Nöropatik Ağrı

AsiNaz

Huzurum; İ&E
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.715
304
698
36
İstanbul
Başlığım sinir kopması ama hikayem (Allah bilir gerçeğini) aslında bir doktor hatası.
2005 yılında geçirdiğim bir ameliyat sonucu sinir damarlarından biri kesildiği halde bağlanmamış. Sonra o sinir uçları orda gelişigüzel büyümüş ve bir sinir yumağı haline gelmiş. Her neyse 2.ameliyatımı da 5 ay önce oldum. Hala aynı ağrıları çekiyorum. Kader arkadaşlarım var mı merak ediyorum. Daha önce ağrılarımla ilgili topikler açmıştım. Hatta dert yanmıştım. İnsan büyüdükçe kendini daha iyi tanıyor. Gördüğünüz gibi şimdi dert yanmıyorum:) Dua ediyorum ki, Rabb'im hastalıklardan, sıkıntılardan, acılardan ders çıkaranlardan eylesin bizi.
Hem içimi dökmek, hem de benimle aynı durumda olan arkadaşlarım var mı, merakından yazdım bunları.
Sağlıcakla kalın.

Son düzenleme:
abiminde nöropatik ağrı teşhisi kondu çok çekiyor maalesef.... ayakları çok kötü
onun birden çıktı çare arıyoruz sanada geçmiş olsun..allah yardımcımız olsun

merhabalar

benim annem de aynı dertten muzdarip ama onunki daha bile kötü çünkü hiç bir doktor tam teşhis koymaya bile yanaşmıyor...

bir kaç sene önceki bir böbrek ameliyatı sonrası ağrısı bacağına vuruyor ve karnı aşırı derecede şiş... iç dikişlerin tutmamış olması ve sinirlerin yanlış kesilmiş olması vs hipotezler var ortada...

siz kime gösterdiniz de ameliyat olmayı başarmışsınız hiç değilse... annemin de karnının acilen toplanması lazım ama hiç bir doktor oralı olmuyor... özele gidecek maddi durumumuz da yok... ama zaten bi doktor çıkıp adam gibi teşhis koyup doğru yere sevk etse devlet zaten masrafları ödeyecek.

2 senedir sövmediğimiz kurum kalmadı...

banada periferik nöropotik ağrı teşhisi kondu
merak ettiğin şeyleri özelden sorablirsn

Son düzenleyen: Moderatör:
Marmara ünv. (altunizadede)
doç.dr. deniz konya var
ali genç*te çok iyidir
muhittn beyde var
akın beyi hiiç tavsiye etmem
mutlaka gidin

Canım Durumuna çok üzüldüm ama ,bende aynı durumdayım sen ne ameliyatı oldun bilmiyorum sinirler nerede koptu. yazarmısın ...? Ben 6 ay önce göğüs büyütme ameliyatı oldum . Benimde sağ göğüsümün altında koltukaltına yakın bir yerde sinirlerle ilgili bir problem var ne olduğu belli değil ama senin gibi kopma sanırım .Doktorum birşey yapamıyacağını söyledi .Bende nörapatik ağrı kesici alıyorum ,ağrı ancak dayanılır düzeye geliyor . Senin yazını okuyunca daha fazla korkmaya başladım sinir uçları büyüyüp sinir yumağı haline mi geliyor ...? bende ne yapacağımı bilmiyorum ağrı kesiciler fayda etmezse nöral terapiye gideceğim .Bende senin gibi ,acaba benim durumumda olan varmı diye merak ediyordum . Ben de hep ALLLAH' a dua ediyorum inşalllah şifa buluruz çok üzgünüm. Göğüslerim çok güzel oldu ama tadını çıkaramadım. şu anda durumun nasıl merak ediyorum .sevgiler ..Görüşmek üzere.:teselli:

Ben bu konuyu açalı çok uzun zaman olmuş.
O zaman hayata ve ağrılarıma bakış açım farklıymış.
Gün geçtikçe bunu farkediyorum. Velhasıl kelam, şu an elhamdülillah iyiyim.
Ağrım hiç mi yok? Hayır, var. Ama bakış açım farklı.
Size acil şifalar diliyorum.
Deneyimli bir doktora görünmeniz bence çok iyi olur.
Sevgiler

tavsiyelerin için teşekkürler canım....

