• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öcalan Serbest mi Kalıyor????

nlyvz

Evladımın Varlığıyla Değerliyim (06.11.2014)
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2013
5.593
3.483
178
Öcalan'ın ikinci Nevruz mektubunu yarın Diyarbakır'da kendisinin Kürtçe okuyacağını belirten Buldan, "İkinci mektupta sayın Öcalan hükümete ve devlete belli bir süre daha tanıyacak. Bu süre içerisinde hükümet, devlet adım atmasa sayın Öcalan süreçten çekilebilir" diye konuştu.

Çevre yolu üzerindeki meydanda düzenlenen nevruz kutlamalarına yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Milletvekilleri Pervin Buldan ve Sırrı Sakık ile Belediye Başkanı Hüseyin Malk da nevruza katıldı.

Burada konuşan Pervin Buldan, nevruzun isyan olduğunu, aynı zamanda zalimlere karşı baş kaldırma anlamı taşıdığını bildirdi.

Buldan, şöyle konuştu:

"Bugün bu meydanda da gördüğünüz gibi Kürdistan'ın her yerinde, her karış toprağında zalimlere karşı bir direniş var. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi sayın Öcalan'ın ömür boyu ceza evinde kalmasını insan hakları sözleşmesine aykırı olduğu kararı aldı. Bekir Bozdağ'a sesleniyorum. O eski defterler meydanlarda halkımız tarafından yırtılacaktır.

2015 yılı Kürtlerin yılı olacak. 2015 yılı bütün siyasi tutsakların özgürlüğüne kavuştuğu bir yıl olacak. 2015 yılı sayın Öcalan'ın özgürlüğe kavuştuğu bir yıl olacak. Yarın Kürtçe okuyacağım ikinci mektupta sayın Öcalan hükümete ve devlete belli bir süre daha tanıyacak. Bu süre içerisinde hükümet, devlet adım atmasa sayın Öcalan süreçten çekilebilir."

kalır niye kalmasın, "artık" özürlükçü demokratik bir ülkeyiz:37::37:

Son düzenleme:
başakan ve bikaç bakan mümkün değil dedi geçen günlerde
ama bdpliler 2015te özgür filan diyomuş

umarım böyle birşey olmaz
yani bunu düşünmek bile istemiyorum

Hadi hükümet sorunu çözmek için süreci başlattı diyelim peki pkk bu sürece neden dahil oldu tabiki önce özerklik, sonrada bağımsızlık kazanmak için.
O bebek katilinin serbest kalmasını hiç ama hiç istemiyorum ama bu sürecin onun özgürlüğü için başlatıldığını düşünüyorum.

başakan ve bikaç bakan mümkün değil dedi geçen günlerde
ama bdpliler 2015te özgür filan diyomuş

yani bunu düşünmek bile istemiyorum

başbakan mümkün değil dediyse
öcalan özgür kalınca ''ama siz böyle demiştiniz'' diye sorarlarsa
vereceği cvp basit ''BEN ÖYLE BİŞEY DEMEDİM,UYDURMAYIN''
İnanmıyorum açıkcası
komutanlar paşalar serbest kaldı
dicek ki ''onlar serbest kaldı,öcalanın onlardan eksiği ne''
oof ooff neler yaşıyoruz ya

başbakan mümkün değil dediyse
öcalan özgür kalınca ''ama siz böyle demiştiniz'' diye sorarlarsa
vereceği cvp basit ''BEN ÖYLE BİŞEY DEMEDİM,UYDURMAYIN''
İnanmıyorum açıkcası
komutanlar paşalar serbest kaldı
dicek ki ''onlar serbest kaldı,öcalanın onlardan eksiği ne''
oof ooff neler yaşıyoruz ya

yargılama yolu kapalı dedi adalet bakanı
böyle birşey yaparlarsa asıl o zaman herkes sokağa dökülür

yargılama yolu kapalı dedi adalet bakanı
böyle birşey yaparlarsa asıl o zaman herkes sokağa dökülür

şahsen beklediğim bişey ne yaşan diyim
hatta geçen teyzemle konuşuyorduk komutanlar serbest kalınca o da bunun aynısını söylemişti,yakında öcalan da serbest kalacak bak görecesin...diye

ne çok bilmeden konuşan var yaa.
Öcalanı devlet serbest bırakmıyor. Serbest bırakılırsa buna AİHM kararı sebep olacak .

