Gelinlik Modelleri Nüans Modada Gelinlik diktireceklerin dikkatine

sirke

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2007
4
0
86
İstanbul
Ben Şubat ayında gelinlik için fatihteki nüans modaya gelinliğimi sipariş verdim düğünüm Allah nasip ederse Haziran ayının 15 inde evleniyorum . gelinlik için 3 prova yaptıklarını söylediler ilk başta. İlk provaya gittiğimde zaten sipariş esnasında aldıkları kaba ölçülere göre gelinliğin bi kısmını dikmiş oluyorlar . Benim gelinlik için seçtiğim dantel yerine başka bir dantel dikilmişti. İnsanlık halı olabilir değiştirirler diye düşündüm bu aksaklığı fazlaca önemsemedim. Bir sonraki provaya gittiğimde (ki iki prova arasında 4 hafta var) yoldan arayip gelinlikle ilgili bir aksilik olup olmadını provaya geldimizi söylememize ragmen fatihe gittiğimizde gelinliğimin hazır olmadığını ertesi gün gelmemi söylediler. İtiraz ettik ve 3 saatlik bir beklemeden sonra gelinliğim tek kollu ve sadece ignelenmiş bir şekilde üzerime giydirildi . Neyse dedik bu kadar süre geçmesine ragmen gelinlikle sadece prova haftasında ilgilendiklerini de anlamış olduk artık teslim tarihimiz gelmişti 3 hafta sonra ve teslim günümden bir gün önce arayip gelinliği yetiştiremediklerini farklı bir gün teslim etmeleri gerektiğini söylediler. Mecburen kabul ediyorsunuz bu aşamaya gelmişken ama ben çevremde hiç kimseye orada gelinlik diktirmelerini önermem aylardır sürekli uğraşıyoruz henüz teslim almadim gelinliğimi ve bu arada duvakla ilgili en ufak bişey sormadilar merak ediyorum nasıl bir şey tutuşturacaklar elimize.. Şikayet sitelerinde de bu gibi sebeplerle şikayette bulunan çokça insan gördüm siz siz olun bence oraya diktirmeden bir kez daha düşünün derim..

Son düzenleme:
henüz evlilik hazırlığım yok ancak burada okuduklarımdan öğrendiğim tek şey var ki geinliği düğünden şöye bi 3-4 ay önce diktirmek bu tür aksiliklere karşı en iyi çözüm. ben okurken sinirllendim, sizin durumunuzda olsaydım verdiğim kaporayı yakar o gelinliğin dikimini iptal ettirirdim. hatta daha kötü şeyler de yapabiirdim sanırım. evet evet yapabilirdim. sanırım ben gelinlik diktirmeye başladığımda( artık hangi şanslı gelinlikçiyse o ) orada fırtınalar kopacak savaşlar çıkacak kan gövdeyi götürecek çalışanların burunlarından fitil fiti gelecek. nurcimiğin provası var aman allah deyü beni bekleyecekler hazır askerler gibi. başka türlü bunların hakkından gelinmez. fazlaca şımarık bir sektör kendileri çünki.

bende okuyunca cok sınırlendım ne bu ya parasını verıyorsun gene dogru duzgun ıs yapmıyorlar, ılk provaya gıttıgınızde ıstedıgınız dantelın kullanılmadıgını gordugunuzde sorun cıkarmalıydınız, sızı sessız gordulerse umursamamazlık yapmıs olabılırler, benımde 3 ay sonra dugunum ama ben dıktırmeyecegım gıdıp alıp gececegım izmirden.

çok üzüldm yaa insan ne hayallerle gidio o gelinlikçilere böle seylerle karsılaşmak cok üzücü yine de sıkma canını tatlım..şimdiden mutluluklar diliyorum sana

Yaşadıklarınız üzücü. Seçilenden farklı bir dantel kullanmak durumunda kalmış olabilirler, örneğin dantel tedarikçide kalmamış olabilir, ancak bu durumda sizi çağırarak mevcut danteller üzerinden yeniden seçim yaptırmaları şarttı. Prova haftasından önce yapılmama durumu sadece bu gelinlikçi için değil, hepsi için geçerli. 3 aylık dikim verilen bir gelinlik üzerinde çalışılan gün sayısı 7-8i geçmez. Ancak aynı anda o kadar çok gelinlik dikiliyor ki bu şekilde bir süre verilmek durumunda kalınıyor. Diğer gelinliklerle dönüşümlü çalışıldığından ancak yetiyor. Provalara yetiştirememe de sık karşılaşılan bir durum. Duvak meselesini sormamış olmaları kötü bir durum. Bir sürü duvak şekli var sonuçta...

Canım benim geçmiş olsun. Nüans Fatih'e ben sadece nişanlık sormaya gittiğimde duyduğum fiyat karşısında şok olmuştum.
Yani Nüans'a o kadar para vereceğime giderim dünyaca ünlü Pronovias'tan alırım gelinliğimi, kafamda rahat eder, içimde...

Tabii yaşadığın hoş şeyler değil, inşallah gelinliğini en kısa zamanda sağ-salim teslim alırsın ve istediğin gibi yapmışlardır.
Duvak konusuna gelince, onların zaten seni bu konuda bilgilendirmeleri gerekmez miydi?
Yani hem öneride bulunarak "bu gelinlik modeli ile şu tarz bir duvak gider" gibisinden ve "elimizde aynı zamanda şunlar var" diyerekten...
Her ne olursa olsun Nüans'ın uslubunu sevmiyorum, çalışanları da bir enteresan bence...

Kesinlikle söylediklerine katılıyorum.
Sen dişini göstermedikçe onlar kafasına göre yapıyorlar birşeyleri.
En güzeli biraz çirkef ve dişli davranmak. O zaman "aman bu deli bunla uğraşılmaz, müşteriye de rezilimizi çıkartır ne istiyorsa yapılsın" şeklinde davranış görüyorsun.
Sadece gelinlik değil her sektörde bu böyle bence, tabii işin dozajı çok önemli... Gereksiz yere de böyle hareketlerde bulunmamakta fayda var...
Ama ben haftasonu gelinlik bakmaya çıkacağım, bakalım neler ile karşılaşacağım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…