Obsesifim ve kafayı yiyorum

elifsmr

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2023
24
16
8
34
İlaç kullanıyorum ama temizlik takıntımı durduramıyorum mesela şuan şu saatte mutfak dolaplarını silmek istiyorum ve tertemiz üstelik bana destek olun nasıl aşacağım ?

Başka şeyle mesgul olmayı dene. İzlemek istediğin dizi veya filmleri düşün. Aç onu izle. Kendini başka şeylerle mesgul etmeye çalış

Başka şeyle mesgul olmayı dene. İzlemek istediğin dizi veya filmleri düşün. Aç onu izle. Kendini başka şeylerle mesgul etmeye çalış
Yapamıyorum üstelik 7 aylık hamileyim her şeyi yıkıyor siliyorum temiz evi tekrar tekrar temizliyorum her şey pis gibi geliyor bana

Yapamıyorum üstelik 7 aylık hamileyim her şeyi yıkıyor siliyorum temiz evi tekrar tekrar temizliyorum her şey pis gibi geliyor bana
Kız yormasana kendinii. Ben de hamileyim ve bu aralıkta işlerin zorlaştığını kendimden de çok iyi biliyorum. Bir de mutfak dolapları diyorsun. Canından, evladından da değerli değil ya. Allah korusun. Saat gecenin 3 u. Düşsen etsen belkide kimsenin haberi bile olmayacak… aman kuzum dikkat et. Yat dinlen. Otur, beslenmeni bir düşün bakayım sen. Bugun yeterli su içtin mi, meyveni vs yedin mi, ayrandır yoğurttur kalsiyumunu aldın mı ? Onları düşün. Hastane çantasını falan planla. Eksiklerini yaz ne alacaksın onları planla. Bebeğine odaklan sen. Ne temizliği Allah askına ?

O kadar haklısın ki deneyeceğim bunu inan bende yapmak istemiyorum içimden bir şey sürekli dürtüyor beni

O kadar haklısın ki deneyeceğim bunu inan bende yapmak istemiyorum içimden bir şey sürekli dürtüyor beni
Ay yok boşver sen içindeki dürtüyü sen. Bebek hazırlıkları ne durumda ? Nelerin eksik , iyice planladın mı alacağını edeceğini ? Dön sen bebeğine ya. Aç youtube dan yenidoğan alışverisi videoları falan izle. Youtube da osman gönülal var çocuk hekimi. Yenidoğan bakımı, banyosu, çocuklarda beslenme, ek gıda, hastalıklar, emzirmeler vs her şey için bir dünya videosu var. Aç onlardan izle. İlk gebeliğinse özellikle yani. Anam babam usulundense, doktordan dinleyip öğrenmek çok daha iyi. Boşver dolabı temizliği sen. Bebeğe dön sen

İlaç kullanıyorum ama temizlik takıntımı durduramıyorum mesela şuan şu saatte mutfak dolaplarını silmek istiyorum ve tertemiz üstelik bana destek olun nasıl aşacağım ?

Bu takıntını tetikleyen canını sıkan bir olay, bir kişi bir durum vardır, bu canıya sıkan konuya dair endişeni, kaygını temizlik yaparak geçiştiriyorsundur. Bence bu sorun üzerine yoğunlaşırsan, böyle kendini bir psikoloğa doktora psikiyatriste ifade edersen ya da günlük tutarak ifade edersen bu halini azaltabilirsin.

Kendini oyalasan bile bir noktada aklında hep temizlik yap düşüncesi olur. Daha çözüm odaklı bir şey bulsan daha iyi olur uzun vadede sana fayda sağlar.

Bebisine birseyler ör, odasi icin kapi süsü yap, yani onun hazirligi icin uğraş. Surekli temizlikle yipratma kendini, yazik yani onuda yordugunu düşün :) belki vazgecersin

Üstüne gidip tersini yaparak yani temizlemeyerek. Başka Dr daha görün ilaç dozunu ayarlamak önemli yeterli gelmiyor belki. Çünkü ilaçla düzelen bir durum. O düşünceler gelince bu normla değil tersini yapacağım yeneceğim seni demelisin. Takıntılarımdan nasıl kurtulurum/Okb diye kitap var alıp oku uygula.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…