Nöropatik Ağrı

parta kalamdı drlara gitmekten eşimm patladı artık bendenn:)

hangisine gidimki zebuu

Ama böylede bırakamassınki. Yaşın kaç bilmiyorum ama ileride başına daha büyük dert olmasın peki gittiğin doktorlar ne diyor durumuna. Eşinde hiç bozulmasın iyi günde ,kötü günde aynısı kendisindede olabilirdi yaniiii...))

yaşım 29 cnm...götürüyoda sıkılıyor bazen..bakalım cnm hayırlısı ne başıma dert olcak anlamadımkii agrımıı..dr gitim cnm 3 kez ayrı ayrı hiçbişe yok dedeilrrrr

Nöropatik ağrı olduğunu sanmıyorum.
: )
bencede asimm:))

yaşım 29 cnm...götürüyoda sıkılıyor bazen..bakalım cnm hayırlısı ne başıma dert olcak anlamadımkii agrımıı..dr gitim cnm 3 kez ayrı ayrı hiçbişe yok dedeilrrrr

bencede asimm:))

O zaman : )
Adres ---> İlaçsız yaşam isteyenlerin sohbet alanı : )))

belli bölgelerde olan ağrılar için ağrı kesici jel kullanın kızlar
sgk karşılıyor

bende de war noropatik ağrı simdi ilaç kullanıyormusun?

ılac kullanmadan dayanmak zor olmuyormu ılaclardan fayda goremedıgın ıcın mı yan etkı vb. konulardan dolayımı kullanmıyorsun yoksa sende ısyan bayraklarını mı cektın ?zaman gectıkce bıraz ıyılesıyormu bu ben sankı yayılıyor gbı hıssedıyorum gıtmedıgım doktor kalmadı bı care bulamadım gabapentın weya amtripilin kullandınmı ?weya altarnertanıf tıp nöral terapi akapuntur vb. bıraz gordugun tedavıler ve yararlanıp yararlanamadıgın bende tecrubelerıme bıras senınkılerı ekleyıp bırazda ole yol cızeyım. emg. mr. vs.testler cıkmıyor benımde fakat cok sıddetlı ağrılar cekıyorum ağrıda deıl acı ızdırap dıyom bunu herhangı bır testle kanıtlayabılırmıyız nelerden fayda goruruz paylasırmısın bıraz

Önce şunu söyleyeyim. Profesyonel anlamda ilk defa Mustafa ERTAŞ'a muayene oldum. (Gebze'de Anadolu Sağlık Merkezi'nde kendisi)
Eğer Mustafa Bey'i tanımıyorsan, duymadıysan araştırmanı tavsiye ederim.
Web sitesi, videoları, yayınlanmış yazıları var.
Ayrıca bu konuda uzman olduğunu bildiğim Ersin Tan var. O da Ankara'da.
Ben bu iki doktoru şu link sayesinde keşfettim.

Ağrını Tanı - Turkey - Home (Bu linki de okumanı tavsiye ediyorum)

Yazımın başına tekrar dönüp kısaca anlatayım, neden ilaç kullanmadığımı. Dediğim gibi 1 sene önce Mustafa Bey'e gittim. Bu bir seneye kadar -yani yaklaşık 5,6 senedir- bu ağrıyla doğrudan ilgili bir ilaç kullanmadım, ama antidepresanlar hayatımdaydı. Senin gibi doktor doktor gezdim, kendimi yiyip bitirdim ama ne fayda.
Mustafa Bey, bana birkaç ilaç yazdı kullandım, ama fayda görmedim bıraktım. Üstelik aşırı kilo aldırdı. Ağrı kliniğine gönderdi. Ağrı kliniğinden de psikoloğa.
2 sene önce anksiyete hastası olduğum için hala antidepresan kullanıyorum.
Psikoloğa şu an düzenli gidebilsem, antidepresanı da bırakacağım. Ama gidemiyorum, işsizim. (Bana dua et:))
Yani kısacası, benim ağrımla seninki ne kadar benziyor bilmiyorum ama yaşadıklarım bunlar işte.
Bazen pes ediyorum, isyan ediyorum, ama yine dönüp Allah'a sığınıyorum.

İlaçlarımın ismini, doktorlarımı ayrıntılı şekilde tekrar yazarım. (Tekrar ihtiyaç duyarsan)

ersin tan.ı duydum ızledım bıkac kere hatta hıc gıdemedım yanına ama onunda farklı bısey yapıcagını zannetmıyorum .mustafa ertaşı degerlendırıcem .ne turlu tedavıler gordun kullandıgın ılaclar ve nekadar fayda gordugunu yazarımısın paylasabılırmısın?