Hürriyet gazetesinde sedat ergin bu konuyu yazdı .

haberi başka bir siteden alıntılıyorum ..

AVRUPA İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önceki gün Abdullah Öcalan’ın avukatlarının son başvurularıyla ilgili aslında beş ayrı karar aldı.

AİHM'in verdiği karar, kendisinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının on yıl sonra gözden geçirilmesini zorunlu kılacak bir boyut taşıyor.

Nasıl mı?

Bu sorunun yanıtını Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin bugünkü köşesinde detaylı bir şekilde açıkladı.

"Öcalan'ın cezası 2024'te gözden geçirilmek zorunda" başlıklı yazısında Sedat Ergin, AİHM'in geçen yıl verdiği bir kararın Öcalan için de emsal oluşturduğunu yazdı.

Ergin'e göre, AİHM'in kararında en kritik bölümü, Öcalan’ın beşinci şikâyetine ilişkin bölüm oluşturuyor.

Bu, kendisine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesinin AİHS’nin “insanlık dışı ve onur kırıcı ceza ve muamele”yi yasaklayan 3’üncü maddesinin bir başka ihlalini oluşturduğu iddiasına dayanıyor.

Öcalan, bu şikâyetinde AİHM tarafından -oybirliği ile- haklı buldu.

Ergin'e göre bu kararın nedeni, AİHM Büyük Daire’nin geçen yıl aldığı “Vinter ve diğerleri/Birleşik Krallık” başlıklı içtihat kararı. Bu karara göre, müebbet hapis cezasının AİHS’nin 3’üncü maddesiyle uyumlu olabilmesi için muhakkak “serbest bırakılma olasılığı” ve “cezanın belli bir süreden sonra gözden geçirilmesi” perspektifini içermesi gerekir.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Türkiye’de mahkûmlar açısından şartlı tahliyeye hiçbir şekilde kapıyı aralamayan son derece katı bir yaptırım olarak uygulanıyor. AİHM, (5) kendi içtihadı çerçevesinde Öcalan hakkındaki ağırlaştırılmış müebbet cezasının Sözleşme’nin 3’üncü maddesinin “ihlali olduğuna” kanaat getirmiştir.

27917.jpg

PEKİ NE OLACAK?

Sedat Ergin'e göre Türkiye'nin yapması gerekenler şunlar:

Türkiye, AİHM’nin bu kararını uygulamakla yükümlüdür. Yapılması gereken, bir yasa değişikliğiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası mahkûmlarının durumlarının belli bir süre sonunda gözden geçirilmesini ve ayrıca kendileri açısından şartlı tahliye imkânının değerlendirilmesini mümkün kılan bir düzenlemenin getirilmesidir.

Gözden geçirme ne zaman olabilir?

Geçen yılki “Vinter” içtihadına bakıldığında, AİHM’nin müebbet hapis mahkûmları açısından 25 yıl tutukluluğun tamamlanmasını “gözden geçirme” için makul bir süre olarak telaffuz ettiği görülüyor. Öcalan 1999 yılında tutuklandığına göre, 25 yıllık bekleme dönemi 2024 yılında bitecektir. Yani 10 yıl sonra Türkiye, her halükârda Öcalan’ın cezasını gözden geçirmek durumuna girecektir.

http://www.internethaber.com/ocalana-ozgurluk-yolu-bu-tarihte-acilacak-651982h.htm

böyle birşey olamaz kimse onu serbest bırakmaya cesaret edemez...

