Tüp Bebek Merkezleri Novaart ya da Genart Tüp Bebek Merkezi

nova art ya da genart tüp bebek merkezi hakkında bilgi olan tedavi olan var mı?
Ben 2019 mayıs ayında Ahmet beye gitmiştim nova arta ama hiç memnun kalmadım.dr un yardımcısı bi bayan dr sürekli muayenelerimi yapıyodu.doğru dürüst açıklama yapılmıyordu.son gün transfere gittiğümiz gün dahi biz istedikte Ahmet bey öylesine bi açıklama yaptı rmbriyo durumu hakkında.sonrasındada sonucum negatifti zaten.hemşireler negatif sonuçtan sonra sizi ahmet bey arayacak bilgilendirecek dedi ve yine ne arayan oldu ne soran.bilmiyorum belki siz memnun kalabilirsiniz

Genart ta ahmet beyle 3kez tüp bebek denedim embriyolar her ne hkmetse hep kötü yada çözüldüğünde kötüydü yada bizde bi sorun vardı ve bana hiç inandırıcı gelmemişti hakkımı helal etmiyorum çok ilgisizlerdi

ben direk buraya gitmeyeceğim tüp bebek tedavisi için hulusi zeyneloğluna gitmeyi düşündün o da novaart gen art ve hrs ile çalışıyormuş ama tabi buraların laboratuvarlarını kullanacaklar

nova art ya da genart tüp bebek merkezi hakkında bilgi olan tedavi olan var mı?
Sizdeki sorun neydi? Novaart biraz ihmalkar bı merkez tahlil tetkik sorun kaynağını araştırma yok, deneme yanılma biraz ve dondurulmuş embriyo transferi yok, hep taze. Genartin lab i iyi, piezzo yöntemi bile var fakat transfer sürecinde yine araştırma zayıf,..
Bahçeciyi öneririm. Lab iyi, farklı yontemler ve sorunun kaynağını araştırma açisindan çok üst düzeyde ve Birde Ecemiş klinik(Selen ve Tolga hoca) başarı oranı yüksek merkezler ve alelade bı tedavi uygulamaz, detaycı ve kişiye özel tedavi uygulayan Dr lar.

Hulusi beyi çok övüyorlar ama merkez olarak gerçekten hiç memnun kalmamıştım
Hulusi hoca artık kendi kliniginde femart da.. yoğun Dr=ilgi zaafiyeti bence.. sürekli kendimi hatirlatiyordum, ve sizi sürekli başka bı hastayla karıştirmasi eksi bı durum, 2 tedavimdede aynı yol izlemesi, tedaviye bı yenilik katmaması zaman kaybi bence.

Bende genart hakkında araştırma yapmak istiyorum ama nedense hiç doğru düzgün bir bilgiye sahip olamıyorum sizler ne düşünüyorsunuz arkadaşlar genart nasıl bir merkez

Bende genart hakkında araştırma yapmak istiyorum ama nedense hiç doğru düzgün bir bilgiye sahip olamıyorum sizler ne düşünüyorsunuz arkadaşlar genart nasıl bir merkez
Aynı durumdayım bugun tüp bebek sürecine başladım. Doktorum ya medicana yada genarttın laboratuvarını kullanırız dedi genartın yorumları hiç iç açıcı değil ilk tüp bebek denemem ve korktum. Sen bir karar verdin mi?

Nova art tercih edecekseniz hayal kırıklığı yaşama ihtimaliniz yüksek ama orada bir doktor vardı Dr. Ayşe Saltık ona mutlaka gitmenizi öneririm

Ben Hacettepe ye gittim ikinci tedavime yine sezcan hoca çok ilgili çok iyi bir doktor

