O umut olan hikayelere bir yenisi de benden :)

mavikara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2015
4.748
4.508
Merhaba bayanlar :) şimdi en baştan hikayemi anlatacağım.
Evleneli 2 yil 3 ay oldu. Evlendigimiz zamandan beri çoçuk istediğimiz için hiç korunmadik. Adetlerim de çok düzensizdi. Evlendikten sonra 1 yil içinde toplam 5 kere adet olmuştum.
Ilk 1 yil çocuk olmadan bu şekilde devam etti. 2. Yıla girdiğimizde 1. Yildonumumuzde artık bir problem var sanırım diyerek ilk kez doktora gitmiş bulundum. Adet düzensizliğim var ve çocuk istiyorum dedim doktora.
Tabi 2 Aydr adet olmamıştım ilk önce bi beta hcg yapalım emin olalım snra ona göre davranalım dedi. Böylelikle ilk beta hcg yapıldı sonuç koca bi negatif. Neyse beni muayene odasına aldı vajinal muayene edecek. Bir yandan da hiç kilo vermeyi düşündün mü sorusunu yöneltti doktor. Evet dedim vermeye çalışıyorum. Polikistik over var sende dedi. Hamile kalman çok zor. Kilo vermelisin ben sana birşey yapamam deyip endokrinoloji uzmanına yönlendirdi. Ha bir de tarlusal verdi adet olmak için. İçtim ve adet oldum. Haa bu arada ne hormon testi be bisey.
Evet duyuyordum pko hastalığını ama nerden bilebilirdim ki bende de olduğunu...
Eve geldim ağladım biraz üzüldüm. Hani hamile kalmn çok zor dedi ya en çok da o üzdü sanırım.
Neyse karar verdim endokrinoloji uzmanına gitmeye karar verdim. Ama adamın her hareketine bi gıcık kaptım. Kilomu ölçüyor " Ayyy çok kiloluuusuuuoonn "
"Ayyyyhh çok çatlağın var. Bu bir hastalık belirtisi olabilir "
"Aayyyhh tuylenmen çok fazla "
Yemin ediyorum adamın her hareketine gıcık kaptım hiç içime sinmedi ve bidaha da gitmedim.
Aradan 2 ay geçti ben gene adet olamıyorum. Napcm napicam diye düşünürken tekrar doktor araştırmalarına girdim. Hedefim iyi bir doktor bulmaktı. Baya arastrdiktan sonra içime sinen insallh iyi olur dediğim bir doktordan randevumu aldım.
Gün geldi çattı ve usulca girdim doktorun odasına "hoşgeldiniz .... Hanım buyrun oturun nasılsınız" dedi. Zaten pozitifligi sarmıştı beni inşallah bu doktorla olacak dedim. "Hoş bulduk doktor hanim. İyiyim inşallah daha iyi olacağım" diye girdik konuya. Anlattım herşeyi adet düzensizliğim olduğunu hamile kalmak istediğimi falan filan. Tamm dedi ilk önce hormon testlerini yapalım. Vajinal muayene edelim falan filan oda pko olduğum kanısına vardı. Hormon testlerim fena değildi ama ınsulun direncim çok yüksekti tabi kiloda var. Kiloda tetikliyor pkoyu. Bana hemen gluopchage şeker ilacı yazdı. Dedi ki bunu düzenli kullanmalisin. Hem senin direncini kıracak hem kilo vermeni sağlayacak. Hemde yumurta tembelliğini yok edip yumurtalıklarini çalıştıracak dedi. 3 ay duzenli kullan sonra gel tedaviye baslarz olmazsa dedi. Tamam dedim başladım kullanmaya. Bu 3 ayda toplam 15 18 kilo arası verdim.
3 ay oldu ve ben gene doktorun yolunu tuttum ve adetim de düzene girmişti bu arada. En geç 40 günde bir adet oluyordum. Evet dedi doktor iyi gidiyoruz şimdi klomene başlayacağız tamam dedim ve klomen içtim o ay. Ve o ayın sonunda hamile olduğumu öğrendim benim için müthiş bişeydi bu çok mutluydum. Tabi bu mutluluğum 3 5 gün sürdü kanamam oldu ve vücudum attı gebeliği meğersem kimyasal gebelikmis. Meğer adetin en az 1 hafta geçmeden sevinmenek gerekmiş.