Ben lyrica+cymbalta kullandım, birkaç ay. Dediğim gibi hiçbir değişiklik olmadığı için bıraktım. Şu an sadece anksiyete ile ilgili antidepresan kullanıyorum.
Senin ağrın ile benimki farklı olabilir, çünkü benimki ameliyat sonrası oluştu. Ve bu ağrı (aslında genel anlamda ağrılar) stresle çok alakalı.
Ben de stresli bir insanım, o yüzden antidepresanı bir türlü bırakamadım.

Yukarıda bahsettiğim ilaç, bana iyi gelmedi diye sana da iyi gelmeyecek diye bir kural yok.
Çünkü doktorların da dediği gibi "Ağrı kişiye özel bir olgudur"
Mesela benim hayatım, stres=ağrı oluyor.

Seninki nasıl bunu bilmen ve kendini iyi tahlil etmen lazım.

merhaba öncelikle herkese geçmiş olsun..uzun süredir nerden baksan dört beş sene vardır..ayaklarımda bilhassa başparmaklarımda geceleri aklıma geldiği an başlayan kasılma desem kasılma degil acı desem acı degil tuhaf bir his rahatszlık durumu yasıyorum..sankı parmaklarn ıcındekı kemık degıl de odun parcası gıbı benden bagmsz bısey gırmıs de benı rahatsız edıyor gıbı bırturlu tarıf edemedgm bısey..gunlerce gecmez bazen kaybolurdu..arastırınca huzursuz bacak sendormuna benzedgını farkettm ve de öyle oldgunu sandım kabullendm..bır süre atak olunca cok can sıkıcı rahatszlklar seklnde yasıyor bı süre rahat edıyordm..

ta ki gecen haftaya kadar..gecen hafta önce yukarda bahsettgm seklde basparmagmdan basladı..sonra ayak ust kısmında basparmagın hızasına denk gelen yerde..derken bılektekı yan taraftakı eklemlerde..ordan arka baldır ustunden dız kapagı merkezı olmak uzere en son el bılegım ve elımdekı orta parmaktan kucuge uc parmagımın kök kısımlarına yerlesti..sanki asit dökmüşün gibi yanma hissi..ya da karı avucladktan sonra degısık bı yanma acı gıbı bır hıs olur ona benzer biraz..ama bahsettgm merkez yerlerde kasılma yanma tutulma kompleks cözemedgm ağrılar yasıyorum..ayaklarmı yuksege kaldırp dınlendırsem olmuyor..agrı kesıcıler gevsetıcı kremler masajlar..sıcak ya da soguk kompresler akla gelcek herseyı yapmama ragmen hıcbırnde azcık olsun rahatlma hıssı duymuyorum..bunu arastırrken farkettm kı yıllardır huzursz bacak sandıgm sey aslında baska bıseymıs..cunku huzursz bacak sendormnda hareket edınce gecme rahatlama hıssı oluyorms benm öyle bı durumum olmuyordu..bır de aynı baslangcla baslayıp böyle ayaktan yukarı cıkan yayılan karmask agrılar olunca daha cok nörolojık olablecegnı dusundm..gecen öyle bi an oldu kı parmaklarm kıvıramıycakmsm gıbı gergın hısler ıcınde kaskatı gıbı batıyor rahtsz edıyor hale geldı..cok sınır bozucu cok yıpratıcı..uykulardan gectm normal hayatımı surdurmede bıle zorluyor hıcbıseklde rahatlayamıyorm..

tarıfte zorlanıyorm ama az bucuk blmem dogru mu anlattıysam eger nöropatık agrı olablecegnı söyledıler bana..nörolojıye gıtmeyı dusunuyorm sizce olablr mi? öyleyse surec nasl ıslıyor tedavısı var mı ? pskoljk dıyıp basının caresne bak demıyorlar ınsallah zıra böyle ınsan elını kolunu söküp atası gelıyor dayancak gıbı degl

RAbbm dermansz dert vermesın kımseye ama cok zormus..su an yazarken bile parmak köklerimden el üstüne giden tuhaf bi agrı yasıyorm

Çok geçmiş olsun. Bu sayfanın en üst kısmında bir web sitesi linki ve doktorumun ismini paylaştım. Onları bir inceleyin.
Ayrıca hangi şehirdesiniz? Ve şeker hastalığınız var mı?

istanbula gelecegim doktor için..istanbuldan tavsiye istiyorum önerileriniz varsa sevinirim..seker hastalıgım bildigim kadarıyla yok ama aileden riskim var herkes şeker..tetkikler de yaptırmak istiyorum zaten birşeyler normal değil o kesin hala aynı yerlerde benzer sıkayetler yasıyorum cok yıpratıcı :S

Üstte doktorumun ismini paylaştım. İsterseniz özelden adres veririm.

merhaba canım,aynı hastalıktan babamda muzdarip malesef.şekere bağlı ayağında oluştu.aynı ilaçları kullanıyor.çare bulamaDIK ( SİZ bulabildiniz mi ?az önce ozon tedavisini okudum.iyi geliyor muş.onu araştırcam.siz de durum nedir ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…