Çok teşekkürler canım. Asinazcım sen ne ameliyatı oldun da sinirlerin sonra gelişi güzel büyüyüp ikinci ameliyatı olmak zorunda kaldın. Hangi doktor sinirlerinin o hale geldiğini anladı .Ağrıların 2.ameliyattan nekadar sonra geçti. Soruları ardarda sıraladım ama insan kendisi gibi aynı olayı yaşayan birini bulunca herşeyi sormak istiyor. Lütfen yazarsan çok sevinirim.sevgiler görüşürüz.:teselli:

nöropatik ağrı için kullandım doktorum verdi ve çok ii geldi allah razı olsun zatten prospektüsünde nöropatik ağrılarda kullanılır yazıyor...

Son düzenleyen: Moderatör:
bende de diyabete bağlı nöropati var ve bazen bacaklarım inanılmaz dayanılmaz ve kelimeyle tarif edemiyeceğim kadar ağrıyor ama nöropatik ilaçların yan etkilerinden korktuğum için çekiyorum ...

Ben ilk ameliyatımı dizimdeki bir kitleyi aldırmak için olmuştum.
İkinci ameliyatım birincinin telafisi olacaktı. Çapa'da Doç. ortopedi doktoru dizimde sinirden kaynaklanan bir ağrı olabileceğini söyledi. Ağrımın ne kadar sonra geçtiği sorusuna maalesef net bir cevap veremem. Çünkü ben hala bir şeyler yaşıyorum. Mesela, bazen moralim bozulduğunda ağrımın başladığını görüyorum. Benim ağrılarım psikolojimle iç içe. İşte bu yüzden verebileceğim tek tavsiye, deneyimli bir doktora görünmeniz. Çünkü doktor değiştirdikçe yıpranırsınız. (Benim gibi)

Acil acil şifalar diliyorum size.

bu nasıl bii hastalık yahu aydınaltın beniii

Herkeste farklıdır bu ağrı bildiğim kadarıyla.
Tıbbi açıklamasını ben de bilmiyorum, ki zaten bu tanıyı ben kendim araştırarak buldum.
Bana söylenmiş bir "tanı ve tedavi" olmadı hiç.
Çünkü doktorlar ağrılarımın psikolojimle de ilgili olduğunu söylüyorlardı.
Öyle işte, karışık bir durum.

Çok teşekkürler Asinazcım senin ameliyatın faklı ama genede sorun aynı aslında benimde tam olarak ne olduğu belli değil . Yalnızca benim ağrıyı tarifimle sinirlerin zarar gördüğü söylendi .Benim istediğim şey ağrının olduğu yerdeki durumu gösterecek bir film ,veya bir emar ki ne olduğunu tam anlayalım. Bunun içinde artık nereye gidilecekse oraya gideceğim . Çünkü bu nörapatik ağrı kesicilerde işe yaramıyor ben "neurontın "kulllanıyorum. Canım ağrılarının psikolojinle bağlantılı olduğunu söylüyorsun.Lütfen psikolojını bozmamaya çalış . Hayatta en değerli şey kendinsin ,ve hayat her şeye rağmen güzel.....Sevgiler

bende de diyabete bağlı nöropati var ve bazen bacaklarım inanılmaz dayanılmaz ve kelimeyle tarif edemiyeceğim kadar ağrıyor ama nöropatik ilaçların yan etkilerinden korktuğum için çekiyorum ...

Merhaba Geztapocum Çok geçmiş olsun Alllahtan bu K.K varda dertleşiyoruz. Bende nörapatik ağrı kesici kulllanıyorum . Doktor yan etkisinin fazla olmadığını söyledi ama sen farklı birşey biliyorsan lütfen neolduğunu yazarmısın.Birde doktor ağrı kesilmiyor diye dozunu yükseltmeliyiz diyor .

nöropatik ağrı için kullandım doktorum verdi ve çok ii geldi allah razı olsun zatten prospektüsünde nöropatik ağrılarda kullanılır yazıyor...

Canım geçmiş olsun senin ağrın neden kaynaklandı . Hangi ilacı kullandın ben Neurontin kullanıyorum ama hiç faydası yok ilacın ismini yazarsan sevinirim . Ne kadar süredir kullanıyorsun çünkü nörapatik ağrılar için uzun süre kulllanmak gerekiyormuş .

Evet, ameliyat farklı olabilir. Bununla ilgili çekilen bir film var mı bilemiyorum.
Ben de bir ara nörontin kullanmıştım ama çok kısa süre kullandım.
Sonra ameliyat oldum.
Sizin nereniz ağrıyordu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…