• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Norovirüs..Salgın dalgası türkiyede.....! cocuklara dikkat.

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
E

EU1

Ziyaretçi
NOROVİRÜS

İngiltere’de mideye yerleşip kusma ve ishal gibi belirtilerle kendini gösteren Norovirüs salgını giderek başka ülkelerde de yayılmaya başladı. Milyonlarca kişiyi yatağa düşüren ve hızla yayılan bu virüsün ülkemizi etkilememesi için bilmemiz gerekenler bu yazıda derlendi.

Norovirüs, tek zincir RNA yapısında olan Caliciviridae ailesinden ve gastrointestinal sisteme (mide ve bağırsak) yerleşen bir virüs. Virüsün yerleştiği bünyelerde mide ağrıları, kusma, ishal, halsizlik görüldüğü belirtilmiş. Virüs; su, yiyecekler ve kapalı alanlarda virüsü taşıyan insanlardan hızla yayılmakta. Hastalık genellikle hastahaneler, hapishaneler ve uzun yol gemileri gibi kapalı gruplarda görülmesine rağmen, tüm toplumu etkileyecek biçimde kapalı grupların dışında da görülebilmektedir. Virüsün yapısında lipid (yağ) gelişimi olmadığı için klor bazlı dezenfektanlar ile etkisiz hale getirilmektedir.

Norovirüs bulaşan kişide hastalık belirtileri 24 ile 48 saat içerisinde görülmektedir, virüs bulaşan insanlarda kusma ve sulu ishal vakaları rapor edilmiştir. Bunların yanında mide ve bağırsak ağrıları, bazı vakalarda baş ağrısı ve kas ağrıları da gözlemlenmiştir. Hastalığın tam olarak iyileşme süresi ise 2 hafta olarak belirtilmiş ve tedavinin ardından kişilerde hastalığın tekrar görülmediği fakat virüsün yapısını değiştirmesinden dolayı görülebileceği anlatılmış, virütik bir hastalık olması nedeniyle de aşı gibi önceden önlem alınmasının söz konusu olmadığı söylenmiş, anlayacağınız tek çare temizlik kurallarına uymak. Tüm bunların yanında norovirüs ve norovirüsün bulaşması ile ilgili olarak haladır bilinmeyen pek çok noktanın olduğu ve yeni araştırmaların yapılmasının gerekliliği vurgulanmış.

Hastalıktan korunmak için, yiyeceklerin iyi yıkanması, ellerin sık sık temizlenmesi ve özellikle ortak tuvalet kullanımının olduğu okullarda ve iş yerlerinde sürekli hijyen sağlanması gerekmekte. Başkalarıyla yiyecek paylaşılmaması gerekir. Hastalığın görüldüğü ortamlarda el ile temaslardan sonra ellerin yıkanmaması sonucu enfeksiyon kapma riskiniz oldukça artar. Yiyecek satan yerlerin özellikle gıda temizliğine ve gıdaların taşımasında önemli hijyen kurallarına uymaları gerekir aksi halde norovirüs ve daha bir çok hastalığın yayılması söz konusudur

HASTALIK TÜRKİYEDE.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TÜRKİYE İCİN İLK KÜRESEL SALGIN OLAN NOROVİRUS ANKARA AKSARAY KONYA SİİRTTE GORULMEKTE
KONYADA 5000 AKSARAYDA 10000 KİŞİ SALGINLA MUCADELE ETMEK TE
SALGIN GORULDUKTEN 48 SAAT SONRA GECİYOR FAKAT TEKRAR ETME RİSKİ VAR VE ÖLÜMCÜL SONUCLAR DOGURABİLİR.
TEMAS VE SU YOLUYLA BULASAN HASTALIKTA YEDİGİMİZ HERSEYİ SİRKELİ SULARLA GÜVENLİ TEMİZLİGE ULASANA KADAR YIKAMALIYIZ.
ÖZELLİKLE WC CIKISINDA VE COCUKLARIMIZA DOKUNURKEN ELLERİMİZİ COK TEMİZ TUTMALIYIZ VE ALKOL BAZLI DURULANMAYAN JEL SABUNLAR KULLANMALIYIZ.
HASTALIGIN BELİRTİLERİNİ GORDUGUNUZ TAKDİRDE DERHAL DOKTORA BASVURUNUZ VE DOGAL KAYNAK SUYU İLE SU İHTİYACINI GİDERİN

Son düzenleyen: Moderatör:
şimdi izledim televizyonda elimden geldiği kadar dikkat ediyorum suyumuzu kaynak suyundan içiyoruz
inşallah hastalanmayız.

