- Konu Sahibi emine_1991
-
Çok iyi anlıyorum seni. Çoğu insan haklı olarak tahammül edemiyor hatta komik bile geliyor yaşadıklarımız ama gerçekten berbat bir durum.Benimki de beterdir. Toplu taşıma araçlarına tahammülüm yok kalabalık vs diye diyelim ki bindim tutunmak zorundaysam tutunduğum yeri sürekli ıslak mendille siliyorum bankamatikler düşmanım meselaof saymakla falanda bitmez bu illet.....
Tedavisi var fakat bu erkekse ve evlenmeyi dusundugun adamsa sessizce kaçarak uzaklaş. Bizim bir tanıdığın eşi OKB hastasiydi. Zamanla sizofrenden beter oldu. Herşeyi kafaya takıyor laf anlatmaya mecal kalmıyordu. Sonunda kadını 27 yerinden bıçaklayarak öldürdü ve akıl sağlığının yerinde olmadığını raporlayip hapis bile yatması. Aman ha kaç tedavisi kesin degilMerhaba arkadaşlar obsasif kompulsif bozukluğu hastalığı hakkında bilgisi olan varmı? Evliliği ne derecede etkiler? Internetten kısa bi araştırma yaptım ama evliliği ne derecede etkiler pek bilgi sahibi olamadım. . Şimdiden cevaplariniz için teşekkürler.
Kesin degil derken? Çok aşama atlattı ama buda bir belirti değilmi iyileşmesinde?Tedavisi var fakat bu erkekse ve evlenmeyi dusundugun adamsa sessizce kaçarak uzaklaş. Bizim bir tanıdığın eşi OKB hastasiydi. Zamanla sizofrenden beter oldu. Herşeyi kafaya takıyor laf anlatmaya mecal kalmıyordu. Sonunda kadını 27 yerinden bıçaklayarak öldürdü ve akıl sağlığının yerinde olmadığını raporlayip hapis bile yatması. Aman ha kaç tedavisi kesin degil
Canım benim eşim çok titizdir. Çok sinirlidir. 6 senedir evliyiz ama inan ömrümü tüketti. İşten eve her geldiğinde tüm odaları kontrol eder temiz mi pis mi diye. Benim birde kızım var. İster istemez çocuklu ev pek temiz kalmıyor her ne kadar elimden geleni yapsamda ... Ben onun kadar temizliğe takıntılı değilim. Çocukla ne kadar yaparsam o kadardır ama eşim asla yetinmez işe giderken hergün çocuk gibi beni tembihler şurayı sil burayı süpür. Sanırsın o ev hanımı ben hizmetkarı
Yani iyi düşün duygularını tart. ben uğraşmaktan yoruldum o yorulmadı kaç senedir gerisini sen düşün.
Amin cümlemize. Rica ederim bu arada.Unutkanlik bende de var ama bunu çok sorun etmiyorum. Tedaviyi aksatmiyor umarım onun için dahada iyi gelir. Allah sanada şifa versin. Çok teşekkür ederim.
3 haftada almadım bu kararı. Ben çok ilerisi için düşünüyorum onunla Evliligi. Yani kalkıp 3 5 gün veya 1 ay sonra evlilik demiyorum. Bu hastalığın geçen birşey olmadığının farkındayım. Bana ne kadar yansıtır evlilikte onu sordum. Ayrıca yeni tanıdığım biri değil 5 yıldır tanıyorum. Ama ilişki olarak tanımıyorum.karakter olarak oldukça iyi biri ona asla sözüm olamaz. Ama bu hastalığının getirileri önemli benim için.Canim...üc hafta icinde evlilik karari almak bence zaten hem cok sacma hemde sagliksiz. Yani tanişdigin her insanla alincak bir karar deyil bu galiba...
Neyse...bence taniş...ve kendin cöz bu insanla yapabilirmisin?
Yani...hastalik olarak deyilde karakter olarak gör karşindakinin tavirlarini.
Ben cevremde bir şizofren hanim var...hatda 2 sene kapali kilikte kaldi. Evli ve mutlu...kocasida onun evde bazen ciceklerle konuşmasini...veya yerde olmayan cisimleri görmesini hoş görüyor.
Yani...ikili ilişkilerde seninde tavrin cok önemli...neye katlanabilicegini bir tek sen bilirsin
Zaten cevremdeki herkes aynı fikirde. Çok kötü zamanlarina tanık olanlar onu kaldiramassin, ondan korkabilirsin, ona yetemezsin veya onun hevesleri geçebilir hastalığından dolayi gibi fikirlerini paylaşıyor. Bende boşanmak için evlenmek istemiyorum. En önemlisi onu seviyorum ve yarım kalmak istemiyorum. Veya onu yarım bırakmak istemiyorum.Bence arkana bakmadan kac. Hic vicdan falan da yapma cocuk oyuncagi degil sonucta evlilikten bahsediyoruz.
Arkadasimin esi okb hastasi 5 aydir evliler kizi tuketti resmen simdi 1 aydir annesinin evinde kaliyo bosanmak uzereler
Ya atlatiyorlar bi süre ama sonrasında en ufak depresif durum tetikliyor. Ya çok sabırlı olup hep kendinden özveri de bulunacaktır yada hiç yaklaşmayacaksın. Umarım herşey gönlünce olurKesin degil derken? Çok aşama atlattı ama buda bir belirti değilmi iyileşmesinde?
sadece ilaç yeterli oluyor mu acaba?terapi almıyorum,okb terapisi kitapları okuyorum.20 gündür ilaç içiyorum pek bi faydası olmadıİlaçla tedavi altına alınabilen bir hastalık okb. Korkmayın :)
Ben 13 ay ilaç kullandim. İlaçlar biraz geçiriyor ama yok etmiyor. Bunun yanında uyku yapiyor,kilo aldiriyor. Ben 2 ay önce bıraktım. İnan bana kendini meşgul edince geçiyor.sadece ilaç yeterli oluyor mu acaba?terapi almıyorum,okb terapisi kitapları okuyorum.20 gündür ilaç içiyorum pek bi faydası olmadı
bende hem anksiyete bozukluğu hemde okb var.eşimin yaptığı eşek şakası yüzünden aklımdan oluyordum.hani saklanıp korkuturlar ya o türden.eşimi eşim olarak değilde eşim kılığına girmiş bişey gibi düşündüm.o an aklım yerinden gitti sanki.günlerce kendime gelemedim korkudan.sürekli "ya o eşim değilse,ya eşime korkuyla bi zarar verseydim" diye diye takıntı yaptım.öyle ki bu takıntılar aklıma geldikçe eşimden korkar oldum.halada devam ediyor endişelerim.ilaç kullanıyorum dua ediyorum ama çok zor bi durumBen 13 ay ilaç kullandim. İlaçlar biraz geçiriyor ama yok etmiyor. Bunun yanında uyku yapiyor,kilo aldiriyor. Ben 2 ay önce bıraktım. İnan bana kendini meşgul edince geçiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?