Neyse aradan 2 ay geçti tekrar klomen denedik. Aynı zamanda inofolic şaseye de başladım ve O ay ovitrelle çatlatma iğnesi de oldum. Ve gene kocaman bir negatiiiiffff.
Aradan 1 ay geçti tekrar doktorun yolunu tuttum. Tabi gluopchage ve inofolic içmeye devam ediyorum. Doktora dedim napicaz tekrar klomen kullansak olmaz mı? ? Olmaz dedi. Çok sık kullanmak iyi değil onu kullanmayacağız başka ilaçlar deneyeceğiz ama bunun öncesinde hsg çekelim öyle yolumuza devam edelim. Tamam dedim doktora güvenerek ve 14 haziran da hsg çekildim. Bu arada ramazan ayıydi günler benim için yoğun geçiyordu iftar davetleri. Biz gidiyoruz onlar geliyor. Yoğun bir misafr trafiği oruç da tutuyorum. Hergün kuran imi okumaya çalışıyorum hatime başladım Rabbime yöneldim. Kafam bayağı dağıldı. Dilimde sürekli dua dua dua. ..
Hsg den sonra doktorum ilişki kısıtlaması görmedi. Ve hsg den 1 gun snra biz 2 gun de bir ilişkiye devam ettik. İlişki oluyordu ben yarım saat 1 saat yatıyordum ve kalkıp duş alıyordum malum sahur olmadan temizleniyordum. Yumurtlama günlerini de iliskiye geçirdik yumurtlama bitti ve ben 12 15 günlüğüne tatile gittim ailem ve arkadaşlarım bayram tatili olacaktı bu. Deniz kum güneş gezecektim bol bol.
Ve öyle de oldu gezdim tozdum. Adetim de geçmişti tatilde test yapmadım amaannnnn evde yaparm boşver dedim ve geçti adetim baya. Neyse tatil bitti evime geldim test yaptım hemen bi de ne göreyim koca bir pozitiiffff. !!!! Şaşkınım ne yapacağımı bilmiyorum. Hemen ertesi gün kan testi yaptrdim ve hamileydim inanamadım. Değerlerim de 2 günde bir 2 2 bucuk katLatince iyice inandım hamile olduğuma. Aradan 15 gün gecti keseyi gördüm :)
1 hafta geçti bebeği gördüm ve kalp atışını duydum :))
Şükürler olsun Rabbime ne kadar şükür etsem az . Acılarım bitmişti sabahları mutlu uyanmaya başladım. Çok şükür çok şükür cook şükür....
Bu zamana kadar yapmadığım şey kalmamıştı.
Belime bi kaç defa yakı yaktım
Birkaç defa soğan kürü uyguladım
2 kere bal tarçın çörek otu yedim
2 defa adetin 2. Gününden 10 gun boyunca kuru incir yedim
Daha aklıma gelmeyen bi sürü şey. Şükürler olsun. Ve en büyük duam Rabbim isteyen herkese nasip etsin ve ben bebeğime sağlıklı bi şekilde kavuşayim inşallah. Hayattaki hicbirsey beni bu kadar mutlu etmedi. Her günüm her saniyem bebek bebek diye düşünmekle geçiyordu. Sağolsun etrafımdaki insanların da buna katkısı olmadı degilll! !!! Allaha havale ettim herkesi. Herşeyi kenara çektim ve sağlıkla bebeğimin gelmesini istiyorum. Kimseye akıl verecek bir ayarım yok çünkü bende bilmiyorum nasıl oldu acayip takıntılı bi insanım çünkü manyak gibi herşeyi kafama takarım. Rabbim ol dedi ve oldu! !
Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Bİraz uzun oldu kusura bakmayın yasadiklarimi anlatmak istedim :) en baştan sona kadar. Unutmayın rabbimden başka bu dünyada kimsemiz yok. Bizi en iyi bilen ve en çok düşünen odur . Allah herkesin yardımcısı olsun .
Selam, sevgi ve dua ile....

