Parmağının ucuna alıp havaya kaldırdığında içindeki harf veya rakamlar düzse,lensin doğru tarafı demektir.Ben Purevision kullandım,aylıktı.Miyop-astigmatım vardı.Benim lensimde B yerine rakama bakarak anlıyordum.Bir de şu konuya netlik kavuşturalım,renkli kontakt lensler var,evet,ama sadece miyoplar için.Astigmatlara uygun tek renkli toric lens Elegance isimli markanın yıllık lensi,ki yıllık lensler aşırı sağlıksız.Ben 1 yıl kadar lens kullandım fakat bıraktım,rahat olmasına rahattı,hiç sorun yaratmıyordu ama uzun süreli lens gözün tabakasına zarar veriyor,bu yüzden isteseniz de lazer olamayıp ameliyata mahkum kalıyorsunuz.En sağlıklısı gözlük yine de.
Evet canım lensini düzgün takıyorsun.Ben de 11 yıldır gözlük takıyordum,canıma tak etti ve gidip lens aldım.Bir süre kullandıktan sonra gözlükten kurtulmak için ameliyat olan yengemden öğrendim,uzun süreli lens kullananlar lazerle tedavi olamıyorlar,sadece ameliyat yapılabiliyor.Ve tabi bir de bu ameliyat ve lazer 20-21 yaşından önce yapılamıyor.Lazerle çok kısa süren bir işlem,fakat ameliyat uzun süreli ve sinir bozucu bir süreç.Gözlere mercek takılmasını ben de duymuştum,fakat pek yaygın olmadığından Türkiye'de fahiş bir fiyata yapıldığını tahmin ediyorum.Ben lazer olabilmek için lenslerimi bıraktım,yeniden gözlüğe döndüm,3 sene sonra lazer yaptırıp kurtulacağım.Gözlüklerimi çöpe atacağım günü dört gözle bekliyorum.
Evet canım lensini düzgün takıyorsun.Ben de 11 yıldır gözlük takıyordum,canıma tak etti ve gidip lens aldım.Bir süre kullandıktan sonra gözlükten kurtulmak için ameliyat olan yengemden öğrendim,uzun süreli lens kullananlar lazerle tedavi olamıyorlar,sadece ameliyat yapılabiliyor.Ve tabi bir de bu ameliyat ve lazer 20-21 yaşından önce yapılamıyor.Lazerle çok kısa süren bir işlem,fakat ameliyat uzun süreli ve sinir bozucu bir süreç.Gözlere mercek takılmasını ben de duymuştum,fakat pek yaygın olmadığından Türkiye'de fahiş bir fiyata yapıldığını tahmin ediyorum.Ben lazer olabilmek için lenslerimi bıraktım,yeniden gözlüğe döndüm,3 sene sonra lazer yaptırıp kurtulacağım.Gözlüklerimi çöpe atacağım günü dört gözle bekliyorum.
lens takmak benim gibi gözlük kullananlar için cazip bir fikir gibi görünüyor ama bir hevesle koca 2 kutu alıp 1 ay bile kullanamadığım lenslerim beni hayal kırıklığına uğrattı.. burda sorun lensin markası değil aslında, sorun korneanın uzun süre havasız kalması ya da çok az hava almasından kaynaklanıyor. yani kırmızı göz denilen damarlanma olayı başlıyor ve hoş bir görüntü değil gözün sağlığı açısından da iyi değil keza..
hijyen açısından da çok dikkatli olmak lazım zira 2 gün içerisinde körlüğe neden olan göz iltihaplarına düşük de olsa yakalanma riskiniz var..
ama tabi ki uzun yıllar kullanıp da sorun yaşamayanlar vardır. bana göre en iyisi lazer ile kurtulmak ya da gözlüğe devam etmek ki insan kendine yakışan gözlüğü bulduktan sonra da gayet çekici görünebiliyor
acuvue oasys toric
soflens 66 toric (b&l)
ikisinide kullandım oasys ten daha çok memnun kaldım.
bende ilk başta b&l purevision kullanıyodum ama pek memnun kalmadım..sonra j&j acuvue oasys kulanmaya başladım ve çok memnunum..uzun zamandır da kullanıyorum hiç bir sıkıntım yok tavsiye ederim
ewet yumuşak lens canım..b&l batma ve ağırlık yapıyordu ...rica ederim yardımcı olmuşsam ne mutlu bana:)
Sanırım 1.5-2 yıldır kullanıyorum 3 aylık alıyorum içinde 3 çift var fiyatı da 65 tl
ben yaklaşık 5-6 yıldır lens kullanıyorum..b&l purevision kullanırken haftada bir çıkartıyordum:) daha sonra yaz dı sanırım sıcaklarda konjonktivit oldumlens takamadım bir süre..şimdi evde olduğum zaman gözlük takıyorum sadece dışarı çıkarken lens takıyorum ve akşam yatarken de çıkartıyorum..bende bıktım artık lazer yaptırıcam inşş