• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Obama: Esrar alkol kadar zararlı değil

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.868
40.718
698
Obama: Esrar alkol kadar zararlı değil
ABD Başkanı Barack Obama, katıldığı bir programda alkolün esrardan daha zararlı olduğunu, çocukken kendisinin de esrar kullandığını söyledi.

Yayınlanma tarihi: 20 Ocak 2014 Pazartes
i

A+A-
cats.jpg

ABD Başkanı Baracak Obama dün New Yorker'da David Remnick'in sorularını yanıtladı. ABD'nin Colorado eyaletinde mariuhana satışının yasal gelmesiyle ilgili konuşan Obama, marihuananın sağlıklı olmadığını kabul ettiğini ama esrarın bazılarının ısrarla iddia ettiği kadar zararlı olmadığına inandığını ifade etti.
Obama sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocukken esrar içtim ve bunun zararlı ve kötü bir alışkanlık olduğunu anladım, ama gençliğimden koca bir adam olana kadar içtiğim sigaradan da bir farkı olduğunu düşünüyorum"
Obama, 'marihuana mı daha zararlı alkol mü' sorusuna, alkol yanıtını verdi. ABD Başkanı daha sonra yanlış anlaşılmak istemediğini söyledi ve ekledi: "İnsanlara mariuhana kullanmaları için cesaret verdiğim düşünülmesin, ben kızlarıma da bunun kötü bir fiir olduğunu, zaman kaybı ve sağlıksız olduğunu söyledim" şeklinde konuştu.
Geçtiğimiz ay Amerika Birleşik Devletleri'nde bir ilk yaşanmış, Colorado eyaletinde, keyfi tüketim için marihuana satışı gerçekleşmişti.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/31449/Obama__Esrar_alkol_kadar_zararli_degil.html

en azından samimi adam,taktir ettim :ssz:
sırf söylemesi gerektiği için söylemesi gereken cümleleri kurmamış,tepki alacağını bildiği halde gerçek düşündüğünü söylemiş.
Tıbbi açıdan doğrusu nedir bilmiyorum ama bana göre de sigara alkolden daha zararlı..

:ssz: Abd deki gençlerin uyuşturucu kullanma oranı korkutucu gerçekten başbakanında böyle bişey demesi aptalca. Çünkü şansen ben küçüklüğümden beri gördüğüm sağlık derslerinden şunu öğrendim ki esrar diğer uyuşturucu maddelerin başlangıcıdır,kullanan insanda hafıza kaybına,bilinç bulanıklığına doğal olarak ne yaptığını bilmeden çevreye zarar vermeye,hırçınlaşmaya,mide bulantısına idrar tutamamaya vs vs vs bir çok şeye neden oluyor insanların yavaş yavaş erimesine neden oluyor. Alkolde faydalı bişey değil ama küçük çocuk bile bilir esrarın alkolden daha zararlı olduğunu.şaşırdım.

uyuşturucu bağımlısını bitirir (uzun vade de), bağımlısının işini kötüleştirir, bağımlısının evliliğini bitirir, bağımlısı çocuk sahibi ise çocuğa zarar verir... uyuşturucu hiç bir zaman hiç bir koşulda masum bişi değildir. problemleri çözmez, sıkıntıları gidermez, maddi sorunların aşılmasından ziyade her türlü çıkmaza sokar. uyuturucu benim yuvamı yıktı :43: edeceğim dua bilirim ki imkansız gibi olsa da imkansızlıkların önünde ilahi güç var. rabbim bu illete kimsenin bulaşmasını nasip etmesin, bulaşmış olanlarında bir an önce kurtulmasını nasip etsin. amin :16:

nerden gördüm bu konuyu bilmiyorum. habere karşılık böyle bir mesaj anlamsız olsa da yazmak geldi içimden. bazen sadece yazıyoruz galiba :) ay tamam çok saçmaladım ama bu konu da gerçekten çok hassazım. :43::43::43:

Bence sigarada, alkolde, esrarda insanların hayatlarını, sağlıklarını bir şekilde olumsuz etkiliyor.
Başka bir yerde okumuştum bende Esrar içen bir insan gevşiyor ve rahatlıyormuş bu yüzden şiddet eğilimide azalıyormuş, alkol alan bir insanda ise şiddet eğilimi artıyormuş. Bu yönden bakıldığında esrar masum gibi gözüküyor.
Keşke sigara,alkol, esrar vb. şeyler hiç kullanılmasa ama biliyorum mümkün değil.

Back