çünkü serbest kalırsa herkes herşeyi yapar işte o zaman dünya savaşı başlar.......

Son düzenleme:
ne çok bilmeden konuşan var yaa.
Öcalanı devlet serbest bırakmıyor. Serbest bırakılırsa buna AİHM kararı sebep olacak .

Hürriyet gazetesinde sedat ergin bu konuyu yazdı .

haberi başka bir siteden alıntılıyorum ..

AVRUPA İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önceki gün Abdullah Öcalan’ın avukatlarının son başvurularıyla ilgili aslında beş ayrı karar aldı.

AİHM'in verdiği karar, kendisinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının on yıl sonra gözden geçirilmesini zorunlu kılacak bir boyut taşıyor.

Nasıl mı?

Bu sorunun yanıtını Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin bugünkü köşesinde detaylı bir şekilde açıkladı.

"Öcalan'ın cezası 2024'te gözden geçirilmek zorunda" başlıklı yazısında Sedat Ergin, AİHM'in geçen yıl verdiği bir kararın Öcalan için de emsal oluşturduğunu yazdı.

Ergin'e göre, AİHM'in kararında en kritik bölümü, Öcalan’ın beşinci şikâyetine ilişkin bölüm oluşturuyor.

Bu, kendisine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesinin AİHS’nin “insanlık dışı ve onur kırıcı ceza ve muamele”yi yasaklayan 3’üncü maddesinin bir başka ihlalini oluşturduğu iddiasına dayanıyor.

Öcalan, bu şikâyetinde AİHM tarafından -oybirliği ile- haklı buldu.

Ergin'e göre bu kararın nedeni, AİHM Büyük Daire’nin geçen yıl aldığı “Vinter ve diğerleri/Birleşik Krallık” başlıklı içtihat kararı. Bu karara göre, müebbet hapis cezasının AİHS’nin 3’üncü maddesiyle uyumlu olabilmesi için muhakkak “serbest bırakılma olasılığı” ve “cezanın belli bir süreden sonra gözden geçirilmesi” perspektifini içermesi gerekir.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Türkiye’de mahkûmlar açısından şartlı tahliyeye hiçbir şekilde kapıyı aralamayan son derece katı bir yaptırım olarak uygulanıyor. AİHM, (5) kendi içtihadı çerçevesinde Öcalan hakkındaki ağırlaştırılmış müebbet cezasının Sözleşme’nin 3’üncü maddesinin “ihlali olduğuna” kanaat getirmiştir.

27917.jpg

PEKİ NE OLACAK?

Sedat Ergin'e göre Türkiye'nin yapması gerekenler şunlar:

Türkiye, AİHM’nin bu kararını uygulamakla yükümlüdür. Yapılması gereken, bir yasa değişikliğiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası mahkûmlarının durumlarının belli bir süre sonunda gözden geçirilmesini ve ayrıca kendileri açısından şartlı tahliye imkânının değerlendirilmesini mümkün kılan bir düzenlemenin getirilmesidir.

Gözden geçirme ne zaman olabilir?

Geçen yılki “Vinter” içtihadına bakıldığında, AİHM’nin müebbet hapis mahkûmları açısından 25 yıl tutukluluğun tamamlanmasını “gözden geçirme” için makul bir süre olarak telaffuz ettiği görülüyor. Öcalan 1999 yılında tutuklandığına göre, 25 yıllık bekleme dönemi 2024 yılında bitecektir. Yani 10 yıl sonra Türkiye, her halükârda Öcalan’ın cezasını gözden geçirmek durumuna girecektir.

http://www.internethaber.com/ocalana-ozgurluk-yolu-bu-tarihte-acilacak-651982h.htm

Başkaları için geçerli olmadı bu AİHM kararları ama, lütfen bahane aramayın. Türkiye badem başbakanın dediği kadar büyük bir ülke, başbakanın dediği kadar uluslararası platformda saygın bir ülke o zaman neden diyemiyor acaba "ben teröristi çıkartmam " diye. O beğenmediğiniz ülkeler, sıradan katilleri bile çatır çatır idam ederken, biz işime geldiğinde kararlarını uyguladığımız, işimize gelmediğinde de uygulamadığımız AİHM kararına göre çocuk katilini serbest bırakacağız öyle mi????????

