• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nürnberg’te İş

belgarion

🩵🪽🫧❄️🐬🌊
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mart 2023
683
2.135
33
Merhaba,
Nürnberg’te yaşayan Türk kardeşlerimden yardım istiyorum.
24 yaşımdayım, d tipi ulusal vizem var. Almanya’da mastera başlamam için Eylül ayına kadar Nürnberg’te kalmam gerekiyor.
Sigortasız çalışabileceğim bir iş arıyorum.
Almanca öğrenmeye başladım.
Bu konuda yardımcı olabilecekler bana mesaj atarsa çok sevinirim. Gerçekten çok ihtiyacım var. Yardımınızı bekliyorum

Merhaba,
24 yaşımdayım, d tipi ulusal vizem var. Almanya’da mastera başlamam için Eylül ayına kadar Nürnberg’te kalmam gerekiyor.
Bu konuda yardımcı olabilecekler bana mesaj atarsa çok sevinirim. Gerçekten çok ihtiyacım var. Yardımınızı bekliyorum
Almanya'da yaşayan herkesin sigortası olması mecburidir. Sigortanızın olmadığı anlaşıldığında sizden sigortasız geçirdiğiniz ayların sigorta ücretini alacaklardır.
Oturumunuz yok mu?

Almanya'da yaşayan herkesin sigortası olması mecburidir. Sigortanızın olmadığı anlaşıldığında sizden sigortasız geçirdiğiniz ayların sigorta ücretini alacaklardır.
Oturumunuz yok mu?
Oturumum eylülde gelecek. Biliyorum yasaları ama bazı Turkler musamaha gosteriyor. Hem dil ogrencisiyim hem de birkac aylik bir surec. Bu yuzden yardim istedim

Oturumum eylülde gelecek. Biliyorum yasaları ama bazı Turkler musamaha gosteriyor. Hem dil ogrencisiyim hem de birkac aylik bir surec. Bu yuzden yardim istedim
Oturum için sigorta şart biliyorsunuz değil mi?
Şuan çalışma izniniz olmadığı için kimse bu riski alamaz, üzgünüm.

Oturum için sigorta şart biliyorsunuz değil mi?
Şuan çalışma izniniz olmadığı için kimse bu riski alamaz, üzgünüm.
Aslında yapan yerler var, ben mastera eylülde başlıyorum oturum ve çalışma iznim olacak. Bu süreçte belki Türk yerlerinde çalışabilirim diye düşündüm

Aslında yapan yerler var, ben mastera eylülde başlıyorum oturum ve çalışma iznim olacak. Bu süreçte belki Türk yerlerinde çalışabilirim diye düşündüm
Almanyada yüksek lisans öğrencisi arkadaşım da bu fikirlerden geçti geçen sene ama yok bu riske kimse girmiyor. Cezası çok ağır orada.

Almanyada yüksek lisans öğrencisi arkadaşım da bu fikirlerden geçti geçen sene ama yok bu riske kimse girmiyor. Cezası çok ağır orada.
Cok uzun sure degil birkac ayligina idare edilecek sadece. Cezasi oldugunu biliyorum

Sizi birkaç ay idare etsinler diye niye kendilerini riske atsın
Sizi birkaç ay idare etsinler diye niye kendilerini riske atsın insanlar?
Yahu ben birisinin yakasina mi yapistim ise alin beni diyerek, durumumu soyleyip yardimci olabilecek var mi diye yazdim. Yazdim ki bunu yapan insanlar oldugunu biliyorum. Lutfen yardim edemeyecekseniz bas agritmayin. Herkesin laf yetistirecek vakti yok, derdi buyuk.

Merhaba,
Merhaba burada çözüm bulacağınızı sanmam. İşletmelerde gidip yüz yüze görüşün bence.

Back