canım bende şimdi tv de izledim.moralim bozuldu.inşallah salgın iyice yayılmadan biter.okula giden kızım var.şimdi daha çok endişelendim.paylaşımın için sağol

canım bende şimdi tv de izledim.moralim bozuldu.inşallah salgın iyice yayılmadan biter.okula giden kızım var.şimdi daha çok endişelendim.paylaşımın için sağol

bende tv de izledim uzun zaman önce ama tr ye yetişecege hiç aklıma gelmezdi topic attım ki bilmiyen arkadaslarda bilgi sahibi olsun

arkadaşlar geçen hafta p.tesi günü akşamı oğlum aniden ateşlendi gece saat 1'e kadar acildeydik ateşini düşürmeye çalıştık dr.boğaz enfeksiyonu dedi sabah akşam olmak üzere 5 tane antibiyotik iğne yaptırdık tabi bu süre zarfında sürekli ıslak bezlerle ateşini düşürmeye çalışıyorduk derken ishali başladı ertesi günde kusmaya başladı..yani oğlumun rahatsızlığı boğaz enfeksiyonu değilmiş rota virüsüymüş...Özellikle çalışan bir anne olarak çok zor 1 hafta geçirdim..çocuklarınıza çok dikkat edin ve ateşi yükseldiği zaman mutlaka doktora götürün arkadaşlar sizinde aynı sorunu yaşamanızı istemema.s.

arkadaşlar geçen hafta p.tesi günü akşamı oğlum aniden ateşlendi gece saat 1'e kadar acildeydik ateşini düşürmeye çalıştık dr.boğaz enfeksiyonu dedi sabah akşam olmak üzere 5 tane antibiyotik iğne yaptırdık tabi bu süre zarfında sürekli ıslak bezlerle ateşini düşürmeye çalışıyorduk derken ishali başladı ertesi günde kusmaya başladı..yani oğlumun rahatsızlığı boğaz enfeksiyonu değilmiş rota virüsüymüş...Özellikle çalışan bir anne olarak çok zor 1 hafta geçirdim..çocuklarınıza çok dikkat edin ve ateşi yükseldiği zaman mutlaka doktora götürün arkadaşlar sizinde aynı sorunu yaşamanızı istemema.s.

arkadasım paylasımın icin teşşekurler ama bu konuyu rotavirüs asısı topic indede belirtirsen cok sevinirimki bazı arkadaslar rotavirüs ünün ne denli tehlike li bi hastalık oldugunu cocugu iştahsızlıktan bi care biraktıgını bilmoyrlar.
sana tavsiyem bebişini sebeke içme suyundan uzak tut.banyo yaptıracagın suyu bile onceden kaynat ve ılıt eger doktorun antibiyotik verdiyse mutlaka icin rahatlayana kadar devaM et sakın sebeke içme suyuyla yapılmış yemekleri falan yedirme suyuda icirme..

arkadasım paylasımın icin teşşekurler ama bu konuyu rotavirüs asısı topic indede belirtirsen cok sevinirimki bazı arkadaslar rotavirüs ünün ne denli tehlike li bi hastalık oldugunu cocugu iştahsızlıktan bi care biraktıgını bilmoyrlar.
sana tavsiyem bebişini sebeke içme suyundan uzak tut.banyo yaptıracagın suyu bile onceden kaynat ve ılıt eger doktorun antibiyotik verdiyse mutlaka icin rahatlayana kadar devaM et sakın sebeke içme suyuyla yapılmış yemekleri falan yedirme suyuda icirme..

elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum çünkü bu virüs bulaştığı yerde 7 gün canlı kalabiliyomuş dolayısıyla hastalık tam geçti derken tekrarlıyomuş:( dün oğluşumun ateşi hafif yükseldi nasıl korktum anlatamam:(

arkadaşlar bu norovirüs hastalığı bulunduğumuz yerde de giderek yayılıyor...biz jandarma karakolunun içinde oturuyoruz ve eşim de dahil tüm askerler hastanelik oldu...üst kattaki komşumun çocukları da şuan hastalar...ben ve kızım kaç gündür dışarı çıkmıyoruz hasta olmamak için..ne yapacağız,nasıl önlem alacağız bilmiyorum..ben de hamileyim ve bu virüsün bana da bulaşmasından endişe ediyorum...

Merhabalar,

9 Yaşında bir oğlum var.Bu gece rahatsızlandı.38 derece ateşi var ve çıkarıyor.Ancak beni korkutan zorlanarak çıkardığında bir miktar kan gelmesi.Burun damarları zayıf,senelerdir burunu kanar.Kusutuğunda gelen kanın zorlamadan dolayı burun ya da genizden geldiğini düşünüyorum.Böyle bir şey yaşayan var mı?

Back