Allah sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin bebislerimizi gözün aydın arkadasim

Ne kadar güzel anlatmışsın canım MaşaAllah sana ve içindeki mucizeye Rabbim yar ve yardımcın olsun sağlıkla hayırla gelsin bebişin inşaAllah :) bende son bir umut hsg çektirdim bu ay meğer 2 tüpüm de tıkalı ve yapışıkmış açtılar çok şükür artık tek yapmamız gereken dua sabır tevekkül :)

Tabikide :)) teşekkürler.
Sana tavsiyem gün aşırı iliski yap. Rabbim yardimcn olsun

raabbimin mücizesi çok
bizide o mucizelerinden sevindirsin , AMİN

hayrılı olsun hepsini okudum çok guzel anlatmıssınız. allah tamamına erdirsin. bizede dua et ne olur

Tabikide :)) teşekkürler.
Sana tavsiyem gün aşırı iliski yap. Rabbim yardimcn olsun
öyle yapıyoruz canım eşim de vitamin kullanıyor proxeed plus ayrıca çakşır suyu ve keçi boynuzu pekmezi içiyor spermlerinde azcık bi yavaşlık varmış hayırlısı artık :)

öyle yapıyoruz canım eşim de vitamin kullanıyor proxeed plus ayrıca çakşır suyu ve keçi boynuzu pekmezi içiyor spermlerinde azcık bi yavaşlık varmış hayırlısı artık :)
Canım pekmez den ziyade keçiboynuzu suda kaynatıp icirmeni tavsiye ederm. O daha etkili inan.

raabbimin mücizesi çok
bizide o mucizelerinden sevindirsin , AMİN

hayrılı olsun hepsini okudum çok guzel anlatmıssınız. allah tamamına erdirsin. bizede dua et ne olur
Çok teşekkür ederim . Rabbim en kısa zamanda sizede nasip etsn İNŞALLAH.

Bol bol tevekkül edin esmaul husna yine okuyun. Ya musavvir çekin bunlar çok etkili. Umudunuzu kaybetmeyin.

Gözlerim yaşardı inanki okurken... Rabbim sağlıkla kucağına almayı da basıp etsin... Darısı başımıza inşallah...

Allah tamamına erdirsin sağ salim kucaginiza alırsınız inşallah bebişinizi. Rabbim tüm isteyenlere de nasip etsin.

Gözlerim yaşardı inanki okurken... Rabbim sağlıkla kucağına almayı da basıp etsin... Darısı başımıza inşallah...
İnşallah çok teşekkür ederim. Allah isteyen dua eden tüm herkese bu duyguyu yaşatsın inşallah

merhaba fsh 4.13, lh:4,88, estradiol 29 değer aralığı 21-251, DHEA-S 301,1 değer aralığı 95,8-511,7 , yumurtalıklarımda polikistik görünümü var fakat adetlerim düzenli kilo problemimde yok sonuçlarım adetin 2. günü yapıldı tsh 2 nin altında sonuçlarımı yorumlayabilir misiniz ? ayrıca prolaktin :22,03 deper aralığı 5,18-26,53

Ne kadar heyecanla ve mutlulukla yazmışsınız!
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasib etsin inşallah, bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun...
Uslu, annesini - babasını üzmeyen, bol uykulu ve gazsız bir bebek olsun temennim...

Bu değerlerden anlamıyorum inanki

Doktorunuz ne diyor konuştunuz mu

Çok teşekkür ederim :)
Oğlum 14 aylık oldu çok şükür tam bir yaramaz :)

maşallahh h sağlıkla büyüsün paşanız ,

ikinci bebeği çok uzatmadan yapın derim eğer imkanınız varsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…