• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

O sigarayı ben sosyal medyayı bırakacağım...

banabenigeriver

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
9.337
4.664
123
Eşimle dün gece anlaştık bir saat geçmedi bir sene hergün üç tane içeyim dedi iki saat sonra on tane dedi en son ben yapamam dedi.Hergün bir paket içiyor ne yapmalı ne etmeli sigaranın onu rahatsız ettiğini görebiliyorum çocukluktan beri alışmış ne yazık ki.Uyurken bazen nefesi tıkanıyor derin derin nefes almaya çalışıyor yüksek yastıkta uyumak istiyor.Ciddi bağımlı olup bırakabilen var mı hiç?Eşim içmediği zaman duvar gibi ruhsuz tatsız ayaklarının uyuştuğunu söylüyor ne yapsam bilemedim.

Eşimle dün gece anlaştık bir saat geçmedi bir sene hergün üç tane içeyim dedi iki saat sonra on tane dedi en son ben yapamam dedi.Hergün bir paket içiyor ne yapmalı ne etmeli sigaranın onu rahatsız ettiğini görebiliyorum çocukluktan beri alışmış ne yazık ki.Uyurken bazen nefesi tıkanıyor derin derin nefes almaya çalışıyor yüksek yastıkta uyumak istiyor.Ciddi bağımlı olup bırakabilen var mı hiç?Eşim içmediği zaman duvar gibi ruhsuz tatsız ayaklarının uyuştuğunu söylüyor ne yapsam bilemedim.

Allen Carr diye bir yöntem duymuştum hipnoz gibi terapi gibi bir şey sanırım. gerçekten bırakmaya niyeti varsa araştırabilirsiniz. Bıraktıramadıklarının da parasını iade ediyormuş sanırım. Ankara'da giden arkadaşlar var bu şekilde bilgi vermişlerdi. Ben de kardeşim için bi düşünmüştüm zamanında oradan biliyorum az buçuk.

Ağır içiciydim. :)
Hamilelik-emzirme vb. süreçte bıraktım, 2 yıl ağzıma sürmedim.
Şimdi eskisi kadar olmasa da içiyorum (Maalesef). Ancak belli kurallar dahilinde.
Evin her yerinde içemiyorum, balkon ya da mutfağın kenarında. Bu bile azaltan bir etken.
Koltukta tv karşısında, elde çerez çay, bir yanda sigara... Adam içtikçe içer.

Ev içinde içilmesine sınır getirerek başlayın bence.
En bırakamaz denenler bile bırakıyor, bırakılır. Yeter ki insan aklına koysun.

Ağır içiciydim. :)
Hamilelik-emzirme vb. süreçte bıraktım, 2 yıl ağzıma sürmedim.
Şimdi eskisi kadar olmasa da içiyorum (Maalesef). Ancak belli kurallar dahilinde.
Evin her yerinde içemiyorum, balkon ya da mutfağın kenarında. Bu bile azaltan bir etken.
Koltukta tv karşısında, elde çerez çay, bir yanda sigara... Adam içtikçe içer.

Ev içinde içilmesine sınır getirerek başlayın bence.
En bırakamaz denenler bile bırakıyor, bırakılır. Yeter ki insan aklına koysun.
Eşim evin içinde hiç içmez ki hatta evdeyken üç beş tane içer asıl sorun iş yerinde bir içmesi yarım saatte bir içiyormuş canım sıkılıyor diyor.

ben 15 sene çatır çutur günde iki pakete yakın içerken birden kendim tiksindim ve bıraktım sonra da hamile kaldım şimdi canım isterse edepli bir şekilde bir tane içerim o kadar ..bırakılmayacak diye bir şey yok ve ben sigarayı severken bıraktım yani bırakmak gibi bir isteğim yokken ;)

ben 15 sene çatır çutur günde iki pakete yakın içerken birden kendim tiksindim ve bıraktım sonra da hamile kaldım şimdi canım isterse edepli bir şekilde bir tane içerim o kadar ..bırakılmayacak diye bir şey yok ve ben sigarayı severken bıraktım yani bırakmak gibi bir isteğim yokken :KK66:
Eşimde bıraksa keşke yaaa maşallah size

tamamen beyinde biter olayı maalesef tamamen doğru ,eşinizi psikoloğa götürün profesyonel bir yardım alsın ,sigarayı bıraktığında hayatının son bulmayacağına ikna olması lazım sonra direkt kendi bırakacak zaten.
Sigarayı bıraksa hayatının son bulacağını düşünmüyor ama dediğim gibi duvar gibi oluyor tepkisiz ruhsuz ramazanda öyleydi iftardan önce kimseye görünmezdi

Esim sigaraya 14 yasinda baslamis. Gunde 2 paket iciyordu. Su meshur sigara biraktirma hapi ile birakti. Adini veremiyorum cunku doktor kontrolunde kullanilmali. Bırakalı 5 seneyi gecti sanirim.

Back
X