Sahiden uluslararası platformada çok saygın bir ülkeyiz.

Olmaz dediğimiz,yok artık dediğimiz herşey oldu.Bence bu gidişatın sonunda olacağı o,kapalı kapılar ardında ne sözler verildi ne anlaşmalar yapıldı bilmiyoruz herşeyin bir bedeli vardır.Umarım yanılıyorumdur ve o günleri görmeyiz.

Başkaları için geçerli olmadı bu AİHM kararları ama, lütfen bahane aramayın. Türkiye badem başbakanın dediği kadar büyük bir ülke, başbakanın dediği kadar uluslararası platformda saygın bir ülke o zaman neden diyemiyor acaba "ben teröristi çıkartmam " diye. O beğenmediğiniz ülkeler, sıradan katilleri bile çatır çatır idam ederken, biz işime geldiğinde kararlarını uyguladığımız, işimize gelmediğinde de uygulamadığımız AİHM kararına göre çocuk katilini serbest bırakacağız öyle mi????????

geçen gün trtde konuşuken kesin bi dille söz konusu olamaz dedi
onların verdiği karar bizi bağlamaz gibi birşey dedi
umarım dediğini yapar bu sefer
bu adamın salınma ihtimalini düşünmek dahi istemiyorum

Olmaz dediğimiz,yok artık dediğimiz herşey oldu.Bence bu gidişatın sonunda olacağı o,kapalı kapılar ardında ne sözler verildi ne anlaşmalar yapıldı bilmiyoruz herşeyin bir bedeli vardır.Umarım yanılıyorumdur ve o günleri görmeyiz.

Kesinlikle oldu evet, artık şaşırmıyoruz bile, meclise bile girecek diyorlar

Erdoğan'dan AİHM'in Öcalan Kararına İlk Açıklama

Başbakan, TRT1'de katıldığı Seçim Özel programında AİHM kararı ile ilgili olarak, "Sadece ülkemizi karıştırmaya yönelik. Böyle şey olmaz." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Edirne, Tekirdağ ve programda olmayan Silivri'deki seçim mitinglerinin ardından TRT1'de Seçim Özel programına katılarak gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan AİHM'nin Öcalan hakkında verdiği kararı eleştirdi.

"BÖYLE ŞEY OLMAZ"

Başbakan Erdoğan bu karara yönelik olarak, "Ülkemizi sadece karıştırmaya yönelik. Yaptıkları açıklaman tamamen hakikatten uzak, kendilerini haklı çıkaracak yalan yanlış. Böyle şey olmaz." dedi.

"TÜRKİYE KARIŞTIRILIYOR"

Başbakan Erdoğan, "Türkiye'de ortalık karıştırılıyor. İşte AİHM bir karar almış bölücü terör örgütü lideri Öcalan'la ilgili olarak. Ülkemizi sadece karıştırmaya yönelik bir hareket. Hem de böyle hassas bir dönemde. Ve yaptıkları açıklamanın doğru dürüst hiçbir yanı yok. Batılı ülkelerde olmayan bir uygulama İmralı'da yapıldığı halde. Yaptıkları açıklama tamamen hakikatten uzak ve kendilerini haklı çıkarabilecek yalan, yanlış bir rapor. Böyle şey olmaz." diye konuştu.