Novaart'ta hocalar cok yoğun ancak deneyimliler. Ben Mehmet Hoca ile devam ediyorum, oldukça az konuşuyor ve açıklama özel olarak sormadan yapmıyor. Özel ilgi beklemeyin. Her şey aşırı hızlı yürüyor, içeri girip muayene olup çıkmam giyinip soyunmamdan hızlı oluyor.
Yine de ben burada ilk denemede pozitifi gördüm o yüzden genel intibam çok olumlu ancak maalesef 7. ayda bambaşka bir sebepten kaybettim.
Şimdi yeniden denemeye oraya gidiyorum, 6 aydır her ay defalarca gidiyorum ve hala tedaviye başlamadı, bence her hastayı kendi özelinde takip ediyor, her şey hızlı yürüyor ama yapılması gereken yapılıyor. Benim yapışıklık ve kist tedavimi yaptı, rahmi hazırlamaya calisiyoruz. Umarım bu ay tedaviye başlayacağız. Kendisine güveniyorum.
Ben Novaart öncesinde 3 kere başka doktorlarla denedim. Ayrıca sanırım Ankara'da bu alanda çalışan %90 merkez ve doktorla da görüşmüşümdür. Mehmet hoca ilk görüşmede bana güven verdi. Siz de mutlaka güvendiğiniz bir doktor bulun, kafanızda acaba mı kalan bir yere hiç gitmeyin, başarıyı bu bile çok etkiliyor bence...
Umarım gönlünüze göre olur....sevgiler

böyle düşünmenize neden olan konu neydi? Ben de mehmet hocaya karar vermiştim. Haftaya uygun olursak tedaviye başlayacaktık

Ben de mehmey hocayla devam edeceğim güven duydum sadece laboratuvar ve embriyologları nasıl ondan emin değilim ama işlemlerin hızlı olmadı benim için bir artı. Daha önveki denememde çok zaman kaybettim hergün yarım gün hastanede kalıyodum

Hulusi beyi çok övüyorlar ama merkez olarak gerçekten hiç memnun kalmamıştım
HUlisi hoca işini çok iyi bilen bir doktor ben onda tedavi görmüştüm 2 sene önce olumsuz oldu ama hoca elinden gelen herşeyi yaptı. Ama nasip değilmiş olmadı. Yine Hulisi hocaya gitmeyi düşünüyordum ama başka bir doktor deneyim dedim aygül hocayıda çok duyardım çok öneren olmuştu o yüzden aygül hocaya başladım bakalım kısmet. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah

böyle düşünmenize neden olan konu neydi? Ben de mehmet hocaya karar vermiştim. Haftaya uygun olursak tedaviye başlayacaktık
Öncelikle umarım güzel sonuçlar alırsınız ama ben ve 2 arkadaşımın ortak görüşü olduğu için öyle yazmıştım tabiki her tedavi hasta farklı bir hikaye fakat ben kendi yaşadıklarımı anlatmak isterim
İlk tedavimde ön görüşmeye gittik benden hiçbir kan değeri vs istenmedi eşimin sperm analizine bakılmadı gel regl. 2. Günü dendi gittim(Mehmet Hocaya) hemen başlandı ilaçlara tedavi sırasında her bilgiyi hemşirelerden kendim öğrendim Mehmet hoca zaten size ne süreci ne de durumunuzu anlatmıyor normal çok yoğun bir klinik özel bir ilgi de beklemiyordum. Sonra yumurta toplama işlemi yapıldı toplandı süreçten bir haber olan ben embriyologların 2. Gün yarın gelin demesiyle apar topar geldim ne oldu kaç yumurta vardı embriyo ne oldu bilemedim bana ön görüşmede hiçbirşey söylenmedi ve gittim tam transfer öncesi 3 tane vardı ama işte ne oldu böyle 1 tane kaldı o da çok iyi değildi ama yapalım şans bakalım niye böyle oldu ki dendi. İnanılmaz bir hayal kırıklığı yaşadım. Bence sırf transfer için yapıldı o transferim olmayacağına herkes emindi. Negatif sonrası görüşmek için telefonda niye böyle oldu ki gel iki ay sonra deneyelim dendi. Bu kadar işlem yapılıyor hiçbir fikrim yoktu benim gittim hoca beni de eşimi de çağırdı yeniden başlayalım diye yine bir test kan sonucu vitamin takviyesi olmadı ilk tedaviden 3 ay sonra başladık. Aynı şeyler tekrar aynı doz birebir aynı tedavi tekrar aynı sonuç yani aynı yolu gidip gelerek yol katedemezdik, yine transfer günü yani niye böyle oldu kötü gitti embriyolar diye transfer yapıldı ve ben aynı psikolojik buhranla eve yolculandım. Yine negatif giden diğer arkadaşlarım da hepimiz aynı klasik tüp bebek sürecini yaşadık kişiye özel bir tedavi uygulanmadı. Kaldı ki size zaten bilgi de verilmiyor çat pat işlem fabrika bandı gibi hep. Bu tüp bebek sürecinde gittiği merkezden pozitif sonuç alanlar tavsiye negatif sonuç alanlar da şikayet ediyor belki de o yüzden kimseden etkilenmeyin. Benim orası için eleştireceğim şey dünya artık tüp bebek tedavi seçenekleriyle aşmış coşmuş durumda doğal sikluslar, prpler, kök hücreler vs vs nova art halen standart herkese aynı prosedür ile devam ediyor. Belki o prosedür sizde işe yarayacaktır. Ama benim gibi 37 yaş düşük rezerv hasta için ekstralara ihtiyaç var. Bu nedenle durumu benim gibi olanlar için ben yandım siz yanmayın seslenişidir bu kimsenin nasibini etkilemek istemem.

