlendirilmesini mümkün kılan bir düzenlemenin getirilmesidir.
Gözden geçirme ne zaman olabilir?
Geçen yılki Vinter içtihadına bakıldığında, AİHMnin müebbet hapis mahkûmları açısından 25 yıl tutukluluğun tamamlanmasını gözden geçirme için makul bir süre olarak telaffuz ettiği görülüyor. Öcalan 1999 yılında tutuklandığına göre, 25 yıllık bekleme dönemi 2024 yılında bitecektir. Yani 10 yıl sonra Türkiye, her halükârda Öcalanın cezasını gözden geçirmek durumuna girecektir.
http://www.internethaber.com/ocalana-ozgurluk-yolu-bu-tarihte-acilacak-651982h.htm
Başkaları için geçerli olmadı bu AİHM kararları ama, lütfen bahane aramayın. Türkiye badem başbakanın dediği kadar büyük bir ülke, başbakanın dediği kadar uluslararası platformda saygın bir ülke o zaman neden diyemiyor acaba "ben teröristi çıkartmam " diye. O beğenmediğiniz ülkeler, sıradan katilleri bile çatır çatır idam ederken, biz işime geldiğinde kararlarını uyguladığımız, işimize gelmediğinde de uygulamadığımız AİHM kararına göre çocuk katilini serbest bırakacağız öyle mi????????
Sahiden uluslararası platformada çok saygın bir ülkeyiz.
Olmaz dediğimiz,yok artık dediğimiz herşey oldu.Bence bu gidişatın sonunda olacağı o,kapalı kapılar ardında ne sözler verildi ne anlaşmalar yapıldı bilmiyoruz herşeyin bir bedeli vardır.Umarım yanılıyorumdur ve o günleri görmeyiz.
ne çok bilmeden konuşan var yaa.
"TÜRKİYE KARIŞTIRILIYOR"
Başbakan Erdoğan, "Türkiye'de ortalık karıştırılıyor. İşte AİHM bir karar almış bölücü terör örgütü lideri Öcalan'la ilgili olarak. Ülkemizi sadece karıştırmaya yönelik bir hareket. Hem de böyle hassas bir dönemde. Ve yaptıkları açıklamanın doğru dürüst hiçbir yanı yok. Batılı ülkelerde olmayan bir uygulama İmralı'da yapıldığı halde. Yaptıkları açıklama tamamen hakikatten uzak ve kendilerini haklı çıkarabilecek yalan, yanlış bir rapor. Böyle şey olmaz." diye konuştu.
yazıda da yazıyor türkiyenin yapması gerekenleri .Başkaları için geçerli olmadı bu AİHM kararları ama, lütfen bahane aramayın. Türkiye badem başbakanın dediği kadar büyük bir ülke, başbakanın dediği kadar uluslararası platformda saygın bir ülke o zaman neden diyemiyor acaba "ben teröristi çıkartmam " diye. O beğenmediğiniz ülkeler, sıradan katilleri bile çatır çatır idam ederken, biz işime geldiğinde kararlarını uyguladığımız, işimize gelmediğinde de uygulamadığımız AİHM kararına göre çocuk katilini serbest bırakacağız öyle mi????????
Sahiden uluslararası platformada çok saygın bir ülkeyiz.
Kesinlikle oldu evet, artık şaşırmıyoruz bile, meclise bile girecek diyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?