AİHM "HAK İHLALİ VAR" DEMİŞTİ

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), dün Abdullah Öcalan'la ilgili kararını açıklamıştı. Kararda, Öcalan'a şartlı tahliye olasılığı olmaksızın ömür boyu hapis cezası verilmesiyle ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 3'üncü maddesinin ihlal edildiğine karar verilmişti.

http://www.sondakika.com/haber/haber-erdogan-dan-aihm-nin-ocalan-kararina-ilk-5806939/

"TÜRKİYE KARIŞTIRILIYOR"

Başbakan Erdoğan, "Türkiye'de ortalık karıştırılıyor. İşte AİHM bir karar almış bölücü terör örgütü lideri Öcalan'la ilgili olarak. Ülkemizi sadece karıştırmaya yönelik bir hareket. Hem de böyle hassas bir dönemde. Ve yaptıkları açıklamanın doğru dürüst hiçbir yanı yok. Batılı ülkelerde olmayan bir uygulama İmralı'da yapıldığı halde. Yaptıkları açıklama tamamen hakikatten uzak ve kendilerini haklı çıkarabilecek yalan, yanlış bir rapor. Böyle şey olmaz." diye konuştu.

TÜRKİYEYİ kim karıştırıyor acaba ?????
ben inanmıyorum açık ve net
ne zaman bişey dese 1 ay geçiyor tersini söylüyor,sonra soruyorlar ''ben öyle bişey demedim'' diyor çok tanık oldum

yazıda da yazıyor türkiyenin yapması gerekenleri .
türkiye aihm kararlarına uymak zorunda ,ulusal hukuk çerçevesinde .
yalnız o durumda bunun iptali için nasıl bir yol çizileceğini adam anlatmış işte .
yapılacak olanları önceden bilmek ve zamanı gelince yapmak lazım .
yazıyı tek taraflı okumayın .
yazıda anlatılan şey ve benim de kastettiğim şey ,aihm öcalanı serbest bırakacak ve bu durumda türkiye ne yapmalıydı .
siz başka yöne çekip bahane aramayın demişsiniz.
böyle bir duruma bahane arayacak biri değilim ,bu durumda Başbakan yazıda olduğu gibi gerekenleri yapmazsa ilk yüzüne tüküren ben olurum .
lakin gerçeklerin de düzgün yansıtılması için bu yazıyı paylaşmak zorundayım .
nelerle karşı karşıyayız bilmek lazım ,Başbakan öcalanı serbest bırakacak demek için bilmeden konuşmamak gerekiyor .

Kesinlikle oldu evet, artık şaşırmıyoruz bile, meclise bile girecek diyorlar

Düşüncesi bile kötü.Sonuçta 10 sene önce bize bu günler yaşananlar anlatılsaydı böyle olacak denilseydi yok artık derdik.Ama hepsi oldu malesef kimse birşey yapamadı hatta savunanlar bile oldu.Yaa bu ülkede Genelkurmay Başkanı terörist diye yargılandı.Teröristler ise davul zurna kırmızı halılarla karşılandı,üstüne birde ödül niyetine 10.000 tl verildi.Bir zamanlar terörist olan bebek katili barış elçisi oldu.Öteki onur konuğu oldu beraber şarkı söylediler ağladılar.Şu an yazarken bile sinirlerndim ama bunları görmeyen oy veren hala savunan bir kesim var.Onlardamı montajdı ??? Bir gün aponun serbest kalması gibi bir durum söz konusu olursa merak etmeyin onuda birşekilde savunurlar,çözüm süreci falan derler. Her şeyi alıştıra alıştıra yaptılar şimdiden bunun yolunu da yapıyorlar bence.Allah sonumuzu hayır etsin.

Bilmeden konuşmak... Bilmeden beyan vermek...
Bunlar bir tarafa, 'Oslo Görüşmeleri'nde ne konuşulduğu, hangi sözler ve vaadler ile sözümona 'terörün durması' sebebini merak ediyorum ben de... :31:

Back