Teşekkür ederim çok güzel izah etmişsiniz süreci. Söylediklerinizi dikkate alacağım ve biraz daha derinden araştıracağım süreci

Benim de yine burada okuduğum dondurmaya pek yanaşmadıkları ve taze transferi tercih ettikleri... Laboratuvar konusu biraz dertli, kiminkine güvenilir inanın bulamadım. Benim de Novaart ile ilgili şüphelerim yok değil, ama önceki pozitifim dolayısıyla sürecimi en iyi onlar biliyor diye onlarla devam ettim. ayrıca Mehmet hocaya güven kısmı önemli tabi....

Size kendi sürecimi daha detaylı anlatayım.
Daha önce genart, bahçeci ve HRS hastanesini denedim, HRS ve genart en az güven verenlerdi bence... Bahçeci iyi olabilir ama daha önce de yaptırdığım işlemleri tekrar tekrar çok büyük rakamlarla yaptırmak istemeleri beni oradan soğuttu...

Şimdi ben buradaki deneyimleri çok iyi anlıyorum, insan özel ilgi, açıklama vs mutlaka bekliyor. Ben konu hakkında o kadar çok tıbbi makale vs okudum ve o kadar fazla doktorla görüştüm ki artık yapılan işlemleri kendimce çok iyi biliyorum, yine de mesela bana neden hemen tedaviye başlamadığımızla ilgili 6 aydır hep açıklama yapıldı, Mehmet hoca'nın hakkını yemeyeyim.

Merkezlerdeki bir grup doktor aslında geçerliliği kanıtlanmamış ek tedaviler ile (PRP embryo glue vs) daha fazla şey yapıyormuş gibi duruyor, kendim de birebir hiçbir işe yaramadığını test ettim (Başarısız 3 deneme) Ama her insan aynı olmayabilir belki işe yarayan vardır. Yapanları kötülemem.

Bir kısım doktor ise bunları gereksiz ve para tuzağı gibi görüyor ve hiç taraftar değil. Mehmet hocalar bu tarafta... Kan tahlilleri bana her gittiğimde bir şeye bakılıyor, en başta da genel olarak bakılmıştı.
Aslında benim gözlemlediğim eğer genel olarak bir probleminiz yoksa, kan tahlilleri vs olsa bile günün sonunda aslında herkes aynı standart tedaviyi uyguluyor. Kişiye göre tedavi kısmı sadece belirgin bir problem varsa (rahimde yapışıklık, rahim inceliği, rezerv azlığı, PCOS vs) o problemi çözmek için yapılıyor, gerisi tüp bebek kısmı protokolleri tamamen aynı.... farklı bir şey uyguladığını söyleyen hiç duymadım. Dediğim gibi Ankara'daki bu alandaki doktorların %90'ı ile görüştüm, belki ilaç dozlarını hafif ayarlarız diyen oldu sadece.

