• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nüfusta İsim Değiştirme

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
133
Konya
Merhaba arkadaşlar sorunum isimle ilgili, hayatım boyunca isim konusunda sorun yaşadım, hayatım boyunca da yaşamam gerekmediğinden bir kararla isim değiştirmeye karar verdim. Sosyal yaşamda kullanmakla nüfüsta yazması konusunda sorunlarla karşılaşanlar oldu mu ne gibi sorunlar yaşadınız? Örneğin Diploma Ehliyet değişecek.. İsim değiştirenler isim değiştirdikten sonra ne gibi sorunlar yaşadınız? Teşekkür ederim.

İsminizi sevmiyorsanız değiştirin gitsin, insanlar alışır. Ya da şimdiki isminizin yanına başka bir isim ekleyin, yeni tanıştığınız insanlara yeni adınızla tanıtırsınız kendinizi. Zamanla herkes sizi yeni adınızla tanır.

Prosedür nasıldır onu bilmiyorum yalnız. Benimde iki ismim var birini sildirmeyi düşünüyorum. Yazan olursa öğrenmiş oluruz.

İsminizi sevmiyorsanız değiştirin gitsin, insanlar alışır. Ya da şimdiki isminizin yanına başka bir isim ekleyin, yeni tanıştığınız insanlara yeni adınızla tanıtırsınız kendinizi. Zamanla herkes sizi yeni adınızla tanır.

Prosedür nasıldır onu bilmiyorum yalnız. Benimde iki ismim var birini sildirmeyi düşünüyorum. Yazan olursa öğrenmiş oluruz.

Benim de 2 ismim var ikisiyle de sorun yaşıyorum. Biri uzun birini de benimseyemiyorum.

Mahkeme yoluyla yapıldığını biliyorum.bir arkadaşım yapmıştı yıllar önce.standart bir ismi vardı o anda bize çok değişik gelen bir isim aldı.açık söyleyeyim şu anda kızın eski ismini dahi hatırlamıyorum o kadar alıştık yeni adına.kağıt kürek işleri mahkeme sonrası biraz zor olur ama o kadarına da katlanacaksınız artık elinizde mahkeme kararı olunca kolayca halledilir.

Bir de yıllardır bu yaşıma kadar isim konusunda mücadele edip bir anda değiştirme fikri bana da farklı geldi.. Ama insanın kendini iyi hissetmesi de önemli inşallah iyi olur..

Önceden dava açılarak yapılıyordu ama şuan bir dilekçe ile hallediliyor.Geçtiğimiz hafta bir arkadaşım değiştirdi.Hangi ismi istiyorsanız onu kullanın.Yeterki isteyin herkes alışır.

Önceden dava açılarak yapılıyordu ama şuan bir dilekçe ile hallediliyor.Geçtiğimiz hafta bir arkadaşım değiştirdi.Hangi ismi istiyorsanız onu kullanın.Yeterki isteyin herkes alışır.

Onu ben de duydum ve araştırdım. Yanlış yazılan isimler diyor ama ismini bütünüyle değiştiren de varmış. O arkadaşınızın ismi yanlış yazılan isim miydi gerekçesi neydi?

Aaa öyle mi bunu bilmiyordum yanlış bilgi vermişim o halde.7 yıl önceydi benim arkadaşımın adını değiştirmesi.sadece dilekçe işini adında yanlış yazılan harf olanlar için bir kereliğe mahsus getirdiler diye duymuştum ama.c yerine ç yazılması gibi.

Ayy bende istiyorum ama bi turlu cesaret edemiyorum. Butun resmi evraklar yenilencek falan hic isime gelmiyo :)

Takipteyim konuyu bende merak ediyorum güncel kanunu konu sahibi birlikte başlayalım sürece :)

• Beğen
Reactions: mb1
Bir akrabam mahkemeyle değiştirdi , biz hala eski ismiyle hitap ediyoruz ancak yeni tanıştığı insanlar yeni ismini kullanıyor , yanlış yazılan isimler için dilekçe veriliyor diye biliyorum bende

Hep birlikte bir isim değiştirenler kulübü oluşturalım.. :KK70:
Ben ismimi değiştirdim o yüzden yardımcı olabilirim ilk önce cok uzun bi süreç oluyo 4 5 ay gibi değişmesi için bilginiz olsun bi miktar parayla dilekçe veriyorsunuz mahkemeye benim arkadasım dilekçeyi 50 tl ye yazdırmıştı kac sene önce şimdi 100 falan olmustur o yüzden sakın oyle bişey yapmayın netten acın orneklere bakarak yazın ben oyle yaptım sonra mahkemeye çıkıyorsunuz size bi vakit söylediklerinde değiştirme nedenlerinizi hakime soyluyosunuz şahitte istiyolar en az 2 tane ama benim hakim şahit dinlemedi sonra resmî gazeteye ilan veriyosunuz gibi işlemler sizi bekliyo

bende değiştirmek istiyorum ismim uzun sadece kızaltmak istiyorum yakın çevrem hep kısasını söyler ama diğer yerlerde örneğin hastane vs görünce uzun halini ben değilmişim gibi oluyor :(( hiç istemiyorum ve adım adım anlatsa biri ne kadar iyi olurdu

Ney ki isminiz çok merak ettim:110: kezban diye tahmin ettim ondan çok şikayetçi oluyor insanlar diye ama bilemedim

yok yok :) ek var ismimin sonunda ve erkek ismi gibi :) açıkça yazmak istemiyorum çok felaket bişey hahaha

Benim kimlikte bir isim yazıyor ama göbek adım var bir de. Ailem akrabalarım göbek adımı kullanıyor. Okul çevrem ise kimlikteki adımı.
İlkokul 1. sınıfa başladığım gün öğrenmiştim asıl ismimi yani kimlikteki ismimi:) Babam sıkı sıkı tembihlemişti beni okula getirdiğinde senin asıl ismin bu bak insanlar sana burada böyle hitap edecek diye hiç unutmuyorum :)
Ben kimlikteki ismimi de seviyorum ama göbek adıma bayılıyorum:)
Göbek adımı da kimliğe eklemek istiyorum, ama sürekli bir erteleme halindeyim.
Konuyu takipteyim.

Back
X