• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nsanlk dersi***

Meryemce

dost istersen ALLAH yeter
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2008
1.249
3
116
Malatya
üniversite zamanları, belediye otobüsünde yaşanmış bir olay.

ikinci öğretim okuduğum için dersler akşam 10 gibi biterdi. okul çıkışı otobüse binip arka beşli koltukta eve doğru gidiyorum. yan koltukta daha önce hiç görmediğim cici bir hatun oturuyor. birkaç durak sonra otobüse, yüzündeki çizgilerden hayatın onun için yorucu, dertli geçtiği anlaşılan 70 yaşlarında bir amca bindi ve yanımıza oturdu.

amcanın üzerinde havanın sıcak olmasına rağmen kareli kalın bir oduncu gömleği, elinde de kocaman bir simit sepeti var. akşam 11 olduğu halde simitlerin çoğunu satamamış, belli ki keyifsiz bir şekilde evine doğru gidiyor.

aradan bir on dakika geçtikten sonra cici hatun amcaya dönüp, satamadın mı simitleri diye sordu.

kırık bir sesle
- satamadım kızım.

kız cebinden para çıkartarak amca dedi, ver 10-15 tane simit.
amca şaşırdı, gülümsedi, gülümsedikçe yüzündeki çizgiler daha da biliriyordu.

- kızım ne yapacaksın o kadar simidi.
- ver amca sen, evdeki arkadaşlarıma götürürüm, severiz biz simidi.

amca ufak bir poşete 15 tane simidi koyup verdi. kızda simitlerin karşılığı olan parayı tam verdi, ne eksik nede fazla.

amca bir iki durak sonra iyi akşamlar kızım, allah razı olsun senden deyip otobüsten indi.

peşinden o cici kız bana ve yanımdakilere dönüp sonra ön koltuklara gidip, alın lütfen ziyan olmasın diyerek teker teker simitleri dağıttı. artık kızın yüzünde iyilik yapmanın verdiği tebessüm ve neşe vardı.

o kızın yanına oturduğumda kim bu ya, daha önce hiç görmedim, acaba bizim bölümden mi, güzelmişte... gibi düşünceler geçiyordu. ben bunları düşünürken kızın yaptığı bu olayı görünce kendimden utandım, nefret ettim, adeta tiksindim!

bir ansiklopediyle anlatılacak hayat dersini o cici kız 10 dakikada yaşatmıştı bana.

sonraki günler gözüm o kızı çok aradı. her otobüse bindiğimde onun gelmesini bekledim ama hiç gelmedi, birdaha onu hiç göremedim. kim bilir, belki de o bir melekti...
(Alıntı)

ne güzel ya
gerçekten insanlık dersi
o amcanın mutluluğu ,o cici kızın hayırlı dua almanın verdiği iç huzuru dünlara bedeldir
ne mutlu halen böyle insanlarımız var
ve bize ders oluyolar

fazlaca etkilendim ben anlattıklarından...o kadar çok şey varki ders çıkarmamız gereken günlük hayatta karşılaştığımız... saol paylaştığın için

herkes bu kadar düşünceli olsa sıkıntılarımız biraz da olsa azalmaz mı...

kaldımı hala böyle insanlar,bencede o bir melekmiş,paylaşım için sağolasın,çok etkilendim..

a.s.B&Mkaydirigubbakcemile3

a.s.xxtalyaxxkaydirigubbakcemile3

a.s.Herakaydirigubbakcemile3

a.s.Akashakaydirigubbakcemile3

a.s.Talyakaydirigubbakcemile3

a.s.evrem716kaydirigubbakcemile3

a.s.Biricikkaydirigubbakcemile3

vereliniortakTeşekkürlervereliniortak

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis​

ALLAH insanları birbirleri için yaratmış başımızı çevirip geçtiğimiz çok şeyler var bu hayat derside çok güzeldi canım sağolasın

Yaşamın Yankısı

Bir adam ve oğlu ormanda yürüyüş yapıyorlarmış. Birden çocuk ayağı takılıp düşüyor ve cani yanıp 'AHHHHH' diye bağırıyor.

İleride bir dağın tepesinden 'AHHHHH' diye bir ses duyuyor ve şaşırıyor.

Merak ediyor ve

- ''Sen kimsin?'' diye bağırıyor. Aldığı cevap 'Sen kimsin?' oluyor.

Aldığı cevaba kızıp - ''Sen bir korkaksın!'' diye tekrar bağırıyor. Dağdan gelen ses 'Sen bir korkaksın!' diye cevap veriyor.

Çocuk babasına dönüp

- ''Baba ne oluyor böyle?'' diye soruyor.

- ''Oğlum'' der babası, ''Dinle ve öğren!'' ve dağa dönüp ''Sana hayranım!'' diye bağırıyor.

Gelen cevap ''Sana hayranım!'' oluyor. Baba tekrar bağırıyor, ''Sen muhteşemsin!''

Gelen cevap; ''Sen muhteşemsin!'. Çocuk çok şaşırıyor, ama halen ne olduğunu anlayamıyor.

Babası açıklamasını yapıyor:

- ''İnsanlar buna yankı derler, ama aslında bu yaşamdır. Yaşam daima sana senin verdiklerini geri verir. Yaşam yaptığımız davranışların aynasıdır. Daha fazla sevgi istediğin zaman daha çok sev! Daha fazla Şefkat istediğinde, daha şefkatli ol! Saygı istiyorsan insanlara daha çok saygı duy. İnsanların sabırlı olmasını istiyorsan sen de daha sabırlı olmayı öğren. Bu kural yaşamımızın bir parçasıdır, her kesiti için geçerlidir.''

Yaşam bir tesadüf değil, yaptıklarınızın aynada bir yansımasıdır
(Alıntı)

güzel yazı canım hayatta aslında böyle melek diyebileceğimiz çokta fazla insan var ne güzel hala insanlık ölmedi diyebiliyoruz!

Back