Benim Novaart deneyimimde bana embriyolog arayıp yumurta kalitemi söyledi, sonra transfer gününde döllenen 5 yumurtanın 2si kaldığı söylendi, yumurta kalitesi açıklandı, hatta resmini falan gösterdiler... ve 2side transfer edildi, biri tuttu...sonrasında 12. haftaya kadar mehmet hoca her hafta gelişimini takip etti. Dediğim gibi maalesef 7. ayda kaybettim ama bunun merkezle alakası yok.

Ben ilkinde başarıyı yakaladığım için tabiki biraz yanlıyım ama merkezin eksikliklerinin de farkındayım. O yüzden kime güveniyorsanız onunla gidin. Öncekilerden ise HRS hastanesi ortam olarak (orayla çalışan doktorlardan çok iyi olsa bile) , Gürgan klinik ve Tolga Ecemiş benim kişisel olarak en olumsuz deneyimlerimdi, asla gitmem. Bahçeci çok olumluydu ama hem negatifi görmem hem de maddi yönden zorlayıcıydı. Biraz hastadan çok müşteri gibi görüldüğümü hissettim ve beni çok rahatsız etti. Diğer görüştüklerim de genelde bir denemeyi kafadan yaparız sonra olmazsa bakarız modundaydı.

Çok uzun yazdım ama son olarak nereyi seçerseniz dediğim gibi çok da sorgulamayın bir noktadan sonra, akışına bırakın. Kafanızı rahat tutmak da çok önemli, ben ne zaman stresi bıraktım pozitifi gördüm. Buna inanıyorum. Umarım en iyisi olur, gönlünüze göre ve her şeyden önemlisi sağlıkla olur...
Sevgiler...

Çok ama çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız. Emeğinize sağlık. Bu süreci en iyi yaşayanlar bilir. Nereye gidersek gidelim olumsuz sonuç alırsak illaki acabalarımız ve pişmanlıklarımız olacak. Ama bahçeci gibi centrium recai pabuçcu gibi yerler buram buram ticarethane kokuyor.bizzat recai hocayla yapılan ilk görüşme sonrasında koşarak uzaklaştık. Olmayan kistim için ameliyat demişti ayrıca anlaşmalı olmuş olduğu labratuvarda indirim yapmış gibi gösterip aslında olayın hiç de öyle olmadığı gibi gibi şeyler... Başkentte hulusi hocadan çok memnundum ama daha salim bi kafayla düşününce bir çok gereksiz işleme maruz kalmışım ona üzüldüm. Hocayı çok seviyodum ama bir daha gitmeyi düşünmüyorum. Şimdi novaarta karar kılmıştım ancak çok fazla olumsuz yoruma şahit oldum. Bizzat çevremden de gitme diyenler oldu ama onun tedavisinden bebek sahip olanlar da var sonrası kısmet tabii ama labratuvarı nasıl bilemeiyorum. Burdan bi arkadaş da memnuniyetini dile getirdi o da uzun uzun yazdı ve beni aydınlattı sağolsun. Ama acabalar kalmaması adına cumartesi günü a life a gidip bi görüşeceğim orayı da çok övdüler. Embriyologları semra sertyelin hayranı çok fazlaymış. İçime sinerse evime yakın diye orayı tercih edebilirim. Fiyat olarak da 12 bin +ilaçlarmış raporunuz varsa 10 bin dediler ama burda rakamdan çok kendimi iyi hissetmem çok önemli, güven duymak da keza öyle. Çok araştırma yapmak da iyi bişey değil sadece kafamız karışıyor.o yüzden bu iki klinikten birinde devam edeceğiz. Sürecimi de gün ve güz yazacağım burdan. yaşadığım her şeyi burda yazarak birilerinin fikir sahibi olmasını sağlamak da çok hoşuma gidiyor. Çünkü herkes burda birbirinden medet umuyor bir destek bekliyor, bu duyguyu çok iyi biliyorum. Umarım birilerine bir nebze de olsa faydamız dokunur.
Selamlar,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…